IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Че да не би имотите и индексите да са по-зле от златото от 2015 насам ?! Те са по-добре дори.
    Включването на койни в сметката е интересен момент.... ако не е било в оне койн ли беше :-) Ок приемам че е имало прозорливи смелчаци инветирали във вакуума и сега са спечелили много на хартия. Ако решат да кешират сега какво ще стане тогава с диверсификацията им ..... май ще останат без едно перо :-)
    Иначе съм съгласен че не може да е добре да се инвестира само в едно нещо при това такова което предните 10 години е било много нагоре.. Логично е други неща да са по-добре нататък. Обаче нещата не са толкова праволинейни...има детайли ....
    Имаме напредък браво ! Идеята е дивесификация , от там натам има детайли ,личен вкус и прочие ..... но мантрата имот на квато и да е цена е простотия . и ти го знаеш много добре а това защо прокламираш обратното е въпрос със "много" отговори !

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Глупости говориш , само златото от 2015 на спот 1100 долара, направи 100% , Аз затова ти казвам , за актив се дебне а не сядаш в понеделник и купуваш за 1мил квото има . Сещаш ли се ? за 5-10% коини в портфейла 2015г няма да говора
      ПП Сега тия с кеш тряя да дебнат актив , щото пасива имот не е опция !
      Че да не би имотите и индексите да са по-зле от златото от 2015 насам ?! Те са по-добре дори.
      Включването на койни в сметката е интересен момент.... ако не е било в оне койн ли беше :-) Ок приемам че е имало прозорливи смелчаци инветирали във вакуума и сега са спечелили много на хартия. Ако решат да кешират сега какво ще стане тогава с диверсификацията им ..... май ще останат без едно перо :-)
      Иначе съм съгласен че не може да е добре да се инвестира само в едно нещо при това такова което предните 10 години е било много нагоре.. Логично е други неща да са по-добре нататък. Обаче нещата не са толкова праволинейни...има детайли ....

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

А,точно в момента не само че имота не е опция,ами е огромна загуба
        Така де,огромна бъдеща загуба !!!
        ПП песимиста е фен само на имота,ок значи трябва да купува само като пазара и долу т.е. през 10-15г , така съм съгласен !!! или в дупки породени от обстоятелства, каквато се задава на морето сега,каквато е в банско и т.н.
        Last edited by pa4anga; 29.03.2022, 17:12.

Коментар

Глупости говориш , само златото от 2015 на спот 1100 долара, направи 100% , Аз затова ти казвам , за актив се дебне а не сядаш в понеделник и купуваш за 1мил квото има . Сещаш ли се ? за 5-10% коини в портфейла 2015г няма да говора
          А,точно в момента не само че имота не е опция,ами е огромна загуба

Коментар

Не мислиш ли че в момента / или поне от известно време/ сме в този етап ? Тази дума диверсификация много се надценява. Ако човек го беше направил това преди 5 години по-равно - имоти-кеш-акции-злато нямаше да е добър резултата към момента и щеше да бие само чистият кеш..
            Предполагам най-доброто в този случай е да инвестираш в знания и умения, но там не става въпрос за стотици хиляди колкото вече струват тулите. Т.е. не може да спасиш всичко по този начин.
            Last edited by pa4anga; 29.03.2022, 17:02.

Коментар

Принципно е прав , той говори за номинала , 2013 -15 балон не е баш но не е и номинал . Просто за да е на номинал цената трябва да е минал не ураган ами 8-9 по рихтер . Знаеш ли в София колко е номинала на квадрат ?! Въз основа на исторически данни ?
              Не съм сигурен какво точно разбираш под номинал, на кажи цифра да видим кое е нивото на което трябва да се купува :-)

Коментар

Не критикувам а дискутирам , вдяваш ли или ти е трудно ?! Решението е диверсификация когато е около номинал тва дето купуваш . Ако всичко си е ебало мамата преценяваш какво най малко ще те ощави в последствие . И делиш , тука говорим за над 250к евра, при суми по малки ....е въпрос на вкус .
                Не мислиш ли че в момента / или поне от известно време/ сме в този етап ? Тази дума диверсификация много се надценява. Ако човек го беше направил това преди 5 години по-равно - имоти-кеш-акции-злато нямаше да е добър резултата към момента и щеше да бие само чистият кеш..
                Предполагам най-доброто в този случай е да инвестираш в знания и умения, но там не става въпрос за стотици хиляди колкото вече струват тулите. Т.е. не може да спасиш всичко по този начин.

Коментар

1700 за мен
                  Да ,добра е цената !

Коментар

Нали се сещаш за кой пиша ?
                    Само балони са му в главата. Според него дори 2013 е балон. Е за 50 години балонени опити в даден момент ще познае.
                    Принципно е прав , той говори за номинала , 2013 -15 балон не е баш но не е и номинал . Просто за да е на номинал цената трябва да е минал не ураган ами 8-9 по рихтер . Знаеш ли в София колко е номинала на квадрат ?! Въз основа на исторически данни ?
                    Last edited by pa4anga; 29.03.2022, 16:45.

Коментар

Колко е таргета за спот цена ?
                      1700 за мен

Коментар

Кое не познава , че се купува на номинал ли ? Или ,че като купиш на връх и след 10г ако вземеш дъбъл капиталова си и на загуба всъщност ?!!
                        Нали се сещаш за кой пиша ?
                        Само балони са му в главата. Според него дори 2013 е балон. Е за 50 години балонени опити в даден момент ще познае.

Коментар

Да критикуваш е лесно и аз го мога.
                          Дай да видим сега какво е решението според теб щото ако ако мога да го кажа по такъв начин безспорният пасив в момента е точно кеша.
                          Не критикувам а дискутирам , вдяваш ли или ти е трудно ?! Решението е диверсификация когато е около номинал тва дето купуваш . Ако всичко си е ебало мамата преценяваш какво най малко ще те ощави в последствие . И делиш , тука говорим за над 250к евра, при суми по малки ....е въпрос на вкус .

Коментар

Имота купен в неправилен момент е лоша инвестиция принципно ! Стига с тия твоите мантри дето се облъчваш и облъчваш останалите .Реално губиш много пари при такава покупка , нищо че можеш да галиш стените на скъпия апартамент .т.е. това е пасив а не актив .
                            Да критикуваш е лесно и аз го мога.
                            Дай да видим сега какво е решението според теб щото ако ако мога да го кажа по такъв начин безспорният пасив в момента е точно кеша.

Коментар

Тук съм частично съгласен с теб....
                              Обаче преди да обвиняваш за всичко се постави на тяхно място и после Италия и ко.
                              Избрали са просто по-малкото зло.... инфлация и обезценяване на дълговете със съпътващо повсеместно обедняване..., но плавно.
                              За това професорчето дето не познава нищо за имотите беше абсолютно прав. В едно от видеата си беше описал какви са вариантите и кога как и защо се действа. Тук има негови фенове може да ти дадат линка , че аз не го помня.
                              Кое не познава , че се купува на номинал ли ? Или ,че като купиш на връх и след 10г ако вземеш дъбъл капиталова си и на загуба всъщност ?!!

Коментар

Прав съм .
                                Това съм го разбрал и проучил ,затова купувам като падне пак ,но малко
                                Колко е таргета за спот цена ?

Коментар

Working...
                                X