Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Глупости говориш , само златото от 2015 на спот 1100 долара, направи 100% , Аз затова ти казвам , за актив се дебне а не сядаш в понеделник и купуваш за 1мил квото има . Сещаш ли се ? за 5-10% коини в портфейла 2015г няма да говора
ПП Сега тия с кеш тряя да дебнат актив , щото пасива имот не е опция !
Включването на койни в сметката е интересен момент.... ако не е било в оне койн ли беше :-) Ок приемам че е имало прозорливи смелчаци инветирали във вакуума и сега са спечелили много на хартия. Ако решат да кешират сега какво ще стане тогава с диверсификацията им ..... май ще останат без едно перо :-)
Иначе съм съгласен че не може да е добре да се инвестира само в едно нещо при това такова което предните 10 години е било много нагоре.. Логично е други неща да са по-добре нататък. Обаче нещата не са толкова праволинейни...има детайли ....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
А,точно в момента не само че имота не е опция,ами е огромна загуба
ПП песимиста е фен само на имота,ок значи трябва да купува само като пазара и долу т.е. през 10-15г , така съм съгласен !!! или в дупки породени от обстоятелства, каквато се задава на морето сега,каквато е в банско и т.н.Last edited by pa4anga; 29.03.2022, 17:12.
Коментар
-
Глупости говориш , само златото от 2015 на спот 1100 долара, направи 100% , Аз затова ти казвам , за актив се дебне а не сядаш в понеделник и купуваш за 1мил квото има . Сещаш ли се ? за 5-10% коини в портфейла 2015г няма да говора
ПП Сега тия с кеш тряя да дебнат актив , щото пасива имот не е опция !
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не мислиш ли че в момента / или поне от известно време/ сме в този етап ? Тази дума диверсификация много се надценява. Ако човек го беше направил това преди 5 години по-равно - имоти-кеш-акции-злато нямаше да е добър резултата към момента и щеше да бие само чистият кеш..
Предполагам най-доброто в този случай е да инвестираш в знания и умения, но там не става въпрос за стотици хиляди колкото вече струват тулите. Т.е. не може да спасиш всичко по този начин.
ПП Сега тия с кеш тряя да дебнат актив , щото пасива имот не е опция !Last edited by pa4anga; 29.03.2022, 17:02.
Коментар
-
Принципно е прав , той говори за номинала , 2013 -15 балон не е баш но не е и номинал . Просто за да е на номинал цената трябва да е минал не ураган ами 8-9 по рихтер .Знаеш ли в София колко е номинала на квадрат ?! Въз основа на исторически данни ?
Коментар
-
Не критикувам а дискутирам , вдяваш ли или ти е трудно ?! Решението е диверсификация когато е около номинал тва дето купуваш . Ако всичко си е ебало мамата преценяваш какво най малко ще те ощави в последствие . И делиш , тука говорим за над 250к евра, при суми по малки ....е въпрос на вкус .
Предполагам най-доброто в този случай е да инвестираш в знания и умения, но там не става въпрос за стотици хиляди колкото вече струват тулите. Т.е. не може да спасиш всичко по този начин.
Коментар
-
Нали се сещаш за кой пиша ?
Само балони са му в главата. Според него дори 2013 е балон. Е за 50 години балонени опити в даден момент ще познае.Знаеш ли в София колко е номинала на квадрат ?! Въз основа на исторически данни ?
Last edited by pa4anga; 29.03.2022, 16:45.
Коментар
-
Кое не познава , че се купува на номинал ли ? Или ,че като купиш на връх и след 10г ако вземеш дъбъл капиталова си и на загуба всъщност ?!!
Само балони са му в главата. Според него дори 2013 е балон. Е за 50 години балонени опити в даден момент ще познае.
Коментар
-
Да критикуваш е лесно и аз го мога.
Дай да видим сега какво е решението според теб щото ако ако мога да го кажа по такъв начин безспорният пасив в момента е точно кеша.
Коментар
-
Имота купен в неправилен момент е лоша инвестиция принципно ! Стига с тия твоите мантри дето се облъчваш и облъчваш останалите .Реално губиш много пари при такава покупка , нищо че можеш да галиш стените на скъпия апартамент .т.е. това е пасив а не актив .
Дай да видим сега какво е решението според теб щото ако ако мога да го кажа по такъв начин безспорният пасив в момента е точно кеша.
Коментар
-
Тук съм частично съгласен с теб....
Обаче преди да обвиняваш за всичко се постави на тяхно място и после Италия и ко.
Избрали са просто по-малкото зло.... инфлация и обезценяване на дълговете със съпътващо повсеместно обедняване..., но плавно.
За това професорчето дето не познава нищо за имотите беше абсолютно прав. В едно от видеата си беше описал какви са вариантите и кога как и защо се действа. Тук има негови фенове може да ти дадат линка , че аз не го помня.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Прав съм .
Това съм го разбрал и проучил ,затова купувам като падне пак ,но малко
Коментар
Коментар