Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеМного малко продавачи се съгласяват да изповядат сделка на данъчна оценка. После контрата остава в продавача при доказване на доход, а за такива големи суми ми се вижда абсурдно да се съгласят.Главни счетоводители и технически ръководители на по 600-800 лв. заплата (примерно)... айде, молим!
Last edited by Julius_BG; 17.04.2022, 13:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Много малко продавачи се съгласяват да изповядат сделка на данъчна оценка. После контрата остава в продавача при доказване на доход, а за такива големи суми ми се вижда абсурдно да се съгласят.
После въпросното жилище се продаде естествено.Last edited by ejonny2376; 17.04.2022, 13:23.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТова пък какво значение има?
На каква стойност декларираш сделката е едно.... начина, по който плащаш на продавача - съвсем отделно.
За продавача (особено ако е строител) е достатъчно да декларира, че не продава ПОД себестойност!
За купувача долната граница на сделката е данъчната оценка! Върху нея дължи и данък за придобиване.
Н. акт се декларира на данъчна, а строителя казва - Ааа, ми аз тука вместо 3-камерна дограма съм сложил 5-камерна, вместо на шпакловка и змазка има шумоизолиращи подложки и прочее глупости и му се доплаща за "подобренията" и така данъчна+разлика = реалната, за която банката отпуска кредит.Сега последните години не знам как е, но това беше масовата практика дълги години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Защо да е трудно? Имаш доказани средства в банка, заявяваш сумата и я теглиш. Не могат да те пипнат. Строителят пък плаща на работниците под масата и кой откъде е.
Всичко е измама в България, всичко!Last edited by bulgarian lev; 17.04.2022, 13:28.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТака е, вече има немалко и такива, но това не беше масовата практика (по време на предния балон).
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЩе се изненадате, но не всички са такива големи тарикати и "на триците скъпи, а на брашното - евтини". Предпочитат да дадат още 2-3000лв за местен данък и нотарилани такси и да им е мирна главата т.е. - изповядват сделката на покупна цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТова пък какво значение има?
На каква стойност декларираш сделката е едно.... начина, по който плащаш на продавача - съвсем отделно.
За продавача (особено ако е строител) е достатъчно да декларира, че не продава ПОД себестойност!
За купувача долната граница на сделката е данъчната оценка! Върху нея дължи и данък за придобиване.
Н. акт се декларира на данъчна, а строителя казва - Ааа, ми аз тука вместо 3-камерна дограма съм сложил 5-камерна, вместо на шпакловка и змазка има шумоизолиращи подложки и прочее глупости и му се доплаща за "подобренията" и така данъчна+разлика = реалната, за която банката отпуска кредит.Сега последните години не знам как е, но това беше масовата практика дълги години.
ОК, така е както казвате.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВсе по-трудно се използват пари в брой. Помислете над това.
- 1 like
Коментар
-
0,5% от сумата. Ако имотът струва 500к, таксата ще ти излезе 2500 лева. При 100к спестено ДДС не виждам чак такъв проблем.
Коментар
-
0,5% от сумата. Ако имотът струва 500к, таксата ще ти излезе 2500 лева. При 100к спестено ДДС не виждам чак такъв проблем.
Може да е шок за теб , но при последната ми покупка всичко беше по банка и мина сделката на реалната цена / данъка беше 3%, сега мисля го вдигнаха на 3.5% + нотариалните такси/. Инвеститорите/строители напоследък предпочитат да си изперат техните пари по този начин и дори ти да искаш кеш те не са съгласни....и да може да плащат кеш на работниците , но искат всичко да им е в банката....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеИзобщо не са на реални, а на данъчни!
Не знам защо си мислите, че са на реални?!
p.s.Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеИ да ти кажа, знам го от моя адвокат - ако се стигне до развод, като се дели жилището - тоя, който получава тази 1/2 понеже пак дължи данък - съдиите често не приемат оценката по Акт, именно защото знаят, че е данъчна и пращат оценители! Щото и тези хиени се хранят от % който измъкнат в полза на държавата...
Досега се въздържах от писане в темата и виждам, че е имало защо. Малко ми е безсмислен спора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не е лесно, а и е скъпо вече да теглиш големи суми от банки в брой.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Банката може да реши да информира полицията, например, загрижена, че сте обект на изнудване или измама.
Ако бяха 300К не знам....
Всяко теглене в брой от каса над 2-3К не ми е било гладко в последните 2 години....
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Банката може да реши да информира полицията, например, загрижена, че сте обект на изнудване или измама.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар