Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram
Понеже твоята селска къща и земя не е 100% наследство. в София също... айде по-леко с кавръчето
Къщата му е на 5 мин пеша от центъра на Карлово, а ако Розино те кара да се чустваш нещо по... продължавай да го повтаряш, но става тъжно. Не е смешно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Хм, водосточните до покрива пълни? Ако приемем, че покривът е над нивото на улицата, това по какъв закон на физиката е възможно? Виж, ако самите ви тръби са запушени е друга работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Горе долу толкова. Ето пример - с разходите по придобиване купих 75 кв м за 109К и след ремонт и до чехлите и хавлиите стъпи на 140К. Втория - 70кв м. купих за 64К - до чехлите и хавлиите - 92К. Третия - 45 кв м...само той ставаше за директно влизане - 63К.
А сега как е не знам. И колко би стъпило. Мисля да пробвам, нямам избор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Водата влезе през входната врата....в гранитното фоайе и по мраморните стълби в подземните гаражи. Улицата и тротоарите преливаха.... бяха река , а вода извираше на терасата ми от сифона - водосточните тръби са били пълни до покрива - канализацията няма капацитет да я поеме.
Иначе разбира се че не е строено с мисъл за наводнение и нищо не е правено в тази посока специално....
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Аз откога ти пиша да си стегнеш къщата в Радомир и да се огледаш за малко земя наоколо , но тула в гоцето та гоцето .. ако има отгоре малко вата и еталбонд става топ!Да не говорим, че може да се поупражняваш да лепиш плочки, да мажеш и тн и ще се научиш. Сега има достъп до инфо - само да иска човек може да стане майстор. Имам приятел, който се научи и си прави всичко сам вкъщи. Стените са му огледало, плочките са му до милиметър изравнени всичко. Човекът е инженер и уж няма нужда да се маже с гипс, но в тях всчико е винаги топ.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ако е строено кадърно и с умисъл - няма как да има вода. По улиците ще се стича, в гаражите и мазетата обаче никога.
Във Вадите както и да се строи, един ден водата ще избие - просто защото там е едно дълбоко блато.
Иначе разбира се че не е строено с мисъл за наводнение и нищо не е правено в тази посока специално....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Ми не , имам апартамент на ндк-то , вода у мазето нямаше !Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Нямам представа за това. До момента съм купувал само ново на замазка и тотал изграждане от там на всичко.
При довършване и обзавеждане до пантофи на ниво над средното, но не лукс поне по моите разбирания / няма пдч и ламинат и Каи плочки/ 2007 ми излезе около 200 евро на квадрат, а сегашните правени в последните 5-6 години 300-400 евро на квадрат. Сега би било 5-600 евро същото ниво....
Предполагам за човек без претенции може да направи горното и за 200-250 в момента с всички най-евтини материали и работа от ''съседи'' или собствена.
А сега как е не знам. И колко би стъпило. Мисля да пробвам, нямам избор.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
е[нQUOTE=pesimist4o na kvadrat;n3892148]
Не, ловната пушка е за групата на Кавръчето. Щото като ми откраднат апартите и се самонастанят в тях може и да осъзнаят, че те за ядене не стават и да тръгнат към Радомир.... От радиацията не знам колко може човек да се скрие и не знам дали ще ми повярваш ама като дете в селата в района и Пернишко си играехме в изоставени минни галерии .... сигурно сме влизали по 100-200 метра навътре с фенерчета.... детска работа.... Може тях да ги пробвам ако не са затрупани.... И най-вече да няма нужда де, че дори и те да са ок за целта едва ли мога достатъчно бързо да вкарам храна и вода за 10 + години надолу....и да ги опазя де, че и други ще имат такива идеи....
Бай Пеше ти като спец може ли да ми разясниш защо в Хирошима живеят хора и сега - няма ли все още радиация , а в Чернобил не може и има радиация - ако не се лъжа периода на разпад на някои неща беше чак до 20-30К години ?[/QUOTE]
Ма какво е направил Каръков в живота си та очакваш да направи група мародери...То да тропаш по клавишите не е като да се изправиш срещу въоръжени хора....Тоя сега е намерил дамаджаните с ракията в Розино и вечер къде 21 часа е пиян.А като се напие вдига революции и мори хората.То са ковиди кървища по улиците....Само че като се събуди се е напикал
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
То това е доста неактуално, май всичко е застроено там. Имат вече асфалт, канализация...
Мой близък живее в района, в нов блок, но те нямат сутерен!!! и така подпочвения воден проблем е елиминиран. При повечето не са.
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение@Каврък, днес се навършиха 2 години от онзи петък 13...Какво да чЕкаме, не ни дръж в неведение, моля
- 3 Харесвания
Коментар
-
Джони, понеже имам апарт / онзи с Асансьора/ предполагам на няколкостотин метра от твоят във Вазов по права линия мога да ти кажа , че след онзи дъжд и в нашите гаражи имаше 10 см вода / в моят не защото е по-високо от останалите, но в другите да/. И в Гоцето мазетата бяха наводнени....И във Вазов е било така .... Просто канализацията няма капацитет да поеме толкова вода или е задръстена....
Може би в Северните райони е било ок защото от Витоша не слиза вода натам...., но всичкото Южни са били зле....
Във Вадите както и да се строи, един ден водата ще избие и сградите ще потънат - просто защото там е едно дълбоко блато. Мястото изобщо не става за строителство на каквото и да било и в нормална държава никога нямаше да се разрешат строежи там.Last edited by ejonny2376; 13.03.2022, 21:08.
Коментар
-
Поне се смили над хората, които водиш по огледи и ги предупреждавай, че отивате в кочината на София - няма канализация, целият квартал е едно блато, преливащи септични ями, нито една улица, нито един тротоар, лайна се стичат, сутрин няма излизане от квартала с кола заради липсата на улици и огромен брой автомобили, изнизващи се оттам...Няма детски градини, няма училища, няма нищичко - само смрад, боклуци, води, калове, папури и блата.
ПС: Ето кадър от основната улица в квартала:
https://www.google.com/maps/@42.6544...7i13312!8i6656
Мой близък живее в района, в нов блок, но те нямат сутерен!!! и така подпочвения воден проблем е елиминиран. При повечето не са.
Коментар
-
Пази го, явно мястото е добро, а моите не са на такова. Може да е и от това че са по-близо до планината...
Коментар
Коментар