IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Браво. Защо чак сега казваш.
    Той Пачангата само се прави на неразбрал, а сигурно е накупил повече имот от нас през периода :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram

Понеже твоята селска къща и земя не е 100% наследство. в София също... айде по-леко с кавръчето
      Къщата му е на 5 мин пеша от центъра на Карлово, а ако Розино те кара да се чустваш нещо по... продължавай да го повтаряш, но става тъжно. Не е смешно.
      Пак пишеш без връзка с кораба майка...Да къщата на село е наследствена ама не е във вида в който съм я наследил..А за апартамента в София ако искаш и бас може да хванем.Заложи примерно 20000 евра ако ти стиска и да вадим документите...Сигур и апартамента в Плевен ми е паднал от небето Дядо Мраз ми го донесе щото слушках.Не съди по себе си за хората...

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Хм, водосточните до покрива пълни? Ако приемем, че покривът е над нивото на улицата, това по какъв закон на физиката е възможно? Виж, ако самите ви тръби са запушени е друга работа.
        Поне до моят етаж....Трудно е да са били запушени, тогава сградата беше съвсем нова и са свързани директно към канализацията предполагам - не се изливат на улицата.... Друг път при дъжд не се е случвало подобно нещо - вода от сифона на терасата....

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Горе долу толкова. Ето пример - с разходите по придобиване купих 75 кв м за 109К и след ремонт и до чехлите и хавлиите стъпи на 140К. Втория - 70кв м. купих за 64К - до чехлите и хавлиите - 92К. Третия - 45 кв м...само той ставаше за директно влизане - 63К.
          А сега как е не знам. И колко би стъпило. Мисля да пробвам, нямам избор.
          А така гледай какви работи мислиш....:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Водата влезе през входната врата....в гранитното фоайе и по мраморните стълби в подземните гаражи. Улицата и тротоарите преливаха.... бяха река , а вода извираше на терасата ми от сифона - водосточните тръби са били пълни до покрива - канализацията няма капацитет да я поеме.
            Иначе разбира се че не е строено с мисъл за наводнение и нищо не е правено в тази посока специално....
            Хм, водосточните до покрива пълни? Ако приемем, че покривът е над нивото на улицата, това по какъв закон на физиката е възможно? Виж, ако самите ви тръби са запушени е друга работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Аз откога ти пиша да си стегнеш къщата в Радомир и да се огледаш за малко земя наоколо , но тула в гоцето та гоцето .. ако има отгоре малко вата и еталбонд става топ! Да не говорим, че може да се поупражняваш да лепиш плочки, да мажеш и тн и ще се научиш. Сега има достъп до инфо - само да иска човек може да стане майстор. Имам приятел, който се научи и си прави всичко сам вкъщи. Стените са му огледало, плочките са му до милиметър изравнени всичко. Човекът е инженер и уж няма нужда да се маже с гипс, но в тях всчико е винаги топ.
              Позната онзи ден купила парцел в едно село на 20 км от Плевен. За 5000 лв. Дворче някакво. Но...трябва да си вкара ток и вода и да си изкопае септична яма. Едва тогава може да си изгради къща или каравана. Имало някакви по 30К £...като къщи били. И колела нямали.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Ако е строено кадърно и с умисъл - няма как да има вода. По улиците ще се стича, в гаражите и мазетата обаче никога.
                Във Вадите както и да се строи, един ден водата ще избие - просто защото там е едно дълбоко блато.
                Водата влезе през входната врата....в гранитното фоайе и по мраморните стълби в подземните гаражи. Улицата и тротоарите преливаха.... бяха река , а вода извираше на терасата ми от сифона - водосточните тръби са били пълни до покрива - канализацията няма капацитет да я поеме.
                Иначе разбира се че не е строено с мисъл за наводнение и нищо не е правено в тази посока специално....

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Ми не , имам апартамент на ндк-то , вода у мазето нямаше !
                  Браво. Защо чак сега казваш.

Коментар

Нямам представа за това. До момента съм купувал само ново на замазка и тотал изграждане от там на всичко.
                    При довършване и обзавеждане до пантофи на ниво над средното, но не лукс поне по моите разбирания / няма пдч и ламинат и Каи плочки/ 2007 ми излезе около 200 евро на квадрат, а сегашните правени в последните 5-6 години 300-400 евро на квадрат. Сега би било 5-600 евро същото ниво....
                    Предполагам за човек без претенции може да направи горното и за 200-250 в момента с всички най-евтини материали и работа от ''съседи'' или собствена.
                    Горе долу толкова. Ето пример - с разходите по придобиване купих 75 кв м за 109К и след ремонт и до чехлите и хавлиите стъпи на 140К. Втория - 70кв м. купих за 64К - до чехлите и хавлиите - 92К. Третия - 45 кв м...само той ставаше за директно влизане - 63К.
                    А сега как е не знам. И колко би стъпило. Мисля да пробвам, нямам избор.

Коментар

• е[нQUOTE=pesimist4o na kvadrat;n3892148]

Не, ловната пушка е за групата на Кавръчето. Щото като ми откраднат апартите и се самонастанят в тях може и да осъзнаят, че те за ядене не стават и да тръгнат към Радомир.... От радиацията не знам колко може човек да се скрие и не знам дали ще ми повярваш ама като дете в селата в района и Пернишко си играехме в изоставени минни галерии .... сигурно сме влизали по 100-200 метра навътре с фенерчета.... детска работа.... Може тях да ги пробвам ако не са затрупани.... И най-вече да няма нужда де, че дори и те да са ок за целта едва ли мога достатъчно бързо да вкарам храна и вода за 10 + години надолу....и да ги опазя де, че и други ще имат такива идеи....
                      Бай Пеше ти като спец може ли да ми разясниш защо в Хирошима живеят хора и сега - няма ли все още радиация , а в Чернобил не може и има радиация - ако не се лъжа периода на разпад на някои неща беше чак до 20-30К години ?[/QUOTE]

Ма какво е направил Каръков в живота си та очакваш да направи група мародери...То да тропаш по клавишите не е като да се изправиш срещу въоръжени хора....Тоя сега е намерил дамаджаните с ракията в Розино и вечер къде 21 часа е пиян.А като се напие вдига революции и мори хората.То са ковиди кървища по улиците....Само че като се събуди се е напикал

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

То това е доста неактуално, май всичко е застроено там. Имат вече асфалт, канализация...
                        Мой близък живее в района, в нов блок, но те нямат сутерен!!! и така подпочвения воден проблем е елиминиран. При повечето не са.
                        Да, минавах лятото по тази улица. Има някакво подобие на асфалт (без тротоари естествено). Асфалтът вече е изяден от водите и пороите - там тече река буквално и от двете страни. До Силвър-Ситито е ОК (макар и с дупки като кратери), нагоре - лунен пейзаж. Забележи, че това е наистина основната улица там. Другите са по-тесни и в далеч по-окаяно състояние.

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
                          @Каврък, днес се навършиха 2 години от онзи петък 13...Какво да чЕкаме, не ни дръж в неведение, моля
                          Чакай да намери дамаджаната и след два часа е готов с нова серия пророчества...Някой трябва да издаде простотиите му в книга Пророчествата на Каръков за международното положение

Коментар

Джони, понеже имам апарт / онзи с Асансьора/ предполагам на няколкостотин метра от твоят във Вазов по права линия мога да ти кажа , че след онзи дъжд и в нашите гаражи имаше 10 см вода / в моят не защото е по-високо от останалите, но в другите да/. И в Гоцето мазетата бяха наводнени....И във Вазов е било така .... Просто канализацията няма капацитет да поеме толкова вода или е задръстена....
                            Може би в Северните райони е било ок защото от Витоша не слиза вода натам...., но всичкото Южни са били зле....
                            Ако е строено кадърно и с умисъл - няма как да има вода. По улиците ще се стича, в гаражите и мазетата обаче никога. Моят блок в мазетата е като бомбоубежище. Няма грам влага. Само боклуци, струпани от съседите.
                            Във Вадите както и да се строи, един ден водата ще избие и сградите ще потънат - просто защото там е едно дълбоко блато. Мястото изобщо не става за строителство на каквото и да било и в нормална държава никога нямаше да се разрешат строежи там.
                            Last edited by ejonny2376; 13.03.2022, 21:08.

Коментар

Поне се смили над хората, които водиш по огледи и ги предупреждавай, че отивате в кочината на София - няма канализация, целият квартал е едно блато, преливащи септични ями, нито една улица, нито един тротоар, лайна се стичат, сутрин няма излизане от квартала с кола заради липсата на улици и огромен брой автомобили, изнизващи се оттам...Няма детски градини, няма училища, няма нищичко - само смрад, боклуци, води, калове, папури и блата.

ПС: Ето кадър от основната улица в квартала:

https://www.google.com/maps/@42.6544...7i13312!8i6656
                              То това е доста неактуално, май всичко е застроено там. Имат вече асфалт, канализация...
                              Мой близък живее в района, в нов блок, но те нямат сутерен!!! и така подпочвения воден проблем е елиминиран. При повечето не са.

Коментар

Пази го, явно мястото е добро, а моите не са на такова. Може да е и от това че са по-близо до планината...
                                2км разлика едва ли е много по далеч .

Коментар

Working...
                                X