IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://youtu.be/jhGfdp4NvRo?si=UHknRvVq17Y_Y6EA
    Киру брейкъ, тоз разбиратил и пукач на имотнити балони прудал на нискъ цинъ ама ша видити след шес седим месицъ ко става. Няма сдиелки, ша ги дарявът тиез апартаменти, у търнуву никуй ни купува.

Това е нещо като обобщен образ на имотния пукач, прост, некомпетентен дървен философ, много е забавен

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

От колко време живееш в чужбина? Винаги ли е било така или от скоро негативите са повече от позитивите?
      Когато дойдох имаше още дм. Германия има 86 милиона население, така че има 86 милиона различни мнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение

Кранове по центъра има много рядко, понеже всичко е застроено, извън центъра има доста, със сигурност по-малко от София.
        Празните жилища са 0,1%. В Мюнхен е забранено жилище да стой над 3 месеца празно, освен ако нямаш разрешение от властите.
        Не съм живял.
        Мога да пиша три дена какво не ми харесва и половин ден какво ми харесва.
        Две познати семейства се връщат това лято в София в техните си апартаменти, тъмните прозорци ще намалеят.
        Много имоти са заключени, понеже собствениците са в чужбина.
        От колко време живееш в чужбина? Винаги ли е било така или от скоро негативите са повече от позитивите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Не съм ти колега и не взимам никакво ДМС на тримесечие, но да не се отклоняваме от темата, аз дадох пример за повишената достъпност спрямо доходите..
          Снежана Стойчева: Не се очаква сътресение на имотния пазар до края на годината

https://www.investor.bg/a/461-bloomb...ya-na-godinata
          Ако в бизнеса с недвижими имоти участват хора с морал, няма нужда от закон за пазара

Снежана Стойчева, управител на Imoti.net, "Бизнес старт", 24.05.2024 г.

https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...akon-za-pazara

Коментар

Колега, имам няколко въпроса към теб и ще ми е любопитно да ми отговориш (ако не те затруднява). В Мюнхен никога не съм бил...

Колко крана с нови строежи има в Мюнхен и колко в София?
            Ина ли празни жилища в Мюнхен и ако да, какъв е приблизителния им брой?
            Живял ли си досега в София?
            Какво най-вече не ти харесва в Германия, че искаш да се връщаш в Бг?
            Кранове по центъра има много рядко, понеже всичко е застроено, извън центъра има доста, със сигурност по-малко от София.
            Празните жилища са 0,1%. В Мюнхен е забранено жилище да стой над 3 месеца празно, освен ако нямаш разрешение от властите.
            Не съм живял.
            Мога да пиша три дена какво не ми харесва и половин ден какво ми харесва.
            Две познати семейства се връщат това лято в София в техните си апартаменти, тъмните прозорци ще намалеят.
            Много имоти са заключени, понеже собствениците са в чужбина.

Коментар

• Тук що така, налЕ са топ рейтинговани -
              Losses Pile Up in Top-Rated Bonds Backed by Commercial Real Estate Debt

(Bloomberg) -- For the first time since the financial crisis, investors in top-rated bonds backed by commercial real estate debt are getting hit with losses.

https://finance.yahoo.com/news/losse...pMcrjwRQwBl5sD

Коментар

• Та като споменахте рейтинги се сетих -

The building at 1740 Broadway has finally been sold, more than two years after Blackstone stopped making payments on the $308M commercial mortgage against the building. The building has been sold and investors in the AAA rated portion of the CMBS have taken a 26% haircut, and everyone else has been completely wiped out, taking a 100% loss on their investment. This is the first time investors have taken a haircut on a AAA-Rated CMBS investment since the Global Financial Crisis. It won't be the last.

Investors in Blackstone Building Lose Everything as CRE Implodes

https://www.youtube.com/watch?v=JCI_kogW3Ac

Коментар

Колегата е на бюджетна издръжка, така че смятай какво произвежда!

Относно твърденията му, че заплатата му е нараснала с 44% за въпросния период, то най-вероятно смята увеличението на основната заплата плюс ДМС-то, което получава на всяко тримесечие.
                  Важно е да се отбележи, че ДМС може да достигне 2/3 и нагоре от основната заплата на месечна база, но то не е гарантирано и много лесно може да бъде и 0лв.
                  Така, че аз не бих се хвалил много с подобни ръстове, защото още утре ръста от 44% може да се окаже срив със същия %!
                  Не съм ти колега и не взимам никакво ДМС на тримесечие, но да не се отклоняваме от темата, аз дадох пример за повишената достъпност спрямо доходите..
                  Снежана Стойчева: Не се очаква сътресение на имотния пазар до края на годината

https://www.investor.bg/a/461-bloomb...ya-na-godinata

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
                    Имотите в София, особено в центъра са все още много подценени. В близките 10-15 години спокойно цените ще се удвоят, дори утроят. Никога досега не е било толкова лесно да се купи имот, говоря за покупателна способност, съотношение заплата-квадратен метър, да не говорим и за ниските лихви. Който чака голямото падане, най-много сам да изпадне в недоумение, ама защо така.

Какво може да се купи в центъра на Мюнхен?

https://www.immobilienscout24.de/exp...rooms%3D1.0-#/
                    нещо от рода Витошка

https://www.immobilienscout24.de/exp...ype=district#/

може би като докторски паметник

да видим и новото строителство
                    Колега, имам няколко въпроса към теб и ще ми е любопитно да ми отговориш (ако не те затруднява). В Мюнхен никога не съм бил...

Колко крана с нови строежи има в Мюнхен и колко в София?
                    Ина ли празни жилища в Мюнхен и ако да, какъв е приблизителния им брой?
                    Живял ли си досега в София?
                    Какво най-вече не ти харесва в Германия, че искаш да се връщаш в Бг?

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                      лоши новини за гастерите и икономическите бежанци
                      но добри за нас

S&P потвърди кредитния рейтинг на България с положителна перспектива

Дори страната ни да не влезе в еврозоната от 2025 г., отлагането ще е с една година до 1 януари 2026 г., посочва агенцията

"България има едни от най-добрите фискални резултати от страните в Централна и Източна Европа и от рейтинговата агенция оценяват, че текущите фискални планове ще сведат дефицита под 3% до 2027 г.

За дълга се очаква да достигне около 20% от БВП до 2027 г., нетно от ликвидни държавни активи, а за дефицита по текущата сметка – средно 1% от БВП, като ще бъде свръхфинансиран от фондовете на ЕС и от приток на преки чуждестранни инвестиции."
                      S&P Global Ratings биха ревизирали перспективата пред рейтинга на стабилна, ако перспективата за присъединяване на България към еврозоната стане по-малко вероятна.

България все още не отговаря на критерия за ценова стабилност от критериите за конвергенция, които всички страни трябва да изпълнят преди да се присъединят.

ПС. Пак там го пише.
                      Last edited by unimog; 25.05.2024, 12:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Разбрахме, че заплатата ти е нараснала с 44%,
                        но така и не разбрахме ти какво произвеждаш.
                        Колегата е на бюджетна издръжка, така че смятай какво произвежда!

Относно твърденията му, че заплатата му е нараснала с 44% за въпросния период, то най-вероятно смята увеличението на основната заплата плюс ДМС-то, което получава на всяко тримесечие.
                        Важно е да се отбележи, че ДМС може да достигне 2/3 и нагоре от основната заплата на месечна база, но то не е гарантирано и много лесно може да бъде и 0лв.
                        Така, че аз не бих се хвалил много с подобни ръстове, защото още утре ръста от 44% може да се окаже срив със същия %!

Коментар

• Имотите в София, особено в центъра са все още много подценени. В близките 10-15 години спокойно цените ще се удвоят, дори утроят. Никога досега не е било толкова лесно да се купи имот, говоря за покупателна способност, съотношение заплата-квадратен метър, да не говорим и за ниските лихви. Който чака голямото падане, най-много сам да изпадне в недоумение, ама защо така.

Какво може да се купи в центъра на Мюнхен?

нещо от рода Витошка

https://www.immobilienscout24.de/exp...ype=district#/

може би като докторски паметник

да видим и новото строителство

Коментар

Има един вестник "Минаха години" Минаха 3 години Кавръче, откак ми проглуши ушите, че щяли да ми вдигнат лихвата по кредита...е останаха по-малко от две години, а вноската по кредита не ми е увеличена с дори 1ст. От момента в който си купих апартамента в Бургас, вноската по кредита ми остана една и съща, а заплатата ми нарастна с 44%
                            Разбрахме, че заплатата ти е нараснала с 44%,
                            но така и не разбрахме ти какво произвеждаш.
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Би трябвало да е обръгнал, все пак цели 7-8 години пише алабализми...
                              Някой казваше, че е го е мяркал в други форуми за громи имотите още по-отдавна…
                              Дедо ви Левон каза, че имотете у София хич не са скъпи, тва биле нормални цени..

Коментар

• лоши новини за гастерите и икономическите бежанци
                                но добри за нас

S&P потвърди кредитния рейтинг на България с положителна перспектива

Дори страната ни да не влезе в еврозоната от 2025 г., отлагането ще е с една година до 1 януари 2026 г., посочва агенцията

"България има едни от най-добрите фискални резултати от страните в Централна и Източна Европа и от рейтинговата агенция оценяват, че текущите фискални планове ще сведат дефицита под 3% до 2027 г.

За дълга се очаква да достигне около 20% от БВП до 2027 г., нетно от ликвидни държавни активи, а за дефицита по текущата сметка – средно 1% от БВП, като ще бъде свръхфинансиран от фондовете на ЕС и от приток на преки чуждестранни инвестиции."
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X