IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Пълни глупости говориш, колега. Казвам ти го като човек със средно голям (7-цифрен) бизнес в България.
    Не знам нас ли се опитваш да убедиш или себе си.
    мисля си, че гастерите усилено ги заливат с дезинформация, как в българия видиш ли било много зле работата. те самите също обилно се поливат един друг.
    а причината?
    не искат работодателите изведнъж да се окажат без ниско платен неквалифициран персонал, както в англия
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Пич, всеки си им приоритети. Ти беше писал нещо за 80 млн немци , 80 млн мнения. Прави каквото си знаеш, само не си режи пътя назад. По споменаването на данъците съдя , че си или на свободна практика или имаш бизнес. Първо 10% данък в България е само на хартия. Там ше има много изннади, така че се подготви. Второ, Бъгария е в списъка за пране на пари. Ако имаш бизнес подготви се да загубиш 10-30% от клиентите. Ако си на свободна практика немога да те мисля. Трето, ако праиш някакви прилични кинти, взимай мерки от самото начало да ги разхвърляш да не биеш на очи. Говориш за корупцията в Германия ,по високите етажи, но в България почва от ниските. В Германия нкой няма да те закача ако имаш под 1 млн доход (вероятно и повече), докато в България до година ще се появят кандидати за ортаци. Също така за София, преди да се преместиш, отиди и постой един месец през зимата. Трафика и въздуха през лятото не се гледат. Успех!
      Пълни глупости говориш, колега. Казвам ти го като човек със средно голям (7-цифрен) бизнес в България.
      Не знам нас ли се опитваш да убедиш или себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

За тея мангизи по-добре тва:
        https://www.idealista.com/en/inmueble/103714442/
        Срещу 200к ремонт ще стане бонбон.

или тва:

https://www.idealista.com/en/inmueble/104403516/
        тук даже може да минеш със 100 к.

Бетере, Торевеха не е за тебе, не я гледай Барселона по ще ти пасне, в много краен случай Валенсия. За Мадрид също съм чувал добри неща, но не съм го гледал. Ако търсиш около милион. виж и по Френската ривиера. Там ще е малко стреч но Ментон, хълмовете около Ница ше се намери. Над Кан към Грас съшо. Там има и доста Мишлен ресторанти та може да ти хареса, но не знам дали е достатъчно сейф. Също виж и в Италия Империа ( областта, не града), специално Бордигера имаше читави неща с ракошни гледки. Във Франция малко ше трябва да внимаваш за данъците след време а в Италия сега. Ма то и в Испания няма да минеш метър та сигурно си го мислил.

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
          Жони,
          хората са казали “На прехвалена круша с голяма торба не отивай” София не е дори прехвалена, така че нямам никакви големи очаквания. Прибирам се без розови очила, с ясна нагласа за негативите. Като поживея и не ми харесва, чао-чао София. Мога да работя откъдето си поискам по света. Не се прибирам за бизнес или натрупване на богатство.
          Бойко или който и да е си имат еквивалент в Германия, но на много по високо ниво. Корупцията по най-високите етажи на властта е огромна. Бойковите и на другите врътки са една смешка в сравнение с тук. Правосъдието е също за кокошка няма прошка, за милиони няма закони. Да корупция на най-долни ниво няма. За Северна Италия (планинската част) си абсолютно прав, истинската Италия започва от Болоня надолу.
          Пак казвам, че се радвам за всеки, който си е намерил мястото и му харесва където е. Бъди здрав!
          Пич, всеки си им приоритети. Ти беше писал нещо за 80 млн немци , 80 млн мнения. Прави каквото си знаеш, само не си режи пътя назад. По споменаването на данъците съдя , че си или на свободна практика или имаш бизнес. Първо 10% данък в България е само на хартия. Там ше има много изннади, така че се подготви. Второ, Бъгария е в списъка за пране на пари. Ако имаш бизнес подготви се да загубиш 10-30% от клиентите. Ако си на свободна практика немога да те мисля. Трето, ако праиш някакви прилични кинти, взимай мерки от самото начало да ги разхвърляш да не биеш на очи. Говориш за корупцията в Германия ,по високите етажи, но в България почва от ниските. В Германия нкой няма да те закача ако имаш под 1 млн доход (вероятно и повече), докато в България до година ще се появят кандидати за ортаци. Също така за София, преди да се преместиш, отиди и постой един месец през зимата. Трафика и въздуха през лятото не се гледат. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
            Например едни познати се прибраха преди няколко години от Канада, една от причините е че имат момиче както казваме горе долу за женене и то е израснало в среда от негри и китайци. Това и е избора там за мъж и семейство. Толкова пари са имали и са живели/учили/съществували в такъв квартал там и не са черноработници а ИТ-та....Уж с големи заплати са били , но като платят наеми, лизинги, медицински разходи и всичко останало и покрай децата им стига само за гетото....и какъв избор има момичето там ? на дръпнат черен канадец ли ?! Не че тези канадци са лоши, но просто са различни от нас и ние искаме за децата си друго... от нашето....
            На теб пък съм ти казал, поне отиди на екскурзия преди да се излагаш по форумите. Канада е емигрантска страна и чужденците нямат проблем с интеграцията. Белите са към 70%. Черните и китайците под 5%. Те НЕ СЕ ПОНАСЯТ едни други. Ако квартала е китайски, черните не се заселват и обратно.Няма такова място, където и двете групи да са преобладаващи. Има квартали, в които живеят смесени, Но това са нормални квартали с нормални разпределение и там белите са мнозинстео. Може да се набуташ в някое гето, но ако си стигнал дотам сам си си виновен а не Канада.
            За Германия са подобни идиотии. Не приемали. Глупости! Има културни различия и те вървят с държавата. Индивиди се местят и променят бързо, държави не толкова бързо. Немците като отидат да живеят в Испания, Франция или Италия изведнъж стават много дружелюбни. В Германия са студени както към чужденците, така и един спрямо друг. Такава е местната култура. Всъщност, те не се смятат, за студени. Просто се държат както всички около тях и това е стандарта. Е, може да има допълнителни бариери спрямо нас, но те се дължат по-скоро на груповия ни имидж. В момента, в който имат личен контакт, примерно работите заедно, нещата са различни. Ако работите в един офис и някой вечно трябва да ходи след теб да ти довършва работата, естествено, че ще те избягват и ще си сам. Ако си читав, до месец-два ще намериш хора за бира. Не може да очакваш обаче , че ше се държат като южняци. Да повторя за кой ли път, не говори по теми, в които няма какво да кажеш и трябва да си измисляш. много личи

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
              Джонка, само виж в гугъла огромния комплекс който се строи усилено в Пловдив сити парк на кръстовището на улиците Владивосток и Митрополит Максим. Огромно нещо. Всичко е продадено почти. А инфраструктурата на района е завидна. Цени няма да ви казвам че ще ви се развали вечерята.
              Че сега съм в ресторант - пицария Специале, баш до него...та се сетих.
              Човече, казах ти че ми писна от лъжите ти. В Парк сити 3, който строят в момента , имаше над 70 свободни апартамента преди месец-два Тука можеш да ги гледаш по секции и коко има сега:
              https://husestate.com/bg/sale/9

До него има и друг комплекс, Роял гарденс , и в него има 70-80 свободни.
              https://royalgarden.bg/apartments

Роял гарденс ако не се лъжа бяха 2 сгради с общо 150-60 апартамента. Половината оше не са продадени а вече трябва да са и с акт 16 (мисля че Май таи година им беше по план). Брокерите раздувате легенди за продажби на зелено , на бембено, стоят си ...

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Тази сграда е огромно недоразумение . Беше и като я мъчеха на 3К да я продадат- просто на павета и трамвай и замък да направят е става.
                Относно Силистрата - той многократно ти обясни ситуацията и защо предприема тази стъпка. На мен ми е 1000% ясен защото имам НЯКОЛКО близки познати с вече направена такава и никой не се е върнал в чужбина. Има по-важни неща в живота на човек от кеша и тротоарите. Пожелавам ти и ти да стигнеш някога до тези моменти. , за да проумееш.
                Например едни познати се прибраха преди няколко години от Канада, една от причините е че имат момиче както казваме горе долу за женене и то е израснало в среда от негри и китайци. Това и е избора там за мъж и семейство. Толкова пари са имали и са живели/учили/съществували в такъв квартал там и не са черноработници а ИТ-та....Уж с големи заплати са били , но като платят наеми, лизинги, медицински разходи и всичко останало и покрай децата им стига само за гетото....и какъв избор има момичето там ? на дръпнат черен канадец ли ?! Не че тези канадци са лоши, но просто са различни от нас и ние искаме за децата си друго... от нашето....
                У нас имало Шведи и Турци , ами хубаво нека да има но те не са средата на момичето у нас у не биха били избор. Отново не че са лоши тези хора.
                Силистрата ти обясни многократно политкоректно, че въпреки че е от десетилетия в Германия и явно е ок финансово не го броят и за 2 стинки местните. Ама не само него, а и децата му , когато има внуци и те ще са втора или трета класа хора за местните. Опа , чакай ама то няма местни....болшинството са от онези. Какво бъдеще имат там децата му ? Да се омешат с мнозинството или местното малцинство да ги подритва с усмивка ? Нямат бъдеще там децата му колкото и хубави да са тротоарите. Или поне не такова каквото той иска да им даде.
                У нас обаче децата му могат да имат нормален живот без двуличие и притеснения. Ще срещне много проблеми, които е забравил или не допуска за възможни спрямо подредената Германия ако ги изтърпи ще остане, ако не фаща си пътеките ...света е голям и той може да си го позволи.

ПП Едно време като на млад човек в бедни времена единственото място, което допусках като емигрантска опция за постоянно беше Нова Зеландия. Сега се радвам, че не съм направил тази глупост щото щях да съм в позицията на Силистрата и на познатите ми които се прибраха.... много мъки за нищо.
                Адмирации за поста! Прозрял, мнение на много интелигентен и мислещ човек! И аз...почти бях емигрирал в Австралия. Бях на 29-30. Спрях се в последния момент. За Нова Зеландия също проучвах, но искаха Киви образователна система за там...тяхната си...понеже бях лекар, никакъв друг шанс. Предпочетох да трупам знания и опит вместо да метна неимовврни усилия да покрия критериите им и да загубя 15 години и накрая да се увенчая с успех - доктор при тях...посредствен, загубил години да покрия стъпалото на посредствеността.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Това оживено кръстовище, автобуси, трамваи, павета...Под балкона ти буквално...
                  Има и по-кофти места в Лозенец, но...Не мерси.
                  Тази сграда е огромно недоразумение . Беше и като я мъчеха на 3К да я продадат- просто на павета и трамвай и замък да направят е става.
                  Относно Силистрата - той многократно ти обясни ситуацията и защо предприема тази стъпка. На мен ми е 1000% ясен защото имам НЯКОЛКО близки познати с вече направена такава и никой не се е върнал в чужбина. Има по-важни неща в живота на човек от кеша и тротоарите. Пожелавам ти и ти да стигнеш някога до тези моменти. , за да проумееш.
                  У нас имало Шведи и Турци , ами хубаво нека да има но те не са средата на момичето у нас у не биха били избор. Отново не че са лоши тези хора.
                  Силистрата ти обясни многократно политкоректно, че въпреки че е от десетилетия в Германия и явно е ок финансово не го броят и за 2 стинки местните. Ама не само него, а и децата му , когато има внуци и те ще са втора или трета класа хора за местните. Опа , чакай ама то няма местни....болшинството са от онези. Какво бъдеще имат там децата му ? Да се омешат с мнозинството или местното малцинство да ги подритва с усмивка ? Нямат бъдеще там децата му колкото и хубави да са тротоарите. Или поне не такова каквото той иска да им даде.
                  У нас обаче децата му могат да имат нормален живот без двуличие и притеснения. Ще срещне много проблеми, които е забравил или не допуска за възможни спрямо подредената Германия ако ги изтърпи ще остане, ако не фаща си пътеките ...света е голям и той може да си го позволи.

ПП Едно време като на млад човек в бедни времена единственото място, което допусках като емигрантска опция за постоянно беше Нова Зеландия. Сега се радвам, че не съм направил тази глупост щото щях да съм в позицията на Силистрата и на познатите ми които се прибраха.... много мъки за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                    Ако не можеш да познаеш 7-8 години, тренда на цените на имотите, как може да си представиш , че можеш да определяш бъдещето на децата ни наглецо?
                    за тебе е по-важен панела и бургас нещото (вероятно пак приземен) - та за това щерка ти ще изкара 'вишуто' с едни велики 5 дена в Барцилона, които многоцифрения и баща си е позволил да и плати...

много хора с възможност и други разбирания за живота искат децата им да получат добро образование навън , а голяма част от децата (за съжаление) решават да останат там...

тук да слушат такива като тебе как са многоциферни, а се топлят с 750 вата щото имат 5 см излация на приземното....
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

няма адекватни работни места

българският народ инвестира спестяванията си в тухли докато децата заминават да учат навън и остават там... тъжна работа

това на 2-3 ракии няма как да го разбереш
                      Ако не можеш да познаеш 7-8 години, тренда на цените на имотите, как може да си представиш , че можеш да определяш бъдещето на децата ни наглецо?

Коментар

• Жони,
                        хората са казали “На прехвалена круша с голяма торба не отивай” София не е дори прехвалена, така че нямам никакви големи очаквания. Прибирам се без розови очила, с ясна нагласа за негативите. Като поживея и не ми харесва, чао-чао София. Мога да работя откъдето си поискам по света. Не се прибирам за бизнес или натрупване на богатство.
                        Бойко или който и да е си имат еквивалент в Германия, но на много по високо ниво. Корупцията по най-високите етажи на властта е огромна. Бойковите и на другите врътки са една смешка в сравнение с тук. Правосъдието е също за кокошка няма прошка, за милиони няма закони. Да корупция на най-долни ниво няма. За Северна Италия (планинската част) си абсолютно прав, истинската Италия започва от Болоня надолу.
                        Пак казвам, че се радвам за всеки, който си е намерил мястото и му харесва където е. Бъди здрав!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                          Ще се върнат, не само Силистра, стотици хиляди ще се върнат. Стандартът се връща към 1939г.
                          няма адекватни работни места

българският народ инвестира спестяванията си в тухли докато децата заминават да учат навън и остават там... тъжна работа

това на 2-3 ракии няма как да го разбереш
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ще се върнат, не само Силистра, стотици хиляди ще се върнат. Стандартът се връща към 1939г.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Така е - не си струва цената. Аз не бих дал и половината.
                              П.С тая ревизия като въшка на чело. Не се научиха да ги слагат в плочка и то долу.

https://www.luximmo.bg/bulgaria/obla...-v-sofiya.html
                              Last edited by better; 25.05.2024, 21:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Какви предимства? Шумът от паветатат ли? Или прахоляка? Я виж парцела отпред, тук скоро ще кацне (ако не е кацнало де) поредното бетонно грозилище в стил "работническо общежитие" и отиде гледката.

https://www.google.com/maps/place/%D...er=0&entry=ttu

Коментар

Working...
                                X