Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
пич,
за теб летоброенето в имотите започва 2008-ма или там когато скочи в първия
кризи е имало и ще има и мантрата, че тулата е винаги добре не е много точно така...
еле пък на пазар, където всеки, който види 100К евро накуп тича за имот и може да се застрои всяка градинка по избор.
Разбира се че тулата не е най-доброто винаги и във всеки момент и за всеки. Просто до момента сривате цените от 5-6 години пък се оказа, че точно в този период тулата е била най-доброто....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ами аз съм купил почти на номинал / тогавашен/ със земята и разходите строителя имаше около 200-300 евро печалба на квадрат макс.
Да поясня Артекс в същият момент ми оферираха на Латинка по 1200 / съсед на ЦЦ - строителна официална себестойност без сивата работа 600 евро стана публична// и от 1300 на Гагарин. и от 1000 на Тинтява.
Тогава строителните маржове бяха много по-скромни от сега.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Искам да кажа , че мериш като бакалин . Т.е. онзи купилия тогава пие студена вода и сега през 2022 , нищо че сега ще вземе 149к евра т.е.59к евра повече !!!
Коментар
-
Искаш да кажеш че сега имотите са много евтини ли ?
Ехххх от кога го пиша това , ама някои не вдяват :-))))
за теб летоброенето в имотите започва 2008-ма или там когато скочи в първия
кризи е имало и ще има и мантрата, че тулата е винаги добре не е много точно така...
еле пък на пазар, където всеки, който види 100К евро накуп тича за имот и може да се застрои всяка градинка по избор.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Ще разбереш след време !!! Актив се купува около номинал . Иначе дърво ! И актива става пасив всъщност т.е. загуба на парици изкарани с труд .
Да поясня Артекс в същият момент ми оферираха на Латинка по 1200 / съсед на ЦЦ - строителна официална себестойност без сивата работа 600 евро стана публична// и от 1300 на Гагарин. и от 1000 на Тинтява.
Тогава строителните маржове бяха много по-скромни от сега.
Коментар
-
Искаш да кажеш че сега имотите са много евтини ли ?
- 1 like
Коментар
-
6288 годишна заплата НСИ 2008 ма , 525 месечна т.е.30 годишни средни заплати към днешна дата 2200средна София парите които са платени за 90к тухла в свобода днес ще бъдат 30х12х2200= 792 000лв ,как ти се струва ?!
- 1 like
Коментар
-
Че моите покупки са от 2016. Какво самоубийство е това като платеното е много скромно по 2.5 към момента ? С какво трябваше да диверсифицирам 2016, че да запазя кеша на същото равнище ? А то няма и такива имоти за продажба въобще на обява.....
Това без да пиша за личната нужда и полза....
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Е, добре. Ми да сложим и на някое ИТ заплатата от 10 хилки. Хептен добре. Преди кризата ИТ та немаше, демек заплатата беше 0 лева.Last edited by pa4anga; 28.03.2022, 19:10.
Коментар
-
София е аут от 2016г а 2022 е финансово самоубийство !
Това без да пиша за личната нужда и полза....
Коментар
-
Морето според мен ще е добра инвестиция след известно време , просто яко трябва да крашнат там имотите като в Банско ,Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.dnevnik.bg/biznes/2022/0...hi_se/comments
Моята прогноза за след лятото май ще се сбъдне ,няма вече позитивни статии от брокерастите за имоти
- 2 Харесвания
Коментар
-
За конкретните периоди не ми се зацикля но смяташ като бакалин , така не се смята !!!
А ти просто си извадил късмет , ако не си продал по нужда. Мисля че си споделял , че тези пари са ви трябвали за нещо друго и не си продавал с цел печалаба/спекула.
Коментар
-
Пак да повторя , продал съм за 90к евра тухла в свобода преди кризата. Собственика пи студена вода поне 10г а спрямо потребителската кошница тогава е пълен шах и мат и към днешна дата .Хубавото беше , че беше кеш и човека уж да се прибира от някъде си така и не се прибра и тоя имот си стои на тъмни прозорци .
ПП 35 годишни учителски заплати към онзи момент, как ти се струва ? Към днешна дата ако приемем че учителската е 1500лв прави 630к лева . В свобода виждал ли си такъв дзвер ?!!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
Коментар