IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Е да де, и аз това казвам. Много приказки. Къде да видя твоята статистика ? Пусни линка и да се приключва. Последната година инфлацията при хранителните продукти е към 30% , на теб с колко ти вдигнаха заплатата, с 30% ли ? Ма зарежи твоята заплата, дай линк за статистиката за да не говорим празни приказки

Ти да не излезнеш некой ИТ експерт ... от тия дето не знаят какво е big O, но пишат софтуер за самолети и ядрени централи ?
    https://trud.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D...8%D1%82%D0%B5/
    Замразяват заплатите на чиновниците

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Е да де, и аз това казвам. Много приказки. Къде да видя твоята статистика ? Пусни линка и да се приключва. Последната година инфлацията при хранителните продукти е към 30% , на теб с колко ти вдигнаха заплатата, с 30% ли ? Ма зарежи твоята заплата, дай линк за статистиката за да не говорим празни приказки

Ти да не излезнеш некой ИТ експерт ... от тия дето не знаят какво е big O, но пишат софтуер за самолети и ядрени централи ?
      Nsi.bg има всичко, колко е инфлацията, колко са нарастнали заплатите, колко са поскъпнали имотите. Па ти си дрънкай небивалици как инфлацията понижавала заплатите и цените.

пп ти да не излезнеш от ония "умници" дето им дадоха пари от продадените дедови ниви да си купАт жилище, ма те ги "инвестирали" у хартия?
      Last edited by BONI; 16.05.2022, 00:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Лордевич, всъщност гастерите са част от причината у нас цените да растат толкова бързо. Основната част от емиграцията от периода 2007-12 е поспестила нещо за тези 10-15 години, но разбира се то е недостатъчно за покупка там където са на желано място в голям град и се насочват към ''инвестиции'' у нас. Било първо за наем и после за тях като се пенсионират или да спасят кеша и т.н.
        И какво става идват тук гледат с нагласата , че Берти с Мадарата ще им се моли да му го купят ама нъцки Берти прави повече кеш и купува повече от тях. Намират че вече няма ПРИНУДЕНИ да продават. Това, което е по оферти обикновено с боклук при това скъп за техните очаквания и почва МЯУ-то на излъганите им очаквания....:-)
        Самият факт, колко много нови или стари замразени профили от този тип се появяват постоянно в темата да се жалват дава ясна представа за наплива....
        Много от тях са купили в София, но чакат да започне спада на Запад. Тръгне ли доминото разпродажбите предстоят!

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Много приказки, много глупотевини. Погледни статистиката, инфлацията вдигна и цените и заплатите. И пак така ще продължава.

Коментар

Много пари се изсипаха за глупости, факт! Обаче по последни данни дългът е 21.1% от БВП, точно преди 24 месеца беше 20.1% от БВП. Не е толкоз страшно, а тепърва ще дойдат десетки милиарди от Европа.
            https://www.youtube.com/watch?v=YysuDmOj4tw

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

В Добруджа имаше по 80-100лв декара - същите ниви,които в момента за по 3000
              Имам познат, който в Южна България изкупи 15К декара на цени под 100 лв - точно в периода след виденовата зима и преди 2002-4.
              Тогава земеделието и земята въобще ми бяха доста далечни като идея....ако се бях запалил тогава сигурно и за щях да имам 1-2 хиляди декара, но няма какво да се нерви човек за пропуснати ползи и трябва да се гледа напред.
              В момента за 3000 лв няма, няма и как да има, след като някои арендатори платиха по 170 лв/дка рента. Тухлата може да падне, но земята - едва ли.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Тия гастари трябва да ги ограничават да пишат в темата, дали, чрез доказване на имотен ценз, дали с доказано пребиваване в страната ни поне 6м. в годината. То бива сълзливи чаршафи с протяжни расъждения защо цените не трябва да бъдат каквито са, то бива ред сълзи, ред сополи...ми да си седял тука бе аланкоолу и да си си налягал парцалите, а не след десетки години да ревеш, че си се прецакал като си напуснал род и Родина, за такива отпадъци не ни е жал.
                Лордевич, всъщност гастерите са част от причината у нас цените да растат толкова бързо. Основната част от емиграцията от периода 2007-12 е поспестила нещо за тези 10-15 години, но разбира се то е недостатъчно за покупка там където са на желано място в голям град и се насочват към ''инвестиции'' у нас. Било първо за наем и после за тях като се пенсионират или да спасят кеша и т.н.
                И какво става идват тук гледат с нагласата , че Берти с Мадарата ще им се моли да му го купят ама нъцки Берти прави повече кеш и купува повече от тях. Намират че вече няма ПРИНУДЕНИ да продават. Това, което е по оферти обикновено е боклук при това скъп за техните очаквания и почва МЯУ-то на излъганите им очаквания....:-)
                Самият факт, колко много нови или стари замразени профили от този тип се появяват постоянно в темата да се жалват дава ясна представа за наплива....
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 16.05.2022, 00:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

А знаеш ли колко е вноса и защо изобщо не се говори за него? Светлината в тунела е от товарния влак и коловоза е само един!
                  Изменението за първото тримесечие на 2022 година спямо същият период на 2021 за износа е нарастване с 28,3%, а за вноса е нарастване с 58%. Или имаме отрицателно търговско салдо в размер на близо 3,7 милиарда лева, потребяваме повече отколкото произвеждаме. Лошото също е, че прираста е от увеличението на цените при Минерални горива, масла и подобни продукти и Мазнини, масла и восъци от животински и растителен произход. Положението се влошава, но вие ще го разберете последни. Парите от ЕС няма да оправят нещата, защото част от тях ще се връщат обратно. За да се поддържа балона при имотите трябва да се теглят заеми! Въпрос с понижена трудност: Какво ще стане след като лихвата вече започна да се покачва?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

Това е интересно да се види с данни. Не ми се вярва това да е причината, да не преувеличавате?
                    Директно ги го пиша. Не е вярно. То е толкова далеч от реалността, че няма накъде. Берти си пише ей така некви фантазии...
                    Иначе причини има безкрай , за да има толкова наематели на Запад. Ние сме поели също по този път. В старата/изтрита тема с Купата доста сме писали по въпроса. Не ми се повтаря всичко отново , но ще се досетиш сам предполагам щом зададе въпроса към Берти.
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 16.05.2022, 00:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

Тепърва ще трошат тези по Плана. Много ИТ с правилните препоръки рязко ще забогатеят.
                      Ти к'во, завиждаш ли?

Коментар

Много пари се изсипаха за глупости, факт! Обаче по последни данни дългът е 21.1% от БВП, точно преди 24 месеца беше 20.1% от БВП. Не е толкоз страшно, а тепърва ще дойдат десетки милиарди от Европа.
                        Тепърва ще трошат тези по Плана. Много ИТ с правилните препоръки рязко ще забогатеят.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Тази мантра се вихри последната 1+ година поне, но аз винаги съм гледал да не съм с течението. Има причини стадото да се води в определена посока. Лихвите ще се вдигат и ще си влезем в рецесия според мен от есента, макар че ако гледаме някои пазари вече сме в рецесия. В комлект със войната и всички санкции и последици около нея си мисля, че идва по-скоро стагфлация при която много основни стоки ще станат доста по-скъпи.
                          Американците вече вдигнат леко лихвите като таргета май им е около 3% до 1-2 години. Но според мен зависи каква ще е инфлацията 2023, 2022 е около 5% което е почти същото като началото на 70-те а тогава лихвите са били около 15%. Вярно, че в днешно време нещата са доста по-различни и сложни, но обяда ще трябва да бъде платен по някакъв начин.

От друга страна България е евтина и колкото и малко производство да имаме ще процъфтява в близкото бъдеще. Стига да има енергия за него. Някъде мернах преди 2-3 дни заглавие че за тази година износа ни бил на рекордни нива.
                          А знаеш ли колко е вноса и защо изобщо не се говори за него? Светлината в тунела е от товарния влак и коловоза е само един!
                          Last edited by Laconic; 15.05.2022, 23:28.

Коментар

Тези дни от няколко места чувам една мантра, но тя е само за един конкретен сценарии

Визирам колко било добре да се тегли кредит сега да се купи (ако че дебело) и като дойде яката инфлация и се обезценят парите с една две три заплати да се изплати.

Така се развиха нещата след виденовата зима и много хора си го представят този сценарии като единствено възможен. Уви обаче в повечето случаи се минава през схемата инфлацията катери, ЦБ я бори с лихви, доходите изостават, кредитите стават все по-трудно обслужваеми, бизнеса буксува и не може да расте и плаща , започват фалити, започват прибиране на ипотеки.

Големият процент живеещи под наем в 'развития запад' по чийто път вървим не е случайност, а продукт на поредица от подобни кризи, когато кредитора си 'взима своето с лихвите'.

При парите на депозит или общо казано кеш-а - играта е друга. Там загуба за държащият ги има и колкото по-рано ЦБ подгони инфлацията с лихви толкова по-скоро тази загуба спира да е такава и има възможност да се печели. Уви и там нещата не стават както искат спестителите. Първо са обрани те, а после кредитополучателите... обикновено така се развива при дебели кризи без хиперинфалция и ресет.

лесно няма!
                            Това е интересно да се види с данни. Не ми се вярва това да е причината, да не преувеличавате?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Я виж с колко се вдигна дълга последните 2 години.
                              Държавата плаща на сульо и пульо да НЕ РАБОТИ. Най-интересното е че и БОЛНИЦИТЕ НЕ РАБОТЯТ, а уж ИМА болест.
                              Как ли я вдигат производителността кат се излежават дома?
                              От тази година почнаха да плащат и тока на "бизнесмените" - и в социализъма нямаше такваз глупост. ДемоНкрадцията се оказа висша форма на комунизъм.
                              Ами да платиш 140млн за да може ЧАСТНА банка да покрие някви си измислени критерии за ЕРМ?
                              Ами 75млн на КОЛЕКТОРСКА фирма на дългове !?!?!?

Коментар

Тези дни от няколко места чувам една мантра, но тя е само за един конкретен сценарии

Визирам колко било добре да се тегли кредит сега да се купи (ако че дебело) и като дойде яката инфлация и се обезценят парите с една две три заплати да се изплати.

Така се развиха нещата след виденовата зима и много хора си го представят този сценарии като единствено възможен. Уви обаче в повечето случаи се минава през схемата инфлацията катери, ЦБ я бори с лихви, доходите изостават, кредитите стават все по-трудно обслужваеми, бизнеса буксува и не може да расте и плаща , започват фалити, започват прибиране на ипотеки.

Големият процент живеещи под наем в 'развития запад' по чийто път вървим не е случайност, а продукт на поредица от подобни кризи, когато кредитора си 'взима своето с лихвите'.

При парите на депозит или общо казано кеш-а - играта е друга. Там загуба за държащият ги има и колкото по-рано ЦБ подгони инфлацията с лихви толкова по-скоро тази загуба спира да е такава и има възможност да се печели. Уви и там нещата не стават както искат спестителите. Първо са обрани те, а после кредитополучателите... обикновено така се развива при дебели кризи без хиперинфалция и ресет.

лесно няма!
                                Тази мантра се вихри последната 1+ година поне, но аз винаги съм гледал да не съм с течението. Има причини стадото да се води в определена посока. Лихвите ще се вдигат и ще си влезем в рецесия според мен от есента, макар че ако гледаме някои пазари вече сме в рецесия. В комлект със войната и всички санкции и последици около нея си мисля, че идва по-скоро стагфлация при която много основни стоки ще станат доста по-скъпи.
                                Американците вече вдигнат леко лихвите като таргета май им е около 3% до 1-2 години. Но според мен зависи каква ще е инфлацията 2023, 2022 е около 5% което е почти същото като началото на 70-те а тогава лихвите са били около 15%. Вярно, че в днешно време нещата са доста по-различни и сложни, но обяда ще трябва да бъде платен по някакъв начин.

От друга страна България е евтина и колкото и малко производство да имаме ще процъфтява в близкото бъдеще. Стига да има енергия за него. Някъде мернах преди 2-3 дни заглавие че за тази година износа ни бил на рекордни нива.

Коментар

Working...
                                X