Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Черен ден за БГ кочините (имотите) .Черен ден и за брокерасти и всякаква паплач която се занимава с имоти.И парадоксалното е ,че те все още не го разбират
ЕЦБ увеличи лихвите за първи път от 11 години - с 50 пункта
https://www.investor.bg/pazari/538/a...unkta--356661/
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Напротив не заблуждавам никой ,че е по-добре да се купи днес отколкото да се чака.
Дори и да приемем ,че лихвите ще се вдигат за хора които нямат всички средства днес е много по-изгодно да изтеглят кредит и да купят защото все още има ниски лихви , а най-важното е и ,че могат да изтеглят все още заем. При стари заеми дори да се изтеглят и днес повишаването на лихвите ще е по-малко от тези на новите бъдещи кредитоискатели. Другото е ,че днес се дават заеми с по-малко самоучастие и с по-ниски критерии ,после банките ще затегнат точно тези критерии и много хора няма да могат изобщо да теглят заем.
Да, дойдох и купих точно благодарение на един разговор с теб, но разликата м/у нас е ,че аз веднага си направих сметката и си направих извод за какво иде реч и не се поколебах и за миг и пристигнах ,а ти въпреки ,че си в БГ и сам ме убеждаваше какво се очаква / което не се случи м/у другото/ не направи нищо за да купиш и ти. Днес, е същото и вместо да чакаш имагинерно поевтиняване се услушвай ,мисли и действайLast edited by better; 21.07.2022, 17:35.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Преценил съм, че има смисъл да прозвъня. Резултата беше разочароващ.
Апарта във Вазов е добър на пръв поглед и наистина става финансово за касиерки на Лидъл. Което пак не е нормално....
Може ли Мюнихска касиерка от Лидъл да живее под наем на едно от най-добрите места в града и в апарт с такава гледка..... Съмнявам се....
Коментар
� -
"Бyлгapгaз" ce зaĸaни дa cпpe гaзa зa "Toплoфиĸaция Coфия" oт 1 ceптeмвpи
"Aĸo пpocpoчeнитe зaдължeния нe бъдaт зaплaтeни в cpoĸ дo 20 aвгycт 2022 г. "Бyлгapгaз" възнaмepявa дa пpeĸpaти oт 1 ceптeмвpи 2022 г. дoгoвopa зa дocтaвĸa нa пpиpoдeн гaз, зa дa мoжe дa ce гapaнтиpaт дocтaвĸитe зa ocтaнaлитe ĸлиeнти".
Oбщecтвeният дocтaвчиĸ oбявявa, чe нямa дa плaниpa дocтaвĸa нa зaявeнитe oт "Toплoфиĸaция Coфия ĸoличecтвa зa ceптeмвpи и щe пpeдпpиeмe дeйcтвия зa cъбиpaнe нa взeмaниятa cи пo cъдeбeн peд, вĸлючитeлнo и oбeзпeчитeлни мepĸи.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Защо ли някой би ти плащал наем в Дружба, след като всяка касиерка в Лидъл може да си позволи да живее на входа на Южния?
Неадекватни и безсмислени цени - ами ти го каза, аз няма какво да добавя.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=88vjck&f1=1
Апарта във Вазов е добър на пръв поглед и наистина става финансово за касиерки на Лидъл. Което пак не е нормално....
Може ли Мюнихска касиерка от Лидъл да живее под наем на едно от най-добрите места в града и в апарт с такава гледка..... Съмнявам се....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 21.07.2022, 17:30.
Коментар
� -
При набит спекулативен капитал, т.е. взет от банки в НИ, то сега при вдигане на лихвените проценти ще наблюдаваме отлив на такъв и светкавични продажби, гарантиращи печалба на собствениците. Нещо като обратната корелация при криптото или Nasdac и решенията на Фед или Ецб. Може би тези сделки ще са локомотива на пазара.
Коментар
� -
Пак пишеш пожелания, а хем с Юлката и още един колега описахме вчера как се формират лихвите по отпуснатите кредити у нас.
Прочети го отново.
Старите ипотечни лихви при някои банки са обвързани с лихвите по депозитите. Колко от старите депозити ще се подновят и кога а и колко от новите депозити вдигнати с 0,5% ще започнат да значат нещо във формулите? Колко ще се чака, докато се отрази по вноската по кредита? Кога ще се вдигнат ефективно с 0,1% даже? Аз предлагам да не плашим населението с днешното събие и да го успокоим, че утре няма да плащат двойни вноски.
https://fincity.bg/pib-promenliv-komponent-lihva/
https://www.moitepari.bg/spravochnik...-a2cb4bb370a2/
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev
Успелите хора дават инфо, а не мушкуват из детските стаи. Нарочно му задавам този въпрос на берджо, защото знам, че ще мълчи като комунист на разпит. И как няма да е така след като живее в жилище при родителите си, барабар с децата. Няма лошо, бащата на бердже се е погрижил за 3 генерации след него.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Мани го..той е от онези плашоци дето са му се усладили покупките и сега реве за ниски цени за да купи още. Ами, ако цените слязат много под 1000€ точно на неговите кофтори, дали пак така ще се радва? 2019г. не знаех, че е най-тарикатската за придобиване на НИ. Мои два като съм ги купувал 2002 и 1994г. трябва да си удрям г..а от тавана ли? Избива комплекси момчето откак койните кихнаха и той се е преселил тук. Както и задокеанските палячовци.
- 1 like
Коментар
� -
Миналата седмица прозвъних няколко строителя. Не знам дали е връх , но исканите цени са неадекватни и безсмислени според мен.
Няма как да купя с довършване в Дружба примерно на 2000-2500 тотал с предплащания и риск и т.н.и да го отдам под наем на 5-6 на квадрат след 3-4 години.. Дори да стане 6-7 пак няма смисъл. Би било финансово безумие. Но имат продажби/продадени дори повечето. Не знам кой им се връзва освен ако не е било на тъмно зелено с няколко десетки процента по-ниска цена.
Неадекватни и безсмислени цени - ами ти го каза, аз няма какво да добавя.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=88vjck&f1=1
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
спират пазара с тия цени
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениеАко визираш новият комплекс Езерото то цените ако са с акт 16 не са лоши. Мястото е уникално, езеро, парк, метро...
Обаче ако е на зелено...не благодаря. Не се ловя на зелено.
Наистина не разбирам каква им е идеята. На мен като малък инвеститор ми е изключително неизгодно, някой ако купува за себе си с нов заем при лихвените перспективи пак ми се струва безумие. Единствено , ако съм свил някакъв кеш от европрограми може да има смисъл, ама няма да го сложа в Дружба....
Коментар
�
Коментар