Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
Безработицата е сащ е манипулирана по дифолт..
. Тя е на база работници,работещи за големи компании,а в сащ огромна част от хората работят за себе си.....
Ше ти дам пример с бг бизнеса в сащ...тва е тираджийството....в момента цените на превоз са паднали двойно от миналата година....и НЯМА РАБОТА....а петрола е 40% по скъп.....
. Цялата индустрия е пред колапс....
Но целия този бизнес е на база контрактори....
Демек,плащат ти на миля,а не на работна заплата.....компаниите и контракториъе спестяват пари,като не плащат щатски данък,които да ги осигури в случай ,че останат без работа,съответно те не могат да клеймват пари от щата....те въобще не са в статистиката...подобно нещо е и със строителите....и т.н.
тези бизнеси биват ударени първи в рецесия...но ако гледаш статистиката за безработицата,въобще няма да разбереш кво става......щото те там НЕ СЪЩЕСТВУВАТ...
и за тва по блумберг ще ти кажат:
Фед вдигат рейтовете,ама тва не е проблем ,защото безработицата е на рекордно ниски нива......
Забележи още нещо:
да предвижиш продукция в сащ в момента е 2.5 ПЪТИ ПО ЕВТИНО,отколкото бе до февруари месец.....цените на контейнерите от Китай също са паднали доста.....виждаш и рухването на суровините,което също го предрекох,преди да стане.....
А СА ми кажи....как ще има инфлация, при в ПЪТИ по евтин транспорт....и рухването на къмодитис с десетки проценти в последните няколко месеца?
Според теб до какви нива ще се опитат да свалят петрола?
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Яко трансхуманизъм.-.. Имам един колега, като прочете ммм не помня заглавието, някакво екзистенциално рафиниране за бъдещето на хомо сапиенс, та здраво изплиска легена, взе да обяснява убедено че сме само хардуер и всичко е софтуер... Опасно за слаби разсъдъци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Написал е три, наистина велики, книги. Те го изстреляха към върха. Блестящ ум е, но кой е по-добър в разбирането на Евангелието от самия Дявол?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
за сетен път го подвеждаш. Когато всички започнат да продават с дискаунт, Кольо ще не ще ще трябва да направи и той дискаунт. Като купи ЕПК + малък ремонт и парите му ще свършат. После ще разчита на парите от етажа, но тогава вече ще е време за доста як дискаунт. Нищо де ти пак го вкарай във филм, ама като го знам после при революцията ще започне от тебе.
просто коментирам. обявил е на 79-80К евро - да височко е, но винаги може да свали. може да продаде бързо на 65К евро, но ако успее да вземе 70 или 75 ще е по-добре... още повече, че не се е залетял веднага да купува.
нормалния път за продажба е да сваля внимателно през определено време докато се срещне с купувачите.
минус му е, че не е там и работи през агенция, но и за това ще се намери чалъм в един момент.
колко и с каква стъпка ще сваля зависи от това колко бързо иска да направи продажбата, а той явно не е на зор като гледам динамиката с която действа
да сложи още един 35-40К евро при другите, които му висят в банката ..ок да сложи, но явно не бърза - аз поне така го разбирам
решили са да продават, защото няма да го ползват имота - това е практичен подход. цената им не е космическа макар и леко завишена, но това завишаване е именно защото явно не бързат. ако бързаха имота щеше да е заминал на 65К евро не лева.
ПП коментирали сме с кавръчето, че момента наистина е труден предвид на задаващата се есен и зима, но как и колко е склонен да свали си е негова работа и на брат му, а дали банката ще е сигурно убежище за кеша също не е 100% гарантирано в зависимост от това, как ще се развият нещата в нашата политка и обръчи.Last edited by bertram; 13.07.2022, 19:34.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Яко трансхуманизъм.-.. Имам един колега, като прочете ммм не помня заглавието, някакво екзистенциално рафиниране за бъдещето на хомо сапиенс, та здраво изплиска легена, взе да обяснява убедено че сме само хардуер и всичко е софтуер... Опасно за слаби разсъдъци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Видях го. Този го избива на трансхуманизъм изглежда, но за да дам мнение трябва да прочета нещо от него. В личен план всичко е класика
Коментар
-
Видях го. Този го избива на трансхуманизъм изглежда, но за да дам мнение трябва да прочета нещо от него. В личен план всичко е класика
Коментар
-
Не мисля че ще ти хареса... Надявам се че няма да ти хареса. Нещо от рода на интелигентната психария на Мадс Микелсен в Ханибал, само че с чара на тоалетна на бензиностанция.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
до колкото знам кавръчето има 0лв кредитна експозиция и доста кеш, който му стои в очакване да купи нещо,което МУ ХАРЕСА на цена която му харесрва.
да продава на пожар ... за чий ? той е относително млад и може след 10 години да го продаде ако счита, че не му е зор.
мисля си, че по-рано ще стане сделката защото къщата не е лоша и ако я вземе някой, който не го е страх от работа ще си я направи чудна за много малко пари.
и пак остава варианта нещата да се сговнят по-скоро отколкото се намери купувач, но тогава ще си има етаж с двор. мястото не е лошо, градчето е доста спокойно + има доста хора, които работят по чужбина, но гледат назад, връщат се ремонтират, някои купуват за тях или за деца .. не е умрял пазар макар и много малък.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Не мисля че ще ти хареса... Надявам се че няма да ти хареса. Нещо от рода на интелигентната психария на Мадс Микелсен в Ханибал, само че с чара на тоалетна на бензиностанция.
ПП а визията за бъдещето ни от Давоските твари е точно неофеодализъм - крепостни селяни с ограничени права за движение, без собственост. Ще поживеем, ще видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Поздравления! Не съм те чел, но моята теза от два месеца и половина е същата. Освен това аз съм на мнение, че те манипулират и безработицата!
. Тя е на база работници,работещи за големи компании,а в сащ огромна част от хората работят за себе си.....
Ше ти дам пример с бг бизнеса в сащ...тва е тираджийството....в момента цените на превоз са паднали двойно от миналата година....и НЯМА РАБОТА....а петрола е 40% по скъп.....
. Цялата индустрия е пред колапс....
Но целия този бизнес е на база контрактори....
Демек,плащат ти на миля,а не на работна заплата.....компаниите и контракториъе спестяват пари,като не плащат щатски данък,които да ги осигури в случай ,че останат без работа,съответно те не могат да клеймват пари от щата....те въобще не са в статистиката...подобно нещо е и със строителите....и т.н.
тези бизнеси биват ударени първи в рецесия...но ако гледаш статистиката за безработицата,въобще няма да разбереш кво става......щото те там НЕ СЪЩЕСТВУВАТ...
и за тва по блумберг ще ти кажат:
Фед вдигат рейтовете,ама тва не е проблем ,защото безработицата е на рекордно ниски нива......
Забележи още нещо:
да предвижиш продукция в сащ в момента е 2.5 ПЪТИ ПО ЕВТИНО,отколкото бе до февруари месец.....цените на контейнерите от Китай също са паднали доста.....виждаш и рухването на суровините,което също го предрекох,преди да стане.....
А СА ми кажи....как ще има инфлация, при в ПЪТИ по евтин транспорт....и рухването на къмодитис с десетки проценти в последните няколко месеца?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Щом ти тъй смяташ хуквам да го видя кой е този.
ПП а визията за бъдещето ни от Давоските твари е точно неофеодализъм - крепостни селяни с ограничени права за движение, без собственост. Ще поживеем, ще видим.Last edited by cyclop; 13.07.2022, 19:16.
Коментар
-
Само да вметна за Харари - той е дефиницията за психично болен изрод.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Само да ти кажа под секрет, да не чуе никой - това, което се задава, е стагфлация. И няма нищо общо нито с дефлация, нито с инфлация, нито с рецесия. Това е кошмарът на икономистите и затова не смеят да го изрекат, защото излизането от нея е почти невъзможно - не помагат ни лихви, ни бомби, ни нищо. Светът е приключил с капитализма, не знам какво идва. Затова са абракадабрите в Давос, където умуват с какво да намажат ските, за да може системата да се пързаля. Има една хубава и дебела книжка на Дугин - "Четвъртият път", човекът е визионер, талантлив, ако и да е руснак. И там има умни глави. Проблемът е и от социално и идеологическо естество. Предстои огромна трансформация - ще пълниш на хладилника само най-долното чекмедже. Ювал Харари - и той е добър, но щом го хвали Шваб, значи са намислили нещо грозно.
Коментар
Коментар