IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Става да си го направиш зъболекарски кабинет. За живеене в тази дупка - твърдо не. Хладилника (карето между Ч.Връх, Кошарите, Парка и Мола) е добро само като местоположение, иначе самият квартал е адски презастроен, всичко е супер мизерно и има боклуци в междублоковите (където са останали такива). Паркирането - дефактно невъзможно, а ако гледаш към Черни Връх - пълен кошмар. Гледах точно на кръстовището до Парадайс, където загина Милен Цветков, са почнали да строят още една нова сграда. Кой би живял фронтално до това кръстовище - умът ми не го побира.

Иначе съвсем наблизо, районът около Ам. Посолство е вече съвсем друга работа, там за мен е най-доброто място за живеене в София изобщо.В Хладилника обаче не бих живял и ден.
    кога намираш време да обикаляш неждублоковите и да си отбелязваш, къде има смет
    преди мислех, че си брокер, но вече съм почти сигурен, че работиш към чистотата
    освен ако не са те внедрили на някоя службица към общината, да пишеш глоби
    Last edited by ratten; 10.06.2023, 14:49.
    препоръка е

Коментар

Навремето Юг е било търсено точно заради големия клинч през зимата в северните помещения. Това обаче е при панелките и сградите без топлоизолация. В добре изолирана сграда с добра дограма едва ли изложението има кой-знае каква роля вече.

Запад или Югозапад обаче през лятото е непоносимо, тъй като до самия залез слънцето ти бие точно в прозорците и на балкона и става като фурна. Север или североизток затова според мен са твърде подценявани изложения. През целия ден е хладно, после при залез ако имаш леко изток слънцето пак те огрява и е достатъчно светло.
      Защо всички са луднали по Южните изложения не мога да схвана.
      Защото са най-светли. На северните изложения, ако не е пусната постоянно лампата е тъмна катакомба, дори през деня. А южното изложение, още влизайки в стаята те зарежда с енергия от светлината.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Имат си различни плюсове различните изложения. Примерно семейния ни апартамент е с прекрасно източно и южно изложение- по-светъл апартамент не съм виждал. Зимата нямаш нужда от отопление даже. Но седнеш ли на терасата, изгаряш за по-малко от 1 час. Баба ми и дядо ми живеят в жилище със северно, зимата е адски студ при тях, но лятото е рай и без климатик. Западно изложение е идеално, за ранни вечерни сбирки в двора на по бира и барбекю- не случайно го наричат златния час преди залез.
        Навремето Юг е било търсено точно заради големия клинч през зимата в северните помещения. Това обаче е при панелките и сградите без топлоизолация. В добре изолирана сграда с добра дограма едва ли изложението има кой-знае каква роля вече.

Запад или Югозапад обаче през лятото е непоносимо, тъй като до самия залез слънцето ти бие точно в прозорците и на балкона и става като фурна. Север или североизток затова според мен са твърде подценявани изложения. През целия ден е хладно, после при залез ако имаш леко изток слънцето пак те огрява и е достатъчно светло.
        Защо всички са луднали по Южните изложения не мога да схвана.

Коментар

Така е. По думи на собственичката, иска да го продаде за да купи по-малък апартамент и да го отдава под наем него. До момента помещението е било офис.
          Става да си го направиш зъболекарски кабинет. За живеене в тази дупка - твърдо не. Хладилника (карето между Ч.Връх, Кошарите, Парка и Мола) е добро само като местоположение, иначе самият квартал е адски презастроен, всичко е супер мизерно и има боклуци в междублоковите (където са останали такива). Паркирането - дефактно невъзможно, а ако гледаш към Черни Връх - пълен кошмар. Гледах точно на кръстовището до Парадайс, където загина Милен Цветков, са почнали да строят още една нова сграда. Кой би живял фронтално до това кръстовище - умът ми не го побира.

Иначе съвсем наблизо, районът около Ам. Посолство е вече съвсем друга работа, там за мен е най-доброто място за живеене в София изобщо.В Хладилника обаче не бих живял и ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonH Разгледай мнение
            Почти винаги има причина нещо да е на по-ниска цена от уж нещо подобно/същото. Това трябва да е лампичка която да светне и човек да провери задълбочено всичко. Локацията е добра и желана, трябва да се види от колко време се продава и т.н. оглед задължително, даже два-три ако може и по различни време, може да има проблемни съседи, мутри, шум, луди... което после не може да го ремонтира човек.
            Така е. По думи на собственичката, иска да го продаде за да купи по-малък апартамент и да го отдава под наем него. До момента помещението е било офис.

Коментар

Отделно ще успея да го изплатя за под 10 години заради по-ниската главница. При положение, че гледам подобни имоти за по 350 000 до 650 000 евро и ми пада ченето, като чуя цената (писал съм по темата за този от 650 000, където има 200 кв двор и го продават на 1150 евро квадрата хахаха), този ми звучи доста добре като цена.
              Почти винаги има причина нещо да е на по-ниска цена от уж нещо подобно/същото. Това трябва да е лампичка която да светне и човек да провери задълбочено всичко. Локацията е добра и желана, трябва да се види от колко време се продава и т.н. оглед задължително, даже два-три ако може и по различни време, може да има проблемни съседи, мутри, шум, луди... което после не може да го ремонтира човек.

Коментар

По-добро от северно изложение няма. Лятото при 40 градуса слънцето спира да ти бие в прозорците още преди обед и можеш да си ползваш северната тераса без да се печеш.
                Южна или Западна тераса е най-големият кошмар.
                Имат си различни плюсове различните изложения. Примерно семейния ни апартамент е с прекрасно източно и южно изложение- по-светъл апартамент не съм виждал. Зимата нямаш нужда от отопление даже. Но седнеш ли на терасата, изгаряш за по-малко от 1 час. Баба ми и дядо ми живеят в жилище със северно, зимата е адски студ при тях, но лятото е рай и без климатик. Западно изложение е идеално, за ранни вечерни сбирки в двора на по бира и барбекю- не случайно го наричат златния час преди залез.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonH Разгледай мнение

15-20% дискаунт?!? Леле мале .. ако се навият ще е макс 5%, май не сте купували скоро имот на хубава локация? А че има собствен покрив бетон и отгоре въздух значи змиярник и за живеене няма да става, отделно може да протече. Аз не бих го взел това да живея. За клиника и под наем става.
                  Последно купувах 2017-та. Да ти кажа не зависи кога купуваш, а от кого. Има пичове, където не свалят и стотинка, а има други, които като надушат потенциалната продажба свалят яко. Явно все на вторите попадам. Къде играя карта “бюджетът ми е толкова”, къде “че не ми спешно”. Никога не свалям с показване на недостстъци и подронване на авторитета на имота, защото повечето собственици се обиждат и се заинатяват на база его. И мен ме притеснява това със собствения таван, но имам още един такъв имот, който е с 40 квадрата усвоена тераса с покрив и за 7 години нищо не е протекло. Същевременно в друг имот на втория етаж съм имал два теча от съседа отгоре- т.е. Няма гаранция откъде ще избие водата хаха. Отоплението е с подово. Не знам, мисля го засега. Ако дори само на 200 000 евро падне, както казваш ти 5% надолу, самоучастието ми за кредита ще е 40 000 евро, които мига да ги извадя и сега малко ако се напъна с още 10 000. Отделно ще успея да го изплатя за под 10 години заради по-ниската главница. При положение, че гледам подобни имоти за по 350 000 до 650 000 евро и ми пада ченето, като чуя цената (писал съм по темата за този от 650 000, където има 200 кв двор и го продават на 1150 евро квадрата хахаха), този ми звучи доста добре като цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Оф, болна тема е …

И мнението ми леко се различава, защото от една страна да, има разширение на хоризонти и увеличение на възможностите, но те идват като следствие от причислението ни към златния милиард, който не ни възприема като периферия, а като периферия на периферията, и маргинали на маргиналите, просто защото не сме важни в нещо повече от ключов кръстопът, за разлика от една Полша, която е важна.

Но можем да спим спокойно, защото бъдещето на България е в сигурни ръце:
                    https://www.segabg.com/hot/category-...a-po-bulgarski

Натрупват се няколко кризи една върху друга като матрьошки, които имплозират държавността, но все още копаем дъното и няма спиране това копане. Формите, в които България участва в ЕС интеграцията убиват страната. Нашето участие в ЕС е за сметка на каквато и да е наукоемка или каквато и да е друга форма на развитие на технологиите. Няма една инвестиция от Европа вкарана в областта на високите технологии, за да развиват нещо в България. Ако това го имаше щеше да е като локомотив, който ще дръпне всичко останало. Този модел на интеграция в ЕС в момента изсмуква тихо ресурсите от България, а тези фирмички и едри корпоративни робовладелци, които идват са дошли да експлоатират, но сме стигнали дотам, че да се радваме на тях, че ще облагородят пространствата около сградите, които наемат, и ще има осигурена мизерна благодат за някои, а в самата страна не вкарват и една стотинка и всички капитали се изнасят в централата някъде другаде.
                    ЕС за България е нож с две остриета е, и сделката е изгодна за малцина, а мнозина страдат, но пък получават възможности за кадърните да се развиват, и ако искат да отидат някъде другаде където ще страдат по-малко.
                    Проблема на такъв тип политика на външно възползване и вътрешно нехайство е, че в страната прогресивно остават хора, които не развиват нищо, а ако имаш страна от сервитьори, рецепционисти и продавачи, то и отношението към нея ще е като към обслужващ персонал.
                    Имаше много наивници през 2007 година, които си мислеха, че ще спре българското пропадане и ще бъдем закачени не само към някакъв си валутен, но и културен и политически борд, но напрoтив, ЕС ускори този процес на деградация, защото тях ги устройва. Просто лесно се управлява една територия, на която нейния т. нар. елит, корумпиран до робска крайност, и който повечето от него не е прочел и една книга в живота си, и предпочита да дели с господарите държавната трапеза.
                    Пробвайте да си направите проучване колко от парите на ЕС са вкарани в България за каквато и да е сериозна технологична индустрия.
                    Погледни, например, Airbus, но има много други примери за технологични инвестиции, които зависят от ЕС и могат да донесат много за напредъка на България. Имам познат от едно от хобитата си, който е холандец работещ като поддръжка по техните остатъци от Fokker, които сега са интегрирани във военния стратегически и технологичен ресурс на ЕС, и човека който постоянно се оплакваше от дебилните румънци, с които му се налагаше да работи, и все се чудеше защо финансирането по проектите за стратегически технологии и сигурност не отиват в България, защото както той самия казваше, хората и професионалистите, с които е работил от сферата са в пъти по-кадърни когато му се падне да е с българин по други проекти, а не с румънец.
                    Нищо лошо към тяхната националност, защото в България имахме в пъти по-добра и развита ИТ индустрия когато влизахме в ЕС, а само за 10 години румънците ни минаха. Че даже и страни като скапаната и с кофти климат за Data Center-ве Гърция привличат инвестиции от Microsoft където ще им трбява в пъти повече енергия да охлаждат шкафовете.
                    С това не казвам да слизаме от влака, на който сме, защото това не зависи много от нас, понеже са геополитически разпределения, които въобще не зависят от нацията, но това, което може да се направи е поне да има що годе някаква позиция вътре в ЕС, която защитава националния интерес на България вътре в системата, от която зависи нещо. Отстояване на интерес. Това е.

Не се гледат националните интереси от никой на никакво ниво под каквато и да е форма, че дори след като е крадено до самозабрава.
                    Никаква жалост нямат тези, от които нещо зависи. Това просто показва докъде сме допуснали да се вмирише рибата в главата, която е отражение на всичко останало в нестаналото българско общество. Все още има читави хора в България, на които тя се крепи някак, и все си мисля, че много неща могат да се променят за кратко време, но България трябва да си мине през нейния си катарзис, и това няма да стане с молби, а само чрез много дълбока екзистенциална криза.

П. П. - Сравнението със CEO-то е добро, и преди си мислех, че само някой доказал се като успешен управляващ предприятие, което е с капитал поне няколко десетки милиона може да бъде добър управляващ държава, но и това вече не мисля, че може да е някакво мерило за добродетели и кадърност.
                    Не е вярно,че икономиката на България се състои само от сервитьори и други услуги. Делът на индустрията е 29.5 процента от БВП, а в Германия 30.5 процента. Т.е сме по този показател почти наравно с държавата символ на индустрията в Европа, а и по света.
                    Наистина няма някакъв водещ и изцяло български отрасъл с иновации и технологии,но България няма демографският потенциал за подобно нещо.Нито има научната база,ноу хау,традиции и така нататък.
                    Прави се сравнение с едни от най-богатите държави по света и се прави извод,че България била зле.Да ама нека се сравним къде стоим спрямо държавите от нашият регион. По БВП на човек от населението изоставаме единствено от Гърция и Румъния, като гърците още догодина ще ги минем. Както вече сме ги минали по покупателната способност на средната заплата .
                    Няма как България за 30-40 години да навакса столетия изоставане от развитите икономически държави. Щото не само по времето на комунизма изоставахме,ами и преди това България не е била кой знае колко развита и е била основно земеделска страна ,в която се е оряло с Белчо и Сивушка,а не с трактори.

Коментар

На ясно съм с изброените неща. Изложението му е запад изцяло, което е добро изложение за двора. Малко е тъмен сутрин и ме притеснява факта, че има собствен покрив (козирката). Смятам, че можем да поживеем няколко годинки там и след това вече да реша каква да му е съдбата- отдаване под наем, клиника или продажба. Но смятам да съм нагъл и да го сваля до към 170 000-180 000. Реално средната цена в момента в Хладилника е около 1850 евро. Като сметнеш квадратурата на застроената площ, цената отива дори към 160000. До момента не съм купил имот без да сваля поне 15-20% от първоначалната цена.
                      15-20% дискаунт?!? Леле мале .. ако се навият ще е макс 5%, май не сте купували скоро имот на хубава локация? А че има собствен покрив бетон и отгоре въздух значи змиярник и за живеене няма да става, отделно може да протече. Аз не бих го взел това да живея. За клиника и под наем става.

Коментар

И аз не обичам, но затова съм си сложил красиви пердета, така слънчевата светлина се размива в околната среда и хем е достатъчно светло, хем не дразни.
                        По-добро от северно изложение няма. Лятото при 40 градуса слънцето спира да ти бие в прозорците още преди обед и можеш да си ползваш северната тераса без да се печеш.
                        Южна или Западна тераса е най-големият кошмар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                          Левончо в сутрешния блок на БНТ: "КРИЗА В ИМОТНИЯ ПАЗАР НЕ СЕ ЗАДАВА"
                          значи и в кредитите не очаква сътресения
                          препоръка е

Коментар

• Левончо в сутрешния блок на БНТ: "КРИЗА В ИМОТНИЯ ПАЗАР НЕ СЕ ЗАДАВА"

Коментар

Не ти пече в очите
                              И аз не обичам, но затова съм си сложил красиви пердета, така слънчевата светлина се размива в околната среда и хем е достатъчно светло, хем не дразни.
                              Last edited by Kris_; 10.06.2023, 05:24.

Коментар

Кое по-точно ти харесва в западното изложение? Кефиш се на залезите ли?
                                Не ти пече в очите

Коментар

Working...
                                X