IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Това са глупости,в Щатите пазара на труда е толкова силен,а инфлацията е толкова вградена в икономиката вече,че скоро ниски лихви не чакай да има,преди да са докарали кризичка а и те си го казаха,втората статия дето си постнал е чист пълнеж ,следи официалните данни
    Е сега на тебе ли да вярвам или на Инвестор/Ройтерс/Номура? Постави ме в дилема.

Но друго си мисля, то е ясно, че ЕЦБ иска да вдигне лихвите, заради инфлацията, но дали и с колко ще го направи на фона на идващата рецесия и проблемите на PIGS? Слушах един заможен човек, който има идея, че ЕЦБ може да вдигне лихвените проценти диференцирано за различниите субекти, като гражданите могат да са на високия процент лихва.

Коментар

• Прави ми впечатление че в последните десетина дни има все повече обяви в imot.bg със зелена стрелка на цената. Половината са с намаления от типа на 500-1000 евро, което е смешно, но все пак...

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=88fgkk&f1=2

В тази обява са намалявали цената осем пъти с някакви дребни суми, но процентно е вече към 20% от началната цена. Когато обаче си стартирал от безумна цена, като четвърт милион лева за двустаен апартамент в 40-годишна, несанирана сграда без асансьор имаш много място за намаление на цената? Как е възможно този апартамант да е обявен на цена повече от 50 000 (петдесет хиляди) лева?

В обявата има и едно изречение, чиято вярност доказва безумието с недвижимите имоти в държавата ни:

"Светла площ - 67 кв м мерено по вътрешните стени, което отговаря на 80 кв м ново строителство с общите части, мазе от ок. 5-6 кв м."

Любопитно ми е колко струва този апартамент, според пишещите във форума?
      Last edited by increce; 18.07.2022, 01:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Хахахахах и веднага една новина, която твърди, че няма съвсем да е така... Всъщност щяла да е на пика си март 2023г. а после ще я намалят.
        Не вярвам нито на твоята прогноза, нито на тази, според мен темата за лихвите няма да е най-важното, което ще ни вълнува. Вода ще има за всички.
        Камъчето на рецесията ще спре картечницата за лихвени повишения

Тримата големи сред централните банки - ЕЦБ, АЦБ и Фед - може да се насочат към парично разхлабване следващата година в опит да подпомогнат икономиката

"Федералната лихва в САЩ ще достигне връх между 3,50-3,75% през февруари 2023 г. въпреки очакваната рецесия, която може да започне през четвъртото тримесечие на тази година. След това Фед може да отдръпне ръка от спусъка, за да охлади цевта, и да изчака инфлацията да се забави до 2-2,5% годишно."

https://www.investor.bg/finansi/536/...heniia-356046/
        Това са глупости,в Щатите пазара на труда е толкова силен,а инфлацията е толкова вградена в икономиката вече,че скоро ниски лихви не чакай да има,преди да са докарали кризичка а и те си го казаха,втората статия дето си постнал е чист пълнеж ,следи официалните данни

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

https://www.capital.bg/biznes/finans...aciia_svurshi/

Ерата на ниските лихви приключи
          След дълго колебание банкерите натиснаха спусъка
          Отлаганото повишение на лихвите в САЩ вече се ускорява и рикошира с по-голям ефект върху бизнеса

Световната икономика се намира в ключов момент - при потенциален неуспех на централните банкери да повишат лихвите достатъчно бързо високата инфлация може да остане в икономиката за години напред.
          Рекордната инфлация ще принуди Фед да действа по-агресивно при повишаване на лихвите, за да охлади ръста на цените, което може да доведе до по-голям шок за пазара на труда и разходите за потребление.
          Икономиката на Европа е още по-уязвима от американската заради пряката си енергийна зависимост от Русия.
          Хахахахах и веднага една новина, която твърди, че няма съвсем да е така... Всъщност щяла да е на пика си март 2023г. а после ще я намалят.
          Не вярвам нито на твоята прогноза, нито на тази, според мен темата за лихвите няма да е най-важното, което ще ни вълнува. Вода ще има за всички.
          Камъчето на рецесията ще спре картечницата за лихвени повишения

Тримата големи сред централните банки - ЕЦБ, АЦБ и Фед - може да се насочат към парично разхлабване следващата година в опит да подпомогнат икономиката

"Федералната лихва в САЩ ще достигне връх между 3,50-3,75% през февруари 2023 г. въпреки очакваната рецесия, която може да започне през четвъртото тримесечие на тази година. След това Фед може да отдръпне ръка от спусъка, за да охлади цевта, и да изчака инфлацията да се забави до 2-2,5% годишно."

https://www.investor.bg/finansi/536/...heniia-356046/

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Сеелена, знам къде бъркаш с цените на ваканционните имоти. В момента се вдигат защото масово и българи и чужденци пазаруват такива не за да ги дават под наем ,а за да ги ползват лично. За собствениците на имоти има места за паркиране, а ако няма тези имоти не се купуват и цените им са ниски както отбеляза един друг участник във форума. Отделно всички които от години сме по българското черноморие ,хем знаем къде да ходим да плажуваме, хем знаем и къде да ходим по заведения. Всички ни познават /поне мен / и нямам проблем нито с таксиметровите шофьори, нито с други хора предлагащи услугите си в морския град. Никой собственик на ваканционен имот не се радва на курортисти които идват за по 5-7 дни и ако питаш мен без такива е много по-добре за нас. Българското черноморие за мен е едно от най-добрите места за лятна почивка за дълго време, но определено трябва да знаеш къде да ходиш.

ПП: да не забравя и войната не е никакъв фактор защото ако черноморието ни пострада от нея по какъвто и да е начин ще пострадат и всички останали европейски летни курортни дестинации ,да не дава Господ да се случат такива неща.
            И лихвите по кредити в унисон с инфлацията хахаха!
            Last edited by X_Y; 17.07.2022, 22:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
              През първото полугодие наблюдавахме имотен пазар в столицата, характеризиращ се с много голямо търсене и недостатъчно предлагане. Това обяснява, както ускорения растеж на цените, така и забавянето в ръста на продажбите.

https://econ.bg/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D...5731_at.4.html
              https://www.capital.bg/biznes/finans...aciia_svurshi/

Ерата на ниските лихви приключи
              След дълго колебание банкерите натиснаха спусъка
              Отлаганото повишение на лихвите в САЩ вече се ускорява и рикошира с по-голям ефект върху бизнеса

Световната икономика се намира в ключов момент - при потенциален неуспех на централните банкери да повишат лихвите достатъчно бързо високата инфлация може да остане в икономиката за години напред.
              Рекордната инфлация ще принуди Фед да действа по-агресивно при повишаване на лихвите, за да охлади ръста на цените, което може да доведе до по-голям шок за пазара на труда и разходите за потребление.
              Икономиката на Европа е още по-уязвима от американската заради пряката си енергийна зависимост от Русия.

Коментар

• През първото полугодие наблюдавахме имотен пазар в столицата, характеризиращ се с много голямо търсене и недостатъчно предлагане. Това обяснява, както ускорения растеж на цените, така и забавянето в ръста на продажбите.

https://econ.bg/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D...5731_at.4.html

Коментар

• [QUOTE=unimog;n3947519]
                  Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Период - 18-22.07, 5 нощувки, 2 възрастни

Calpe - https://www.booking.com/hotel/es/mir...s=1&#hotelTmpl

Nessebar - https://www.booking.com/hotel/bg/gue...s=1&#hotelTmpl

Извод - нощувките в Несебър са 2 два пъти по-евтини - 224 срещу 512 евро
                  Както и качеството два пъти по-ниско.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Селенка, надявам се повече на БГ черноморието да не отчетеш присъствие. Колкото по-малко българи, толкова по-добре. Да ти се чуди човек, защо не щъкаш по испанските плажове, ми си късаш нервите тук.
                    Хехе, защото исках да покажа стария несебър на следващото поколение. Горе долу се оправихме. Какво да ти кажа никъде няма пълно съвършенство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

https://dalianaburgas.com/bg/
                      Направиха нещо друго на пристанището, но не е същото. Няма я романтиката на отдалечено място в залив, споделен с танкерите на Лукоил, а от скоро и с Доганя. Добре, че рибата в капанчето нямаше претенциите да е "прясна" от залива. Веднъж един келеш в топ кръчмето на Черноморец ни убеждаваше, че калмарите били пресни от даляните... Дим и огледала, това ни е цялата работа в туризма, само такива като коментиращия няколко поста по-надолу могат да се кефят на подобно изживяване. Без стомашни проблеми не се връщам от Черноморието, а съм живял там.
                      И храната не е същата. А в старата никога не са лъгали за рибата....на дъската пишеше коя риба е прясна.
                      Доганя е основната причина за съсипването на Росенец... Също във вила Калина или Камелия, не си спомням точно, до Лукойл, бяха руските другари. Една година, по някаква причина ни приеха там...единствени гости, може би за прикритие...

Коментар

https://dalianaburgas.com/bg/....... Без стомашни проблеми не се връщам от Черноморието, а съм живял там.
                        Напълно подкрепям!!!
                        Аз съм от Бургас и не стъпвам на капани, лятото.
                        Зимата, може, на Капана, който беше на Къдравия- за шкембе.

Аргументите ми за това са, освен възможността да се сдобия със стомашни проблеми, киселини и т.н., не ми се разправя с разни малоумни собственици, които ме мислят за турист и искат да ме хванат на гола кукичка.

В събота, мои познати от Сф били в Бс. Естествено, на капаните, да гледат морето. Картофки 7 лв. Шопска, 9 лв и т.н. Всичко това, в синхрон със самообслужване, пластмасови прибори и гъз до гъз в капана.

Вчера бяхме заедно, естествено не на капан, а на хубав, чист и приветлив ресторант. Да, малко по-високи цени, но храната е страхотна, масите на подобаващо отстояние, а обслужването готино, въпреки, че беше пълен.

​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

Даляна....вЕрно капанче, но без резервация не можеше да си намериш места. Това преди години...
                          Другото беше на плажа....истинска италианска храна. Там съм ял пълнен октопод преди 7-8 години. И него го няма...
                          https://dalianaburgas.com/bg/
                          Направиха нещо друго на пристанището, но не е същото. Няма я романтиката на отдалечено място в залив, споделен с танкерите на Лукоил, а от скоро и с Доганя. Добре, че рибата в капанчето нямаше претенциите да е "прясна" от залива. Веднъж един келеш в топ кръчмето на Черноморец ни убеждаваше, че калмарите били пресни от даляните... Дим и огледала, това ни е цялата работа в туризма, само такива като коментиращия няколко поста по-надолу могат да се кефят на подобно изживяване. Без стомашни проблеми не се връщам от Черноморието, а съм живял там.

Коментар

За "Диляна" ли пишете? Храната там не беше някакво чудо на кулинарията, то и нямаме големи очаквания на относително отдалечено място. Но гледката, локацията компенсираше, много интересно място наистина, подминавано от туристите защото не го знаеха.
                            Даляна....вЕрно капанче, но без резервация не можеше да си намериш места. Това преди години...
                            Другото беше на плажа....истинска италианска храна. Там съм ял пълнен октопод преди 7-8 години. И него го няма...

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

Всичко могат да съсипят...защото бизнеса не е на пазарен принцип. В Росенец бяха две от най-добрите места за похапване по нашето море.....е не мирясаха докато не смениха собствениците и ги съсипаха...
                              За "Даляна" ли пишете? Храната там не беше някакво чудо на кулинарията, то и нямаме големи очаквания на относително отдалечено място. Но гледката, локацията компенсираше, много интересно място наистина, подминавано от туристите защото не го знаеха.
                              Last edited by Pringles; 17.07.2022, 17:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Аз мога и една друга история да ти разкажа - преди години два простака от Бургас решават да отворят възможно най-просташкия бар на пъпа на Марбея на … кредит, който щели да изплащат от … оборота на бара. Да, де, ама в бара (беше потресаващ кич) не влизаше жив клиент предвид околните заведения … и …фалираха с гръм и трясък, а аз освен че им оправях бакиите си изкарах една почивка на тази коста.

Тези двамата така и не разбраха защо фалираха. Ама вика в Бургас капанчето вървеше …. Те така те …
                                Всичко могат да съсипят...защото бизнеса не е на пазарен принцип. В Росенец бяха две от най-добрите места за похапване по нашето море.....е не мирясаха докато не смениха собствениците и ги съсипаха...

Коментар

Working...
                                X