Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ти ли ще плащаш лихвите по дълговете на Италия, Франция и Испания ?
Хм.... всъщност вероятно да :-)това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf66 Разгледай мнение
Друга такава банка беше Пощенска. Връщаха пари на майката в Гърция, затова събираха на високи лихви. КТБ беше фалирана умишлено, не е причината в уж високите непазарни лихви. Нормално е за по-големи суми да се плащат лихви не като на цацата.
Сега като се замисля станаха почти 10 банки....
- 1 like
Коментар
-
Ти ли ще плащаш лихвите по дълговете на Италия, Франция и Испания ?
Хм.... всъщност вероятно да :-)
Коментар
-
Точно така. Имаше и други банки , които даваха около и над 10%. И да беше за кратко. После паднаха на 8-9%. Но до 2013 винаги имаше поне 5-6 банки с таиива проценти при депозити.. КТБ никога не бяха с най-високите проценти добри условия за протокола.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
А,няма в цял свят за по 5-6 процента вече тука нямало ,ти да не си братчед на Сергейката Станишев дето успокояваше при предишната криза че България била остров
Хм.... всъщност вероятно да :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеТова не го знаех. Добър аргумент. :-) Сега остава да видим дали не е предварително изконсумиран процент и дали ще продължи така....Наистина ми е интересно и малко ме изненадва такъв темп на покачване :-)
Отсега ти го гарантирам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНа 3 юни шест-месечния юрибор беше все още под нулата (-0.008%)!
Днес (месец и 17 дни по-късно) вече е 0.534%.
Демек шнорхел повече не му е нужен !
Сега остава да видим дали не е предварително изконсумиран процент и дали ще продължи така....Наистина ми е интересно и малко ме изненадва такъв темп на покачване :-)
- 1 like
Коментар
-
Това няма да вдигне ипотеките у нас до 4%. по спомен до сега отрицателният ЕУРИБОР се приемаше за нула от нашите банки при ипотеките.
Та Лагард трябва да направи лихвата не просто положителна, а примерно 2%.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеЛихвеният обрат няма да посече упоритостта на българския кредитополучател :: Investor.bg
И при ипотечните кредити няма да е по-различно.
Жалко, жалко, жалко за некупилите и нямащи собствен имот. Ще трябва да се примирят с мисълта, че имотите са скъпи и такива и ще си останат. Кой купил, купил. Който не е ще ползва чужд имот или само едно помещение от него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЕми ясни са ти нещата как се случват, ама изводите грешни.
1. Лихвите ще се вдигат. По това че ти е ясно как се формират не знам как може да допуснеш, че вдигането ще бъде с 1.5% за 6 месеца ?!
Днес (месец и 17 дни по-късно) вече е 0.534%.
Демек шнорхел повече не му е нужен !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Утре Лагарда ще изпраска лихвите отвъд отрицателните нива,само стой и гледай
Та Лагард трябва да направи лихвата не просто положителна, а примерно 2%.....
- 1 like
Коментар
-
Лихвеният обрат няма да посече упоритостта на българския кредитополучател :: Investor.bg
И при ипотечните кредити няма да е по-различно.
Жалко, жалко, жалко за некупилите и нямащи собствен имот. Ще трябва да се примирят с мисълта, че имотите са скъпи и такива и ще си останат. Кой купил, купил. Който не е ще ползва чужд имот или само едно помещение от него.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от increce Разгледай мнение
Само за протокола:
КТБ имаха депозит, който се казваше 4х4. За над 100 000 лева даваха лихва 9-9,5%. Това важеше до ранната пролет на 2014 г.
Имана и друг продукт, който се казваше "Преференциален безсрочен депозит". По него даваха 7,5% за суми над 50 000 лева. Малко преди да фалират ги отмениха и намалиха лихвите до пазарните за онзи момент 4,5% лихва.
Имаче 2009 - 2020 г. Инвестбанк и Първа инвестиционна банка /за друга не се сещам сега, може и да е имало/ даваха 9-10 % лихва по депозити. Вярно, беше само за около 1 година, но беше факт.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.07.2022, 16:50.
- 1 like
Коментар
-
Еми ясни са ти нещата как се случват, ама изводите грешни.
1. Лихвите ще се вдигат. По това че ти е ясно как се формират не знам как може да допуснеш, че вдигането ще бъде с 1.5% за 6 месеца ?!
2. Мога само да предполагам, но това зависи от политически фактори, не от нечии предположения при нормално държавно поведение, че може да стигнат до 7%.... след няколко години. Може и 17% или 71% да станат / справка Турция/, но това не е при нормално развитие.
3. Не споделям мнението на Левчо Алтернативният. Разбира се че лихвите влияят на цените на имотите дори и у нас :-) Макар и ролята им да е много по-малка от на запад. И най-вече каквото и влияние да имат то ще е плавно / години/... Има по-силни фактори от лихвите които според мен могат да върнат цените назад.
4. До момента да уцели :-) Ако имаш съмнения питай Берти да ти каже приятеля му колко имота е ипотекирал за да вземе 7-цифреният кредит НЕ за покупка на нови апарти....В статистиката са тези ипотеки....
Ще се повторя - допускам че ръста към момента е към изчерпване поради други фактори, а не лихвите....:-) Ама като напиша подобно нещо после се оказва, че съм сгрешил :-))))
Коментар
Коментар