Първоначално изпратено от troika
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
В Канада може. Там бяха най-големите ръстове преди това. Поне двойно на тук и там се пазари с ипотеки, а тук е кеш основно...
Иначе и у нас има перспектива за спад вече с добри причини. Дали ще се случи и кога и колко вече е друг въпрос
https://www.investor.bg/novini/130/a...o-nivo-356337/
Ефекта на пеперудата ,по стар обичай да се реализира там та да повлече и света след него
Коментар
� -
В Канада може. Там бяха най-големите ръстове преди това. Поне двойно на тук и там се пазари с ипотеки, а тук е кеш основно...
Иначе и у нас има перспектива за спад вече с добри причини. Дали ще се случи и кога и колко вече е друг въпрос
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение
Това ще е трудна дилема, ЕЦБ да раздели лихвит, може да раздалечи обединените държави в ЕС
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.bloombergtv.bg/a/3-pazar...htite-se-lihvi
Вижте в Канада за какво спадове в цените става на въпрос .
Спадът на цените на жилищата в Канада продължава заради увеличаващите се лихви Централната банка изненада с голямото си увеличение в сряда, като вдигна основния лихвен процент от 1,5% на 2,5%
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.bloombergtv.bg/a/3-pazar...htite-se-lihvi
Спадът на цените на жилищата в Канада продължава заради увеличаващите се лихви Централната банка изненада с голямото си увеличение в сряда, като вдигна основния лихвен процент от 1,5% на 2,5%
- 2 Харесвания
Коментар
� -
https://www.bloombergtv.bg/a/3-pazar...htite-se-lihvi
Коментар
� -
В Борово търсенето е голямо....
Още преди година подобни апарти панелки в съседни квартали бяха обявени на 2000+.
С условието, че бяха ремонтирани. И този като му сложиш 400 евро за ремонт на квадрат ще отиде на толкова....
Аз съм твърдо против панелките / защо е видно от обявата - не могат да съберат сигурно няколко К да оправят асансьора/ ще се продаде на 90-95К. Всъщност точно това е проблема - никой не иска да го купи и да ремонтира с 4 етажа на гръб....Ако не беше този проблем щеяе да се е продал вече още преди намаленията....
А колко струва ?! Толкова колкото платят за него
Я виж специално за теб какво се предлага
https://www.bloombergtv.bg/a/43-imot...paign=RSS_2019
Тервел Пулев – от боксовия ринг към строителството на жилищни сгради Тервел Пулев и Васил Михайлов, съдружници в „Пулев Инвест Груп“, „ИмоТиТе“, 17.07.2022
Щом Пулевите боксьорчета взеха да строят смятайте къде сме ..
Коментар
� -
В Борово търсенето е голямо....
Още преди година подобни апарти панелки в съседни квартали бяха обявени на 2000+.
С условието, че бяха ремонтирани. И този като му сложиш 400 евро за ремонт на квадрат ще отиде на толкова....
Аз съм твърдо против панелките / защо е видно от обявата - не могат да съберат сигурно няколко К да оправят асансьора/ ще се продаде на 90-95К. Всъщност точно това е проблема - никой не иска да го купи и да ремонтира с 4 етажа на гръб....Ако не беше този проблем щеяе да се е продал вече още преди намаленията....
А колко струва ?! Толкова колкото платят за негоНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Първоначално изпратено от increce Разгледай мнениеКак е възможно този апартамант да е обявен на цена повече от 50 000 (петдесет хиляди) лева?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от increce Разгледай мнениеПрави ми впечатление че в последните десетина дни има все повече обяви в imot.bg със зелена стрелка на цената. Половината са с намаления от типа на 500-1000 евро, което е смешно, но все пак...
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=88fgkk&f1=2
В тази обява са намалявали цената осем пъти с някакви дребни суми, но процентно е вече към 20% от началната цена. Когато обаче си стартирал от безумна цена, като четвърт милион лева за двустаен апартамент в 40-годишна, несанирана сграда без асансьор имаш много място за намаление на цената? Как е възможно този апартамант да е обявен на цена повече от 50 000 (петдесет хиляди) лева?
В обявата има и едно изречение, чиято вярност доказва безумието с недвижимите имоти в държавата ни:
"Светла площ - 67 кв м мерено по вътрешните стени, което отговаря на 80 кв м ново строителство с общите части, мазе от ок. 5-6 кв м."
Любопитно ми е колко струва този апартамент, според пишещите във форума?
А колко струва ?! Толкова колкото платят за него
Коментар
� -
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Е сега на тебе ли да вярвам или на Инвестор/Ройтерс/Номура? Постави ме в дилема.
Но друго си мисля, то е ясно, че ЕЦБ иска да вдигне лихвите, заради инфлацията, но дали и с колко ще го направи на фона на идващата рецесия и проблемите на PIGS? Слушах един заможен човек, който има идея, че ЕЦБ може да вдигне лихвените проценти диференцирано за различниите субекти, като гражданите могат да са на високия процент лихва.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това са глупости,в Щатите пазара на труда е толкова силен,а инфлацията е толкова вградена в икономиката вече,че скоро ниски лихви не чакай да има,преди да са докарали кризичка а и те си го казаха,втората статия дето си постнал е чист пълнеж ,следи официалните данни
Но друго си мисля, то е ясно, че ЕЦБ иска да вдигне лихвите, заради инфлацията, но дали и с колко ще го направи на фона на идващата рецесия и проблемите на PIGS? Слушах един заможен човек, който има идея, че ЕЦБ може да вдигне лихвените проценти диференцирано за различниите субекти, като гражданите могат да са на високия процент лихва.
Коментар
� -
Прави ми впечатление че в последните десетина дни има все повече обяви в imot.bg със зелена стрелка на цената. Половината са с намаления от типа на 500-1000 евро, което е смешно, но все пак...
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=88fgkk&f1=2
В тази обява са намалявали цената осем пъти с някакви дребни суми, но процентно е вече към 20% от началната цена. Когато обаче си стартирал от безумна цена, като четвърт милион лева за двустаен апартамент в 40-годишна, несанирана сграда без асансьор имаш много място за намаление на цената? Как е възможно този апартамант да е обявен на цена повече от 50 000 (петдесет хиляди) лева?
В обявата има и едно изречение, чиято вярност доказва безумието с недвижимите имоти в държавата ни:
"Светла площ - 67 кв м мерено по вътрешните стени, което отговаря на 80 кв м ново строителство с общите части, мазе от ок. 5-6 кв м."
Любопитно ми е колко струва този апартамент, според пишещите във форума?Last edited by increce; 18.07.2022, 01:12.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Хахахахах и веднага една новина, която твърди, че няма съвсем да е така... Всъщност щяла да е на пика си март 2023г. а после ще я намалят.
Не вярвам нито на твоята прогноза, нито на тази, според мен темата за лихвите няма да е най-важното, което ще ни вълнува. Вода ще има за всички.
Камъчето на рецесията ще спре картечницата за лихвени повишения
Тримата големи сред централните банки - ЕЦБ, АЦБ и Фед - може да се насочат към парично разхлабване следващата година в опит да подпомогнат икономиката
"Федералната лихва в САЩ ще достигне връх между 3,50-3,75% през февруари 2023 г. въпреки очакваната рецесия, която може да започне през четвъртото тримесечие на тази година. След това Фед може да отдръпне ръка от спусъка, за да охлади цевта, и да изчака инфлацията да се забави до 2-2,5% годишно."
https://www.investor.bg/finansi/536/...heniia-356046/
Коментар
�
Коментар