IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LipGallagher
    Една ТОП инвестиция и от мен :
    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...xqh&f1=4&fe7=1
    Верно ли?

Коментар

Веднага яхвам вълната на тази логика :
      Ако държиш депозити в банки => ти си мързелив и тъп.
      Ако дойде манго с идея за нов тип дюнерджийница и търси кредитиране => той е предприемчив/работлив.
      Ми, така си е. И аз понеже съм мързелив, до април 2021г. държах спестявания в 5 банки. След това ги набих в тухла и сега ми е мехлем на душата, като се завихри инфлацията и бичува другите мързеливци, докато аз излязох от водата тичайки в плитчините по гащи преди да дойде цунами-инфлационната вълна
      Last edited by 13ADROL; 18.01.2022, 20:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Фиксирана лихва за 10 години имаше у нас поне от 2017 в една банка. Тези, които тогава са взели на фикс са се орекарали защото процента беше по спомен около 2% над настоящият плаващ, а половината време е минало. Коментирали сме я в изтритата тема. Сега предполагам са поне няколко / знам за 2 / за 10 години. За 20 години не бях чувал, но е възможно. За банките у нас не е никакъв риск защото ако не 2024, то 2030 примерно ще сме в еврозоната с всички плюсове и минуси. Който вземе фикс за 20 години У НАС сега предполагам че отново няма да е ок защото сумарно за периода ще плати повече от плаваща С еврозона.
        Въпроса е да е фиксирана за целия заем ,не за определен период.
        Например човек на 25 тегли заем за колкото си иска години и дорри за максималния срок да има избор лихвата да е фиксирана .
        Всичко остнало за вятър и лъжи .

Коментар

• Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнение

Май в момента фиксирана лихва има до 3 години. Мисля, че Райфайзен рекламираха до 5 години, но надали има банки да връзват целия срок с фиксирана лихва. Ако някой има информация за такава банка, нека сподели. Ще е екзотика според мен.
          Фиксирана лихва за 10 години имаше у нас поне от 2017 в една банка. Тези, които тогава са взели на фикс са се орекарали защото процента беше по спомен около 2% над настоящият плаващ, а половината време е минало. Коментирали сме я в изтритата тема. Сега предполагам са поне няколко / знам за 2 / за 10 години. За 20 години не бях чувал, но е възможно. За банките у нас не е никакъв риск защото ако не 2024, то 2030 примерно ще сме в еврозоната с всички плюсове и минуси. Който вземе фикс за 20 години У НАС сега предполагам че отново няма да е ок защото сумарно за периода ще плати повече от плаваща С еврозона.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Когато каже шефът и. Тя само раздава листовки по бул. Сливница с хубави картинки по тях - на щастливо семейство, къщичка, кученце и голям надпис - фиксирана лихва до 30 години.
            Интересно е че за втори път и задавам конкретно въпроса и то не случайно ,но отговор няма ,обикновенно веднага скача

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Кажи сега кога ще започнете да движите лихвите в обратна посока ?
              Когато каже шефът и. Тя само раздава листовки по бул. Сливница с хубави картинки по тях - на щастливо семейство, къщичка, кученце и голям надпис - фиксирана лихва до 30 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Банките прибират спестяванията на мързеливите/ тъпите и финансират предприемчивите/ работливите. Срещу скромно възнаграждение естествено.
                Кажи сега кога ще започнете да движите лихвите в обратна посока ?

Коментар

Банките прибират спестяванията на мързеливите/ тъпите и финансират предприемчивите/ работливите. Срещу скромно възнаграждение естествено.
                  Чудно тогава как така мързеливите и тъпите все успяват да спестят, а предприемчивите и работливите все искат някой друг да им плати сметката. Как си обясняваш този феномен?

Коментар

Да де, знам че е така. Банкерите мислят за хорицата и им осъществяват мечтата за собствен дом. Това им е призванието, лихвите са само колкото да има за коматче хлебец и бобена чорбица. Минавайки покрай клон на банка трябва да се кръстиш и да пееш великата Ектения, в знак на почит пред тези святих людей благосклоннии.

Коментар

Е да, ама ти не си банкер. Истинските банкери мислят по друг начин и отпускат дългосрочни кредити с фиксирана лихва по други критерии.

пп гле'ам и кратунчо се изокал. Не мое си намери место, че тука дават фиксирани лихви за по-дълъг период от немското село.
                      Да де, знам че е така. Банкерите мислят за хорицата и им осъществяват мечтата за собствен дом. Това им е призванието, лихвите са само колкото да има за коматче хлебец и бобена чорбица. Минавайки покрай клон на банка трябва да се кръстиш и да пееш великата Ектения, в знак на почит пред тези святих людей благосклоннии.

Коментар

Е да, ама ти не си банкер. Истинските банкери мислят по друг начин и отпускат дългосрочни кредити с фиксирана лихва по други критерии.

пп гле'ам и кратунчо се изокал. Не мое си намери место, че тука дават фиксирани лихви за по-дълъг период от немското село.
                        Не съм те питал досега, но ми стана интересно колко е фиксираната лихва за 20 г.? И коя е банката?

Коментар

Ако аз бях банкер, щях да отпусна 30-годишен (че и 20-годишен) кредит с фиксирана лихва само ако изхождам от 90% вероятност да придобия имота на по-късен етап (т.е. фалит на ипотекаря и препродажба на пазарни, по-високи цени).

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Да предположим че е така (въпреки че твърдението е детинско).

Защо не влиза в Украйна тогава?

От добри чуства или от уважение към демокрацията?
                            И защо и е на Русия Украйна?да храни неблагодарни голтаци ли?Само ти ли не разбра че Украйна ще бъде съсипана и превърната в изгорена земя

Коментар

• Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнение

Май в момента фиксирана лихва има до 3 години. Мисля, че Райфайзен рекламираха до 5 години, но надали има банки да връзват целия срок с фиксирана лихва. Ако някой има информация за такава банка, нека сподели. Ще е екзотика според мен.
                              Ако аз бях банкер, щях да отпусна 30-годишен (че и 20-годишен) кредит с фиксирана лихва само ако изхождам от 90% вероятност да придобия имота на по-късен етап (т.е. фалит на ипотекаря и препродажба на пазарни, по-високи цени).

Коментар

Мнението ми от Вчера, 19:26. Написах, че никой не ми е върнал отговор на съобщението. И да, благодаря за правописа - ще мина през Лидъла на Раковска да си взема чорапи, Black Angus и правописен речник на промоция.
                                Ами и телефон има. Може да им се обадиш, ако все още те интересува обявата.

Коментар

Working...
                                X