Първоначално изпратено от LipGallagher
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Веднага яхвам вълната на тази логика :
Ако държиш депозити в банки => ти си мързелив и тъп.
Ако дойде манго с идея за нов тип дюнерджийница и търси кредитиране => той е предприемчив/работлив.Last edited by 13ADROL; 18.01.2022, 20:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Фиксирана лихва за 10 години имаше у нас поне от 2017 в една банка. Тези, които тогава са взели на фикс са се орекарали защото процента беше по спомен около 2% над настоящият плаващ, а половината време е минало. Коментирали сме я в изтритата тема. Сега предполагам са поне няколко / знам за 2 / за 10 години. За 20 години не бях чувал, но е възможно. За банките у нас не е никакъв риск защото ако не 2024, то 2030 примерно ще сме в еврозоната с всички плюсове и минуси. Който вземе фикс за 20 години У НАС сега предполагам че отново няма да е ок защото сумарно за периода ще плати повече от плаваща С еврозона.
Например човек на 25 тегли заем за колкото си иска години и дорри за максималния срок да има избор лихвата да е фиксирана .
Всичко остнало за вятър и лъжи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнение
Май в момента фиксирана лихва има до 3 години. Мисля, че Райфайзен рекламираха до 5 години, но надали има банки да връзват целия срок с фиксирана лихва. Ако някой има информация за такава банка, нека сподели. Ще е екзотика според мен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Когато каже шефът и. Тя само раздава листовки по бул. Сливница с хубави картинки по тях - на щастливо семейство, къщичка, кученце и голям надпис - фиксирана лихва до 30 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Кажи сега кога ще започнете да движите лихвите в обратна посока ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Банките прибират спестяванията на мързеливите/ тъпите и финансират предприемчивите/ работливите. Срещу скромно възнаграждение естествено.
Коментар
-
Банките прибират спестяванията на мързеливите/ тъпите и финансират предприемчивите/ работливите. Срещу скромно възнаграждение естествено.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Да де, знам че е така. Банкерите мислят за хорицата и им осъществяват мечтата за собствен дом. Това им е призванието, лихвите са само колкото да има за коматче хлебец и бобена чорбица. Минавайки покрай клон на банка трябва да се кръстиш и да пееш великата Ектения, в знак на почит пред тези святих людей благосклоннии.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Е да, ама ти не си банкер. Истинските банкери мислят по друг начин и отпускат дългосрочни кредити с фиксирана лихва по други критерии.
пп гле'ам и кратунчо се изокал. Не мое си намери место, че тука дават фиксирани лихви за по-дълъг период от немското село.
- 1 like
Коментар
-
Е да, ама ти не си банкер. Истинските банкери мислят по друг начин и отпускат дългосрочни кредити с фиксирана лихва по други критерии.
пп гле'ам и кратунчо се изокал. Не мое си намери место, че тука дават фиксирани лихви за по-дълъг период от немското село.
Коментар
-
Ако аз бях банкер, щях да отпусна 30-годишен (че и 20-годишен) кредит с фиксирана лихва само ако изхождам от 90% вероятност да придобия имота на по-късен етап (т.е. фалит на ипотекаря и препродажба на пазарни, по-високи цени).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Да предположим че е така (въпреки че твърдението е детинско).
Защо не влиза в Украйна тогава?
От добри чуства или от уважение към демокрацията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнение
Май в момента фиксирана лихва има до 3 години. Мисля, че Райфайзен рекламираха до 5 години, но надали има банки да връзват целия срок с фиксирана лихва. Ако някой има информация за такава банка, нека сподели. Ще е екзотика според мен.
Коментар
-
Мнението ми от Вчера, 19:26. Написах, че никой не ми е върнал отговор на съобщението. И да, благодаря за правописа - ще мина през Лидъла на Раковска да си взема чорапи, Black Angus и правописен речник на промоция.
- 1 like
Коментар
Коментар