IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    Оня ден се видях с един познат строител,и ми казва,ей страшна криза се задава в сектора,цените на строителните материали паднаха,а ние купихме на скъпото и сега клиентите не ни купуват новата по-скъпа продукция,как ще продадем и ще излезнем без да фалираме не знам .
    пусни му линк към форума
    тук групата 2029-та ще им разграби продукцията на строителите

'захлупват' всичко наред.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Новите кредити ще са с по-високи лихви наесен

Лихвите по кредитите у нас са 2-2.5%, а в Румъния - над 6%

"Предстои вдигане на лихвите на кредитите. Първо банките ще предприемат тази стъпка за новите си клиенти. Смятам, че есента ще видим първите банки, които ще повишат лихвите по новоотпуснати кредити. Засега България остава остров на ниските лихви в сравнение със страните около нас, където те вече се вдигат.

У нас лихвите по жилищните кредити се движат между 2.2-2.5% - исторически ниски нива. Докато в Румъния например вече са над 6%. Над 6% са и в Унгария и Чехия, в Полша са над 8%. В САЩ само за една година лихвите по ипотеките генерираха сериозен ръст и от 3.5% сега са 6.5%. В целия свят започва тази тенденция за всички видове кредити
      ", коментира в предаването (О)позиция на "Сега" кредитният експерт Тихомир Тошев, управител на "КредитЦентър".
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Оня ден се видях с един познат строител,и ми казва,ей страшна криза се задава в сектора,цените на строителните материали паднаха,а ние купихме на скъпото и сега клиентите не ни купуват новата по-скъпа продукция,как ще продадем и ще излезнем без да фалираме не знам .

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
          Вчера си приказвам с един програмист от махалата, та той ми казва, че няма пари за нова кола. Питам го: Ама как така, нали заплатата е американска, а той: аз спестявам в имоти. Всичкото спестен кеш е станал на тухли. (човека въобще не чете имотни теми). Попитах го за бройката. досега са 4бр и ном.5 е на път. (всичко у Варна)
          4 те нз кога ги е купил, но с последния е сгрешил, понеже е купил ма върха!

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n3950627[/ATTACH]

мдаааа, справката е безмилостна днес. По всичко личи, че 99,8% от некупилите, такива и ще си останат като се загледа човек средната цена на имотите от извадката.
            Кво ги гледате тея средни цени нз. Всеки може да сложи квато цена си сака. Въпросът е, на какви нива са и ще са реалните сделки.

Коментар

Вчера си приказвам с един програмист от махалата, та той ми казва, че няма пари за нова кола. Питам го: Ама как така, нали заплатата е американска, а той: аз спестявам в имоти. Всичкото спестен кеш е станал на тухли. (човека въобще не чете имотни теми). Попитах го за бройката. досега са 4бр и ном.5 е на път. (всичко у Варна)
              Има една порода хора, дето цял живот мизерстват и накрая се набиват в нещо. А то вземе та потъне - с надеждите им
              Ей затова дори за собствени нужди пак се купува през портфейл, то е до мислене - а не като овца. Първото, дето се научава е "не всички яйца в една кошница".

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Ми честито ще ги загубиш
                Ще видим. Надявам се и вярвам, че няма да ги загубя.
                Слава Богу за последния месец портфейлът ми направи ~ 10% растеж. Надявам тези темпове да продължът и до края на годината.
                А и плюс това аз съм дългосрочен инвеститор, след 5 години, или пък след 10 акциите няма да са на сегашните ниски нива.

Коментар

• бенчмарк днес закова на 1784, след подскоци до 1803, като започна от 1776. Това си е жив спад, ако че се вижда като поскъпване.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Класическия спестител държащ си парите в банка ВИНАГИ е прецакан- никога няма да му дадат лихва покриваща инфлацията. Вече ако под спестяване имаш предвид пасивна инвестиция тип итф или отдаване имоти под наем е друго нещо.
                    Митко не бъди толкова категоричен.Обикновено когато лихвите са високи разбирачите нямате какво да сложите на лихва..

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Това е така. Аз затова си преместих парите от банката в акции.
                      Ми честито ще ги загубиш

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

За миналата година си се прецакал
                        Как по-точно?

На мен не ми трябва за препродажба/спекулация? Трябва ми за лично ползване.
                        Last edited by Zalmoxis; 25.07.2022, 17:13.

Коментар

Класическия спестител държащ си парите в банка ВИНАГИ е прецакан- никога няма да му дадат лихва покриваща инфлацията. Вече ако под спестяване имаш предвид пасивна инвестиция тип итф или отдаване имоти под наем е друго нещо.
                          Това е така. Аз затова си преместих парите от банката в акции.

Коментар

Това го подчертавам дебело за да го чете всеки който е прецакан и е пропуснал влака. Но така е в живота, какво да се прави. 40% са собственици и 60% са некупили или несобственици.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Сещам за няколко индивида. Тогава 2017, да напомня, бях в дилема.
                              Трябваше ми по-голямо жилище. Ако бях слушал някои от експретите, сега щях да съм от страната на камилчето ( онова прецаканото).
                              Но, Слава Богу, не ги послушах. Също така не ги послушах и миналата година когато купих пак.
                              Между другото, наследството не е задължително да остане при теб ( образно казано). Ако нямаш доход и акъл, може и да не успееш да го запазиш. Примери много. А иначе си прав че неминуемо вървим към разтваряне на ножицата собственици/наематели.
                              За миналата година си се прецакал

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Сещам за няколко индивида. Тогава 2017, да напомня, бях в дилема.
                                Трябваше ми по-голямо жилище. Ако бях слушал някои от експретите, сега щях да съм от страната на камилчето ( онова прецаканото).
                                Но, Слава Богу, не ги послушах. Също така не ги послушах и миналата година когато купих пак.
                                Между другото, наследството не е задължително да остане при теб ( образно казано). Ако нямаш доход и акъл, може и да не успееш да го запазиш. Примери много. А иначе си прав че неминуемо вървим към разтваряне на ножицата собственици/наематели.
                                Радвам се, че не си се поддал на внушенията на чакащите Годо и че не си от страната на пецаканите и некупилите.

Браво!

Last edited by X_Y; 25.07.2022, 16:52.

Коментар

Working...
                                X