If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
От 2016-та си го започнал този хайп и това яху. Кольо ти повярва и сега още квака от малката спалня. ;-))
Кольо не знам, но ти определено, а уж не ме слушаш. Казвал съм ти да не ми се водиш по акъла 100 пъти...
Прозорецът за мен се затвори 2017-та - верно малко по-рано но, когато гледаш за инвестиции е различно от за лично ползване. Както се е затворил пак ще се отвори, когато тух е тихо...
А така наречените повишители просто ги е страх.Тази тяхна неадекватна реакция е от страх.Защото и самите те разбират ,че БГ имот = ОГРОМЕН балон -пирамида
Е.си дивотията. Да, вземам си наемите и мноого ме е страх, направо припадам от страх, със страх лягам и ставам
За сега все още съм повишител защото не виждам цените на имотите да падат. Инфлацията изяжда парите на хората в целия свят и адекватната реакция е да се опиташ да ги защитиш с покупка на нещо, а най-лесно е през НИ. Не разбирам и от какво да се страхувам, че ако се плаша от приказки и нормални процеси , нито щях да съм купила нещо досега, нито да печеля много пари от наеми. Няма нищо по-сладко от евтин имот ,а такива са все още в БГ и пазара е горещ. По морето е чудо в момента в Созопол, не може да се намери приличен двустаен апартамент за по-малко от 90-100000 евро и купувачи има много. Такова нещо не съм виждала досега от повече от 14-15 г.
Потвърждвам, че е така.
Едни комшии сега искат да купят на Северното черноморие, а две братовчедки вече купиха голям апарт и студио на юг.
Преди 15-20г това не беше възможно поради "общата бедност".
Да ме прощават няколко приятели от Варна, но варненци като цяло много се водят по хайпа. Не е случайно, че ядоха много дърво с пирамидите в началото на 'прехода'. Да купуваш имоти с тълпата никога не е добре за джоба.
От 2016-та си го започнал този хайп и това яху. Кольо ти повярва и сега още квака от малката спалня. ;-))
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Няма такова нещо.Аз лично НЕ бих купил какъвто и да е имот в БГ ,на каквато и да е цена !!! Е,ако е много изгодно и да го шитна бързо следващите 5 дена за профит,да,но иначе абсурд.
А така наречените повишители просто ги е страх.Тази тяхна неадекватна реакция е от страх.Защото и самите те разбират ,че БГ имот = ОГРОМЕН балон -пирамида
За сега все още съм повишител защото не виждам цените на имотите да падат. Инфлацията изяжда парите на хората в целия свят и адекватната реакция е да се опиташ да ги защитиш с покупка на нещо, а най-лесно е през НИ. Не разбирам и от какво да се страхувам, че ако се плаша от приказки и нормални процеси , нито щях да съм купила нещо досега, нито да печеля много пари от наеми. Няма нищо по-сладко от евтин имот ,а такива са все още в БГ и пазара е горещ. По морето е чудо в момента в Созопол, не може да се намери приличен двустаен апартамент за по-малко от 90-100000 евро и купувачи има много. Такова нещо не съм виждала досега от повече от 14-15 г.
Да ме прощават няколко приятели от Варна, но варненци като цяло много се водят по хайпа. Не е случайно, че ядоха много дърво с пирамидите в началото на 'прехода'. Да купуваш имоти с тълпата никога не е добре за джоба.
Той затова Митко се вписва добре във Варна ,не мислиш ли ?
Как е тигриии, срутихте ли ги тия коптори най-сетне, ко каза Лагард, ше затягаме ли коланите. Във Варна голям строител си вдига цените за нова сграда на зелено и пак купуват. Не чете народа тая тема, неграмотници такива..
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Как е тигриии, срутихте ли ги тия коптори най-сетне, ко каза Лагард, ше затягаме ли коланите. Във Варна голям строител си вдига цените за нова сграда на зелено и пак купуват. Не чете народа тая тема, неграмотници такива..
Разбира се че ги срутиха. На помощ им идват Лагард, ЕЦБ, гоУемото МЯУ, черния лебед, разтегнатия ластик, разтворената ножица и умрялото куче.
А народа купува. Аз преди 2 седмици купих поредния имот и се надявам след още 2 седмици да затухля още кеш, ако е рекъл господ.
Уикенда бях на селото на баба ми и дядо ми. Трудих се 3 дни да приведа двора и стаите в ред. До колкото мога.
Лошото е, че селото ще се обезлюди напълно до 10г. (има около 20 постоянни жители) и няма смисъл да се правят големи подобрения. Иначе природата е страхотна и времето беше хубаво.
Полаксчо добре дошъл !
Сподели ти като гражданин на град Варна как виждаш движението на имотите и пазара като цяло сега ,в този момент ?
Нямам време да следя пазара. Имам наблюдения на една сграда. На дупка от 12 апартамента се купиха 7. Цената идва по спомен около 1200 на квадрат.
Иначе много се настрои, много празно има, дали е купено нямам представа.
Няколко големи почнаха втори етапи на комплекси. Как вървят продажбите не мога да кажа.
Хората, купуват. Има и други дето само си квакат от малките спални на родителските имоти.
Представи си сега ,че пак от страх са се набили в имоти буквално преди месеци,и сега треперят ако пазара се срути ,как мислиш,как се чувстват в моемента и знаеш ли защо го казвам това ?
Защото войната в Украйна и тоталния обрат на паричната политика спокойно можем да го приемеме за форсмажор ,нещо което е извън контрол в момента ,по всички параграфи !
Тези хора първо купуват от страх после обаче,прас Путин влиза в Украйна !,и хоп ударно поскъпване на кредитите ,шок за икономиката през енергийната криза и домино от фалити на държави ,като Шри Ланка ,което се разпростира навсякъде ,а за Германия какво да кажем ?
Според мен черния лебед при инфлацията ще дойде по-скоро през природни катастрофи, от липсата на които не можем да се оплачем в Европа - суши, пожари, наводнения.
Не пандемии и война, а пожари, природни бедствия и неправилна обработка са основните причини за застрахователни искове за компании в Германия и по света. Загубите от прекъсване на бизнеса поради нарушени вериги за доставки също поставят рекорд, според едно от индустриалните застрахователни подразделения на Allianz, AGCS. Нарастващата инфлация също води до по-високи разходи за искове.
Коментар