Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Кавръче, купи панелка и ще се родиш, мани ги тия пещери ЕПК в които живеят по цяло село. Ще ти пратя снимки на лични от входа в панелката на дъщеря ми и на близки ЕПК. За да видиш разлика.
И още ...разходите нашите са смешни ,в зима 150 лева за ток,парно и вода ...не съм сигурен. че такава смвтка ще има в ЕПК или каквото и да е...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Оправетв входа латексче,мазилка шпакловка айде де ?
+ малко лампи с фотоклетка и ако се навият съседите камери
и ще стане чисто новотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Бил съм свидетел като дете как събарят стара къща, строена преди 200 години. С един ЗИЛ дърпат, къщата се огъва и нищо. Дебели греди и каменни дувари.Накрая се отказаха и парче по парче я разпокриха първо (покривът - плочи по 150-200 кг, качвано на гръб всичко). Нямаше грам изгнило, вечен покрив, капка не беше капнала някъде. После с резачката - едни дялани и обработвани дървени трупи, корави като камък, все едно режеш желязо). Камъните изключително добре подбирани, всичко направено майсторски. Земетресение това нещо не може да го помръдне, камо ли да го събори. Но е имало стари майстори навремето. И много яки българи - цялото това е било къртовски труд. Днес нищо не знаем.
може да се и сложат новите дъгообразни соларни керемиди.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Тука съм съгласен с теб на хиляда процента и пак казвам навремето се строяло от хора за хора образно казано ,сега се строи от джендъри за джендъри за пари.
Мисля че всички схващате добре какво искам да кажа,нали така ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Бе ела в моя вход срещу НДК да видиш специфичната миризма ...може да се разходим и по витошка да помиришеш
Коментар
-
Бил съм свидетел като дете как събарят стара къща, строена преди 200 години. С един ЗИЛ дърпат, къщата се огъва и нищо. Дебели греди и каменни дувари.Накрая се отказаха и парче по парче я разпокриха първо (покривът - плочи по 150-200 кг, качвано на гръб всичко). Нямаше грам изгнило, вечен покрив, капка не беше капнала някъде. После с резачката - едни дялани и обработвани дървени трупи, корави като камък, все едно режеш желязо). Камъните изключително добре подбирани, всичко направено майсторски. Земетресение това нещо не може да го помръдне, камо ли да го събори. Но е имало стари майстори навремето. И много яки българи - цялото това е било къртовски труд. Днес нищо не знаем.
Мисля че всички схващате добре какво искам да кажа,нали така ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Не колкото по-корава е, а колкото по-тежка, елементарна физика. Би ли посочил примери за "преоразмерени сгради получили множество поражения при големите земетресения в България, а други изпълнени без колони, но правилно конструирани и оразмерени са оцелели без никакви поражения."??
Мога разбира се, например по селата около Нови Искър съм виждал доста. Търсех си там имот няколко години.
В Стражица също, една от причините за разрушените сгради е преоразмеряване + връзването на стремената в колоните само на две места и пълненето с помпи с по-високо налягане. Съответно събиране на стремената в по-долната част на колоноте, по-голяма сила въздействаща им и резултатът го знаем.
За да изпреваря въпроса ти откъде знам. Екипът разследващ тогава случая се водеше от преподавателя ми по стоманобетонни конструкции...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Говоря за плътен зид, т.е. от плътни тухли а не от кухи. Старите ниски кооперации са без верткални стоманобетонни колони и разчитат само на плътните тухли да носят плочите и сградата. Също като старите къщи с тухли единички.
Теб ако те кефи да живееш в сграда с паянтова или полумасивна конструкция, аз не бих, ако ще да е много правилно ораземерена.
И да има най-добра конструкция нарича се масивна. Паянтовите и полумасивните са доста по-зле от към издръжливост.
- 1 like
Коментар
-
Нарича се елементарна култура, не е нужно да си зидаро-мазач за знаеш че колкото по-стар е бетона, толкова по зрав е.
Преди много време още съм ти казал, че не знаеш елементарни неща за да даваш оценки, но това не ти пречи да пишеш небивалици по цял ден във форума.
Има едни тухлени блокове по Възкресение срещу Читалището на Красна Поляна 2 част.
На 8 етажа са ,не са мръднали ,строени са така с тухли единици.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение
Да, ама не....или по-скоро донякъде вярно.
Нормата за дебелина на тухлен зид, при която не ти е нужна изолация ни зиме, ни лете, за нашата географска ширина е 36см за жилищните етажи и 48см за приземните/избените. По-времето на соца с цел икономии беше намалена съответно на 25см за етажните и 36см за избените помещения.
Отделно, преоразмеряването на конструкцията не е нищо положително. При земетръс, колкото е по-корава една сграда, толкова по-голяма сила и въздейства. Поради тази причина има много примери за преоразмерени сгради получили множество поражения при големите земетресения в България, а други изпълнени без колони, но правилно конструирани и оразмерени са оцелели без никакви поражения.
Апропо панелките са едни от най-устойчивите конструкции на земетръс, поради своята гъвкавост, стига да са изпълнени правилно, а именно при свързването на панелите да са заварени всички "уши", нещо което не винаги са правили строителите.
Изобщо няма най-добра конструкция. Има правилно и неправилно оразмерена и изпълнена...
- 1 like
Коментар
-
Говоря за плътен зид, т.е. от плътни тухли а не от кухи. Старите ниски кооперации са без верткални стоманобетонни колони и разчитат само на плътните тухли да носят плочите и сградата. Също като старите къщи с тухли единички.
Теб ако те кефи да живееш в сграда с паянтова или полумасивна конструкция, аз не бих, ако ще да е много правилно ораземерена.
И да има най-добра конструкция нарича се масивна. Паянтовите и полумасивните са доста по-зле от към издръжливост.
- 1 like
Коментар
-
Нарича се елементарна култура, не е нужно да си зидаро-мазач за знаеш че колкото по-стар е бетона, толкова по зрав е.
Преди много време още съм ти казал, че не знаеш елементарни неща за да даваш оценки, но това не ти пречи да пишеш небивалици по цял ден във форума.
неслучайно му викат стоманобетон/железобетон
като достатъчно желязо и бетон - това е най-якото по нашите ширини.
при небостъргачите стоманата е важната.
дебели зидове, плътни тухли и тн... ок , но за ниско строителствотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение
Да, ама не....или по-скоро донякъде вярно.
Нормата за дебелина на тухлен зид, при която не ти е нужна изолация ни зиме, ни лете, за нашата географска ширина е 36см за жилищните етажи и 48см за приземните/избените. По-времето на соца с цел икономии беше намалена съответно на 25см за етажните и 36см за избените помещения.
Отделно, преоразмеряването на конструкцията не е нищо положително. При земетръс, колкото е по-корава една сграда, толкова по-голяма сила и въздейства. Поради тази причина има много примери за преоразмерени сгради получили множество поражения при големите земетресения в България, а други изпълнени без колони, но правилно конструирани и оразмерени са оцелели без никакви поражения.
Апропо панелките са едни от най-устойчивите конструкции на земетръс, поради своята гъвкавост, стига да са изпълнени правилно, а именно при свързването на панелите да са заварени всички "уши", нещо което не винаги са правили строителите.
Изобщо няма най-добра конструкция. Има правилно и неправилно оразмерена и изпълнена...
Коментар
-
В новото шумът се чува най-много, освен ако при довършването не дадеш още куп пари да сложиш 5-10 см каменна вата на таван, под и стени. И както правят тавани масово по 2.50-2.60, ще стане като в мазе.
Ти откъде се извъди такъв разбирач от строителство? Явно си всезнайко някакъв.
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар