Първоначално изпратено от Chio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Трябват 5000 на година ако наистина се събарят по 5000 панелки и ако собствениците на тези панелки могат да си позволят да платят цената на новото (и го направят без да се противят, т.е. цялата етажна собственост се събира, всички единодушно казват - бутаме панелката и на терена с правото на строеж плащаме на Артекс по 3000 на фалшив квадрат да ни построи ново).
В противен случай не трябва нито едно ново жилище, а всяко ново семейство след 2030 ще има по 2-3 наследствени имота и няма и да помисли да дава луди пари за ново, да не говорим че на брой тези семейства ще са под половината от сегашните, просто защото родените Българи са наполовина.
Когато почнат да събарят, тогава ще говорим пак - сигурно ще е към 2100 година.
ПС: Да не забравяме и мъртвите новопостроени сгради с по 3/4 тъмни прозорци. Първо те трябва да се заемат, а те са хиляди - новопостроени, празни и незавършени, само във Вади и Ливади са цели улици. И все изкупени с цел "инвестиция" от такива като теб.
Обаче сега с по 20 000 нови на година потенциално е страшно много....Колкото и да съм оптимист за населението на София, след 10 години няма да и трябват 1 милион жилища / старите ще са все още ок/
Джони , при мен жилищата са наместени добре към момента. Имам за себе си и за близки, като децата станат на 20, ако са у нас няма да живеят с мен, а ще са сами в по-малките, като им потрябва по-голямо ние ще отидем в малките и така....При мен имотите не са инвестиционни, а за семейни нужди според годините. Ако децата някога създадат семейства и от другата страна е същото.... да му мислят :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.01.2023, 21:12.
- 1 like
Коментар
-
Спомени от соца: Как изглеждаха отвътре панелките, които днес вървят поне по 100 000 евро
https://www.flagman.bg/article/284023
Коментар
-
Дано.
Дъщеря ти като се зажени ще има имоти от теб, мъжът и също ще има. Общо ще имат поне 4 имота. Ако всяко семейство е така (а то ще е така), замисли се на колко ще им се дават по 10.000 Евро на квадрат да купуват и да изплащат ипотека. Просто всички ще са заринати с имоти и същите няма да имат стойност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Във Вазов уплътняването и новото е значително по-малко. Следователно има повече места по улиците.
Но всички квартали са уплътнени от коли. Глобите са наложителни, но общината я е страх щото панелджиите искат да имат осигурено паркомясто за 3 коли на 27 години средно. Пълно е и с изоставени коли които заемат място. Въобще мъка. Затва съм много доволен да си спестя нервите плащайки луда цена за гараж в който държа стара кола..., но нервите са ми ок....
Като купувате в това претъпкано Гето Делчев... Купете на 3к м2 квадрата коптор и нямате грижи с паркирането.
Коментар
-
Трябват 5000 на година ако наистина се събарят по 5000 панелки и ако собствениците на тези панелки могат да си позволят да платят цената на новото (и го направят без да се противят, т.е. цялата етажна собственост се събира, всички единодушно казват - бутаме панелката и на терена с правото на строеж плащаме на Артекс по 3000 на фалшив квадрат да ни построи ново).
В противен случай не трябва нито едно ново жилище, а всяко ново семейство след 2030 ще има по 2-3 наследствени имота и няма и да помисли да дава луди пари за ново, да не говорим че на брой тези семейства ще са под половината от сегашните, просто защото родените Българи са наполовина.
ПС: Да не забравяме и мъртвите новопостроени сгради с по 3/4 тъмни прозорци. Първо те трябва да се заемат, а те са хиляди - новопостроени, празни и незавършени, само във Вади и Ливади са цели улици. И все изкупени с цел "инвестиция" от такива като теб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Нали си в нова кооперация, нямате ли подземен паркинг?Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.01.2023, 20:56.
Коментар
-
И аз това си мисля, тези данни трябва да притесняват всеки собственик, защото строителите са решили буквално да залеят пазара с имоти за много години напред.
За Пловдив наистина е някакво безумие това. За Варна разрешителни може би не са толкова много, но въведените в експлоатация само за последното тримесечие са 1492 срещу забележи това - 1493 в София!
https://www.nsi.bg/bg/content/3137/%...B8%D1%89%D0%B0
Отново първото бяха само разрешителни. Процеса е дълъг до построяването и тези неща могат да станат след 5-10 години, но е прекалено много. В пъти над нуждите. На теория цените на новото трябва да върнат. То има и място накъде строителите да свалят от сегашните цени, но по-вероятното е да има драми със забавяния или въобще незавършване особено по разни ливади и долини.
Сегашната бройка не знам дали не надминава тази от 2007-8 , че нещо не мога да намеря старите данни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеА, дано към 2100, поговорим пак
Дъщеря ти като се зажени ще има имоти от теб, мъжът и също ще има. Общо ще имат поне 4 имота. Ако всяко семейство е така (а то ще е така), замисли се на колко ще им се дават по 10.000 Евро на квадрат да купуват и да изплащат ипотека. Просто всички ще са заринати с имоти и същите няма да имат стойност.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Във Вазов уплътняването и новото е значително по-малко. Следователно има повече места по улиците.
Но всички квартали са уплътнени от коли. Глобите са наложителни, но общината я е страх щото панелджиите искат да имат осигурено паркомясто за 3 коли на 27 години средно. Пълно е и с изоставени коли които заемат място. Въобще мъка. Затва съм много доволен да си спестя нервите плащайки луда цена за гараж в който държа стара кола..., но нервите са ми ок....
Коментар
-
Не ги бях гледал от известно време / бяха по спомен към 12К за година
жилища за София/, Сега за 1 тримесечие са 5407. Макар и това да са само разрешителни умножено по 4 ....Това няма да свърши добре.и ще има много драми.
Обаче за Пловдив са 4760....при 3-4 пъти по-малък град от София....Безумие....
Варна с 1595 е по-нормално, но пак са прекалено много....
https://www.nsi.bg/bg/content/1335/%...B0%D0%B4%D0%B8
Писал съм тук и преди, че е нормално да има ново строителство, за да се подменят старите сгради, които е нормално да имат към 100 години живот / това че има сгради по 200-300 или повече години е изключение, а не правило/. За целта трябват 5000 жилища НА ГОДИНА за София....Айде може и малко повече да се поемат 6-7000, ама не 20 000.....
Да видим как ще е за последното тримесичие.
Не съм го вярвал, но май ще вадя семките за няколко години, че тук ще построят за година петилетката :-)
ПП За Тец-а точно така. Ще видим до кога ще е общинско държавно. Стане ли частно може би няма да е толкова добре,
ПС: Да не забравяме и мъртвите новопостроени сгради с по 3/4 тъмни прозорци. Първо те трябва да се заемат, а те са хиляди - новопостроени, празни и незавършени, само във Вади и Ливади са цели улици. И все изкупени с цел "инвестиция" от такива като теб.Last edited by ejonny2376; 09.01.2023, 20:45.
Коментар
-
Не ги бях гледал от известно време / бяха по спомен към 12К за година
жилища за София/, Сега за 1 тримесечие са 5407. Макар и това да са само разрешителни умножено по 4 ....Това няма да свърши добре.и ще има много драми.
Обаче за Пловдив са 4760....при 3-4 пъти по-малък град от София....Безумие....
Варна с 1595 е по-нормално, но пак са прекалено много....
https://www.nsi.bg/bg/content/1335/%...B0%D0%B4%D0%B8
Писал съм тук и преди, че е нормално да има ново строителство, за да се подменят старите сгради, които е нормално да имат към 100 години живот / това че има сгради по 200-300 или повече години е изключение, а не правило/. За целта трябват 5000 жилища НА ГОДИНА за София....Айде може и малко повече да се поемат 6-7000, ама не 20 000.....
Да видим как ще е за последното тримесичие.
Не съм го вярвал, но май ще вадя семките за няколко години, че тук ще построят за година петилетката :-)
За Пловдив наистина е някакво безумие това. За Варна разрешителни може би не са толкова много, но въведените в експлоатация само за последното тримесечие са 1492 срещу забележи това - 1493 в София!
https://www.nsi.bg/bg/content/3137/%...B8%D1%89%D0%B0
Коментар
-
Вазов също го пообиколих търсейки място за паркиране, макар и да има синя зона, места така и не намерих. Иначе е по-добре от Гоцето и Стрелбище, там не видях коли по градинки и тротоари, но вероятно цените са х2 и доближават някои европейски градове.
П.С аз все още се чудя, как така в два съседни квартала (Гоце-Стрелбище vs. Вазов), картинката да е коренно различна? Толкова ли е трудно няколко полицая да минават и да пишат по 200 кинта на тарикатите паркирали по градинки?
Коментар
Коментар