Първоначално изпратено от polax
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Банките може би не, но фирмите да. Лихвата по кредити в левове над милион е както следва:
- Октомври 22 - 2.42%
- Ноември 22 - 2.65%
- Декември 22 - 3.07%
До два месеца най-вероятно фирмите ще изсмучат евтиния ресурс в лева.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
При тази връзка депозити - кредити се опасявам, че няма да е скоро и няма да е с много. Едва ли банките могат да прехвърлят депозити в евро и през майките да ги паркират в евро в ЕЦБ. Така хипозираха в статия на Капитал, но не съм убеден че просто така може да прехвърлят капитали от местните банки. И докато кредитирането им носи 3% като включим разните такси, защо да вдигат лихвите и да губят клиенти? С вдигане на цени конкуренцията е трудна.
- Октомври 22 - 2.42%
- Ноември 22 - 2.65%
- Декември 22 - 3.07%
До два месеца най-вероятно фирмите ще изсмучат евтиния ресурс в лева.
Коментар
� -
Тук някой знае ли някой какъв е проблемът?
Това стои от години:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...mao&f1=3&fe7=1
Коментар
� -
https://www.bloombergtv.bg/a/4-anali...dvizhimi-imoti
Защо Уорън Бъфет не купува недвижими имоти? Има разлика между покупката на недвижим имот и инвестицията в недвижим имот
Дългосрочната инвестиционна стратегия на Уорън Бъфет се оказа успешна при практически всички пазарни условия през последните няколко десетилетия – рецесия, висока инфлация и дефлация. Ако има нещо, което е направило Бъфет един от най-успешните инвеститори в историята, това е неговият ангажимент към тази стратегия, пише Yahoo Finance.
Безброй нови инвестиционни техники и алгоритми се появиха и изчезнаха през годините, но Бъфет поддържа сравнително простата си стратегия за избиране на солидни компании и фокусиране върху дългосрочен растеж. Същевременно той успява да игнорира прогнозите и анализите, които довеждат повечето инвеститори до паника.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Да. На мен ми харесва ама от посолствата с които съм говорила не го искат. За останалите два и двата са в стари сгради. Този в ЕПК-то се отдава и продава непрекъснато, та не му знам проблема. Веднъж някой ми каза ,че го отдавала някаква рускиня, но само това съм чула и повече не съм се интересувала. Например и кулата на ъгъла на Кюри и Д. Цанков, също не я харесват.Last edited by better; 28.01.2023, 22:14.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Говорим за европейска столица, колкото и проблеми да има тя, пак няма да остане празно и незаселено никога тук. Нека не сравняваме София с имоти в горно нанадолнище с 2000 пенсионера местно население.
Да те питам, ти имоти в София имаш ли? Че много хора, които даже не живеят тук (нито някога са купували/продавали), коментират какво било и падам от смях.
Сравнението с Банско е единствено като подходяща илюстрация до какво води прекомерно предлагане. И там за заключени стотици милиони, а не могат да се продадат дори на загуба.Last edited by Chio; 28.01.2023, 22:06.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Отлични въпроси, на които и двамата знаем отговора. Беден човек - жив дявол. Огледай се и в коментарите на статии за имоти в популярните сайтове. Едно 90% от коментарите са как е балон, как брокери и строители надуват, всичко е менте.... и това още преди 10 годиниА за последните 10 години какво стана? Който имаше топки направи богатство за поколенията.
Народът го е казал много точно. Гладна кокошка просо сънува.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Коментар
� -
Кой ще иска да живее в комплекс, където пускат външни посетители?
https://www.este.bg/bg-BG/este-fitness-spa
На разположение на клиентите и гостите е просторно, модерно фоайе с рецепция, подземни паркоместа, банков клон, аптека, кафетерии, както и луксозният ресторант Есте. Минималната отдаваема наемна площ е 30 кв.м. Офис площите се предлагат в следния вид:
Само болница липсва......Ужассссс ужас....Last edited by better; 28.01.2023, 21:48.
Коментар
� -
Не знам защо не искат в Есте-то, аз се бях притеснила от него ,но масово не го харесват. Същото е и със Санта Марина в Созопол. Не съм се интересувала защо е така ,но е факт.
Затова ли говориш?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеПоскъпването на кредитите ще е плавно и без драма
Не бих казала, че е много поскъпването на кредитите, за разлика примерно от началото на изминалата година към края, промените са не повече от 0,1 - 0,2 в посока нагоре. Средните лихви през септември са били 2,46. Сега са около 2,55 за нови ипотечни кредити. За потребителските кредити въпросът стои по същия начин, коментира в интервю за Радио Пловдив кредитният консултант Росица Денева
има един в темата с шепи ги гнетепрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Сигурно има и други неща, но няма как някой да даде 1500 евра за този боклук, при положение, че има доста други вероятно и по-добри на 800-900 евра.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor
Те си мислят, че като те не могат да си позволят, никой не може. В тази връзка хейта по ай ти-тата, които купуват, а нашите понижители им погребват поминъка от чиста злоба. В тази връзка за пореден път ги питам КАКВО ТОЧНО РАБОТЯТ нашите несретници, че си въобразяват, че когато икономиката се срути, те ще плуват на повърхността и ще купуват с дискаунти?А за последните 10 години какво стана? Който имаше топки направи богатство за поколенията.
Народът го е казал много точно. Гладна кокошка просо сънува.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Имаш грешна представа ,но няма смисъл от този спор. Затова и не от всеки става наемодател, то има и много други неща с които трябва да се съобрази човек
Коментар
�
Коментар