Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
споко!
ще има момент да вземе без да се състезава с хора получили 'хубава' 30г ипотека на плаваща лихва + 2 потребителски за първоначална и ремонти - има пари кавръчето.
при кредитирането също се наблюдава цикличност и ще дойде време, когато няма да има бутащи се с лакти, а НИ не могат да емигрират... та ще си намери каквото си търси.
ако нямаше цикли на тези пазари 2008-ма нямаше да се случи - нали така?
в момента има повече построено при по-малко налични българи в активна възраст (спрямо 2008-ма) и продължава да се строи с бесни темпове.
ако не нова тухла то епк или панел в интересуващите го квартали - ще се намери.
===2049===
Оказа се, че дъното на цените на етажите от къщи е било някъде към декември миналата година и сега започва повсеместно поскъпване.Както винаги сте уцелили тайминга
Last edited by два_таралежа; 07.03.2024, 15:32.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
в краен случай може и гараж или парко място
важното е да сме живи, здрави и активни във форума
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
споко!
ще има момент да вземе без да се състезава с хора получили 'хубава' 30г ипотека на плаваща лихва + 2 потребителски за първоначална и ремонти - има пари кавръчето.
при кредитирането също се наблюдава цикличност и ще дойде време, когато няма да има бутащи се с лакти, а НИ не могат да емигрират... та ще си намери каквото си търси.
в момента има повече построено при по-малко налични българи в активна възраст (спрямо 2008-ма) и продължава да се строи с бесни темпове.
важното е да сме живи, здрави и активни във форумапрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеайдеее... Оригиналната накавръкова справка/бенчмарк рече: Честито на чекащите! Дочекаха го... МЯУ МЯУ МЯУ
Обяви Продава в град София :: imot.bg [ATTACH=CONFIG]n4163976[/ATTACH]
за някои в темата правилната дума е: ЗАЗИДАНОСТ
===2049===
Браво на мастър мажоретко, че удържа кольо да не купи, когато средната цена показваше 1200.
Коментар
� -
Докато банките 'дават' пари ще има търсене. Евтиният кредит бута пазара на НИ нагоре.
Да. Абсолютно няма по-голям фактор за цените на жилищата от кредитирането, в краткосрочен и дългосрочен план.
Някой може ли да каже кога започват да се разпространяват ипотечните кредити в БГ? Чувал съм за ипотекирани жилища 96-97 година (главно в истории за старт на бизнеси), но честно казано нямам представа.
Коментар
� -
айдеее... Оригиналната накавръкова справка/бенчмарк рече: Честито на чекащите! Дочекаха го... МЯУ МЯУ МЯУ
Обяви Продава в град София :: imot.bg
за някои в темата правилната дума е: ЗАЗИДАНОСТ
===2049===
Браво на мастър мажоретко, че удържа кольо да не купи, когато средната цена показваше 1200.Last edited by два_таралежа; 07.03.2024, 14:55.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнениеСлед разговор с голям инвеститор с множество проекти в СФ (ще остане анонимен):
- виждат голямо търсене към техните проекти и имат добри очаквания близките години
- Смятат, че няма да спадне търсенето тъй като доходите се увеличават (както знаем по статистика около 15% за Q4). Нито очакват спад на цените.
- Смятат, че кризата вече е отминала (подразбирам, че става дума за кризата с големите цени на материалите - гледайки от тяхната камбанария; не за общата икономическа обстановка).
- Коментирахме и инерционния ефект заради продажбите на зелено, който се наблюдава в броя изповядани сделки (статистиката в новото строителство сега е силно пропорционална на броя проекти започнали преди 2-3 години)
Предавам обективно, тъй като ми се стори от интерес конкретната гледна точка от хора силно активни в бранша. Нека започне плюенето.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнение
На това брокерче му хлопа здраво шайбата, толкоз е загорял за сделка че не се усеща.
Фантазията ти до такава степен работи че сигурно големият инвеститор с многото проекти е другото ти Аз нали ?
Ако бях брокер, нямаше да ми се налага да ходя във форум за имоти за да си чеша крастата да говоря по темата (цял ден щях само за това да говоря така или иначе).
Споделих актуална информация от първа ръка, която ми се стори интересна гледна точка.Last edited by direkto4eto2; 07.03.2024, 14:39.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
До тук разбрахме, че баща ти е бил ниско ниво провинциален доносник и има кирпичена хасиенда в Априлци.
Само за тази папка не стана ясно, какво има в нея?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Може и изобщо да не се обслужва кредитът още от самото начало. Банката да си ги бие у главата кофторите после. На мен ми трябва свеж кеш, да наливам в активи с висока доходност.
А ДС-то има къде да живее, не го мисли. Папката е само с част от имотите му. Не ми е дарил всичко.
Само за тази папка не стана ясно, какво има в нея?
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
ако след ипотекирането парите се изпарят на борсата и кредита престане да се обслужва, банкера няма да го интересува дали е с право на ползване или не. Случаи в които децата оставят родителите си на улицата - бол. Добре го е замислил жонката.
А ДС-то има къде да живее, не го мисли. Папката е само с част от имотите му. Не ми е дарил всичко.
Коментар
� -
срамота, баша му го е отгледал, изучил и всичко това с държавни пари
а наш джони да го остави на улицата при 2 папки с имоти
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
ако след ипотекирането парите се изпарят на борсата и кредита престане да се обслужва, банкера няма да го интересува дали е с право на ползване или не. Случаи в които децата оставят родителите си на улицата - бол. Добре го е замислил жонката.
а наш джони да го остави на улицата при 2 папки с имотипрепоръка е
Коментар
� -
да, те дс-тата са прости
и да му е приписал няко0й кирпич,
задължително е с право на ползване
Коментар
�
Коментар