Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
не е нужно да инвестираш
сега е връх, продавай там нещо наследствено, ако имаш и си готов
ей го лаконично-шизофреничното разклонения на кондорчо
вече втора-трета година си е ок,
а имаше и такива дето му вярваха
имам сега 100-200-300к.
дотук добре, ама не стига за пенсия.
€1 500 000 би трябвало да стигне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Кавръчето като гледаше и не можеше да хареса бяха 900-1100 , но за тогава и панели/епк в Красна си бяха пари, а и най-важното - не можеше да си хареса. Не можеш да кажеш на някой - защо не купи, когато не му харесваше това, което оглежда. Дъвкали сме го много пъти - някои хора купуват/продават трудно. Не може да гледаш сякаш си ти или сакаш съм аз.
Същите кимизарници сега са по 1800-2000, което е факт и пак няма да му харесат. Но това не значи, че не се наду балон.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Кавръчето като гледаше и не можеше да хареса бяха 900-1100 , но за тогава и панели/епк в Красна си бяха пари, а и най-важното - не можеше да си хареса. Не можеш да кажеш на някой - защо не купи, когато не му харесваше това, което оглежда. Дъвкали сме го много пъти - някои хора купуват/продават трудно. Не може да гледаш сякаш си ти или сакаш съм аз.
Същите кимизарници сега са по 1800-2000, което е факт и пак няма да му харесат. Но това не значи, че не се наду балон.
Просто не можа да се пречупи и да си даде трезва оценка че тези време са минало незабравимо ти също много му помогна в тази насока с приказките за Мяу бау и ластика
Пак казвам не си му виновен избора си е бил изцяло негов жалко че не си взе поука тоест загуби си парите без да научи нищо полезно
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
На мен ми е по-интересно какво стана с токсичния червенкретен. Толкова злоба не съм виждал от други пишещи където и да е. Знам, че тук някой от форума поддържаше връзка с него, но не помня кой и явно и не иска да сподели.
...но може и да е продал - каза че пазарната цена на хана е 650К€. Вероятно с цялото село, но това е друг въпрос.Last edited by bulgarian lev; 28.02.2024, 16:54.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Същите кимизарници сега са по 1800-2000, което е факт и пак няма да му харесат. Но това не значи, че не се наду балон.
След като се ремонтира и най-големият кимизарник става супер,
Коментар
-
ами по-добре да не познавам... и да са блажени хората вкарали спестяванията си в празни тухли (или изплащащи ги още десетилетия)...препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
:-) Ако балонът не се спука - ще си кажа, че съм сбъркал.
При балоните е много трудно да се каже точно кога ще се пукне, а ако си чел вниматлено от 2017 считам, че сме влезли във фазата да надуваме балона. Пукането зависи колко въздух има в надуващите (аз съм пас)
Със сигурност дори и най ниската цена на този спад няма дори да се доближи до цените от 2017-та
Което ясно ще покаже че това което ти говорех тогава че въобще не може да става въпрос за балон при доходите на населението към онази дата и помпането на ликвидност в световен мащаб
Все някой ден ще доживеем да си признаеш ние сме търпеливи
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от okean Разгледай мнение
Сигурно си е уредил ранното пенсиониране и си пие коктейлите на плажа.
Аз искам да се пенсионирам след 20 години. Само трябва да реша къде колко да инвестирам.
сега е връх, продавай там нещо наследствено, ако имаш и си готов
ей го кондорчо
вече втора-трета година си е ок,
а имаше и такива дето му вярвахапрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
07:00 USD MBA 30-Year Mortgage Rate 7.04% 7.06% 07:00 USD MBA Mortgage Applications (WoW) -5.6% -10.6%
Коментар
-
Чакаме края на годината(поредния). Дай му малко време, този път може и да познае.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Абе и аз така си спомням, но реших че съм се объркал. Спомням си кавръка гледаше за около 500 евра някакви и пак беше скъпо и бяхме в балон, но може и за това да съм се объркал.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
e, вече 7 години го дъфчеш тоя балон
цените Х3 станаха от тогава
не е ли време да кажеш, че си сбъркал
- 1 like
Коментар
-
Лихвите леко спадат през януари, а кредитирането дава плахи сигнали за забавяне
https://www.capital.bg/biznes/finans...tiraneto_dava/
- 2 Харесвания
Коментар
-
Всичко хубаво, но тук говорим за имоти и темата е за имоти както и, че не играеш с имотите според вижданията си а критикуваш останалите за същото. Не спираш да купуваш докато проповядваш спад. А подигрваките ги отнасяш заради държането като лъжливото овчарче. За някой от нещата като атера си бил прав, но златото не е изпреварило имотите. Особено ако гледаме не средна цена на имотите а имоти като отношение локация и качество/цена. Защото просто добрите ги няма на пазара вече или са далеч над +50% от 2019.
То и затова повечето понижители отнасяте подигравки - очаквате само цените на имотите да се сринат, а акции, злато и всички останали активи да върви на горе. Истината е, че всички те се индексират сравнително еднакво спрямо паричната маса, но с различна скорост. Голямата разлика е, че акции, злато, крипто и т.н. винага има и са еднакви на пазара, но с имотите не е точно така. А ти специално отнасяш повече от останалите защото повтаряш едно и също и честно казано за мен загуби авторитет през цялото това време който беше спечелил именно с атерата. Най вече с непрестаните ти приказки за Ганьо.
Чакам и аз сега спада на перона. Пазара го виждам да си остане където е даже като се махнат крановете при още повече инфлация. Това няма да направи нито избора от имоти по-голям нито цената им по-ниска. Нещо повече ако има още инфлация и спрат строежите, цените на имотите ще изпреварят инфлацията заради липсата на предлагане и горящия кеш в банките. Тоест който е на перона там ще си остане.
А рецесията ако има такава ще я обявят края на тази година началото на 2025. Около 15-18 месеца отнема лихвите на фед да са в плато до като обявят рецесията. Надявам се и до тогава да се отложи защото смятам по това време да продавам криптото. Но рецесията няма да направи имотите по-достъпни. Аз обаче съм скептичен за рецесия заради огромната нужда от правителствени харчове за войната.
Аз, например, през последните 10 г. съм правил 2 бани в София, през 2016 г за 3000 лв и през 2019 г. за 5000 лв (с по-луксозно обзавеждане), като посочвам общо колко са ми излезли.
И съм на печалба, защото цената на труда много скочи, ако бях купил Наполеони, пак щях да имам печалба, но по-малка.
Дори можех да направя още 2 ремонта (на един балкон и на малка тоалетна), но не успях да ги организирам и не са спешни. Но можеха да минат на по-ниски цени.Last edited by Evgo; 28.02.2024, 16:21.
Коментар
Коментар