IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БНБ обяви - 653,2 млн. евро са преките инвестиции за първите четири месеца на 2022 г. Ръстът е с 232% спрямо същия период на 2021 г. ГЕРБ внасят вот на недоверие за икономика заради спад в инвестициите ?????? Между БНБ и ГЕРБ избирам БНБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

О да, точно ти еталонния фалитар ела да раздадеш акъл
      Пазаря щото е много зрял, та презря с един БИЙМ - де що има жив балък да се гътне.
      Е ти още не си ли се?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Близо 87% беше срива Атила! От 1982 до 260 пункта! Голям погром беше, да. И въпреки това, сигурен съм че има и други такива случаи в историята.. Просто това са си нормални неща по финансивите пазари.. особено неразвитите, каубойски ги наричам
        Склонни са както към балонизиране, така и към тежки и продължителни депресии с голямо подценяване на акциите. Мисля че ги минахме обаче тези детски болести и сега пазара ни е една степен по - зрял. Като доказателство мога да посоча много по - плавния темп на ръстеж на индексите при сегашния бичи тренд, както и изключителната избирателност на пазара.. не се купува на юруш и на принципа "Което още не е скочило".. търси се качество на фундамента, някаква читавост на мажо и прилична ликвидност!

Абе супер си ни е пазарчето, но си трябва и акъл!
        О да, точно ти еталонния фалитар ела да раздадеш акъл
        Пазаря щото е много зрял, та презря с един БИЙМ - де що има жив балък да се гътне.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение

2008/2009 г. нямаше нищо нормално на БФБ - 70% спад - това го няма описано никаде в историята....)
          Близо 87% беше срива Атила! От 1982 до 260 пункта! Голям погром беше, да. И въпреки това, сигурен съм че има и други такива случаи в историята.. Просто това са си нормални неща по финансивите пазари.. особено неразвитите, каубойски ги наричам
          Склонни са както към балонизиране, така и към тежки и продължителни депресии с голямо подценяване на акциите. Мисля че ги минахме обаче тези детски болести и сега пазара ни е една степен по - зрял. Като доказателство мога да посоча много по - плавния темп на ръстеж на индексите при сегашния бичи тренд, както и изключителната избирателност на пазара.. не се купува на юруш и на принципа "Което още не е скочило".. търси се качество на фундамента, някаква читавост на мажо и прилична ликвидност!

Абе супер си ни е пазарчето, но си трябва и акъл!

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение

Значи си много добър в стискането на кеша...
            Аз не се справям много добре с тази работа...

2007/2008 се поизложих... продадох навреме, обаче като се видях с много кеш, не можах да устискам, и пак си напазарувах... и после - по пързалката...

Нооо, уроците се повтарят, докато човек не ги научи
            Всеки има различен урок да учи...
            2008/2009 г. нямаше нищо нормално на БФБ - 70% спад - това го няма описано никаде в историята. Така, че грешката тогава не е била твоя.

Прав си, че всеки има свои грешки от които да се учи. моите са две.
            Първо - 2008/2009 г продадох много акции от порфейла си на върха - Алкомет, МЦХ, Топливо, ИХЛБЛ и какво ли още не. но си запазих "най-сигурните" (така си мислеих тогава) - Евроннс, Еврохолд, Булстрад, Билборд.... и логично издох дебелия.
            Втората грешка бе, с кеша. Да устисках го - 80% от портфекйла ми беше кеш повече от година. Обаче толкова ме боляха раните от големия срив, че не посмях да купувам и се включих твърде късно. Изтървах няколко големи ралита на БФБ. И логично пак изядох дебелия.

Мисля, че сегашната ситуация на БФбе мноооооого далеч от 2008/2009 по много прични. И спада (ако въобще го има) ще е мнпго плитък и за кратако. Затова си купувам полека от нещата които харесвам. А също и не продавам това което харесвам. Например Атерата - можех да си я шитна на 3,55, ама не го направих. Кой можеше да ми гарантира, че ще успя да го напреавя по-исгодно. Мимналата година опитах тоя номре пак с Атера и се провалих. наложи се да и купувам акциите, но по скъпо.

Както и да е! Всеки си има глава на раменете...

Успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
              Има си и хубави страни да няма чужденци и репаджии
              .... репа бол

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

И това може да бъде вярно ! Въпроса е докато го стискаш инфлацията да не го обезцени съвсем !
                по-скоро очаквам стагфлация...

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение

От моя горчив опит зная, че който си стиска кеша обикновено се усеща да го намества едва когато пазарът сериозно е отскочил от най-ниската си стойност... и вече е твърде късно.
                  Значи си много добър в стискането на кеша...
                  Аз не се справям много добре с тази работа...

2007/2008 се поизложих... продадох навреме, обаче като се видях с много кеш, не можах да устискам, и пак си напазарувах... и после - по пързалката...

Нооо, уроците се повтарят, докато човек не ги научи
                  Всеки има различен урок да учи...

Коментар

В следващите месеци кеша може да стане по-скъп от акциите
                    Да стискаш кеш също е ценно умение, което се възнаграждава добре...
                    И това може да бъде вярно ! Въпроса е докато го стискаш инфлацията да не го обезцени съвсем !

Коментар

От моя горчив опит зная, че който си стиска кеша обикновено се усеща да го намества едва когато пазарът сериозно е отскочил от най-ниската си стойност... и вече е твърде късно.

Коментар

• Има си и хубави страни да няма чужденци и репаджии

Коментар

• На думи - силни, на действия - гола вода

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Утре мисля да продавам! Ако има ентусиасти да купуват, разбира се
                            ... като гледам и двамата дремете!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Интересното е, ако продаде къде ще отиде или ще си стиска кеша

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Влиза дивидента от Атера. Ще се намерят мисля. Давай ги и да ти е спокойно колега, парите не са всичко
                                Интересното е, ако продаде къде ще отиде или ще си стиска кеша

Коментар

Working...
                                X