БНБ обяви - 653,2 млн. евро са преките инвестиции за първите четири месеца на 2022 г. Ръстът е с 232% спрямо същия период на 2021 г. ГЕРБ внасят вот на недоверие за икономика заради спад в инвестициите ?????? Между БНБ и ГЕРБ избирам БНБ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
О да, точно ти еталонния фалитар ела да раздадеш акъл
Пазаря щото е много зрял, та презря с един БИЙМ - де що има жив балък да се гътне.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Близо 87% беше срива Атила! От 1982 до 260 пункта! Голям погром беше, да. И въпреки това, сигурен съм че има и други такива случаи в историята.. Просто това са си нормални неща по финансивите пазари.. особено неразвитите, каубойски ги наричам
Склонни са както към балонизиране, така и към тежки и продължителни депресии с голямо подценяване на акциите. Мисля че ги минахме обаче тези детски болести и сега пазара ни е една степен по - зрял. Като доказателство мога да посоча много по - плавния темп на ръстеж на индексите при сегашния бичи тренд, както и изключителната избирателност на пазара.. не се купува на юруш и на принципа "Което още не е скочило".. търси се качество на фундамента, някаква читавост на мажо и прилична ликвидност!
Абе супер си ни е пазарчето, но си трябва и акъл!
Пазаря щото е много зрял, та презря с един БИЙМ - де що има жив балък да се гътне.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
2008/2009 г. нямаше нищо нормално на БФБ - 70% спад - това го няма описано никаде в историята....)
Склонни са както към балонизиране, така и към тежки и продължителни депресии с голямо подценяване на акциите. Мисля че ги минахме обаче тези детски болести и сега пазара ни е една степен по - зрял. Като доказателство мога да посоча много по - плавния темп на ръстеж на индексите при сегашния бичи тренд, както и изключителната избирателност на пазара.. не се купува на юруш и на принципа "Което още не е скочило".. търси се качество на фундамента, някаква читавост на мажо и прилична ликвидност!
Абе супер си ни е пазарчето, но си трябва и акъл!
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
Значи си много добър в стискането на кеша...
Аз не се справям много добре с тази работа...
2007/2008 се поизложих... продадох навреме, обаче като се видях с много кеш, не можах да устискам, и пак си напазарувах... и после - по пързалката...
Нооо, уроците се повтарят, докато човек не ги научи
Всеки има различен урок да учи...
Прав си, че всеки има свои грешки от които да се учи. моите са две.
Първо - 2008/2009 г продадох много акции от порфейла си на върха - Алкомет, МЦХ, Топливо, ИХЛБЛ и какво ли още не. но си запазих "най-сигурните" (така си мислеих тогава) - Евроннс, Еврохолд, Булстрад, Билборд.... и логично издох дебелия.
Втората грешка бе, с кеша. Да устисках го - 80% от портфекйла ми беше кеш повече от година. Обаче толкова ме боляха раните от големия срив, че не посмях да купувам и се включих твърде късно. Изтървах няколко големи ралита на БФБ. И логично пак изядох дебелия.
Мисля, че сегашната ситуация на БФбе мноооооого далеч от 2008/2009 по много прични. И спада (ако въобще го има) ще е мнпго плитък и за кратако. Затова си купувам полека от нещата които харесвам. А също и не продавам това което харесвам. Например Атерата - можех да си я шитна на 3,55, ама не го направих. Кой можеше да ми гарантира, че ще успя да го напреавя по-исгодно. Мимналата година опитах тоя номре пак с Атера и се провалих. наложи се да и купувам акциите, но по скъпо.
Както и да е!Всеки си има глава на раменете...
Успехи!
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеИма си и хубави страни да няма чужденци и репаджии
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
И това може да бъде вярно ! Въпроса е докато го стискаш инфлацията да не го обезцени съвсем !
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
От моя горчив опит зная, че който си стиска кеша обикновено се усеща да го намества едва когато пазарът сериозно е отскочил от най-ниската си стойност... и вече е твърде късно.
Аз не се справям много добре с тази работа...
2007/2008 се поизложих... продадох навреме, обаче като се видях с много кеш, не можах да устискам, и пак си напазарувах... и после - по пързалката...
Нооо, уроците се повтарят, докато човек не ги научи
Всеки има различен урок да учи...
- 4 Харесвания
Коментар
-
В следващите месеци кеша може да стане по-скъп от акциите
Да стискаш кеш също е ценно умение, което се възнаграждава добре...
- 1 like
Коментар
-
В следващите месеци кеша може да стане по-скъп от акциите
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Утре мисля да продавам! Ако има ентусиасти да купуват, разбира се
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Интересното е, ако продаде къде ще отиде или ще си стиска кеша
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Влиза дивидента от Атера. Ще се намерят мисля. Давай ги и да ти е спокойно колега, парите не са всичко
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар