IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Череши тази година няма. Черешовата борса няма да работи. Всички ще гледат само към БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
      Колеги, според мен посаката на разговора би следвало да бъде кои компании ще допринесат най-много за ръста на индекса за напред, а не кои какво са направили за достигането на сегашните нива. Що се отнася дали Шелли е котва за индекса, когато говорим за представяне на компаниите, би следвало да погледнем малко по-дълги периоди, за да направим по-реална оценка за приноса на всяка компания към представянето на индекса. Да, в последната една година няма сериозно движение при цената на акцията, но коя друга компания си е повишила цената на акцията 10 пъти от както Шелли влезе в индекса? От моята гледна точка аз бих го казал по-малко по-различен начин, последната година на консолидация бе прекрасен момент за допълване по позицията!

Само една лека препратка към Инвестор деня организиран от БФБ преди две седмици. Голяма част от чуждестраннните инвеститори, които бяха дошли, бяха тук заради историята на Шелли. От БФБ се хвалеха с Евробридж сегмента именно заради пътя, който Шелли извървяха, за да са листнати на Ксетра, така че според мен не е редно да се принизяват усилията и успехите на компанията!
      И дори повече от това допринесе точно Шели за БФБ и за индекса, но груевците забравиха цялата петилетка, в която тъпчеха в пълен застой. Нищо ще си го припомнят през следващата петилетка.
      А смарт органик има флоут според мен недостатъчно съответстващ за индекс, все пак се гледа капитализация на флоута а не цялата капитализация
      Last edited by August; Вчера, 13:23.

Коментар

Колеги, според мен посаката на разговора би следвало да бъде кои компании ще допринесат най-много за ръста на индекса за напред, а не кои какво са направили за достигането на сегашните нива. Що се отнася дали Шелли е котва за индекса, когато говорим за представяне на компаниите, би следвало да погледнем малко по-дълги периоди, за да направим по-реална оценка за приноса на всяка компания към представянето на индекса. Да, в последната една година няма сериозно движение при цената на акцията, но коя друга компания си е повишила цената на акцията 10 пъти от както Шелли влезе в индекса? От моята гледна точка аз бих го казал по-малко по-различен начин, последната година на консолидация бе прекрасен момент за допълване по позицията!

Само една лека препратка към Инвестор деня организиран от БФБ преди две седмици. Голяма част от чуждестраннните инвеститори, които бяха дошли, бяха тук заради историята на Шелли. От БФБ се хвалеха с Евробридж сегмента именно заради пътя, който Шелли извървяха, за да са листнати на Ксетра, така че според мен не е редно да се принизяват усилията и успехите на компанията!

Още миг и ще падне предишният хълм...
        Груев има право на радост,- преди дългата му "седянка" под петака

Коментар

• Колеги, според мен посаката на разговора би следвало да бъде кои компании ще допринесат най-много за ръста на индекса за напред, а не кои какво са направили за достигането на сегашните нива. Що се отнася дали Шелли е котва за индекса, когато говорим за представяне на компаниите, би следвало да погледнем малко по-дълги периоди, за да направим по-реална оценка за приноса на всяка компания към представянето на индекса. Да, в последната една година няма сериозно движение при цената на акцията, но коя друга компания си е повишила цената на акцията 10 пъти от както Шелли влезе в индекса? От моята гледна точка аз бих го казал по-малко по-различен начин, последната година на консолидация бе прекрасен момент за допълване по позицията!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            @mr.Гру, аз имам БРЕФ вероятно 5г. Преди ти да купиш и се появил в темата ...и СО имам , така че споко
            Спокоен съм - дружески бъзик, но трудно се разбира в интернет, знаеш, че никога не съм имал възражения спрямо теб и винаги сме се държали културно помежду си
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

@mr.Гру, аз имам БРЕФ вероятно 5г. Преди ти да купиш и се появил в темата ...и СО имам , така че споко
              Чувството му за хумор е на ниво трети клас. Малко е досадно.

Коментар

• @mr.Гру, аз имам БРЕФ вероятно 5г. Преди ти да купиш и се появи в темата ...и СО имам , така че споко
                Last edited by tony1975; Вчера, 12:07.

Коментар

Обявявам референдум - Съгласни ли сте да преминем 1000 пункта още този месец?
                  Естествено - ЗА !

За съжаление тези от които зависи това - голямата част от мажоритарите на дружествата,управляващите БФБ,КФН и другите институции свързани .с борсата ни,както и политиците ни нехаят за БФБ .....

Единствено влизането ни в Еврозоната спомага за вдигане на индексите .

Но и индексите не са представителни, поради продажността на управляващите БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от m_nedev Разгледай мнение

Аз винаги съм бил за развитието на българския фондов пазар, даже възнамерявам да издам книга за инвестирането на БФБ тия дни. Все пак трябва да популяризираме нашия фондов пазар сред населението, ако искаме да ускорим икономическото развитие на България.
                    С удоволствие бих си я взел да я прочета.

Коментар

Не считам, че инвеститорите на БФБ имат достатъчна експертиза, за да се обявява подобен референдум - те вече са избрали своето бъдеще, подписвайки договора със съответното ИП. Останалото е копейщина, която обслужва само и едиствено рашистите - говори Тонката, но зад него стои Митрофанова Считам, че подобен рефендум е недопустим, с оглед европейското развитие на БФБ и лично на Маню

Колкото до ръста на БФБ, удобно се пропуска, че той не се дължи на шменти капели, което просто се случи по една схема, дето "един пустиняк утишел у едно село да купува маймуне", дори бих казал, че шменти е котва в последната година, а на Бреф, Сирма, Смарт органик, които имат ръстове над 50% (при бреф ръстът е точно 10 пъти над уникалната реМбрандирана врътка - 74% срешу 7,4%, но нейсе)! Ма пък къде без викачи и слагачи - те са еманацията на БФБ, нещо като народните представители, които са иззели функциите на имагинерното нещо, наречено народ...
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Аз винаги съм бил за развитието на българския фондов пазар, даже възнамерявам да издам книга за инвестирането на БФБ тия дни. Все пак трябва да популяризираме нашия фондов пазар сред населението, ако искаме да ускорим икономическото развитие на България.
                        Last edited by m_nedev; Вчера, 10:17.

Коментар

• Обявявам референдум - Съгласни ли сте да преминем 1000 пункта още този месец?
                          Пет от компаниите добавят по над 10% от началото на годината
                          Last edited by tony1975; Вчера, 09:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от August Разгледай мнение

Смарт органик какъв флоут има и с какво тегло допринася за възхода на индекса. Големият мотор се нарича Шели ! Без Шели Груп, този клет индекс още щеше да се гърчи под 800 със или без смарт органика
                            Колега, не бива с лека ръка да зачеркваме, това което се случи при Смарт Органик. Все пак от влизането им в Софикс в края на март, това е компанията с най-голям ръст. Пазарната им капитализация ги изпраща на пето място в индекса и това от една нова борсова компания, която се състезава с такива от десетилетия на борсата. Тук определено нещата се случват.

Що се отнася до Шелли, там няма какво да коментирам. Аз лично отдавна съм си изказал мнението, че това е най-добрата компания на нашата борса! Там си пълня без да се обаждам и като погледна, че някой е подложил 12 000 бройки купува на 38 евро на ксетра, се убеждавам, че не съм се объркал!

Коментар

Колеги само да отразя нивото, на което завърши Софикс днес, невиждано повече от десетилетие. Ако в индекса ги нямаше и трите Варненски компании, които отдавна са пуснали котва без движение на цените си и на дъното на индекса по оборот, можеше да имаме далеч по-добри резултати. Не че инвестирам в целия индекс и е от значение за мен, но за външните инвеститори, които поглеждат отново към нашия пазар е важно какво виждат. Няма да скрия и задоволството си от представянето на Смарт Органик, които са основен двигател на растежа от влюкчването им в индекса.
                              Смарт органик какъв флоут има и с какво тегло допринася за възхода на индекса. Големият мотор се нарича Шели ! Без Шели Груп, този клет индекс още щеше да се гърчи под 800 със или без смарт органика
                              Last edited by August; 12.05.2025, 12:43.

Коментар

1.Пакистан и Индия "мирясаха"
                                2.Украйна и Раша се срещат за мир
                                3.САЩ и Китай били пред търговска сделка
                                4.Шелли пуска отчет за 1трим
                                5.Щуротията на президента май ще бъде бързо парирана в НС

Интересна седмица предстои
                                Софикс 1000 ?

Коментар

Working...
                                X