IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тръмп се оказва "Черен Лебед" за финансовите пазари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
      Оптимизъм да искаш

Ще се наложи, да преживеем тръмпистите с техните изпълнения ¾ ). Поне, ако успее, да докара до спиране на войната в Украйна, ще се намали военния стрес.
      Last edited by precakanoto; 11.03.2025, 20:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
        Оптимизъм да искаш

Нищо, неочаквано ;-)
        ​​​​​
        Last edited by dido_yord; 11.03.2025, 18:08.

Коментар

• Оптимизъм да искаш

Коментар

• Хубав оборот ;-)

Коментар

• Потвърдено - Уайзър, Смарт органик и Телематик влизат в СОФИКС от 24.03.2025 г.
              BSE-Sofia.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
                Колеги,не си спомням, - в кои случаи един акционер е длъжен да обяви - значително акционерно участие?

ИИ ми отговори така:

Придобие или прехвърли акции, така че неговият дял да достигне, надхвърли или падне под праговете от 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 50% или 66% от гласовете в Общото събрание на акционерите.
                Се промени непряката собственост (например чрез свързани лица или чрез деривативни инструменти), водеща до достигане на някой от тези прагове.

Мога ли да му вярвам?!
                Погледни чл. 145 и чл. 146 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК)! Праговете трябва да са кратни на 5, т.е. 5, 10, 15 ,20,25, 30, 35, 40....
                Last edited by m_nedev; 04.03.2025, 21:31.

Коментар

• Колеги,не си спомням, - в кои случаи един акционер е длъжен да обяви - значително акционерно участие?

ИИ ми отговори така:

Придобие или прехвърли акции, така че неговият дял да достигне, надхвърли или падне под праговете от 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 50% или 66% от гласовете в Общото събрание на акционерите.
                  Се промени непряката собственост (например чрез свързани лица или чрез деривативни инструменти), водеща до достигане на някой от тези прагове.

Мога ли да му вярвам?!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

10 по-скоро
                    Там, където гледам, са 100 милиона, освен ако няма някаква софтуерна грешка. Да изчакаме сделката да излезе на сайта на борсата. - Грешка, били са облигации на алтернативния пазар.
                    Last edited by m_nedev; 04.03.2025, 18:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от m_nedev Разгледай мнение
                      На мен ли ми се струва, или видях да минава сделка за 100 милиона.

10 по-скоро

Коментар

• На мен ли ми се струва, или видях да минава сделка за 100 милиона.

Коментар

• Много хубави обороти по борсата, като че ли 2025 е "двойно" ежедневния спрямо 2024 ?! Добър знак..

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                            На Дронамикс Глобал имаш в предвид нали
                            Малкия Дро
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                              Вие се ебавате със Скоти, но той вече сигурно е направил 5% от капитала.
                              На Дронамикс Глобал имаш в предвид нали

Коментар

• Вие се ебавате със Скоти, но той вече сигурно е направил 5% от капитала.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X