IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А така Тонка ! Нека се чува и мнението на експертите, а не само на адептите !

Коментар

• Мале, това го изчетох. Господи, прибери си вересиите!!!

Коментар

• Коментар

• Ей, голяма тема, даже Тонката с лека злобичка ме е споменал Дай сега да пробвам по няколко точки (адептови):

- масата инвеститори на БФБ реално не се интересуват от нищо, освен да имат ръст по акцията. как, защо, има ли основа, причини и т.н. за този ръст, има ли вътрешни игрички и прочие - все тая, важното е, че са извадили по някой лев и толкова. Масата адепти и яхтсмени са в тази графа - разликата е, че яхтсемните бутат пазара в определена посока с вътрешни игрички, докато адептите го играят pigs got slaughtered, но на пазар, в който и магаретата летят, пада по някоя трохичка и за тях. Писах вече няколко пъти един стих на Ботев - актуален е, важно е само и единствено да си богат, другото е иреллевантно (веселото е, че масата от яхтсемните и адептите са умноркастави и уж го играят моралисти, ама иначе нямат проблеми да имат синки по коленцата, ако иде реч за някое левче/евро отгоре )

- очакваната ЕЗ не е панацея, а ще доведе само и единствено до ръст на задлъжнялостта, която, още по-парадоксално или не, ще бетонира онези,д ето уж умнокраставите щяха да чегъртат - БХ и Свинята спокойно могат да си изкарат 4-годишен мандат. те и с умнокраставите щяха да го изкарат, ама пуста алчност на Кики и кака Кокорка, та се наложи да ги сменят по-гладни и дашни като комунената на онзи шопар и слафчу тъпуту. Това го казвам, защото в народа (особено бедните) ще се налеят доста парици за следващитеи 5-10 години, преди неизбежния фалит - големият въпрос е дали и каква част от тях ще дойдат на БФБ (тук е много важно адептите да работят здраво и да се трудят по форумите тип бг-мама) . Ако дойдат, то ще заминат в акциите на яхтсмените, а особено едната от тях, с подчертано египетския оттенък, има постоянна нужда от нови адепти, за да се поддържа схемата. дано дойдат - ще видим, но инфлацията у нас е неизбежна, т.е. и акциите ще растат, сетерис парибус

- две акцийки сте подхвали - за шменти капели нямам какво повече да кажа - някои си мислят, че морето ще се подкваси с оглед на възможността за манипулации с минималния реално фрий флоут и постоянната инвестиция в търсене на нови адепти, други (като мен) считат, че това е просто един китайски реМбрандировач с нула иновация, нула добавена стойност и изключтелно лесно заменим, от който и да е китайски прозиводител. Мантрата, че видиш те били европейски производител, дето даже опаковките не си прави в Европа, ама иначе е местен, минава само пред адептите, а облакът им е - абе облак. Ма нищо, нека има адепти, нека расте, не е лошо, лошото ще е според астропрогнозата за деня, когато се падне тройнокритичен със Слънце в Уран, на триагонал с Венера

- колкото до Агрия - отново казвам, шарже ла фам, пардон, ла проЗ аграр - хора, дето са си повярвали, че 2021-22 ще се повтаря всяка година и земътъ веке не гъ произвеждат и сал ще расте, баце. Затова е от огромно значение да знаете #Кой е начело и тогава всеки сам да си преценЯ дали има смисъл. Е, понякога и пени стокът може да изригне, но в лонг търм вероятността да гръмне е огромна. Обаче, то аз така твърдях и за биткойна, пък той отлетя от някъде под 10 долара, когато спорихме с Форекс Мастъра, до 120 000 долара. та щом измама тип биткойнът може, що и астропрогнозите или аграрите да не могат? нека - сеЙрът накрая ще е уникален!
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Здравей !

Уважавам те ,защото мислиш самостоятелно и бързо сменяш инвестициите си според обстоятелствата.
            Е понякога според мен твърде бързо...,ама ти си знаеш и парите са си твои и аз също доста често прибързвам .

По въпроса за Агрия - мисля,че е по-добре да реагират навременно и да спрат или замразят дадена инвестиция,при която има промени в конюктурата,отколкото да продължават и да донесат загуби или пропуснати печалби на себе си и акционерите си.
            Е идеята за пристанище ми харесваше ,но като знам колко нови пристани за зърно се появиха - вероятно са прави в този момент ,както и за олиото.
            Винаги съм харесвал хората ,които мислят с главите си и умеят да вземат обосновани решения бързо.
            За информицията - да проблем е че не винаги излиза навреме и имат служители ,които правят ":copy -paste " в отчетите.
            Добре е че са питали на ОСА и Алонсо го сподели с нас.

Имам малко акции в Агрия.
            Още началото на 2024 казах, че този завод е тъпа идея и го смятам за положително, че се отказват. Но въпросът е друг - защо в отчета пише, че ще вложат 10 милиона тази година и ще е готов през 2028?
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Пиши в гугъл Агрия и олио и ще ти излезе на първо място гръмката статия в Капитал от началото на 2024 как има финансиране и завода ще е готов след 3г през 2027. Ако в отчетите твърдят, че имат планове за инвестиции за милиони през годината, а на ОСА пеят друга песен, това струва ли ти се нормално? Айде сега ми намери статия в нета, че завода се отлага
              Здравей !

Уважавам те ,защото мислиш самостоятелно и бързо сменяш инвестициите си според обстоятелствата.
              Е понякога според мен твърде бързо...,ама ти си знаеш и парите са си твои и аз също доста често прибързвам .

По въпроса за Агрия - мисля,че е по-добре да реагират навременно и да спрат или замразят дадена инвестиция,при която има промени в конюктурата,отколкото да продължават и да донесат загуби или пропуснати печалби на себе си и акционерите си.
              Е идеята за пристанище ми харесваше ,но като знам колко нови пристани за зърно се появиха - вероятно са прави в този момент ,както и за олиото.
              Винаги съм харесвал хората ,които мислят с главите си и умеят да вземат обосновани решения бързо.
              За информицията - да проблем е че не винаги излиза навреме и имат служители ,които правят ":copy -paste " в отчетите.
              Добре е че са питали на ОСА и Алонсо го сподели с нас.

Имам малко акции в Агрия.
              Last edited by vale1; 13.07.2025, 23:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                Еврото идва: какво следва за БФБ с Мартин Георгиев
                Странен подкаст водещия говори бързо като Валери Божинов нищо не му се разбира другия Мартин рекламира стоката, в която вече са влезнали бенчмарк- Сирма. Малко не грамотни Шели не е софтуерна компания и не е листната на 1 лев.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Black and white cat-foot, не съм от феновете на Агрия, но един бърз поглед в данните, които съм сейвал през годините за Агрия. Според информацията, която са публикували на сайта си през 2022 - са прогнозирали да инвестират в "Завод за олио Попово" 78.232млн лв до края на 2024г, през 2023 са прогнозира инвестиции в "Завод за олио Попово" 46.451млн лв до края на 2024г, в крайна сметка до края на 2024 са инвестирали по проекта 3.833млн лв според данните на сайта им. Има ли отлагане или не? И аз не мога да кажа, че следя компанията изкъсо!
                  Пиши в гугъл Агрия и олио и ще ти излезе на първо място гръмката статия в Капитал от началото на 2024 как има финансиране и завода ще е готов след 3г през 2027. Ако в отчетите твърдят, че имат планове за инвестиции за милиони през годината, а на ОСА пеят друга песен, това струва ли ти се нормално? Айде сега ми намери статия в нета, че завода се отлага
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

В отчета пише 10 милиона тази година, готов през 2028. На ОСА още миналата казали, че се отлага и за теб няма проблем? Да си видял в медиите или отчетите да се споменава замразяване на завода? Айде да не викаме на черното бяло
                    Black and white cat-foot, не съм от феновете на Агрия, но един бърз поглед в данните, които съм сейвал през годините за Агрия. Според информацията, която са публикували на сайта си през 2022 - са прогнозирали да инвестират в "Завод за олио Попово" 78.232млн лв до края на 2024г, през 2023 са прогнозира инвестиции в "Завод за олио Попово" 46.451млн лв до края на 2024г, в крайна сметка до края на 2024 са инвестирали по проекта 3.833млн лв според данните на сайта им. Има ли отлагане или не? И аз не мога да кажа, че следя компанията изкъсо!

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

и къде точно е лъжата? Това, че не се отлага, а ще се инвестират 5000 евро още тази година?
                      + това е нещо планирано, което може да се промени във времето.(не бих го нарекъл лъжа при положение, че е за бъдещето)
                      В отчета пише 10 милиона тази година, готов през 2028. На ОСА още миналата казали, че се отлага и за теб няма проблем? Да си видял в медиите или отчетите да се споменава замразяване на завода? Айде да не викаме на черното бяло

Коментар

в междинния доклад за Q1 се чете следното:

 Инвестиция в завод за преработка на маслодайни култури за производство на сурово олио и фуражи с обслужващи силози за съхранение и резервоари за съхранение на масло, находящ се на територията на складова база Кристера ЕАД гр.Попово. Планираното осъществяване на инвестиционния проект е в рамките на 2024-2028 година. По предварителни данни общата му стойност възлиза на около 50 млн. евро, като за 2025 година е планирано разходване на средства за инвестицията в размер на около 5 000 хил. евро."

алонсо:

На ОСА се говори така, сякаш на всички им е ясно какво става в компанията а на практика се оказва, че само на някой варненци ни е ясно. Вече казах за многото критики по тази тема и всяка година едно и също. Това че завода и пристанището се отлагат го говорихме още не на това, а на миналото ОСА -24-та.
                        и къде точно е лъжата? Това, че не се отлага, а ще се инвестират 5000 евро още тази година?
                        + това е нещо планирано, което може да се промени във времето.(не бих го нарекъл лъжа при положение, че е за бъдещето)
                        Last edited by petyob; 12.07.2025, 22:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

говориш глупости! Чел ли си въобще отчетите? В кой отчет лъже?
                          в междинния доклад за Q1 се чете следното:

 Инвестиция в завод за преработка на маслодайни култури за производство на сурово олио и фуражи с обслужващи силози за съхранение и резервоари за съхранение на масло, находящ се на територията на складова база Кристера ЕАД гр.Попово. Планираното осъществяване на инвестиционния проект е в рамките на 2024-2028 година. По предварителни данни общата му стойност възлиза на около 50 млн. евро, като за 2025 година е планирано разходване на средства за инвестицията в размер на около 5 000 хил. евро."

алонсо:

На ОСА се говори така, сякаш на всички им е ясно какво става в компанията а на практика се оказва, че само на някой варненци ни е ясно. Вече казах за многото критики по тази тема и всяка година едно и също. Това че завода и пристанището се отлагат го говорихме още не на това, а на миналото ОСА -24-та.
                          Last edited by Black and white cat-foot; 12.07.2025, 21:43.

Коментар

Не само това, пандата накара мишките да кажат ясно че Агрия лъже в отчетите за завода за олио. Това син чип да дава невярна информация за завод за 2/3 от капитализацията щеше да е мега скандал ала Wirecard в някоя нормална страна, ама тука никой не му пука, нито КФН нито журналята
                            говориш глупости! Чел ли си въобще отчетите? В кой отчет лъже?

Коментар

• Първоначално изпратено от p Разгледай мнение

Аз пък мисля, че пандата добре раздвижи темите. Особено успешно вкарва разни хора в обяснителен режим.
                              Иначе е малко като на сергия на пазара - всеки си хвали стоката в стил "който разбира, тук се спира". Скучно е това, а и не много полезно.
                              Не само това, пандата накара мишките да кажат ясно че Агрия лъже в отчетите за завода за олио. Това син чип да дава невярна информация за завод за 2/3 от капитализацията щеше да е мега скандал ала Wirecard в някоя нормална страна, ама тука никой не му пука, нито КФН нито журналята
                              Last edited by Black and white cat-foot; 12.07.2025, 20:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Друга е темата на разговор, колега. Освен ако от мечка на петна не си станал крава на петна и не си усетил че си с друг профил?

Подвизава се тук един годподин, който се надсмива и иронизира всеки, който спомене БФБ или българска компания. Аз смятам, че БФБ е една дълбоко пазена тайна и много малко любители на тухлите и цимента в БГ знаят, че през последните 5-6г. на БФБ могат да се правят прилични пари. Помогнах на няколко колеги да направят платформи и те са доста доволни от резултата. Смятам, че ако всеки от нас вместо да хейти, започне да разказва за възможностите на БФБ, нещата полека лека ще се променят. Според последния брой на Капитал и Алфа рисърч 57% от българите харчат за хазарт, като над 300 000 го правят ежедневно. Над 1млн. българи пък инвестират през Револют, вероятно в модерните американски акции. Нещата много се промениха от 2009г. - Софикс е променен, имаме ВС фондове за по-рискови компании, имаме Бийм, Bridge пазар и не на последно място имаме един ЕС, който осъзна важността на капиталовите пазари и реши че трябва да ги посъбуди. Та освен мафията нейната прокурватура и неподредената държава има и много позитивни неща, които се случват - време е да започне да се променя и отношението към БФБ.
                                Аз пък мисля, че пандата добре раздвижи темите. Особено успешно вкарва разни хора в обяснителен режим.
                                Иначе е малко като на сергия на пазара - всеки си хвали стоката в стил "който разбира, тук се спира". Скучно е това, а и не много полезно.

Коментар

Working...
                                X