Череши тази година няма. Черешовата борса няма да работи. Всички ще гледат само към БФБ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнениеКолеги, според мен посаката на разговора би следвало да бъде кои компании ще допринесат най-много за ръста на индекса за напред, а не кои какво са направили за достигането на сегашните нива. Що се отнася дали Шелли е котва за индекса, когато говорим за представяне на компаниите, би следвало да погледнем малко по-дълги периоди, за да направим по-реална оценка за приноса на всяка компания към представянето на индекса. Да, в последната една година няма сериозно движение при цената на акцията, но коя друга компания си е повишила цената на акцията 10 пъти от както Шелли влезе в индекса? От моята гледна точка аз бих го казал по-малко по-различен начин, последната година на консолидация бе прекрасен момент за допълване по позицията!
Само една лека препратка към Инвестор деня организиран от БФБ преди две седмици. Голяма част от чуждестраннните инвеститори, които бяха дошли, бяха тук заради историята на Шелли. От БФБ се хвалеха с Евробридж сегмента именно заради пътя, който Шелли извървяха, за да са листнати на Ксетра, така че според мен не е редно да се принизяват усилията и успехите на компанията!
А смарт органик има флоут според мен недостатъчно съответстващ за индекс, все пак се гледа капитализация на флоута а не цялата капитализацияLast edited by August; Вчера, 13:23.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнениеКолеги, според мен посаката на разговора би следвало да бъде кои компании ще допринесат най-много за ръста на индекса за напред, а не кои какво са направили за достигането на сегашните нива. Що се отнася дали Шелли е котва за индекса, когато говорим за представяне на компаниите, би следвало да погледнем малко по-дълги периоди, за да направим по-реална оценка за приноса на всяка компания към представянето на индекса. Да, в последната една година няма сериозно движение при цената на акцията, но коя друга компания си е повишила цената на акцията 10 пъти от както Шелли влезе в индекса? От моята гледна точка аз бих го казал по-малко по-различен начин, последната година на консолидация бе прекрасен момент за допълване по позицията!
Само една лека препратка към Инвестор деня организиран от БФБ преди две седмици. Голяма част от чуждестраннните инвеститори, които бяха дошли, бяха тук заради историята на Шелли. От БФБ се хвалеха с Евробридж сегмента именно заради пътя, който Шелли извървяха, за да са листнати на Ксетра, така че според мен не е редно да се принизяват усилията и успехите на компанията!
Още миг и ще падне предишният хълм...
Груев има право на радост,- преди дългата му "седянка" под петака
- 4 Харесвания
Коментар
-
Колеги, според мен посаката на разговора би следвало да бъде кои компании ще допринесат най-много за ръста на индекса за напред, а не кои какво са направили за достигането на сегашните нива. Що се отнася дали Шелли е котва за индекса, когато говорим за представяне на компаниите, би следвало да погледнем малко по-дълги периоди, за да направим по-реална оценка за приноса на всяка компания към представянето на индекса. Да, в последната една година няма сериозно движение при цената на акцията, но коя друга компания си е повишила цената на акцията 10 пъти от както Шелли влезе в индекса? От моята гледна точка аз бих го казал по-малко по-различен начин, последната година на консолидация бе прекрасен момент за допълване по позицията!
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение@mr.Гру, аз имам БРЕФ вероятно 5г. Преди ти да купиш и се появил в темата ...и СО имам, така че споко
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение@mr.Гру, аз имам БРЕФ вероятно 5г. Преди ти да купиш и се появил в темата ...и СО имам, така че споко
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеОбявявам референдум - Съгласни ли сте да преминем 1000 пункта още този месец?
За съжаление тези от които зависи това - голямата част от мажоритарите на дружествата,управляващите БФБ,КФН и другите институции свързани .с борсата ни,както и политиците ни нехаят за БФБ .....
Единствено влизането ни в Еврозоната спомага за вдигане на индексите .
Но и индексите не са представителни, поради продажността на управляващите БФБ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от m_nedev Разгледай мнение
Аз винаги съм бил за развитието на българския фондов пазар, даже възнамерявам да издам книга за инвестирането на БФБ тия дни. Все пак трябва да популяризираме нашия фондов пазар сред населението, ако искаме да ускорим икономическото развитие на България.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеОбявявам референдум - Съгласни ли сте да преминем 1000 пункта още този месец?Считам, че подобен рефендум е недопустим, с оглед европейското развитие на БФБ и лично на Маню
Колкото до ръста на БФБ, удобно се пропуска, че той не се дължи на шменти капели, което просто се случи по една схема, дето "един пустиняк утишел у едно село да купува маймуне", дори бих казал, че шменти е котва в последната година, а на Бреф, Сирма, Смарт органик, които имат ръстове над 50% (при бреф ръстът е точно 10 пъти над уникалната реМбрандирана врътка - 74% срешу 7,4%, но нейсе)! Ма пък къде без викачи и слагачи - те са еманацията на БФБ, нещо като народните представители, които са иззели функциите на имагинерното нещо, наречено народ...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеОбявявам референдум - Съгласни ли сте да преминем 1000 пункта още този месец?Last edited by m_nedev; Вчера, 10:17.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Обявявам референдум - Съгласни ли сте да преминем 1000 пункта още този месец?Last edited by tony1975; Вчера, 09:52.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от August Разгледай мнение
Смарт органик какъв флоут има и с какво тегло допринася за възхода на индекса. Големият мотор се нарича Шели ! Без Шели Груп, този клет индекс още щеше да се гърчи под 800 със или без смарт органика
Що се отнася до Шелли, там няма какво да коментирам. Аз лично отдавна съм си изказал мнението, че това е най-добрата компания на нашата борса! Там си пълня без да се обаждам и като погледна, че някой е подложил 12 000 бройки купува на 38 евро на ксетра, се убеждавам, че не съм се объркал!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнениеКолеги само да отразя нивото, на което завърши Софикс днес, невиждано повече от десетилетие. Ако в индекса ги нямаше и трите Варненски компании, които отдавна са пуснали котва без движение на цените си и на дъното на индекса по оборот, можеше да имаме далеч по-добри резултати. Не че инвестирам в целия индекс и е от значение за мен, но за външните инвеститори, които поглеждат отново към нашия пазар е важно какво виждат. Няма да скрия и задоволството си от представянето на Смарт Органик, които са основен двигател на растежа от влюкчването им в индекса.Last edited by August; 12.05.2025, 12:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение1.Пакистан и Индия "мирясаха"
2.Украйна и Раша се срещат за мир
3.САЩ и Китай били пред търговска сделка
4.Шелли пуска отчет за 1трим
5.Щуротията на президента май ще бъде бързо парирана в НС
Интересна седмица предстои
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар