IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дау Джоунс 29 927,07 -741,46 -2,42% 4 26
    S&P 500 3,666.77 -123,22 -3,25% 13 486
    DAX 13 038,49 -446,80 -3,31% 0 40
    S&P/TSX 19,004.06 -607,50 -3,10% 30 208
    Nikkei 225 25,963.00 -468.20 -1.77% 46 170
    S&P/ASX 200 6,474.80 -116.30

страховете от икономически спад
    AAPL 130.06 -3,97% 107,72 М
    AMD 82.05 -8,12% 100,77 М
    AMZN 103,66 -3,72% 81,65 млн
    NVDA 156.01 -5,60% 54,10 млн
    TSLA 639,30 -8,54% 35,47 М
    MSFT 244,97 -2,70% 32,67 млн
    GOOGL 2,12
    Last edited by superexpert; 17.06.2022, 11:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Утре мисля да продавам! Ако има ентусиасти да купуват, разбира се
      Влиза дивидента от Атера. Ще се намерят мисля. Давай ги и да ти е спокойно колега, парите не са всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
        Утре мисля да купувам
        Утре мисля да продавам! Ако има ентусиасти да купуват, разбира се
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          До кога мислим да я караме така - навън да падат с по 2-3%, а ние на +

Кой ще натисне първи спусъкът и ще спечели? Предишната криза е бил Алианц.

Тик-так, тик-так....
          Last edited by 15%; 17.06.2022, 02:49.

Коментар

• Хим, нео, доверие и тиб, а петото?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха. Мен ме е страх да вляза с 300лв в хранителния магазин че няма да ми стигнат той тръгнал на борсата да влиза
              Спри пиенето и ша ти стигат

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Биткойните ли... мисля че е рано за авантюри!
                Там не пипам.... само на БФБ и то само 3-4-5 акции са ми в полезрението

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                  Утре мисля да купувам
                  Биткойните ли... мисля че е рано за авантюри!

Коментар

• Утре мисля да купувам

Коментар

• Б.МАНОЛОВ Попаднах на материал във FT, където доста синтезирано са описани 5-те промени, които ще предопределят развитието на глобалната икономика през следващите години. Разбира се, че са добре известни, но ми се стори доста стегнато изложение и го споделям:
                      1. Ерата на екстраординарното евтино финансиране приключи. Започва нов цикъл на паричната политика. По-високите лихвени проценти ще подложат на натиск цените на финансовите инструменти, което е негативно в комбинация със застаряващото население. Компаниите и държавите с висока задлъжнялост ще изпитат сериозни затруднения, а в някои случаи това ще доведе и до значими фалити.
                      2.Ерата на хиперглобализацията приключи. Геополитическата картина в момента ще доведе до краен протекционизъм. Държавите ще се ориентират към политика по самозадоволяване с храна, лекарства, по възможност енергия и технологии. Ще има активно изтичане на капитали от държавите с нестабилно политическо устроиство и авторитарни режими. Периодът на активна глобализация и интеграция през последните 25 години е зад нас.
                      3.Периодът на икономическа конвергенция е зад нас. Богатите ще стават по-богати, а бедните - по-бедни. Ще изчезне евтината работна ръка от Китай и Индия. Световната икономика ще премине през период от активно предлагане към проблемен недостиг в някои сектори.
                      4. Приключва теорията за "Голямата илюзия" , според която глобалната интеграция ще бъде преграда за военни конфликти.
                      5.Икономическите процеси ще зависят не от Г8, Г20 или каквато и да е комбинация от най-развитите икономически държави, а от взаимоотношенията между Китай и САЩ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Докато има пари Все пак акциите се купуват с пари, а не с дъбова шума
                        те тези пари задължени ли са да са на БФБ или могат да отидат при други алтернативи? Алтернативи, които също са с рекордни печалби, но цената им е паднала с едни 20% да кажем? Дали пък не могат да отидат в облигации на вече не отрицателни стойности, а на по 3-4-5%? Сега да не се разбере, че съм къс. Нищо подобно, 90% съм в акции, просто разсъждавам на глас и търся одобрение/ опровергаване на тези мисли...
                        Lъпросът е, че тези спадове показват настроенията за бъдещето, а не за отчети Q12022. А на мен ми се вижда нелогично бъдещето за цял свят да е лошо, но на БФБ да се различава драстично.
                        Last edited by 15%; 16.06.2022, 20:13.

Коментар

• Дау Джоунс 29 919,52 -749,01 -2,44% 2 28
                          S&P 500 3,666.80 -123.19 -3.25% 6 493
                          DAX 13 033,90 -451,39 -3,35% 1 39
                          S&P/TSX 19,080.59 -530.97Уолстрийт се удари с нарастването на тревогите за рецесията

Коментар

• Преци, благодаря, напълно съм съгласен с теб. Кеша е нагласен в по-ниско ликвидни активи и от дистанцията на времето не мога да се оплача. Настоящата криза на папирите и инфлацията е избегната. Просто към момента считам, че папирите на БФБ въпреки очакваното по-добро предстявяне от oнези навън вече не представляват алтернатива за мен именно поради приключване на курса за борба с корупцията и кражбите. т. е. очакваните добри резултати ще са едно много кратковременно явление.
                            Last edited by pepe1234; 16.06.2022, 20:18.

Коментар

• Време е всичкото пенсия инвестираща навън да се върне с печалбите от там.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Ей това е истината!

Агрия се вдигна, но печалбата й още повече. И пак е на Р/Е 4. Как да пада!? Напротив, ще гони нов дабъл в рамките на година!
                                Агрия е машина за пари от много време... миналата година реши да покаже резултати някакви а войната и е бонус.. но падне ли правителството на Кирчо обрача от фирми се завръща в кръга на протекциите... прогнозата ми че цената ще стой на едно място докато мажо купува иначе си е супер бизнес... и не очаквайте това да го сподели на събранието

Коментар

Working...
                                X