If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Еми върни се пак там. нали смяташ че с манипулации може да се печели. Ако има място на което е лесно да се правят тези неща то това е точно БФБ. Липсват големи играчи и движения по 2-3 пъти нагоре надолу за нищо ги нямат. Ако Ив например влезе там чудеса може да направи. Знае всичко което му е необходимо и ако не познава когото трябва ще се запознае Ще се радвам. От покер не разбирам, но смятам да се возя на влака ако хвана играта му
Аз много добре си спомням май-юни 2009. Питах един приятел икономист какви акции да купя. Казах му, че точно тогава трябва да е супер момент за купуване.
Той ми каза, че всичко е манипулация...
Никак не ми помогна пичът. Лошото е че чак 2010 почнах да чета за инвестиране (Бен Греъм) и чак 2012 купих за първи път.
Той правилно ти е казал човека за манипулацията. И то така и стана...акциите скочиха до небесата. Просто си имал късмет да попаднеш в манипулиран бичи тренд явно.
Оня ден си продадох късите бондове ( Равния ме провокира да го кажа) - реализирах много добра доходност, бях ги купил горе долу на дъното ( това не може да се провери така че няма как да претиндирам ) ..
При два брокера ходих да отварям сметки. И двата се опитаха да ме върнат, като ми обясняваха че не съм добре да искам да купувам акции. Интересно ми е как не виждаха че това е дъно и надолу вече няма накъде да пада. Точно както сега много хора не виждат балона и огромният риск който поемат. Добронамерен съм. Честно казано нямам против цените да се качат въпреки че съм къс. Предпочитам да не печеля пари, вместо да гледам само кисели физиономии, масово обедняване и нарастваща престъпност. Много ми се иска някой да ме убеди че не съм прав ама за сега не се получава Равният е прав, че може да има още няколко бичи години преди да пукне балона. Така че дано се усетите навреме като почнат проблемите и да успеете да реализирате добра доходност до тогава. Аз съм пас
Ами те брокерите са за това. Гледат тренда.Конформизъм.
като пада не купуват...като се вдига не продават.
Аз много добре си спомням май-юни 2009. Питах един приятел икономист какви акции да купя. Казах му, че точно тогава трябва да е супер момент за купуване.
Никак не ми помогна пичът. Лошото е че чак 2010 почнах да чета за инвестиране (Бен Греъм) и чак 2012 купих за първи път.
При два брокера ходих да отварям сметки. И двата се опитаха да ме върнат, като ми обясняваха че не съм добре да искам да купувам акции. Интересно ми е как не виждаха че това е дъно и надолу вече няма накъде да пада. Точно както сега много хора не виждат балона и огромният риск който поемат. Добронамерен съм. Честно казано нямам против цените да се качат въпреки че съм къс. Предпочитам да не печеля пари, вместо да гледам само кисели физиономии, масово обедняване и нарастваща престъпност. Много ми се иска някой да ме убеди че не съм прав ама за сега не се получава Равният е прав, че може да има още няколко бичи години преди да пукне балона. Така че дано се усетите навреме като почнат проблемите и да успеете да реализирате добра доходност до тогава. Аз съм пас
Имам добра новина за теб. Бягай на БФБ. Там можеш и с малко пари да си правиш каквито движения си искаш. Щом смяташ че можеш да печелиш по този начин действай
2009 -та бях отворил една тема. Май единствената която съм отварял. казваше се :"За печатането на пари" Ще се опитам да я издиря. Тогава обсъждахме надълго и нашироко проблема и развитието му. Тогава всичко беше без пари и единственото което ме вълнуваше беше дали ще позволят фалити или не и съответно дали ще се оправдаят очакванията на песимистите. Пускането на печатниците даде бичи сигнал, че рано или късно цените ще скочат. Сега обаче не мисля баш така. Тогава имаше в какво да се инвестира и накъде да се свалят лихвите. Сега нито има накъде да се свалят лихвите и навсякъде е свръхинвестирано. Ако сведеш светът до 3 съседни села в които е изградена инфраструктура и е инвестирано до дупка във всякакви производства. Производства които просто надхвърлят потреблението. Колкото и пари да печатат кметовете и да ги раздават просто никой няма да ги иска защото то и сега краставичарите няма да на кого да си продават краставиците а камо ли да мислят за нови инвестиции.Няма как да има дори минимален растеж за да покрива минималните лихви. Или трябва да се измислят нови стоки или да взривят старите заводи за да се появи дефицит и съответно растеж. Казано с други думи нетната доходност от инвестициите в света носи отрицателна доходност. Това за мен е основният проблем, който не виждам как ще се реши.
Проблемът ще се реши ако потребителите в САЩ (в САЩ, защото къде другаде) се почувстват малко по-уверени в харченето. Няма да е зле и държави като Германия и Холадния малко да развържат кесиите и да инвестират в инфраструктура. Американците трябва да направят същото.
Е сега пак е 2009 година.
Тогава като си се прецакал и сега те е страх да не изпуснеш още 7 годишен бичи пазар.
Прайслайн с едноимения сайт е много популярен в щатите. Букинг е популярен в европа.
Абе няма значение...ротативка...черешките или малинките няма значение...все е ротативка.
Да, спекулативно е. Но поне сега съм малко по-диверсифициран.
Напротив! Биха стигнали, ако не беше масовата промивка на мозъци от последните десетилетия, както имаме живи примери от участници в тази и най-вече в темата DAX. Просто трябва средният американец да продаде унаследените от дядо си акции на GE или на XOM, да кешира поне част от хеликоптерните пари, а не да чака съдбата на GM.
Е как да стане това като медиите, консултантите ,анализаторите и т.н ала Мишо- Равен го убеждават да седи в акции вечно? А той си няма хабер от света.
Коментар