Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеА да не говорим за безпорния факт че от 2008 година насам пазара порастна с незнам колко стотици процента обаче наште "специалисти" ако съдим по оня сайт дето са показателите на различните фондове отчитат пезалба някакви смешни проценти от създаването си някой от тях.
Айде хубаво...били са на БФБ. Може и да си прав. Ама що са на БФБ? Заради някаква далавера може би...да купуват на брачеда акциите или щото някой ги задължава? Аз лично не бих купил какво да е на БФБ дългосрочно ..да ме извиняват всички които търгуват на тоя пазар.
Искаш ли да ти кажа една "тайна" ...дано ми повярваш. Тъй като имам честа да познавам един пенсионен фонд ...по лично...преди време имаше един такъв разговор, колко процента ще дам ако ми купят еди колко си акции от да кажем едно ИПО на БФБ което преди Х години имах идея да направя на БФБ.
Не че само тук е тая далавера...ама ако въпросните фондове са "инвестирали" където им е "казал" някой хич не се учудвам на "резултатите" им.
Естестевено че не бих могъл да коментирам какво сте си говорили. Предполагам че може и да е истина. Но защо не ги питаш Голдъм как се разпределят акциите при ипо та и в САЩ Може да останеш изненадан колко много си приличат нещата Между другото това е и една от причините аз поне никога да не си пазарувам на ИПО. Нито веднага след него.
Коментар
-
Глупости
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа бе да, знам, световната конспирация, илюминатите и бат Шорош
Коментар
-
А да не говорим
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе мисля че някой разкрива данни за доверително. Така че няма как да се каже какво правят.
А за БФБ да кажем, че хващаш три много добри компании - направили по 100% над пика си от 2007 - не знам дали има такива, по-скоро не, но като пример. И какво от това. Реално дори да си на макса в тях, има и ограничение за колко най-много над 5% можеш да държиш, това са 20% отгоре само. Ако от другите 80% си на минус дори само колкото Софикс и вече си дълбоко под вода.
Никой фонд, никъде по света не може да се представя добре когато пазара на който инвестира не се представя добре.
Айде хубаво...били са на БФБ. Може и да си прав. Ама що са на БФБ? Заради някаква далавера може би...да купуват на брачеда акциите или щото някой ги задължава? Аз лично не бих купил какво да е на БФБ дългосрочно ..да ме извиняват всички които търгуват на тоя пазар.
Искаш ли да ти кажа една "тайна" ...дано ми повярваш. Тъй като имам честа да познавам един пенсионен фонд ...по лично...преди време имаше един такъв разговор, колко процента ще дам ако ми купят еди колко си акции от да кажем едно ИПО на БФБ което преди Х години имах идея да направя на БФБ.
Не че само тук е тая далавера...ама ако въпросните фондове са "инвестирали" където им е "казал" някой хич не се учудвам на "резултатите" им.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеТоагва за къв ...кур въобще трябва да им даваш такса за управление. Какво има да разбираш и да управляваш кат си хванал бичи пазар и магаре да вържиш да му кажеш да купува каквото и да купи все ще е нагоре. Нали майсторлъка е да предвидиш нещата...затова може да взимаш кинти. Да излезеш когато трябва и да купиш пак когато трябва дори и хайде да не играеш шорт. Това разбирам аз от управление...а не да ми купи някакви облигации 60 % или колкото иска и 20 компании каквито иска и после да чака бай анд холд да му цъфбат налъмите. И ако излязат - излязат..ако не да го духат хората дето си му дали парите. Това ли ти е управлението?
Да натиснат веднъж бутона бай в годината и да почнат да прибират 3 % такса за управление.
И сега не знам аз каква е разликата между фонд монд, български или африкански и т.н ама знам че на мен Голдман като ми управляваха част от парите 2015 година при флат пазар си ги взех с 9.2 % печалба за 10 месеца. А бяха по едно време 13 %...ама завършиха на 9. Обаче моя пич дето джиткаше моите пари в Голдман имаше и къси и дълги и бондове и мондове и какво ли не. Ама със сигурност не беше бай едн холд.
Щото гледах портфейла общия в които бяха и моите пари от време на време. И верно взеха ми такса...взеха ми и процент от печалбата ама поне съм напред при флат пазар. А това пазара като растял да печеля и като падал да губя - ебах му майката какво управляват?
Е на Голдмън е хедж фонд.
А за таксите - даваш му такса че ти продава портфейл. Не защото ти гарантира печалба. Естествено няма никакъв проблем и сам да си направиш широк портфейл. Ако си голям може дори да ти се вържат сметките. Ако е малък инвеститор комисионните и спреда купува продава, щему ще излезат повече от таксата за управление. Та за това съществуват фондовете и тук и на запад - защото са евтина алтернатива на това човек сам да си прави портфейл.
Хедж фондовете са скъпата алтернативаLast edited by ravnovesie; 26.04.2016, 01:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеГлупости говориш извинявай. Възхода на ЕТФ се дължи на спекулациите а не че бай Иван си бил купил ЕТФ бай анд холд.
Какви са тез идиалистични представи които имаш, нямам идея Равен. Все едно да отвориш инвестопедия и да мислиш че ще разбереш пазара от там щото така пише.
Коментар
-
Алонсо, това са взаимни фондове. не са хедж фондове. Работата на взаимните фондове е да се представят като пазара. Фонд който твърди че е в акции ако държи кеш значи не си върши работата.
Който иска хедж фонд, винаги може да си вкара парите в хедж фонд. Срещу 20% от печалбата, 2% от активите и да не може да си тегли парите по 6 месеца или дори година, дори и да му трябват. А забравих - и минимум 100 хиляди долара инвестиция. Поне, ако му ги вземат
Българските фондове са същото като чуждите фондове. Когато някой инвестира в тях, той всъщност инвестира в собствената си идея че нещо ще се представя добре. Не инвестира за абсолютна доходност от самия фонд. Както казах абсолютната доходност е работа на хедж фондове. Когата някой влиза в български фонд е все едно че си купува ЕТФ - ако индекса който следва върви добре, ще прави пари, ако не върви добре няма да прави. Изборът кой пазар ще върви добре обаче е на самия клиент. Не е на фонда. Ако фонда е пасивен той всъщност не прави нищо, ако фонда е активен се стреми да бие пазара с малко. Наистина с малко. Ако го бие с много значи нещо не му е наред. Или не го представя добре - т.е. си лъже инвеститорите, или пък поема прекалено голям риск - т.е. пак ги лъже.
Коментар
-
Глупости
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРеално възхода на етф те по света се дължи точно на това. Дори и активно управляваните фондове да са добре управлявани те пак се движат в огромна корелация с индексите. Да ги бият процент два на година и вече е супер успех. ЕТФ не ги бие. Но и няма как да се представя по-зле.
Какви са тез идиалистични представи които имаш, нямам идея Равен. Все едно да отвориш инвестопедия и да мислиш че ще разбереш пазара от там щото така пише.
Коментар
-
Тоагва за къв ...
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе мисля че някой разкрива данни за доверително. Така че няма как да се каже какво правят.
А за БФБ да кажем, че хващаш три много добри компании - направили по 100% над пика си от 2007 - не знам дали има такива, по-скоро не, но като пример. И какво от това. Реално дори да си на макса в тях, има и ограничение за колко най-много над 5% можеш да държиш, това са 20% отгоре само. Ако от другите 80% си на минус дори само колкото Софикс и вече си дълбоко под вода.
Никой фонд, никъде по света не може да се представя добре когато пазара на който инвестира не се представя добре.
Да натиснат веднъж бутона бай в годината и да почнат да прибират 3 % такса за управление.
И сега не знам аз каква е разликата между фонд монд, български или африкански и т.н ама знам че на мен Голдман като ми управляваха част от парите 2015 година при флат пазар си ги взех с 9.2 % печалба за 10 месеца. А бяха по едно време 13 %...ама завършиха на 9. Обаче моя пич дето джиткаше моите пари в Голдман имаше и къси и дълги и бондове и мондове и какво ли не. Ама със сигурност не беше бай едн холд.
Щото гледах портфейла общия в които бяха и моите пари от време на време. И верно взеха ми такса...взеха ми и процент от печалбата ама поне съм напред при флат пазар. А това пазара като растял да печеля и като падал да губя - ебах му майката какво управляват?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРеално възхода на етф те по света се дължи точно на това. Дори и активно управляваните фондове да са добре управлявани те пак се движат в огромна корелация с индексите. Да ги бият процент два на година и вече е супер успех. ЕТФ не ги бие. Но и няма как да се представя по-зле.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Какво му пречеше например на голям инвеститор да купи дела на уникредит в бреф докато бреф имаше два пъти повече кеш от капитализацията си и да намали капитала като раздаде кеша и направи бързи 100% само от това. Ще кажеш че парите са дребни. Дребни ама какво ти пречи. Вкарваш 10 милиона, дърпаш 20 и си после си вземаш наемите от имотите.Лошо ли е? И то да не е само бреф? Доста са. Просто на западните борси такива възможности не се пропускат. Ликвидацията на еларг вече беше факт и беше ясна цената от 2,5 а алианз в същото време продаваха на един лев. Това ако беше на запад знаеш какво щеше да стане с алианз. Дали щяха да съществуват още?
А относно червеното, какво пречи на човек управляващ чужди средства да отказва да инвестира и да седи на кеш ако не вижда възможност и дори да заема къси позиции. Фондовете не се стараят да правят пари на вложителите си. Основната им цел е да се справят по-добре от конкурентите си за да привличат средства от тях. Точно затова са обречени ако не губят, то поне да печелят малко.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениети па много разбираш,сел туй,бай онуй
20 стинки няма ти дам а не 2 лева
Евала за тоя коментар
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеТой няма предвид точно хедж фонд а просто доверително управление на капитали. Не мисля че там има някакви ограничения за инвестиране. Просто си вземаш лиценза и действаш. И не ги оправдавай фондовете с ограниченията. Да не би на БФБ да няма хубави възможности. Да не би някой да е карал насила алианз да продават еларг на левче примерно или пък доверие да продават агрия на 2.5. На всяка борса си има възможности. Даже смея да твърдя че на БФБ са едни от най-добрите и лесните врътки. Просто на калпавата ракета нали знаеш кое и е кривото
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ България няма хедж фондове. Българските фондове инвестират предимно в български акции.
Ако ти успееш да измислиш как като им спазваш ограниченията за инвестиране да си на плюс от 2006 насам ще те обявя за най-големия финансов магьосник.
Даже може да използваш цялата налична информация към момента а не да преценяваш нещо за в бъдещето.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар