IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev

Не знам защо си мислиш че се перча, дърпам ушите на бойците които се заблуждават с анализите и прогнозите си...за имотите и живота си изобщо. Трябва ти да достигнеш още малко във възрастта за да станеш по-умерен и зрял в закюченията си. Не ми заприличвай на Кретена да си позволяваш да оценяваш нямайки и елементарна представа ….
    Левчо, бе то и аз няколко пъти ти казвах да го караш по-скромно и да не се превъзбуждаш ма не слушаш. Вчера ти направих една груба сметка че един апартамент във Франция връща повече от всичките ти имоти, Проверявал съм какви хора влизат тук освен хора от България и има доста от Англия , Германия, Швеция, САЩ и т.н. Тия хора са на имотна тема по причина, а сега сметай колко смешно изглеждат хвалбите ти. Понеже намесваш и бойци и няколко пъти спомена че сме нещо недооформени че не сме ходили в казарма… ами аз споменах Бръшлян, Близнак , Горно Ябълково… явно нямаш идея какво съм ти казал така че аре ако обичаш не отваряй вече приказка за казарма . Тоя пансион дето си го карал в Шабла много хора включително и аз не бихме го нарекли казарма

Това което искам да ти кажа е че и ти и лордчето и останалите си създавате някакви историии в главите как другите били бедняци, не били ходили незнам си къде , нямали семейства … и после ставате смешни. Айде успокойте се малко и го давайте по-скромно

Коментар

За да ти обяснявам, уважаеми Берти целия си живот ще ми е сложно и трудно във форум с писане, а и трябва да вникнеш в детайлите на една кариера, развитие, помощ, кога си полезен, кога не, с какво точно.
      Не знам защо си мислиш че се перча, дърпам ушите на бойците които се заблуждават с анализите и прогнозите си...за имотите и живота си изобщо. Трябва ти да достигнеш още малко във възрастта за да станеш по-умерен и зрял в закюченията си. Не ми заприличвай на Кретена да си позволяваш да оценяваш нямайки и елементарна представа от работата ми и защо съм отишъл да "печеля"... печеля и опит и комуникации с работни експерти, в 2007 та до 2014 беше дива ,,пустош" в нивото на моята професия, добре че станаха достъпни нещата за квалификация и учене...да учене, зашото и сега 90% от колегите в моята сфера, а и не само в нея, уверявам те са спрели на ниво отпреди 20 години. А преди 2007 и да станем член на ЕС беше геройство и трудно, и пара яка трябваше да имаш за да си позволиш квалификация и работа, че и научна защита в чужбина. Имаше хора и го правеха, макар единици.
      Да, аз нямах мама и тати да ми дадат три апарта и "беембе"...и да имах, щяха да ми дадат и да ме оставят посредствена богата маймуна...мандрил, шебек. Айде бъди по-аналитичен и задълбочен, поне като при анализа за имотите и вземай предвид повече фактори когато мислиш и умотвориш. В противен случай си оставаш изказал се обикновен чекиджия, като многото разбирачи от кварталната кръчма. А нямам такова мнение за теб.
      Дали е било гурбет, и защо не съм стоял до кълката на жена ми, мама и тати ти няма да разбереш, но опитай поне да схванеш че аз не съм подвластен на някакви похлупаци и норми. Аз съм човек уважаващ и себе си и ако жена ми беше сексапилна млекарка щеше да иска да продава повече млеко, аз пък искам и днес да работя с хора които съм работил там. И го праея. С кого да работя? С пионките които нагласяеат нещата в тяхна полза и затова дефакто реформа няма ли? До Нова година мога да ти говоря за схемите и защо аз трябва са комуникирам днес с ливанеца експерт или с германеца от Щутгарт, или с още много хора с които се радвам че бях в екип. Айде не ме туряй да бутам колички с деца и бебета и да ходя да се карам с даскалиците по родителски срещи и да се надмервам с разни муцуни кой е по-по най от образцовоте ни деца и ние образцовите гъзолизци.
      По-важното е че дъщеря ми започва работа, специализация и докторантура за научна степен. Има кой да и го предложи и да се труди оттук насетне. Аз ходех на три места да бачкам 2005-2007 за да мога да оцелявам. Глей си трактора и хобито и не прави аналогии по лични въпроси които не са ти ясни хич.
      ясни са ми причините да заминеш на гурбет, НО не ми е ясно какъв е смисълът на развитието ти след като се върна... добре си изкарал, но какъв е смисълът ... да се периш пред 'каки', които като видят, че не си склонен да харчиш нужното по тях се преориентират и да рентваш купените имоти, че да имаш...доходност?!?..

имаш добра професия, имаш пари, защо не се радваш на придобивките, а ги правиш на ХАН за някакви кинти други да им се радват (визирам докторската, а вероянто и на морето ще пускаш гости). В София нямаш по-читав имот от докторската, че да кажеш рентвам, защото имам хубаво за мен.. и така
      Last edited by bertram; 14.07.2024, 00:33.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Бетърчо, глей хората кво ми пишат:

I will depart 10 AM.
        In my opinion this is a VERY HIGH QUALITY Airbnb I hope all your guests respect the unit. I will provide VERY POSITIVE comments.
        Cheers
        ....

глей аз кво отговарям, защото оценявам лично аз като собственик това което пишат:

Thank you very much, Mr..... I highly appreciate your impressions. I try to maintain a good standard of my home in the center of European Sofia.
        Пак си измисляш. Къде го пишат тва? Дай лиМк да видим.

Коментар

• понякога се чудя това ли е смисълът да дадеш 14-15 години (най-значиматата част от съзнателния си живот) в гурбет без семейството подобно на моряк... ,че да може като минеш 55 да се периш на перонците

колко струва това детето ти да порастне далеч от теб и какъв е смисълът на тухлогоненето??

ПП хубав апартамент, стегнат като да си го ползваш лично ти и семейството и накрая какво - хан... и защо. Парите ли не ти стигат?

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Благодаря ти...сигурно се досещаш че подобни отзиви имам в изобилие. Просто се кефя когато някой е доволен и съм успял да удовлетворя вкуса и престоя му. Аз съм лекар, същото важи и за това което работя. Тези неща ни пазят да не се превърнем в психари, не парите, дебелоочието и показността те карат да се чувстваш удовлетворен ти самия, а ако си успял да съчетаеш печалбата с профи и човешко, даже бих казал friendly поведение.
            Сигурен съм, че имаш доста подобни отзиви, но ми е смешно как се хвалиш и се опитваш да се изтъкваш пред нас бедните чакали, койоти, перонаджии и т.н... Абе малко ми идва в повече подобно самохвалство, но хора всякакви. Жив и здрав.

Коментар

Бетърчо, глей хората кво ми пишат:

I will depart 10 AM.
              In my opinion this is a VERY HIGH QUALITY Airbnb I hope all your guests respect the unit. I will provide VERY POSITIVE comments.
              Cheers
              ....

глей аз кво отговарям, защото оценявам лично аз като собственик това което пишат:

Thank you very much, Mr..... I highly appreciate your impressions. I try to maintain a good standard of my home in the center of European Sofia.
              Колега, добре, че е форума за да си вдигнеш самочувствието. Браво, развесели ме.

Коментар

• Ооооохххх

Още не са готови да обобщават впечатленията си от България, защото са прекарали в страната само четири седмици

bTV Новините
                https://btvnovinite.bg › tag
                Силна буря с виелици затвори магистрали и причини транспортен хаос в САЩ. 27 ... На много места бяха затворени пътища, а Добрич е изцяло изолиран от света.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/lede...jag-obzor.html

Искам тия същите цръвули, да ги попитат през пролетта (ако все още не са драснали де ), как са изкарали суровата (но за сметка на тва продължителна) арктическа зима в Добричко.
                Last edited by better; 13.07.2024, 17:23.

Коментар

Това потвърждава подозренията ми че наистина много немци, холандци, скандинавци, румънци поглеждат към Бг. И не става дума за заяждане или спорове без смисъл. Това е истина, имам инфо колко немци са наели северно от Варна около Балчик, а някои искат и да купят. Това не означава че дават пара без да мислят, проучват и те, и помня как захлупих аз от англичанина прескачайки една немкиня.
                  Сънувал си, никой не поглежда, дори ако има някой заблуден дет се набутал, гледа да разкара кофтора без пари и да изчезне. Севернито черноморие е приключило отдавна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor
                    Германски семейства: защо се преместихме в България

https://www.dw.com/bg/germanski-seme...ria/a-69640365
                    На 1 час път от морето, в някво забравено от бога добричко село. Зимата като го блокират за 10 дена виелиците и като види, че добричката болница има 5 доктора на 70 год, бързо ще си обере крушите, камто направиха хиляди англичани.

Коментар

Хахахахаха, кратко и ясно:
                      НСИ отчита 16% поскъпване годишна база на жилищата в страната през първото тримесечие на 2024 г.
                      А колко е инфлацията според НСИ ? А колко е РЕАЛНАТА ? Толкова има и някакво имагинерно поскъпване.
                      Имотите се "качват" само по офертни,без да има сделки и то с темп, доста изостващ от инфлацията.
                      Реален ръст НЯМА,опитват да догонят инфлацията,но са доста назад.
                      И това е когато сме БАШ на върха и десетки хиляди м2 в нови обори ще бъдат пуснати тази година на тезгяха.
                      Ами след краша?
                      Даже някои купиха точно на ФЕД пивота и президенските избори,какво повече да говорим
                      Last edited by mibova; 13.07.2024, 09:50.

Коментар

50 000 избягаха от Германия, за да живеят в България
                        Уж идват милиони и милиони и все "интелигентни" и "богати",пък в кочината матряла от 9 млн на 5.5 млн и половината селяни-новософиянци и цигани.
                        Нещо не излиза математиката

Коментар

Dear....
                          thanks for your message and kindness.
                          We have already downloaded the document with the instructions for checking -in. Everything clear.
                          So we will wait for your news next Sunday night about the possible early check-in. Just another thing, could you recommend us some authentic traditional Bulgarian restaurants in Sofia, not the ones for tourists?
                          Thank you!,
                          John Paterson

Колега Бетърчо, на вниманието и на Сегато!
                          Виждате ли клиента който идва следващата седмица и наема апарта за 7 нощувки кво пише? Обръща се към мен, разбираш ли защо и аз, и хората които управляват имота имат достъп за отговор, насоки, може да е свързано с детайл по имота който няма как управляващите го да го знаят. Нито пък аз имам време да следя десетки въпроси и да пиша. Акаунта е мой обаче. Така се прави. В случая американеца пита за ресторант в София с традиционна българска кухня, но нещо специално, не просто за гащник турист.
                          Абе за кво го правиш това? Първо що го държиш тоя в Докторската. Като те слушам може да го продадеш за 400-500к. Сега не знам как вървят по Ривиерата ма двустаен сигурно е там някъде , макс. да трябва да додадеш 100к отгоре. Лятото прави 8 к останалото време е слабо ма ако искаш да се занимаваш сигурно ще дава 1.5-2к това са към 50к евро на година. Дай 30% на някой да се занимава а ти си гледай твоята работа. Е затова Ви се чудя що се морите. По твоите сметки всичките ти имоти правят 2.5к евро на месец, 30к , на година и то ти се разправяш. Не знам колко са по капиталова, ма сметай колко губиш че си купил на места където наемите са ниски. Не знам ти колко искаш , ма сега в София нощувките са сигурно макс. 80-100 евро. Нощувката по други държави със сходни цени на апартаменти е средно 300 евро а макс може и да е 700-800. ( е, сигурно ще стои празен повечето време ма те и в София стоят празни). Тия аномалии естествено са временни и показват че цените са високи. Щом 500к носят 10% на едно място и 3% на друго място значи на другото място не са 500к ами са 300. Така че … абе мисли си там, щом си стигнал където си , явно имаш нещо в главата. Аз не знам какво е решението. Преди мислех , че имотите ще сринат ма България е като анимационен филм, всичко е възможно и зависи само от аниматорите. В общия случай законите на физиката горе долу важат , ма икономиката и математиката много зависят от епизода.
                          Last edited by segato; 13.07.2024, 08:12.

Коментар

Германски семейства: защо се преместихме в България

https://www.dw.com/bg/germanski-seme...ria/a-69640365
                            Е, то и от тук някой, който живее в некое село в Луизиана може да отиде в България . Какво от това? При 2-3 милиона българи напуснали България за последните 30 години да ми даваш пример с две семейства пенсионери е малко смешно. Явно са бедни. Ако имаха по 1000 евро пенсия щяха да могат да живеят в Италия
                            По едно време в България се местеха англичани. Какво стана с тях?

Коментар

Добре е, но след приемане на еврото, ще стане още по-добре.
                              Не виждаш ли че нашите политици бавят нарочно еврото ? Вкара ли се еврото, ЕЦБ влиза в играта и пералнята спира. Ко стаа тогава ?

Сега говорят че ше вкараме еврото 2026 , ма отсега мога да хвана бас че ше е поне 2027-ма
                              Last edited by X_Y; 12.07.2024, 19:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
                                Чудя се теб какво те бърка повишението или понижението на имотите. Доколкото знам имаш бунгало или фургон в някакво село и разбирам че се радваш че има къде да спиш, ма за какво следиш цените на имотите ?
                                Същия въпрос съм задавал на познат, който зяпа обявите за екзотични автомобили. Питал съм какво го греят цените на неща, които не може да си позволи. Теорията му беше за някакви проекции на ума, които впоследствие ставали реалност.
                                Last edited by X_Y; 12.07.2024, 20:25.

Коментар

X