Първоначално изпратено от SlonN
Разгледай мнение
Повечето от моите познати в България не са ходили на опера от ученическите си години. На театър ходят малко по-често. Вие кога за последно отидохте на театър и на опера и какво толкова Ви донесе това ? Ако има значение, за последно съм ходил на опера преди месец, в Ла Скала. Звучи добре нали ? Само , че преди това не бях ходил 15 години , нито в България , нито никъде. Ако не Ви го кажа , мога да се превъзнасям колкото си искам. На театър не помня кога съм ходил. Не си записвам. Може би преди година. Вероятно това ме прави парапитек.
Измисляте си истории и после се гордеете с тях. България не е съществувала като държава през поне половината от последните 13-14 века. Преди турците да ни завладеят каква България е имало ? Имало е отделни Видинско, Търновско и какви ли не още царства , които само на думи са били царства всъщност са били към 30-40 независими феодала. След освобождението пак се казваме България и това се приема като че ли 5 века Османска империя не са съществували, разпокъсването преди това също, важното е че никога не сме си сменяли името. По Вашата логика, ако утре някой създаде държава Рим може да претендира, че не е сменял името на Римската империя повече от 2000 години.
Природата си е природа. Имаме късмета да имаме красиви планини. Но такива има по цял свят. Отделно че чехите може да нямат високи планини , но пък имат замъци, гърците Акропола и хиляди други по цялото Средиземно море, за французи италианци и швейцарци въобще да не започваме. С нищо не превъзхождаме другите държави. Те нас също. Като се бием в гърдите, че сме по-най само показва , че сме същите тъпаци като македонците
Коментар