IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev

Уникално е, забелязвам всичко когато ходя. По повод нестинарите и спектакъла им на 3 Юни в с. Българи бях там. Беше обаче ужасна жега, после привечер в село Българи се оправи времето и се живееше.
    В Българи не съм бил, или поне не си спомням. Ерията от Бръшлян до Горно Ябълково я знам ма не ме питай как

Коментар

В Кувейт съм се чувствал добре в подходящия момент и възраст. Имал съм и хора до себе си, дори дъщеря ми идваше често след пълнолетие. Прилив, море, кога е отлив за гмуркане, това бяха грижите там. Работата беше по-малко отколкото сега в Бг. А и се промениха нещата в последните 7-8 години, работата стана още по-нова и персонализирана. Навсякъде, в целия свят. При нас е така, на 5 години има нови неща, но бурно в последните години нв се смогва даже да се наместят новите неща. И всичко се открива и се прави я САЩ там са научните институции и бюджета за подобни неща е огромен, екипи обаче работни има от целия свят. Кувейт можеше да си позволи ежедневно някой от водещите центрове в света да го покани, да му плати, да създаде работни групи и семинари, да идват редовно експерти от цял свят които са новатори и обикновено публикациите в престижните журнали и сборници на СЗО бяха няколко месеца или година след като вече бяха изнесени и показани. Това беше много важно.
      Харесва ми сега и Пловдив, и Сф, и Плевен където имаме работна група идея и проект съществуващия Център за Компетентност към МУ създаден за 23 млн евро Евро пари да осъщества с експертна молекулярна диагностика и типизиране на неопластични заболявания - особено социално значими с купените вече NGS и HTG и вече работещи ново поколение машини за анализ концентрирайки голяма част от пробите в Бг. Засега само един център в Сф извършва това и то мащабно, но непълно, има в национален мащаб още какво да се желае, но има специфики които не мога да споделя, а и е трудно, а и едва ли ще разбереш. Важно е друго, човек да създава и развива.
      Споделям нормално и човешки, който иска разбира, който иска се подиграва и на това което не знае. Така преценявам хората - много е просто.
      Няма място за подигравки. Уважавам хора които се борят да постигнат нещо в България при тези лимитирани ресурси. Аз пробвах и се предадох така че всеки който е останал и се блъска прави повече от това което съм направил аз. Нишо не разбрах от това което казваш, но по начина който го обясняваш звучи като нещо ново и стойностно. Едва ли мога да помогна, нямам контакти в тази област , ма ако ти трябва помощ с някакви битовизми от тази страна на океана , кажи. Преди няколко дни някой спомена INSAIT, което изглежда голям проект и не знам кой го прави и как намира пари , но евала.Такива проекти могат да докарат хора в България а не евтините имоти.

Коментар

Бургас, Пловдив...и Сф не е чак толкова далеч...Родопите са прекрасно место, съжалявам ще не се усетих нареме за къще в някои от селата при мечките и къща за гости по канадско подобие. Мечти. Всеки нещо си мечтае. Тези неща изискват поддръжка и грижа, а и управление.
        Е то и Странжда бива. Сега като спомена Бръшлян погледнах , хората са направили много хубави къщи и някои са правени с пари. Там въздуха е много чист има и добър лов. Ма по-голям студ никъде не съм брал.

Коментар

Ми Бетера и той избръмча, сори, толкова и гледам кой го е постнал.
          Аз съм напред с инфото и цените в региона и ми е обидно чакал да ми пуска оферти за разпадащи се от времето и годините апарти в нищото. Не е замислено така, но така се е получило.
          Не преиначавай думите ми и не манипулирай. Казах че ще има по мои прогнози при средна цена 5К€ през 2029 и то след низходящ тренд евтино, но някои имоти може да са и по 10К €/кв.м Но и сега може да има близки до тези нива такива предложения някъде в София.
          Аз не мисля че в България тия цени от 5к и нагоре са оправдани. Не плювам по България, просто няма какво да се лъжем , има много неша да се оправят и няма как цените да са като в напреднали страни. Тия лакрдии за прииждашите чужденци ги пазете за друг път, Цените не са ми проблем. Където и да отиде човек по читавите държави пак такива цени ше гледа че и нагоре , иначе ше е в някое гето, В Испания може би в някое по-задръстено място ше се намерят по-ниски цени, но ако човек е преминал средна възраст и почне обратното броене цените не са му проблем а качеството на живот. Та време е да спрете да говорите за цени и 2029 и 2049. На теб къде ти хареса повече , Пловдив или Кувейт сити ?

Коментар

И това е вярно. Аз бих купил на твое място някъде около Сиатъл. За море обаче и дума да не става. Студен океан. Просто региона ме кефи.
            Сиатъл е на съшия океан но и много вали. добре е ако търсиш работа зашото имат големи компании. Климата в Калифорния е супер. Само на Хавай е по-як, но е много изолирано. Това че океана е студен е добре зашото температурата има много малки вариации 10-15 градуса разлика между зимата и лятото. Не Ви разбирам зашо купувате по няколко имота. Аз имам къща, като отида в Европа след време ше стане проблем че трябва да и търся наематели или да и плащам данъците, застраховките и подръжката без да живея в нея Тук тия неща се усешат За какво ми е друга ? Във Франция имам апартамент, сега се чудя тия избори ше бъдат ли проблем или не. ако левите вкарат още братоци очевидно няма да стане по-добре ... та имотите засега носят само проблеми. Тоя във Франция връша и някакви кинти , ма не си струва разправията честно казано. В България пък съсвем не си струва с тия ниски наеми...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor
              Ма , ти можеш и на Бевърли хилс да гледаш. Българин-​​​слуга си си, скъпо ти е....
              Не бе , не всички българи са слуги. Много ниско самочувстви имаш

Коментар

Той дотогава ще спечАли и ще купуЕ на кило във Флорида, заеби я тая България, ти бъзикаш ли се с него.
                Флорида не е добре, много е топло, комари , урагани, високи застраховки ... освен това за какво да ходя там ?
                В България по Родопите е супер да ходи човек на спокойствие , но си трябва и някъде в град за социален живот а с градовете има проблем . За Бургас чувам хубави неща ... ше видя.
                Last edited by segato; 09.07.2024, 02:24.

Коментар

Говорим за средна цена. Ако се насочиш към определен имот може и 10К€ за метър да шариш. Виж Лайтхаус дето ми ги постваш може и по 20€ да са тогава. Но не смея да прогнозирам сегрегацията как ще тръгне.
                  беттер-а постна Лайтхаус, не че имам нешо против да ме бъркаш с него , ма айде един път кажи нешо верно. Къде са тия цени по 10к, там искам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor

За теб е много скъпо! Ти си гастарбайтер
                    Не е бе, не е скъпо. Тук почват от 8-9k и пак не е скъпо.

Коментар

Не. Сега е скъпо, но е важен тренда. Като почне спада от 5К€ и вие купите на 4К ще е евтино.
                      Ми 5к не е скъпо. Защо казваш че е скъпо ? Нормални цени са. Гледам сега Трестевере са там някъде. Малко са олузени и трябва ремонт ма що да е скъпо ?

Коментар

В секретно поделение ракетни войски. Айде не питай щото едва ли нещо вдеваш, по-добре некоя дама да ме пита.
                        Къде това в Плевен ли ?

Коментар

Ще купите еФтино.
                          Къде ? То сега скъпо ли е ?
                          Last edited by segato; 09.07.2024, 02:31.

Коментар

Ти на западното крайбрежие ли си. Аха. Ок, приятна работа, щом имаш време за форума добре си. Тук е 00,47 часа - 9 Юли 2024. Има време до 2029 година.
                            Какво ше става 2029 ? Тогава ше си лягаш ли ?
                            Last edited by segato; 09.07.2024, 01:53.

Коментар

Да, точно така. Когато се насочих към региона отидох и видях и Лайтхаус. И куп още други имоти които са плод на лакомията на инвеститорите и неосъществен план за развитие. Така помагам на чакал като теб (друг некой, ти си безнадежден) като му казвам кое става и кое не става за покупка, та даже и 20€ квадрата да е.
                              Хем се не вслушвате, хем не разбирате от нищо, хем слушате погрешните хора, хем устата ви е голяма колкото не селски кенеф дупката. И от жени не разбирате, и нищо не "чупите" както трябва. И в казарма не сте ходили, кви мъже сте, тръгнали имоти да купуват. Първо трябва решителност, топки, увереност в това какво ще правите с имота, ресурс и пари, а не като вас посерковците. Искате инструмент който сам да носи като вложиш почти нищо, цената му да хвръкне в небесата и вие само да си клатите малките топки. Е, да, ама сте твърде много "гяволите"... измислили топлата вода (тоест студената, щото душа е леден в един момент).
                              Ти къде си ходил в казарма ? Те не са ли я отменили преди теб ?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                                Тук може да се види в детайли, как "живее" т.нар "лорд" :

https://prnt.sc/5-U14l4POz8J

П.С аве тва пред пералнята в легена, джибри ли са?
                                Ми да не се окаже че пералнята я ползва за казан ? Има и една тендежера от другата страна . може пък в нея да вари малки бачове като за ценители

Коментар

Working...
                                X