IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev

Ааа, ми щом един общак прави повече значи чакай имоти по 4К€ квадрата.
    Аз казах минимум тази площ. Ако отдаваш 10 имота пак за теб може да са жълти стинки, но за хората не са. Теб те знаем, имаше и други тука - не си знаят парите, един намери в чекмеджето половин милион и хариза имот на Московска в столицата все едно си хвърли трамвайното използвано билетче...знам ви всичките, мегабаровци в детски стаи.
    Аве ти може и 40к да чакаш, ама нЕма кой да ги дава.

Коментар

Я да ти сметна моите само в София...1300+650+800, плюс около 2000 от краткосрочното на месец...4750...малко не ми достига да хвана 5К лева. От 216 кв.м (апартаменти - 80, 70, 45 кв.м и магазин 21 кв.м). Да, това е бруто.
      Сумата не е лоша, но както обичам да казвам " всичко е въпрос на сметки" Като теглиш чертата и сметнеш колко пари си дал да ги купиш, какви усилия и време ти коства да ги вземеш тия пари месечно и какви са другите варианти за инвестиция на тези пари. Добавяш и това какъв ти е риск толеранса и вече имаш ясна представа за най- добрия за теб вариант за инвестиция

Коментар

За да имаш полза от наеми трябва да отдаваш поне 5 имота. Или минимум 500 кв м РЗП. Те затуй много инвеститори вече и не продават а си отдават сами цялата сграда. Ето, в Бургас има такива, в София, в много градове има.
        Ква ползва от 500 кв бре? Та тва са има няма 5к лв на месец (макс), след данъци, амортизациия, и др разходи я останат 3000-3500 лв, (и то ако нямаш празни месеци) които са под издръжката на живота за 3 чл семейство.
        Един общак прави повече. Не се излагай с тея жълти стинки.

Коментар

Напредваш полекичка с хлебец......първо ги нямах, сега пък само ги поддържам. Поддържам ги естествено.
          Ами нЕмаш ги, по цели дни и нощи клечиш във форума. Поддържаш ги срещу заплащане. Сегато те хвана, след като каза, че наемателите ти звънели.

Коментар

• Истината е, че за инвестиция имотето в Бг от години НЕ става!

Не и с тая смешна възвращаемост от наеми.

пп
            За собствено ползване - там, където играе сантимента /и тъщата/ - не е предмет на тази тема!
            Last edited by Julius_BG; 11.07.2024, 20:24.

Коментар

И понеже си много отворен и светнат, даже и цени определяш няма да ти кажа за колко пари ми почистиха вече къщата с прозорците заедно. да говориш на вересия много те бива Бетъчо. Иначе за ток да, за няколко дни когато отдадох зимата ми се навъртяха 79 лв ток. Но не се тревожи че някой ще отвори прозорците, ти да, ясно ми е кво би направил, ти си от тез дето наемат и изчезват по терлици, интелектуален субект от българската критична иначе общност.
              При мен няма как да се получи, защото не ходя по квартири.
              При теб също няма как да се получи, защото ти само поддържаш имотите, за които се фалиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Аз споменах хотела зашото каза че жена ти е наела апартамент в Бургас за един ден да запише покупката.

Къщата е друга история. Ти па как си даваш къшата за такива дребни пари? Или е само за под наем или си я дръж за теб. Дето вика бетера ще ти я насерат за нищо.
                Ти остаЙ, че ще я осерат, почистването (пране, гладене, подготовка) на 4 стаи, ще го одрусат поне 500 кинта, ако изобщо намери някой свободен. Да не говорим, че ще му вкарат и ток и вода за поне 70-80 кинта (климатика на макс с отворени прозорци + водата се пуска ей така да тече и т.н). Накрая може да излезе и борчлия.

П.С оня ден, на един познат само за почистване на прозорци (след ремонт) на 120 кв ап му обявили 700 кинта. Иначе почистане на такъв ап върви около 350-450 кинта. Ако знаеш колко мадами дет не си чистят вкъщи станаха чистачки на собс ап, ще се шашнеш.
                Last edited by better; 11.07.2024, 14:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  токът рано или късно ще го изравнят,

Не мисля, винаги ще има социален елемент. Бита винаги ще е субсидиран иначе няма да я бъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Точно магазин със мазе за складово помещение. Най-лошото в случая е не влагата и липсата на прозорци, а наличието на промишлен ток. На бъдещите собственици ще им скъсат гъза от високи сметки.
                    Бизнеса с магазини под наем умря и много от тях, се проборудват незаконно за живеене.
                    За съжаление и тази душегубка ще се продаде:-(
                    токът рано или късно ще го изравнят, но мазето си е мазе

Иначе в момента е по-изгодно човек да купи офис/магазин на партер и да го ползва за жилищен отколкото да купи горните етажи, които са с 30+% по скъпи. Тепърва ще има такава тенденция, защото много магазини седят празни - особено тези, които са с кофти изложение не на улици с човекопоток.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

всъщност магазин със склад мазе
                      Точно магазин със мазе за складово помещение. Най-лошото в случая е не влагата и липсата на прозорци, а наличието на промишлен ток. На бъдещите собственици ще им скъсат гъза от високи сметки.
                      Бизнеса с магазини под наем умря и много от тях, се проборудват незаконно за живеене.
                      За съжаление и тази душегубка ще се продаде:-(

Коментар

Е, тук е малко по-различно. На брега на океана си, имаш двор, маса, барбекю...музика без ограничения, в хотела е малко по-добре вероятно. Не знам, въпрос на предпочитания.
                        Не. Не по трима. Има места освен спалните за още хора. Разтегателен диван и още един.
                        Аз споменах хотела зашото каза че жена ти е наела апартамент в Бургас за един ден да запише покупката.

Къщата е друга история. Ти па как си даваш къшата за такива дребни пари? Или е само за под наем или си я дръж за теб. Дето вика бетера ще ти я насерат за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
                          Това ме уби- " мезонет със статут на магазин" в Гоцето.
                          https://m.imot.bg/details/1b170713704477249
                          всъщност магазин със склад мазе
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Това ме уби- " мезонет със статут на магазин" в Гоцето.
                            https://m.imot.bg/details/1b170713704477249

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
                              Оптиката ви не е правилна. Системата се е променила и критериите не са същите. Дори и гологлавия професор попада в този капан.
                              Тук има така наречените флипери. Купуват къши в лошо състояние, ремонтират ги и ги продават. Като натрупат малко капитал почват да наемат хора и почват да прехвърлят по няколко къщи на година. Дори и те не са инвеститори а просто флипери. Съшо така са флаг за балон. Като почнеш да виждаш на пазара къши с прясно боядисани вратички на старите кухненски шкафчета и сменени барплотове значи флиперите са изпълзяли и си в балон.

Балона в България се вижда от Космоса и си е там от години. Това че не гърми и дали ще гръмне е друга тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

Тезата, че един сериозен инвеститор в НИ трябва да инвестира в имоти висока класа е много грешна.

И друго: постоянно се коментират тук проценти, ръстове и номинални цени.
                                Надявам се на хората тук да им е ясно, че с реалната инфлация или по-добре казано системното обезценяване на световните валути, дори и привидно сериозни дългосрочни ръстове (примерно CAGR 5%+) могат да са реално изразени нулеви или дори отрицателни.

По същата причина и очакванията за спад, или апокалиптичните коментари относно "голямото, неустойчиво балонизиране" са грешни.

Оптиката ви не е правилна. Системата се е променила и критериите не са същите. Дори и гологлавия професор попада в този капан.
                                В този форум няма инвеститори в НИ. Инвеститорите се занимават със сгради, квартали. Може да ги строят , може и да наемат някой да ги строи за тях ... някой че е купил 1 апартамент в Младост и един в Слатина ...къф инвеститор ? Все едно ако си гледа домати в градината да си мисли че инвестира в селско стопанство.

Коментар

Working...
                                X