IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
    За по-малко пари като ще искам да ми излезе, ако е за отдаване под наем, че купя направо мострена кухня на промоция от ИКЕА. Като им влезеш на тия в страницата, една публикация само по-долу има статия, коя е твоята мебел според зодията. Директно затворих страницата хаха

Коментар

• https://www.facebook.com/share/r/Pusp6AZABM5uBinK/

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ти се размечта.И колко дипломати има в София
        Всяко посолство си има, като от евроатлантическите са и повечко. Просто трябва някой от външното министерство да ти подшушне, че се търси такова жилище, а и да го имаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

С единствения проблем, че може да изгубиш повече наведнъж, ако тръгнат да се сриват пазарите. Имотът си остава там, физически и за ползване по всяко време, дори и да не можеш да го продадеш веднага. Просто истината е в диверсификацията, като се опитвам да си наложа и аз да почна да инвестирам във фондове, акции и облигации, но повече ме влекат имотите.
          Когато си на кредит се казва ливъридж а не диверсификация.

Коментар

Освен ако не отдаваш луксозен имот за чуждестранни мениджъри пратени за по 1-2-3 години със семействата си в България. А другия готин луксозен сегмент за наеми е за дипломати- там дори няма нужда от обзавеждане различни от добра кухня, защото те си идват направо с мебелите за 4 години и плащат х2 цената, на която би отдал на някой от БГ.
            Ти се размечта.И колко дипломати има в София

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Значи с хирургия се занимаваш. Др Генчева ли те учи?
              Д-р Генчева ми е била 1 семестър асистент.

Коментар

Кое му е сладкото?
                Даваш 200 палки, после чакаш 12к на година (ако нямаш празни месеци), от които 1200 са ти данък и др разходи, амортизациите не ги броим, разправии (само не казвай, че всички наематели са честни почтенни хора )

Същите пари, ги слагаш на прост индекс и забравяш. Средната доходност е около 20% за последните 10 год, ади сложи го 15% т.е 30 палки.
                Къде 10 палки и разправии, къде 30 без разправии.
                С единствения проблем, че може да изгубиш повече наведнъж, ако тръгнат да се сриват пазарите. Имотът си остава там, физически и за ползване по всяко време, дори и да не можеш да го продадеш веднага. Просто истината е в диверсификацията, като се опитвам да си наложа и аз да почна да инвестирам във фондове, акции и облигации, но повече ме влекат имотите.

Коментар

Под “най-обикновен” имам предвид, че не практикувам други професии хаха. Иначе импланти и протетика ми е силата.
                  Значи с хирургия се занимаваш. Др Генчева ли те учи?

Коментар

6 евро е в комплекси с екстри, дворове, басейни, детски площадки и т.н.
                    Ама аз ти казвам на колко даваме два такива имота, при положение, че другия дори няма гараж. Ти в коя местност/курорт си?

Коментар

Цените в района са от 1800 до 2200 на кв метър в зависимост от строителството и характеристиките на имота. Съответно какво прави това- около 300к евро само за апартамента продажна цена. Наемът вече е друга бира- 1800 лв, точно по твоята сметка с 6 евро на квадрат. При положение, че този имот го спазарих заедно с гаража за 160к евро 2017г., сега мога да му взема спокойно два пъти повече, особено като вече е зелена зона. Но защо, като е пълен от първия месец още с наематели, които си плащат редовно и дори 3 месеца не живеят активно в имота. Факт е обаче, че цената му се е покачила двойно за 7 години, докато наемната му цена едва с 50%. Може да се надуе до 2000-2200 лв, но тогава рискувам по-трудно да намеря наематели, а и вече не се занимавам аз с това, а сестра ми и предпочитам парите да текат по-скоро сигурно, отколко да поема риск за 200 лв да секне дохода.
                      6 евро е в комплекси с екстри, дворове, басейни, детски площадки и т.н.

Коментар

И отказа? :О
                        Ами да, не съм го правил за да го давам под наем, отделно не се знае дали няма го превърнат в бардак или тия 1000 евра да са за няколко месеца. Отделно мислехме да го ползваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Повярвай ми, няма по сладък доход от рентиерският:-)
                          Кое му е сладкото?
                          Даваш 200 палки, после чакаш 12к на година (ако нямаш празни месеци), от които 1200 са ти данък и др разходи, амортизациите не ги броим, разправии (само не казвай, че всички наематели са честни почтенни хора )

Същите пари, ги слагаш на прост индекс и забравяш. Средната доходност е около 20% за последните 10 год, ади сложи го 15% т.е 30 палки.
                          Къде 10 палки и разправии, къде 30 без разправии.
                          Last edited by better; 28.07.2024, 19:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

А касови бележки даваш ли?
                            Не ги давам аз, а фирмата. Изцяло сме на светло, че големи обороти правим на година и не си заслужава риска.

Коментар

Най-обикновен зъболекар съм, но с афинитет към недвижимите имоти.
                              А касови бележки даваш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

специалността ти е такава, че ако ти се бачка до няколко години ще си 'оправил' ипотеката.
                                най-трудно ще ви бъде в началото ( бебе(та), следродилна депресия, междувременно майстори и перипети) - настрой се да избуташ идните 3-4 години и ще си ок.
                                Наясно съм, но благодаря за окуражаването. Здрав да съм и аз и домашните, няма какво да ме спре.

Коментар

Working...
                                X