Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Ти се размечта.И колко дипломати има в София
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
С единствения проблем, че може да изгубиш повече наведнъж, ако тръгнат да се сриват пазарите. Имотът си остава там, физически и за ползване по всяко време, дори и да не можеш да го продадеш веднага. Просто истината е в диверсификацията, като се опитвам да си наложа и аз да почна да инвестирам във фондове, акции и облигации, но повече ме влекат имотите.
- 1 like
Коментар
-
Освен ако не отдаваш луксозен имот за чуждестранни мениджъри пратени за по 1-2-3 години със семействата си в България. А другия готин луксозен сегмент за наеми е за дипломати- там дори няма нужда от обзавеждане различни от добра кухня, защото те си идват направо с мебелите за 4 години и плащат х2 цената, на която би отдал на някой от БГ.И колко дипломати има в София
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Значи с хирургия се занимаваш. Др Генчева ли те учи?
Коментар
-
Кое му е сладкото?
Даваш 200 палки, после чакаш 12к на година (ако нямаш празни месеци), от които 1200 са ти данък и др разходи, амортизациите не ги броим, разправии (само не казвай, че всички наематели са честни почтенни хора)
Същите пари, ги слагаш на прост индекс и забравяш. Средната доходност е около 20% за последните 10 год, ади сложи го 15% т.е 30 палки.
Къде 10 палки и разправии, къде 30 без разправии.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Под “най-обикновен” имам предвид, че не практикувам други професии хаха. Иначе импланти и протетика ми е силата.
Коментар
-
6 евро е в комплекси с екстри, дворове, басейни, детски площадки и т.н.
Коментар
-
Цените в района са от 1800 до 2200 на кв метър в зависимост от строителството и характеристиките на имота. Съответно какво прави това- около 300к евро само за апартамента продажна цена. Наемът вече е друга бира- 1800 лв, точно по твоята сметка с 6 евро на квадрат. При положение, че този имот го спазарих заедно с гаража за 160к евро 2017г., сега мога да му взема спокойно два пъти повече, особено като вече е зелена зона. Но защо, като е пълен от първия месец още с наематели, които си плащат редовно и дори 3 месеца не живеят активно в имота. Факт е обаче, че цената му се е покачила двойно за 7 години, докато наемната му цена едва с 50%. Може да се надуе до 2000-2200 лв, но тогава рискувам по-трудно да намеря наематели, а и вече не се занимавам аз с това, а сестра ми и предпочитам парите да текат по-скоро сигурно, отколко да поема риск за 200 лв да секне дохода.
Коментар
-
И отказа? :О
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Повярвай ми, няма по сладък доход от рентиерският:-)
Даваш 200 палки, после чакаш 12к на година (ако нямаш празни месеци), от които 1200 са ти данък и др разходи, амортизациите не ги броим, разправии (само не казвай, че всички наематели са честни почтенни хора)
Същите пари, ги слагаш на прост индекс и забравяш. Средната доходност е около 20% за последните 10 год, ади сложи го 15% т.е 30 палки.
Къде 10 палки и разправии, къде 30 без разправии.Last edited by better; 28.07.2024, 19:56.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
А касови бележки даваш ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеНай-обикновен зъболекар съм, но с афинитет към недвижимите имоти.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
специалността ти е такава, че ако ти се бачка до няколко години ще си 'оправил' ипотеката.
най-трудно ще ви бъде в началото ( бебе(та), следродилна депресия, междувременно майстори и перипети) - настрой се да избуташ идните 3-4 години и ще си ок.
Коментар
Коментар