Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
На този въпрос има много отговори - разводи, пенсиониране след натрупване на капитал с желание да живееш на по-спокойно място, емиграция, наследство на повече от един нов собственик, разширяване на бизнес, по-добра доходност в друг проект, дори строителен, изпадане в задължения поради комар, лоши бизнес решения, заминаване на чужденци обратно в родината, изнасяне на чуждо представителство със собствен имот за експати, политическо преследване, не е като да нямаше такива примери или друго. Може да изброявам доста.
ако да, то тогава ти трябват брокери на точните позиции. Подобен имот / на хора на зор/ би заминал още преди обява...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.06.2021, 18:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Тези 60% не са ми паднали от небето. С яко бачкане събирам едни пари, които влагам. С още повече бачкане получавам процент от печалбата като работещ съдружник която е около 60% от вложеното на годишна база. Това са си пари, изкарани с труд, не са някакви пасивни доходи, които да искам да пропилея току така. Най-малкото пък да ги дам на някой измамник за нещо супер надценено. Трудът и времето са ми по-скъпи от всичко.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ами казуса е много сложен за теб. Както Пепе написа - всичко хубаво заминава на много ранен етап. Та дори и на зелено вече е трудно да се намери нещо добро. Чат пат се появяват вторични продажби я от инвеститора каквото си е оставил / при мен той си остави 2 апарта например/ или от обезщетени собственици / но там има споразумения с инвеститора какво да се продава евентуално и дори той може да им ги изкупи за да не правят глупости/ или от спекуланти някак взели рано нещо и слагат 10-20% отгоре / ъе са най-добрата ти опция мисля/ , но трябва да се примириш с тази финансова загуба....
В момента предлагането в кварталите които следя е на половина спрямо преди година. Това че има повече в Ливади и Вади ми е все тая, но и там доброто е скъпо - например във вади сега гледах цени 1700-2500 в нов проект....
Иначе поради краха на еърите би трябвало в центъра да има все още добри попадения.... Нали ти е останал гараж в Лагера дръж си колата там....От центъра транспорт има навсякъде...и до Лагера...
Понеже последните 5 години се занимавам с довършителни работи / без последната де/ не мога да си представя да се занимавам със стар коптор.... Там трябва изриване до тухла , нови инсталации, замазки, вик и като разровиш изненади....С пари всичко става....., но аз поне не искам да се занимавам с подобни изпълнения.... Разбира се общите части съседите не можеш да ремонтираш....
Задай си въпроса защо някой би продал хубав имот ?!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Боби аз също няма да стъпя на нашето море...И единствената пречка е манталитета на тамошните.Когато се научат как да се държат с туристите тогава сигур в някой друг живот...На нашето море ме дразни всичко ама всичко като почнеш паркинг обслужване плаж среда персонал...
Коментар
-
Ха ха ха аз съм строил през 90 те и те уверявам че никъде няма вестници.Не вярвай на приказки една жена каза.Всъщност точно по това време са построени най хубавите жилища с нормално разположение и големина на помещенията.
Както и да е за всеки влак си има пътници :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнениеnational power, спрете да се заяждате и да обиждате.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Прав си разбира се - техническият на моят инвеститор ми е разказвал какво са правили през 90-те..... трагедия.... Само вестник Земеделско знаме във фугите като уплътнител от соц строителството може да му е конкуренция...
Сегашното строителство на добрите места / демек не евтино/ е светлинни години над почти всичко строено досега. Строителите имат печалба достатъчно и не пестят от материали. Проблем може да се получи при изпълнението обаче с тъмните строители..., но и там има добри....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
90те беше мътно време, кой строи, как строи, откъде се е появил, всякакви ги имаше, помниш какво беше.
Сега има такива утвърдени от десетилетия, които държат на качество, много повече пари се влагат, модерни материали, различно е. Не че аз съм мерило, все пак предпочетох сам да си строя за да съм сигурен какво и как се изпълнява.
Сегашното строителство на добрите места / демек не евтино/ е светлинни години над почти всичко строено досега. Строителите имат печалба достатъчно и не пестят от материали. Проблем може да се получи при изпълнението обаче с тъмните строители..., но и там има добри....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Да, в Х.Димитър не търся, живял съм там под наем, не е моето място. И аз сега искам нещо за ползване 15-20 години и след това си отивам я на къщата в Гърция, ако не сме я продали с колегата съинвеститор или на апарта в Б-с. Та затова не ми се чакат 3-5 години докато се построи нещо. Очертава се да се метна в центъра, но неволите с паркирането не спират да ме притесняват. Освен това един приятел майстор беше на твоето мнение за старите сгради, че има много капани в тях и дори да си ремонтирал на топ ниво, пак може да изскочи изненада я от съсед, я от стара инфраструктира - ел, ВИК и т.н.
В момента предлагането в кварталите които следя е на половина спрямо преди година. Това че има повече в Ливади и Вади ми е все тая, но и там доброто е скъпо - например във вади сега гледах цени 1700-2500 в нов проект....
Иначе поради краха на еърите би трябвало в центъра да има все още добри попадения.... Нали ти е останал гараж в Лагера дръж си колата там....От центъра транспорт има навсякъде...и до Лагера...
Понеже последните 5 години се занимавам с довършителни работи / без последната де/ не мога да си представя да се занимавам със стар коптор.... Там трябва изриване до тухла , нови инсталации, замазки, вик и като разровиш изненади....С пари всичко става....., но аз поне не искам да се занимавам с подобни изпълнения.... Разбира се общите части съседите не можеш да ремонтираш....
Задай си въпроса защо някой би продал хубав имот ?!
Коментар
-
Боби а как разбра че най проблемни са тия от 90 те?Щото Жонката е прав греши само за строителите на новите сгради те се строят от цигани не от българи
Сега има такива утвърдени от десетилетия, които държат на качество, много повече пари се влагат, модерни материали, различно е. Не че аз съм мерило, все пак предпочетох сам да си строя за да съм сигурен какво и как се изпълнява.
- 1 like
Коментар
-
Боби аз също няма да стъпя на нашето море...И единствената пречка е манталитета на тамошните.Когато се научат как да се държат с туристите тогава сигур в някой друг живот...На нашето море ме дразни всичко ама всичко като почнеш паркинг обслужване плаж среда персонал...
Ама за всеки влак си има пътници. Не може всички да живеем в пентхаус в Южен Парк и да ходим на Малдивите всяка година.
- 1 like
Коментар
-
Е ама прав си, и нашата ИТ индустрия къде ще се мери с Калифорния или дори Индия. Ми да мрем тогава, а?Last edited by X_Y; 29.06.2021, 17:08.
Коментар
-
Категорично не съм съгласен. Най-проблемни са тези от 90те, но след 2010та е съвсем друга история. Нормите за земетръс, изолации и прочие са много по-драстични от преди, да не говорим за соц строителството. Дори и соц строителството е едно преди 86та и друго след, да не говорим че и преди това има промени в нормите. И не мисля че някой е пестил от бетон и арматура, това няма особен смисъл като спестяване.
А за панелките откъде знаеш в какво състояние са им връзките, качеството на заварките, хидроизолации да не попада вода в тях и да корозират? Някой да ги е проверявал въобще някъде? Аз не се сещам някой да е правил истинско саниране, с проверки чрез разбиване на замазката и обследване, заснемане, почистване и пак заливане с хидроизолации. Единствено мятат отгоре стиропор, смяна на щрангове и аре.
Коментар
Коментар