IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
    Ти май си търсиш оправдание защо толкова години си държал имота заключен и не ти е носил приходи, а само разходи:-)
    Повярвай ми, няма по сладък доход от рентиерският:-)
    Не си търся оправдание, понеже не съм го правил за да го давам, имах намерение да го ползвам повече, но не стана. Въпреки това, не бих го дал под наем, за мен не си струва.

П.с дори гаража не го давам под наем.
    Last edited by better; 28.07.2024, 18:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Кръчмарски сметки. Нито цената на придобиването е адекваттна, нито на отдаването.
      Ти май си търсиш оправдание защо толкова години си държал имота заключен и не ти е носил приходи, а само разходи:-)
      Цената на придобиване е на база твърденията на морския, а на отдаването - на лева. И според мен не са адекватни.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Не виждам нищо лошо да иска жената дом, в който да гнезди на спокойствие. Без апартамент няма да се разминем. Всеки човек има нужда от движеща сила- за мен това е семейството, а жената е голяма част от това семейство. И не, не смята че щастието се крие в тухлата, а смята, че ще ни е най-хубаво в такъв имот заради начина на живот, който искаме да имаме. И пак казвам- такъв е примерът, който съм видял. Баща ми правеше всичко за семейството и в частност за майка ми. Тя е била с него още като е нямал нищо, жена ми-също. И тя идва от семейство с възможности, но има големи морални различия с баща си и не му е удобна, заради което е в “изгнание” в София, оправяйки се изцяло сама. Предпочитам жената до мен да е с добри морални ценности, които ще предаде на бъдещите ни деца, отколкото да е готованка и дъщеричката на татко със съмнителни морални устои. Твърде е комплексна нашата история, за да я обхвана в един коментар в този форум. Историята е за бутилка водка/узо, добро мезе и дълга вечер.
        Тука ме спечели...това със сигурност, но като дойде повода за черпене.

За живота на жената и гнезденето на спокойствие съм напълно съгласен, но в разумни граници. Именно с такава цел беше предходния ми пост, че лакомията при хората започва да взима превес и е нужна твърда/мъжка ръка да балансира нещата.

Повечето жени разсъждават спрямо моментната ситуация, която в сегашните динамични времена, може много бързо да се заоблачи. Затова гледат да нагърбят мъжете. В което няма нищо лошо, защото създават движеща сила. Проблемът е, че лоялността на майките и бабите ни, вече я няма и стане ли напечено, повечето ще си бият камшика, нали не са нарамили те хомота и тогава всеки да се спасява поотделно. Силно се надявам при теб ситуацията да не е такава.

А историята с бащата е досущ като на моята изгора - демек от нейната рода не очаквай нищо и че си сам на фронта. Картите са раздадени, важното е да ги изиграем добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

325 еу/ 45 кв= 7 еу на кв.
          Цена при покупка (с ремонт и обзавеждане) 3500 евра/кв.

3500 / 7 = 41,6 год

Аве лека полека си признахте и дойдохте на моето , а именно, че инвестицията за отдаване под наем категорично не си струва, дори и в София.
          Кръчмарски сметки. Нито цената на придобиването е адекваттна, нито на отдаването.

Коментар

...... директно ни се изсмяха по телефона и ни казаха, че нищо няма свободно за продаване. А там би държало и 4000е нагоре квадрата. Ти сам си прави сметката.
            Хихи, тия номерца отпреди 15 год, още ли минават бре?

Коментар

Не ти е правилна сметката за покупката обаче. Няма как ателие да го пазариш на 3500е кв. А и утре ако реши, ще му взима 800 лв. До нас в хладилника продаваха едно партерно ателие 85кв за 200 000 евро с дворче. Купиха го с триста зора преди година, ремонтираха го отгоре, отгоре и сега го продават за 320 000 евро. Няма да му ги вземат, но си е показателно как пазарът си се движи на база участниците в него, а не само на някакви приказки по форумите. Търсене и предлагане, това е истината. Като няма добри имоти, а има хора с пари, ще растат и още цените. Знаеш ли, че на Козяк до Билата, където строят сега една сграда Главбулгарстрой, като се обадихме на мръсно зелено още, директно ни се изсмяха по телефона и ни казаха, че нищо няма свободно за продаване. А там би държало и 4000е нагоре квадрата. Ти сам си прави сметката.
              Аз съм си направил сметката, когато е трябвало, вече съм пас. За мен цените са безумни, за качеството, което се предлага - 4000 евра (реално 5000 ако се гледа като на запад, и тва на картинка).
              Знаеш ли, една сграда на уж топ строител, на някои от апартаментите има се напукаха стъклата от тежестта на сградата?!!! На друга в подземните паринги си личи, как е спестявано дори и от бетон. Направи си сметката, за какво качество говорим. Дано няма земетресение (и при мен е вероятно е спестявано) по-зле ще сме от Турция.
              Last edited by better; 28.07.2024, 17:49.

Коментар

Не ти е правилна сметката за покупката обаче. Няма как ателие да го пазариш на 3500е кв. А и утре ако реши, ще му взима 800 лв. До нас в хладилника продаваха едно партерно ателие 85кв за 200 000 евро с дворче. Купиха го с триста зора преди година, ремонтираха го отгоре, отгоре и сега го продават за 320 000 евро. Няма да му ги вземат, но си е показателно как пазарът си се движи на база участниците в него, а не само на някакви приказки по форумите. Търсене и предлагане, това е истината. Като няма добри имоти, а има хора с пари, ще растат и още цените. Знаеш ли, че на Козяк до Билата, където строят сега една сграда Главбулгарстрой, като се обадихме на мръсно зелено още, директно ни се изсмяха по телефона и ни казаха, че нищо няма свободно за продаване. А там би държало и 4000е нагоре квадрата. Ти сам си прави сметката.
                Ай 3000 евра да е, сметката не се променя кой знае колко. Отделно не калкулирам 10% данък и оше толкоз амортизация.

Коментар

3500 / 7 = 41,6 год

Аве лека полека си признахте и дойдохте на моето , а именно, че инвестицията за отдаване под наем категорично не си струва, дори и в София.

Коментар

Ама на запад нЕма квартири по пестин (или илядо) лв. Знаеш ли защо? Ами защото няма такова брутално бетониране и наводняване на пазара с туули. Мои познати търсят кварира за децата в Холандия - 1300 евро за двустаен необзаведен, отделно не се знае, дали хазяина ще ги одобри, понеже има мн кандидати. Тук кога ще стане това? Никога.
                    Защо да не стане никога,ще си има кандидати за хубаво направените апартамени,според мен хората вече се научиха и си търсят хубаво и все по-малко хора гледат мизерните коптори където бабките ги предлагат за квартира,кой ще отиде при тях или ще трябва компромис,че ще са по 600 лв,а не за 900 лв,но трябва да живееш в мизерия. Едни познати вече 10 години под наем в мизерен апартамент,правен ремонт 48-ма години,но за 600 лв не са им дигали наема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Страдай, страдай
                      Като се изнесат тея дет вкарват в бюджета и няма кой да вече да "снася" (т.е да връща борчовете дет се теглят през 3 месеца) и ти ще страдаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

И аз държа едно момче, зъболекар в 45 кв.м ателие на 650 лв и не му вдигам наема, защото е перфектен наемател. И сега специализира във ВМА, точно там ми е и жилището, под носа му е.

3500 / 7 = 41,6 год

Коментар

Ама то това си е запазена марка на запад. Ама ние щото сме много отворени и все сме “кога ще ги стигнем хАмериканците”, затова и лека полека почваме да заприличаме на тях- бедна обща култура, голяма маса работещи бедни, неможещи да си позволят собствен имот, камо ли такъв в хубав район в голям град. Просто цялото изродяване след соца и лудото гонене на капиталистическия модел ни докарва до точката, в която се намираме в момента. Като свършат земите за продаване на бабите и дядовците ни, както и панелните им апартаменти, които след като се продадат, парите не стигат за цял нов такъв, тогава ще дойде истинския задух на средната класа. И ще расте все повече тази пропаст, за която говориш.
                          Ама на запад нЕма квартири по пестин (или илядо) лв. Знаеш ли защо? Ами защото няма такова брутално бетониране и наводняване на пазара с туули. Мои познати търсят кварира за децата в Холандия - 1300 евро за двустаен необзаведен, отделно не се знае, дали хазяина ще ги одобри, понеже има мн кандидати. Тук кога ще стане това? Никога.

Коментар

Ама няма такъв наем, това казвам. Просто сме късметлии с жената.
                            Ем налЕ, тук се кълняха, че няма кой да брои 3к евра, да ремонтира, обзавежда, да плаща подръжки, данъци и да го даде за пестин лв - една количка в Кауфлан. Ами ето има. И как ще се конкурираш с него?

Коментар

Ама то това си е запазена марка на запад. Ама ние щото сме много отворени и все сме “кога ще ги стигнем хАмериканците”, затова и лека полека почваме да заприличаме на тях- бедна обща култура, голяма маса работещи бедни, неможещи да си позволят собствен имот, камо ли такъв в хубав район в голям град. Просто цялото изродяване след соца и лудото гонене на капиталистическия модел ни докарва до точката, в която се намираме в момента. Като свършат земите за продаване на бабите и дядовците ни, както и панелните им апартаменти, които след като се продадат, парите не стигат за цял нов такъв, тогава ще дойде истинския задух на средната класа. И ще расте все повече тази пропаст, за която говориш.
                              когато хората от село се прехвърлят в града , селото умира

представи си че България е селото , и то от селата без перспектива , защото нямаме състезателния дух да се движим изпреварващо

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

тука си прав. И ние ще ФАЛИРАМЕ преди другите и единствено все още запазилите се традиции от миналото може да ни спасят. За запада такава възможност НЯМА. Целия им свят е изграден на КРАЖБИТЕ последните 500 години от така наречения ренесанс или от началото на кражбите
                                Доминация, които вече от недостиг на сериозни аргументи “защо Западът да е по-богат от Изтока”, в момента се държи на крехки дипломации, свръхпечатница и раздаване на въображаеми пари, подклаждане на военни конфликти и прочее. Всяка империя рано или късно пада, а на нейни място идва нова. Но се надявам, точно консервативното мислене и инстинкта ни за оцеляване, да ни спаси отново от тотален икономически и социален крах.

Коментар

Working...
                                X