Първоначално изпратено от troika
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Обърках се, първоначално прочетох блок 32.
76 е ЕПК, в него живеят много артисти.
Наддавателни предложения, надхвърлящи първоначалната цена с над 30% са недействителни.
Тоест май 187200 лева е максимумът.
След отварянето на офертите има явно наддаване, при което таван няма.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
това е добре, значи не са просто партийци
лошо, че няма снимки отвътре
ПП обявите за продани в София град са все още супер малко (на фона на периода след 2009-та) и това е показател, че в пазара има още сила и 'пари за трошене' та успяват да ги пласират без да се стига до ЧСИ. Обаче пък започнаха да се появат компромисни двустайки и тристайки каквито ги нямаше миналата година та явно определени сегменти вече се усеща задъхването на пазара.
това също е интересно https://sales.bcpea.org/properties/33678Last edited by bertram; 12.12.2021, 15:00.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Обърках се, първоначално прочетох блок 86.
Наддавателни предложения, надхвърлящи първоначалната цена с над 30% са недействителни.
Тоест май 187200 лева е максимумът.
лошо, че няма снимки отвътре
това е само за първоначалното предложение на тайното наддаване.
после идва явното. стъпката е 1 задатък /10%/, наддава се докато всички останали се откажат.
Last edited by ratten; 12.12.2021, 14:50.препоръка е
Коментар
� -
блока е доста висок, не мисля, че е тухла.
иначе си прав, цената може и да дублира.
Тоест май 187200 лева е максимумът.Last edited by ejonny2376; 12.12.2021, 14:34.
Коментар
� -
Това не ЕПК, а тухла и то от отличните кооперации в района. Жалко, че е на шумно кръстовище. Цената е много добра, едва ли ще качат много на търга.
иначе си прав, цената може и да дублира.препоръка е
Коментар
� -
виж какво епк съм ти намерил
а е и сред любимите ти комунистически твари
те със сигурност също още мечтаят за обири на мандри и конфискации
https://sales.bcpea.org/properties/34518
Коментар
� -
виж какво епк съм ти намерил
https://sales.bcpea.org/properties/34518Last edited by ejonny2376; 12.12.2021, 14:26.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Щом сме стигнали до шумоизолация ...смятай за какво качество на строителството става въпрос,...то ако е толкова капествено защо ще се слага шумоизолация ?????
Нали постнах тука линка от Хиподрума с кривата колона,която бяха направили и стърчеше от грубия строеж,чак от БТВ бяха направили репортаж.
https://sales.bcpea.org/properties/34518
препоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Явно, че се подиграваш на Песимиста, но къде при новото строителство между апартаментите има гипскартон вместо тухли? В последните години съм виждал обяви с обяснение за типа на шумоизолацията в сградата, дано да е показател, че има шанс при новото да е шумоизолирано жилището.
Всеки може да си направи ремонт и шумоизолация на стените но проблема винаги е в тавана и съседите отгоре, ако ги имаш, защото там каквото и да правиш не можеш да елиминираш структурните вибрации напълно. Изследвал съм проблема преди време и това разбрах от теорията и практиката си. При новото строителство има шанс да се положи шумоизолация в пода на горния етаж от инвеститора или тебе и да го няма този проблем.
Нали постнах тука линка от Хиподрума с кривата колона,която бяха направили и стърчеше от грубия строеж,чак от БТВ бяха направили репортаж.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Напротив термопомпите са най-ефективни и комфортни ако са с подово отопление. Оптималната температура за жилища с подово е около 20-22 градуса, като всъщност усещеното е за по-топло понеже пода не е студен - около 30-34 градуса. Икономията спрямо климатици идва от по-ниската температура. Единствената по-приятна топлина е от жив огън - камина. Но там е по-скоро за гъдел, трябва да си мазахост да се топлиш на твърдо гориво.
Отделно ако имаш термпомпа не слагаш климатици а конвектори които се захранват от термопомпата и могат да охлаждат и отопляват. Също може да си топлиш и битовата вода с нея вместо на ток - или по-скоро почти без ел. нагревател.
Бих добавил да се обърне внимание и на газовите камини, ако има централна газ. Огъня си е огън, от дърва, газ и дори от биокамина и за мен е ценно да си имаш нещо, което да излъчва инфрачервени лъчи и да ти топли кокалите.
Може и на пропан-бутан ако си голям фен. Комина е важна подробност.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
В новите няма ли шумове? Гипсокартона шумоизолатор ли е вече?
Всеки може да си направи ремонт и шумоизолация на стените но проблема винаги е в тавана и съседите отгоре, ако ги имаш, защото там каквото и да правиш не можеш да елиминираш структурните вибрации напълно. Изследвал съм проблема преди време и това разбрах от теорията и практиката си. При новото строителство има шанс да се положи шумоизолация в пода на горния етаж от инвеститора или тебе и да го няма този проблем.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Браво, позна и за стъклариите. Терасите не са зидани, а са стъклени, за да има макс светлина с клинкерни плочки, ако знаеш какво е и хидроизолация под тях ... Джони където и да пипнеш няма нищо общо със старото..... Не разбираш ли, че 99% от младите хора не искат да живеят в мухъл, миризми, шумове, неподдържана сграда.... мизерията която е във всяка една стара сграда.....Просто не стават.... за човек който може да си позволи ново за 20-40% повече на квадрат / реален/. Ако имах нещо старо щях на момента да го продам и додам за ново....
Сигурно е че няма да издържат 100 години..., но за целта имам съответният процент общи части от парцела....В момента този процент струва повече от това което съм платил за построеното....
А на Шиндлера са ковано желязо....там ще е по-добре....
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
вярно е, една стена от тухли излиза около 250 лева с най добрите тухли на пазара, фасада и мазилка още 50 до 100 .. таван, докато големите прозорци могат да стъпят няколко пъти по 300 лв
Една стена е под 100лв материали по скоро към 50-60, прозорците също (тука може и да се изхвърлиш и докараш до 200).
Моите джамци директно на завода ги поръчах по 85лв квадрата бяха - 46кв за 4к лева. Слагаха ми ги за 500лв, а не да ти вземат още 4к по фирмите. Същата схема ползвах и за щори, за ел. инсталацията. Бяха гладни всички строителни фирми и "майстори"Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
теоретично добре, но реално не стоят толкова добре нещата. знам за поне 2 сгради в които термопомпите не правят повече от 16 градуса, да не говорим, че колкото си по високо толкова по трудно да се възползваш от топлината. имам и един познат, който тръгна да строи къща тип хотел с термопомпа и в резултат на ниската ефективност на термопомпата бутна една част от постройката и би втори път сонда повече от 40 метра с надежда да изкара по топъл въздух, но не би .. максимума който постигна и то не в много студено време е 18 градуса и и отоплението му си остана пак главно на климатици и става въпрос за ниска постройка
Да имаш термопомпа въздух-вода и климатици в същото време трябва да си как да го кажа - със специални нужди. Те са едно и също нещо единствената разлика е, че едното топли въздух другото вода. Вода-вода и сонди в България се избягват освен ако не си много сигурен в дебита и дълбочината на подпочвените води - ако имаш тези дадености няма нещо което да ги бие по ефективност, но може да се вкараш в големи филми с тях.
Пък и извинявай ама какви са тези 16 градуса - те жилищните сгради зимата ако са обитаеми едва ли падат под 12, то аз ако пръдна два пъти ще стопля повече. Нещо много нескопосано и некадърно има, или просто си измисляш и не знаеш за какво говориш.Last edited by pwise; 12.12.2021, 02:01.
Коментар
�
Коментар