IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Венко аз не се чуваствам специалист по темата нито имам гадателски способности.Моето предположение е за спад.5 до 10%.При тия цени много проекти ще закъсат и много народ няма да му е до имоти.Задават се много фалити годината ще бъде тежка..Народа се наплаши яко и ще плаща само сметки и храна тук таме някой дребен ремонт.Не знаем и какъв ще бъде токовия удар.Щото ей това ще е токов удар а не онова дето дето изключва а после включва..Парното нагоре газта отлете...Та ако не се вдигнат доходите кой ше купува?Или свалят цените или хлопват кепенци...Гладът ще отрезви много народ...Мнението ми си е за моя употреба и нямам претенции че точно това ще се случи но след средата на годината ще имаме спад фалитии безработица
    Бай Пеше, Този път мисля че грешиш за догодина. Ще има пари достатъчно в държавата. Хинт 5 млрд + НОВ дълг + парите за вируса от ЕС.
    Сега малко бакалски сметки - тока от сегашните 50 лева ще стане 100 лева, парното от 100 лева сега ще стане 200 лева за 6 месеца през годината, храната на месец от 1500 лева ще стане 2000 лева. Как мислиш това се отразява на покупката на имот който напоследък започва от 200 000 лева ? И някой който е готов да ги плати ? Прибави към това очаквано увеличение на доходите от НАД 10% за догодина.
    Нещата които се случват ще се отразят на надценили себе си касиерки от Лидъл с апарти във Вазов на кредит....И продължава окрупняването. Имоти ще купуват/притежават все по-малка част от хората
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 01.12.2021, 19:43.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...a-inflatsiyata

Фед: Време е да се пенсионира думата „преходна“ за инфлацията

Коментар

• В историята за съжаление всички огромни кризи разтърсили света както Ковид,донесли глобална инфлация обикновенно за завършвали с големи световни войни
        https://www.investor.bg/sasht/337/a/...-sasht-340881/

Статията е от днес

Коментар

• В този български град жилищата поскъпнаха с 15%

https://m.fakti.bg/imoti/633913-v-to...oskapnaha-s-15

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Колега, кои са тези много строители, които нямат пари? 10% от всички строителни фирми, които строят 2% от целия обем?
            Те може и милиарди да имат ама НЯМА да строят на загуба.
            А платеното на 3-но по ниски цени на материалите им влиза вътрешно. Няма 100% печалба. Па и нищо не губят - едни 100к купили на зилено ядът хурката. Па и не е нещо което не се е случвало. Половината спекуланти все тая, ама другите?
            Ами банките на кой ще му отпуснат заем като 50% от сградите са замразени. И точно от спекулантите - тя няма да могат да вкарат 2-3та вноска. Те нямат парите и разчитат да разкарат на акт 15 с 20-30% горница. Те ще са тези които ще свалят цените. За тях на нула им е добре дошло пред угрозата да загубят капарото.
            Като излязат други възможности за далавера (пътища примерно) и строителите ще разпродават старите проекти
            Last edited by bota156; 01.12.2021, 18:38.
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Колега, кои са тези много строители, които нямат пари? 10% от всички строителни фирми, които строят 2% от целия обем?
              Дали строителите нямат пари или имат все тая ,това не е фактор ,фактор е пазара ,купувачите плюс икономиката .
              При инфлация винаги страда пазара ,имота е стока ,и има своя пазар ,в момента много малко компании могат да пренесат инфлацията в стоките си и тя да се поеме от пазара ,докато при имотите имаш зверско надуване с изоставащи заплати .У нас не е като на Запад ,защото богатите отдавна изнасят пари зад граница и изобщо този сегмент има имоти като за световно на нашата територия .Остават хората със средни и ниски доходи които са ударени най много от инфлацията ,дори можем да сложим и хората с по високи доходи като засегнати от инфлационния шок.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Венко аз не се чуваствам специалист по темата нито имам гадателски способности.Моето предположение е за спад.5 до 10%.При тия цени много проекти ще закъсат и много народ няма да му е до имоти.Задават се много фалити годината ще бъде тежка..Народа се наплаши яко и ще плаща само сметки и храна тук таме някой дребен ремонт.Не знаем и какъв ще бъде токовия удар.Щото ей това ще е токов удар а не онова дето дето изключва а после включва..Парното нагоре газта отлете...Та ако не се вдигнат доходите кой ше купува?Или свалят цените или хлопват кепенци...Гладът ще отрезви много народ...Мнението ми си е за моя употреба и нямам претенции че точно това ще се случи но след средата на годината ще имаме спад фалитии безработица
                https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...kata-ikonomika
                Частни инвестиции и хора липсват на българската икономика

Васил Караиванов, макроикономист и преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”, "В развитие", 01.12.2021

Липсват хора. В момента България има най-ниската безработица в историята, защото няма хора. Заетите са намалели през последните 10-12 години с 500 - 600 000 души. Резултатът е по-нисък потенциал на българската икономика и спад. Става дума за намаляване, поне с 30-40 млрд лв., на БВП на година“.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Виж са лихвите ,че ще Фръкнат е ясно. Че много строители ще фалират и това е ясно. Като не можеш да продадеш ще гледаш поне на излезеш над 0-та, това също е ясно ,т.е. приМоции ще има .Който има мускули{кеш} ще замрази всичко ако не му отърва . Лукс онли ще си остане лукс онли но разни копторчета ще отидат в кофите и то много бързо . Тва са моите 5ст.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

колеги, догодина ще паднат ли поне малко имотите?
                    и златото ме интересува как ще се движи спрямо тях
                    ако некой знае да казва

Коментар

• Първоначално изпратено от ЦветомирК Разгледай мнение

Разбира се че някои имоти ще падат, особено гаражите. Иначе спрямо златото, плетените потури, памучните тениски, нефта, кюфтетата и всичко каквото си помислиш имотите ще падат всекидневно просто защото не се котират на борсата на пазарчето в Красна Поляна. Мисля все пак, че най-голямо ще е поевтиняването им спрямо доматите.

Спрямо растящите цени на строителните материали и труда в строителството пък имотите направо ще ги раздават без пари защото очаквам цени на м2 между 149лв и 350лв при средна работна заплата поне двойна на сегашната за София.
                      Виж са лихвите ,че ще Фръкнат е ясно. Че много строители ще фалират и това е ясно. Като не можеш да продадеш ще гледаш поне на излезеш над 0-та, това също е ясно ,т.е. приМоции ще има .Който има мускули{кеш} ще замрази всичко ако не му отърва . Лукс онли ще си остане лукс онли но разни копторчета ще отидат в кофите и то много бързо . Тва са моите 5ст.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

колеги, догодина ще паднат ли поне малко имотите?
                        ако некой знае да казва
                        Разбира се че някои имоти ще падат, особено гаражите. Иначе спрямо златото, плетените потури, памучните тениски, нефта, кюфтетата и всичко каквото си помислиш имотите ще падат всекидневно просто защото не се котират на борсата на пазарчето в Красна Поляна. Мисля все пак, че най-голямо ще е поевтиняването им спрямо доматите.

Спрямо растящите цени на строителните материали и труда в строителството пък имотите направо ще ги раздават без пари защото очаквам цени на м2 между 149лв и 350лв при средна работна заплата поне двойна на сегашната за София.

Коментар

• колеги, догодина ще паднат ли поне малко имотите?
                          ако некой знае да казва
                          Last edited by aleks262; 01.12.2021, 17:10.
                          препоръка е

Коментар

Имаш дарбата да цитираш новини които не са в твоя полза, а ти даже им се радваш.

това означава, че ще вдигнат лихвите на строителите, а те от своя страна или ще вдигнат цените или ще спрат да произвеждат, а оттам недостига на стока на пазара ще доведе до още по-голямо и по-продължително увеличение на цените на апартаментите. Само цените на гаражите ще падат.

Честито на всички чугунени глави които в продължение на 5 години отричаха инфлацията и днес парите им за двустайно ЕПК не стигат колкото за 2 гаража.

За модераторите: тук обсъждаме до какво покачване на цените на имотите би довело едно вероятно покачване на лихвите. Нищо лично към никого.
                            Не беше много отдавна времето когато се случи точно обратното. И края на 90-те и края на 2000г.
                            И инфлация имаше, че и ХИПЕР и хиляди зарязани строежи и въпреки това 50% НОМИНАЛНО намалени цени
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Тук искам лично да се извиня на nkavrakov1982, за нападките на верска или расова основа, въпреки, че не си спомням за такива от моя страна. Не знаех, че той има различна вяра от православната и не определя расата си за гаражовидна. Извинявайте г-н кавръков и ми кажете каква ви е вярата и расата за да внимавам за в бъдеще да не ви обидя без да искам.
                              Няма значение кой каква вяра изповядва или каква раса е! Нямате право да обиждате никой!!!

Коментар

Точно така. Такива са времената за съжаление. Колко пъти ти писах едно време, че напечатаните пари до нищо добро няма да доведат, но тогава точно ти ни увещаваше в истината за дефлацията. На твое място бих си сменил поне ника "специалисте'
                                Аз много отдавна съм написал, че големите централни банки се доведоха до безпомощно състояние. Не си спомням да съм писал нещо друго.
                                Обаче две противоположни неща да водят до един и същи резултат... Сега пишеш, че високите лихви ще намалят строителството (предлагането) и това ще повиши цените. Добре. Ама защо тогава ниските лихви все още не са довели до обратното - голямо предлагане и ниски цени?

Коментар

Working...
                                X