Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
До 2025г. ме урежда идеално да са заспали лихвите, даже , ако както ме уверяват моите двама приятели -банкери задържат до пролетта на 2026г. ще повторя играта с Allianz
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Някъде гледах прогнози за доходите у нас за няколко години напред. Та беше нещо от рода на - 10-8-6-5.... Т.е. доходите ще се увеличават не малко в пари, обаче този път инфлацията ще изяде всичко..., че и отгоре за 90% от хората....Демек тези с кредитите почри сигурно ще имат нараснали разходи НАД доходите, а а ко и лихвата се вдигне ще стане съвсем сложно, но поне тя до 2025 ще е бетон у нас....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеАпсоллутно сериозно, до 2025 мисля, че няма да има ипотечки / нови/ над 4%
У нас и в ЕС. Ще разберем след 3-4 години дали съм сгрешил.
ПП ок да уточня. може и да има, ако официалната инфлация е продължително над 10% с подскоци до 15%.....
А?
Готов ли си да се обзаложиш?!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Бетон , 2025 , ти почерпил ли си се с нещо ?! Ама така по сериозно ?
У нас и в ЕС. Ще разберем след 3-4 години дали съм сгрешил.
ПП ок да уточня. може и да има, ако официалната инфлация е продължително над 10% с подскоци до 15%.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеИмам усещането, че този път ще намажат най-много хората с кредитите, хората с депозитите ще изядем дървото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Може, ама започнат ли да вдигат поголовно доходите и да взимат заеми каквито взимат всяка седмица ще се облажат кредитополучателите.
Коментар
-
Някъде гледах прогнози за доходите у нас за няколко години напред. Та беше нещо от рода на - 10-8-6-5.... Т.е. доходите ще се увеличават не малко в пари, обаче този път инфлацията ще изяде всичко..., че и отгоре за 90% от хората....Демек тези с кредитите почри сигурно ще имат нараснали разходи НАД доходите, а а ко и лихвата се вдигне ще стане съвсем сложно, но поне тя до 2025 е бетон у нас....:-)
Коментар
-
Хем е така хем не съвсем. От описаните проценти от теб тези 80% никога не са били купувачи, средната класа е основно с кредити макар и да има изключения / аз мисля че съм към нея/, а богатите 10% са с кеша... Тези дето купуват описаните други имоти не са просто от 10те процента, а от онези 1%....Съвсем друго ниво и да едва ли се интересуват от панелки в Гоцето....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Може, ама започнат ли да вдигат поголовно доходите и да взимат заеми каквито взимат всяка седмица ще се облажат кредитополучателите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Бъркаш отново друже , тук в България мащаб няма и никога не е имало.Окрупнява се на пазар където има паричен поток , в случая вериги хранителни, аптеки, IT та и прочие. Имота за шир потреба зависи от масовката а масовката ще го яде по параграф. Лукс онли изключвам от уравнението, но съгласи се че У гоцето панеляка си е панеляк !!! 80% от хората са бедни и 10% средна класа ,за изброените инфлацията е като суплекс. 10% богати им е през дедовия и винаги гледат кинти да изкарват от всичко , а да чакаш некви кирливи наеми е далеч от тия хора .Те гледат съвсем друг сегмент , складови бази , логистика ала бала ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАко затегнат примката с лихвите... единственото, което ще "намажат" е въжето.
Всеки, който се е надценил.......... или е имал силно розови сънища за светлото бъдеще..........
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
10те процента увеличение на доходите (а такива че няма да има е ясно) не могат да покрият само храната и тока. Всички увеличения на доходите от 2008 досега се изяждат изцяло от стоките първа необходимост. За покупка на жилище не остава и грам, ако не бяха банките да наливат пари на сульо и пульо.
ПС: Задава се един нов проект до Южния Парк и Баучер, но не е от твоя любим инвеститор, така че едва ли те интересува, а и не е в Гоцето или Стрелбище.
ПП Принципно мисля, че ще ми е скъпо / не мога да надскоча Гоцето/, ама ако можеш пусни инфо на лични, може пък да стане чудо и да е 1000 ойро :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://www.investor.bg/sasht/337/a/...ihvite-340839/
Пауъл захвърли „преходната“ инфлация, отваряйки врати за повишаване на лихвите
Централните банкери явно подготвят почвата за увеличение на лихвените проценти много по-рано, отколкото очакваха само преди няколко месеца
0
ПРЕПОРЪЧАЙ (0)
Инфлацията вече е ФАКТ - по техни признания 6% реална над 10%
Но ти се радваш как те се ПОДГОТВЯЛИ (Бъдеще време) да вдигнели лихвата с 0.25%
Каврък толкова ли си наивен та не можеш да осъзнаеш че те ако искаха отдавна да са я вдигнали тая лихва и че сега просто за пореден път ви хвърлят прах в очите
В продължение на години ви лъжеха как инфлацията аха да стигне 2% и не може сега изведнъж те докато се били усетили тя била станала 6% ама те щели да и противодействат някога с 0.25% лихва - Смех
Колко мъка има по тоя свят Господи колко мъка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеИмам усещането, че този път ще намажат най-много хората с кредитите, хората с депозитите ще изядем дървото.
Всеки, който се е надценил.......... или е имал силно розови сънища за светлото бъдеще..........
Коментар
Коментар