Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Бай Пеше, Този път мисля че грешиш за догодина. Ще има пари достатъчно в държавата. Хинт 5 млрф + НОВ дълг + парите за вируса от ЕС.
Сега малко бакалски сметки - тока от сегашните 50 лева ще стане 100 лева, парното от 100 лева сега ще стане 200 лева за 6 месеца през годината, храната на месец от 1500 лева ще стане 2000 лева. Как мислиш това се отразява на покупката на имот който напоследък започва от 200 000 лева ? И някой който е готов да ги плати ? Прибави към това очаквано увеличение на досходите от НАД 10% за догодина.
Нещата които се случват ще се отразят на надценили себе си касиерки от Лидъл с апарти във Вазов на кредит....И продължава окрупняването. Имоти ще купуват/притежават все по-малка част от хората
ПС: Задава се един нов проект до Южния Парк и Баучер, но не е от твоя любим инвеститор, така че едва ли те интересува, а и не е в Гоцето или Стрелбище.Last edited by ejonny2376; 01.12.2021, 19:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Бай Пеше, Този път мисля че грешиш за догодина. Ще има пари достатъчно в държавата. Хинт 5 млрф + НОВ дълг + парите за вируса от ЕС.
Сега малко бакалски сметки - тока от сегашните 50 лева ще стане 100 лева, парното от 100 лева сега ще стане 200 лева за 6 месеца през годината, храната на месец от 1500 лева ще стане 2000 лева. Как мислиш това се отразява на покупката на имот който напоследък започва от 200 000 лева ? И някой който е готов да ги плати ? Прибави към това очаквано увеличение на досходите от НАД 10% за догодина.
Нещата които се случват ще се отразят на надценили себе си касиерки от Лидъл с апарти във Вазов на кредит....И продължава окрупняването. Имоти ще купуват/притежават все по-малка част от хората
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Венко аз не се чуваствам специалист по темата нито имам гадателски способности.Моето предположение е за спад.5 до 10%.При тия цени много проекти ще закъсат и много народ няма да му е до имоти.Задават се много фалити годината ще бъде тежка..Народа се наплаши яко и ще плаща само сметки и храна тук таме някой дребен ремонт.Не знаем и какъв ще бъде токовия удар.Щото ей това ще е токов удар а не онова дето дето изключва а после включва..Парното нагоре газта отлете...Та ако не се вдигнат доходите кой ше купува?Или свалят цените или хлопват кепенци...Гладът ще отрезви много народ...Мнението ми си е за моя употреба и нямам претенции че точно това ще се случи но след средата на годината ще имаме спад фалитии безработица
Сега малко бакалски сметки - тока от сегашните 50 лева ще стане 100 лева, парното от 100 лева сега ще стане 200 лева за 6 месеца през годината, храната на месец от 1500 лева ще стане 2000 лева. Как мислиш това се отразява на покупката на имот който напоследък започва от 200 000 лева ? И някой който е готов да ги плати ? Прибави към това очаквано увеличение на доходите от НАД 10% за догодина.
Нещата които се случват ще се отразят на надценили себе си касиерки от Лидъл с апарти във Вазов на кредит....И продължава окрупняването. Имоти ще купуват/притежават все по-малка част от хоратаLast edited by pesimist4o na kvadrat; 01.12.2021, 19:43.
- 3 Харесвания
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...a-inflatsiyata
Фед: Време е да се пенсионира думата „преходна“ за инфлацията
Коментар
-
В историята за съжаление всички огромни кризи разтърсили света както Ковид,донесли глобална инфлация обикновенно за завършвали с големи световни войни
https://www.investor.bg/sasht/337/a/...-sasht-340881/
Статията е от днес
Коментар
-
В този български град жилищата поскъпнаха с 15%
https://m.fakti.bg/imoti/633913-v-to...oskapnaha-s-15
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Колега, кои са тези много строители, които нямат пари? 10% от всички строителни фирми, които строят 2% от целия обем?
А платеното на 3-но по ниски цени на материалите им влиза вътрешно. Няма 100% печалба. Па и нищо не губят - едни 100к купили на зилено ядът хурката. Па и не е нещо което не се е случвало. Половината спекуланти все тая, ама другите?
Ами банките на кой ще му отпуснат заем като 50% от сградите са замразени. И точно от спекулантите - тя няма да могат да вкарат 2-3та вноска. Те нямат парите и разчитат да разкарат на акт 15 с 20-30% горница. Те ще са тези които ще свалят цените. За тях на нула им е добре дошло пред угрозата да загубят капарото.
Като излязат други възможности за далавера (пътища примерно) и строителите ще разпродават старите проектиLast edited by bota156; 01.12.2021, 18:38.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Колега, кои са тези много строители, които нямат пари? 10% от всички строителни фирми, които строят 2% от целия обем?
При инфлация винаги страда пазара ,имота е стока ,и има своя пазар ,в момента много малко компании могат да пренесат инфлацията в стоките си и тя да се поеме от пазара ,докато при имотите имаш зверско надуване с изоставащи заплати .У нас не е като на Запад ,защото богатите отдавна изнасят пари зад граница и изобщо този сегмент има имоти като за световно на нашата територия .Остават хората със средни и ниски доходи които са ударени най много от инфлацията ,дори можем да сложим и хората с по високи доходи като засегнати от инфлационния шок.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Венко аз не се чуваствам специалист по темата нито имам гадателски способности.Моето предположение е за спад.5 до 10%.При тия цени много проекти ще закъсат и много народ няма да му е до имоти.Задават се много фалити годината ще бъде тежка..Народа се наплаши яко и ще плаща само сметки и храна тук таме някой дребен ремонт.Не знаем и какъв ще бъде токовия удар.Щото ей това ще е токов удар а не онова дето дето изключва а после включва..Парното нагоре газта отлете...Та ако не се вдигнат доходите кой ше купува?Или свалят цените или хлопват кепенци...Гладът ще отрезви много народ...Мнението ми си е за моя употреба и нямам претенции че точно това ще се случи но след средата на годината ще имаме спад фалитии безработица
Частни инвестиции и хора липсват на българската икономика
Васил Караиванов, макроикономист и преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”, "В развитие", 01.12.2021
Липсват хора. В момента България има най-ниската безработица в историята, защото няма хора. Заетите са намалели през последните 10-12 години с 500 - 600 000 души. Резултатът е по-нисък потенциал на българската икономика и спад. Става дума за намаляване, поне с 30-40 млрд лв., на БВП на година“.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Виж са лихвите ,че ще Фръкнат е ясно. Че много строители ще фалират и това е ясно. Като не можеш да продадеш ще гледаш поне на излезеш над 0-та, това също е ясно ,т.е. приМоции ще има .Който има мускули{кеш} ще замрази всичко ако не му отърва . Лукс онли ще си остане лукс онли но разни копторчета ще отидат в кофите и то много бързо . Тва са моите 5ст.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
колеги, догодина ще паднат ли поне малко имотите?
и златото ме интересува как ще се движи спрямо тях
ако некой знае да казва
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЦветомирК Разгледай мнение
Разбира се че някои имоти ще падат, особено гаражите. Иначе спрямо златото, плетените потури, памучните тениски, нефта, кюфтетата и всичко каквото си помислиш имотите ще падат всекидневно просто защото не се котират на борсата на пазарчето в Красна Поляна. Мисля все пак, че най-голямо ще е поевтиняването им спрямо доматите.
Спрямо растящите цени на строителните материали и труда в строителството пък имотите направо ще ги раздават без пари защото очаквам цени на м2 между 149лв и 350лв при средна работна заплата поне двойна на сегашната за София.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
колеги, догодина ще паднат ли поне малко имотите?
и златото ме интересува как ще се движи спрямо тях
ако некой знае да казва
Спрямо растящите цени на строителните материали и труда в строителството пък имотите направо ще ги раздават без пари защото очаквам цени на м2 между 149лв и 350лв при средна работна заплата поне двойна на сегашната за София.
Коментар
Коментар