IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Лихвите ще се вдигнат още тази година,защото инфлацията расте с темпове,които са толкова високи,че няма как да бъдат пренебрегнати до 2023 година.
    Грешката ти да сравняваш с минал период,е че преди 10 години имаше растеж,и този растеж обираше инфлацията,докато сега всичко е на голо,и болката е толкова силна,че до 2023 ако не реагират хората ще ги изкарат с ритници на улицата
    Март месец ще е интересен. Ако ЕЦБ решат да вдигат лихвата, ще трябва и автоматично да спрат изцяло и APP. PEPP изтича така или иначе, засега мислеха да продължат да наливат по 40 милиарда в АPP. Ако всичко спре изведнъж, ще е истински шок за пазарите. Интересно ми е какво ще стане с Европейските индекси в такъв случай. Същевременно, ФЕД може да увеличат с повече от това, което е вече поето като информация от пазара. Ще стане истинско мазало.
    ЕЦБ са някакви невероятни идиоти, щом допуснаха да се стигне до тук. Как може да допуснеш инфлация от над 5% и да говориш как била временна. На тях това им е задачата - да държат инфлацията под 2% без да се обясняват. Дори немският конституционен съд се произнесе против тях и обяви PEPP да бъде ревизирана. На страницата им пишат - нашата задача е да пазим от инфлация. Трябва да се включи и ръстът на имотите в инфлационната статистика. Говорят едно, а вършат съвсем друго. Не си изпълняват договора по никакъв начин.

Впрочем и на мен ми се струва, че имотите в София ще продължат да растат още известно време. Просто идиотите, които купуват и теглят ипотеки са непоправими. Алчността на строителите също. Трябва наистина да ги удари жестоко, за да проумеят.

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

Абсолютно съм съгласна, но болката и страховете на ЕС лидерите е, че ако вдигат, ще фалират многото алчни бизнеси, които са се "нагълтали" с евтини пари, ама до козирката, и ако им вдигнеш малко, фалити, рецесия и т.н. Ето тук идва въпросът - готови ли сме за това, а в САЩ не си поплюват и не им пука - пазарна икономика - да фалират!!!! Тука не иде реч за 150 хил. глупаци в БГ, които са се нагълтали с ипотеки да купуват имот по 1500 евро/м жилище у София, щото от село да дойдат в града, Никой в Европейската комисия не го е еня за тоя случай!!!! Страх ги е да не сринат икономиката на ЕС!
      Виж сега,
      Всяка една банка предварително си е калкулирала всеки един кредит има покритие за него.Отделно капитализацията и позволява да оперира без притеснение.
      Въпроса е че риска за банката в момент когато инфлацията расте с такива огромни темпове,при такива ставки на лихвите осезаемо се покачва И това е така защото бизнеса е върху лихвите,да банките правят огромни печалби от такси,но таксите няма как да бъдат вдигани до безкрайност,защото модела ,бизнеса,стар като света не е устроен така,и вече няма накъде да вдигат таксите,трябва им лихвата,която да покрие инфлационния риск.
      В момента много банки вече почват да свалят оценки,те не приемат тези цени.
      По темата за дълга,в момента Гърците дето щяха да фалират ще си изплатят дълга предсрочно подчертавам на МВФ.Италия също се закрепи и изплува с дълговете.
      В Германия ,който чете и се интересува попиляват ЕЦБ,то даже нападките вече са в Европарламента.
      Нали сама разбираш че няма как цял свят да реагира,а ти да седиш като една кукла на конци и да плямпаш глупости,това работи но до едно време,после вече нещата загрубяват.
      Трето ,те следят един важен критерии,в САЩ вече инфлацията се завърта в спирала,искане на по високи заплати,този процес когато работниците почнат да завъртат колелото е най опасен,защото се задейства инфлационна спирала,и това банките ги е най страх,тогава вече единствения път е шоково вдигане и криза.Нвма друг начин.
      В Европа тези процеси също тръгнаха ,във Великобритания също...
      У нас в България също почват да се пробват,но засега инфлацията изпреварва темпа на ръста във възнагражденията Говоря за реалната инфлация,а не тази дето ни я пробутват.
      Има мегдан за вдигане на лихви.
      За мен всичко това ще доведе до рецесия
      Те изчакаха година ,хората да си изхарчат спестяванията който каквото натрупвал,затова и чакаха и сега иде ред на затягането..

Коментар

Лихвите ще се вдигнат още тази година,защото инфлацията расте с темпове,които са толкова високи,че няма как да бъдат пренебрегнати до 2023 година.
        Грешката ти да сравняваш с минал период,е че преди 10 години имаше растеж,и този растеж обираше инфлацията,докато сега всичко е на голо,и болката е толкова силна,че до 2023 ако не реагират хората ще ги изкарат с ритници на улицата
        Абсолютно съм съгласна, но болката и страховете на ЕС лидерите е, че ако вдигат, ще фалират многото алчни бизнеси, които са се "нагълтали" с евтини пари, ама до козирката, и ако им вдигнеш малко, фалити, рецесия и т.н. Ето тук идва въпросът - готови ли сме за това, а в САЩ не си поплюват и не им пука - пазарна икономика - да фалират!!!! Тука не иде реч за 150 хил. глупаци в БГ, които са се нагълтали с ипотеки да купуват имот по 1500 евро/м жилище у София, щото от село да дойдат в града, Никой в Европейската комисия не го е еня за тоя случай!!!! Страх ги е да не сринат икономиката на ЕС!
        IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

2010 г. ФЕД започна със свалянето на лихвите и 3 години сваляха, докато дойде 2013 и започнаха да говорят dovish talks за интервенция, като 2013-2014 ефективно вдигаха лихвата, като основен инструмент
          Европа, ех Европа, Марио Драги закъсня, ама супер много закъсня да вдига и почна, когато ония в САЩ вече сваляха, много тъпо!
          Ето имено заради това 2014 САЩ индексите "гърмяха", а е Европа се влачеха леко нагоре
          В заключение и сега се вижда ФЕД как дейстава агресивно и вдига и се очаква 4 пъти тази година, а Лагард плямпа само
          Вероятно у нас, в Европа ще почнат лихвените интервенции най-рано 2023, а до тогава ще остане известен натиск върху лихви и респективно кредити и респективно малка забава в дифоут на кредити, въпреки че е неизбежно!
          До тогава жилищата само на горе!
          Имайте предвид, че Любляна е на 4-4.5 евро на квадрат, Хърватска 5, а Виена, Берлин и Бон 13 - 14К евра!
          Париж и Барселона няма да ги анализираме, защото 1 мил евро е 3стаен - 130 м. кв.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Ти си тотал щета пич! Не знам какъв ти е проблема, но само осираш темата.
            2010 г. ФЕД започна със свалянето на лихвите и 3 години сваляха, докато дойде 2013 и започнаха да говорят dovish talks за интервенция, като 2013-2014 ефективно вдигаха лихвата, като основен инструмент
            Европа, ех Европа, Марио Драги закъсня, ама супер много закъсня да вдига и почна, когато ония в САЩ вече сваляха, много тъпо!
            Ето имено заради това 2014 САЩ индексите "гърмяха", а е Европа се влачеха леко нагоре
            В заключение и сега се вижда ФЕД как дейстава агресивно и вдига и се очаква 4 пъти тази година, а Лагард плямпа само
            Вероятно у нас, в Европа ще почнат лихвените интервенции най-рано 2023, а до тогава ще остане известен натиск върху лихви и респективно кредити и респективно малка забава в дифоут на кредити, въпреки че е неизбежно!
            До тогава жилищата само на горе!
            Имайте предвид, че Любляна е на 4-4.5 евро на квадрат, Хърватска 5, а Виена, Берлин и Бон 13 - 14К евра!
            Париж и Барселона няма да ги анализираме, защото 1 мил евро е 3стаен - 130 м. кв.
            IM d best

Коментар

• https://fb.watch/bdb8yN7_nI/

Намерил съм решение за Плевен,не само за там се...

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Ха ха,що така бе Миме?
                Нещо вече почнахте сами да си изливате нервичките,да не би нещо да ти се объркат планчетата и да си заложил на поскъпването ,а?

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Всяка стока струва точно толкова, колкото някой е готов да плати за нея.
                  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7owgo3&f1=1
                  Един може би краен пример. Ще се намери ли някой да плати 3К на м2 с разноските за това бижу?

Коментар

Чети какво лихвено цунами се задава...всички банки комуникират затягане,защото инфлацията им пари под килимчетата.Статиите за вдигане на лихвите са по 2 всеки ден...

ЕЦБ от днес

https://m.investor.bg/novini/130/a/m...2022-g-346074/

И ФЕД от днес.

https://www.investor.bg/novini/130/a...heniia-346076/
                    Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Не знам.и не ме интересува. Но от три сгради днес само в едната имаше няколко останали. В другите две по един апарт по 200 кв. Сградите са едва започнати, на едната стърчат по няколко метра колони, табелите са отвън с картинката.
                      Може би се надяват МУ Плевен да се разрастне в целия град и да събере студентите от цяла Европа, а защо не и от Африка. Тогава ще си въртиш синджира на пръста и само наеми

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
                        Здравейте на всички! Като чета мненията, изключвайки по-крайните, като че ли преобладават мненията за увеличение на цените. В последно време обаче офертите експлоадират до странни нива. 2000е "на зелено" в южните квартали е шокиращо. Не липсват и оферти за обзаведени малки апартаменти, които гонят 2500е и нагоре. Това смятате ли, че е нормално развитие на пазара?
                        Чети какво лихвено цунами се задава...всички банки комуникират затягане,защото инфлацията им пари под килимчетата.Статиите за вдигане на лихвите са по 2 всеки ден...

ЕЦБ от днес

https://m.investor.bg/novini/130/a/m...2022-g-346074/

И ФЕД от днес.

https://www.investor.bg/novini/130/a...heniia-346076/

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Да ти кажа отдавна съм на това мнение и никога не съм упреквал децата си че се махнаха...Само простаци могат да си изберат за кметове Найден Зеленогорски тоя сегашния и Румен Петков...Преди сегашния един мандат изкара един викаха му доктора беше гербаджия той поне уреди нови тролеи и пооправи центъра да се бие сегашния в гърдите...пълен потрес.Такива пътища като в Плевенско няма никъде.Дори по времето на Римската империя са били по добри....Уродливата просташка демокрация унищожи града.Разруха едни шивачници дето държат робини и никой не иска да дойде тука.некакви немци кабелджии са се излъгали ама не вярвам да открат много..Чорбаджиите изедници дето дават по 700 лева заплати много скоро ще се снимат във фалиралите си шивачници...Прав е Кокорчо тия чорбаджийски картели трябва да се разбият.Като не можеш по 1000 кинта чисто да плащаш айде земай си чантата гащата и да те няма
                          Румен Петков го знам от Хотел Родина.Когато аз бях там Румен въртеше далавери с нашия адвокат,на хотела Примерно ти имаш кола,открадваме ти я,и ти казваме да дадеш откуп,тогава Румен Петков действаше с адвоката и деляха парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Е убаво ли е или не. Сега и архитект ли да ставам.
                            При този казус задължително е добре да викнеш някой архитект,или строителен инженер,те знаят какво да гледат,и задължително отивай в мазето.Влезеш ли в мазето не трябва да има влага,трябва да мирише на суха земя,на сухо.Усетиш ли влага не купувай.Тия сгради са строени експериментално,някои може и да са читави,но се гледа.

Коментар

Аз съм видял пет строежа.Зад общината на Сторгозия след Технопрогрес срешу Автокомбината Трети март и Бул Христо Ботев.Сега се сещам за шести зад Хотел Балкан.Всичките са на отвратителни и гнусни места...Тия цени са безумни.Факт е обаче че са изкупени.Огледа ли каква арматура слагат?
                              Що себе съберете да вдигнете едно куче на два,три кара с отделни входове е знам

Коментар

Аз съм видял пет строежа.Зад общината на Сторгозия след Технопрогрес срешу Автокомбината Трети март и Бул Христо Ботев.Сега се сещам за шести зад Хотел Балкан.Всичките са на отвратителни и гнусни места...Тия цени са безумни.Факт е обаче че са изкупени.Огледа ли каква арматура слагат?
                                Бат Пешо уреди на Левчо некой парцел да построи една сглобяема къща Така мисля е най добре .

Коментар

Working...
                                X