IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Че аз не харесвах нищо, затова си построих така както го разбирам. Варианти много, само дупе да има, както казваше дядо ми. Иначе нищо не става.
    това даже е по-добрият вариант , защото като строиш добавяш стойоност и в резултат две-три години ходене по мъките получаваш имот, който е по 2 на вложените средства като пазарна оцена. поне по 2.

но съгласи се, че това е за семейства с деца мотивация, а за сингъл пичове като кавръчето и жонката е съвсем далечна и досадна работа да се занимават със строежи с цялата бюрокрация и разправия с всякакви изпълнители.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

факт - не е готино да си вечна мечка, но трябва да се следи и внимава, кога пазарът е над удачните нива за вход.
      проблемът на много хора е, че винаги чакат още и още.

2011-2015 с условност 2016-та беше 'момента за апартамента' - всичко след това е компромис и гонене на пазара.
      въпреки че за лично ползване и първо жилище това не е толкова значим фактор, а по-скоро имаш ли парите и харесал ли си си.
      кавръка много го ядете, но той има проблем с харесването. жони и той същия проблем има. не е лесно за такива хора и пари да имат да харесат.
      хората са различни.
      Че аз не харесвах нищо, затова си построих така както го разбирам. Варианти много, само дупе да има, както казваше дядо ми. Иначе нищо не става.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        Който има нужда да си прибере пари,кеш в банка без да го дерат с такси и комисионни да пише на лични.Намерил съм много добра банка с много добра капиталова адекватност,добри печалби,стабилно и адекватно обслужване плюс положителни лихви.Няма никакви такси дори и да имате много пари,само за физически лица обаче.Ще ви дават и лихва,малка но положителна,просто споделям,ако някой се чуди или има нужда.
        Банката е читава защото имам вътрешен много близък човек който е видял всичките и баланси,печалби и бизнес отвътре
        Естествено че имаш човек, и в КАТ имаш, и в НАП, Интерпол, ЕЦБ, НСО, абе Хазарта тебе е възпял.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Преди 10 години след спукването на предишния балон момента беше доста добър, а и със спада на лихвите щяха вече да са изплатили останалото. Абе имала глава да пати...
          факт - не е готино да си вечна мечка, но трябва да се следи и внимава, кога пазарът е над удачните нива за вход.
          проблемът на много хора е, че винаги чакат още и още.

2011-2015 с условност 2016-та беше 'момента за апартамента' - всичко след това е компромис и гонене на пазара.
          въпреки че за лично ползване и първо жилище това не е толкова значим фактор, а по-скоро имаш ли парите и харесал ли си си.
          кавръка много го ядете, но той има проблем с харесването. жони и той същия проблем има. не е лесно за такива хора и пари да имат да харесат.
          хората са различни.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Познавам такива хора - една двойка от 10 години мизерстват под наем в малка люлинска панелка, но "спестяват за жилище". Заболя ме устата през годините да им повтарям да си купят с кредит. Тогава имаха половината пари за тристаен в нормален квартал. След цялото стискане вече сигурно имат два пъти повече пари и могат да си позволят... пак половин тристаен в нормален квартал.
            ​​​​​​
            Преди 10 години сигурно и аз щях да ги посъветвам същото. Тогава обаче един апартамент струваше 15-20 годишни наема. Сега при 40+ годишни наема е глупост, а с 50% кредит си е направо идиотизъм.

40 години наем да предплатиш накуп, плюс данъци, плюс нотариус, плюс брокер, плюс лихви по кредит, плюс ремонти и поддръжка....Защо?
            Щом са двойка сигурно са вече 30+, за 40 години ще са гушнали китките. Все едно днес да си предплатиш тока за 40 години напред.

Пак повтарям - времето е най-ценният ресурс, то не се връща. Всеки времеви хоризонт от 20+ години е твърде дълъг, стойността на всяка една бъдеща собственост (която евентуално ще стане твоя след 20+ години ако господ бог е с теб) днес е КРЪГЛА НУЛА.
            Last edited by ejonny2376; 12.01.2022, 23:15.

Коментар

Познавам такива хора - една двойка от 10 години мизерстват под наем в малка люлинска панелка, но "спестяват за жилище". Заболя ме устата през годините да им повтарям да си купят с кредит. Тогава имаха половината пари за тристаен в нормален квартал. След цялото стискане вече сигурно имат два пъти повече пари и могат да си позволят... пак половин тристаен в нормален квартал.
              ​​​​​​
              Преди 10 години след спукването на предишния балон момента беше доста добър, а и със спада на лихвите щяха вече да са изплатили останалото. Абе имала глава да пати...

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Нима строителите могат да си позволят 5-ен ток, или двойни дърва, метали, ТУЛИ ....
                Нима хората могат да си позволят 2-ни цени на апартаментите?
                Могат да си позволят 20% по НИСЪК наем.
                тази зима половината фирми ще СПРАТ работа, от тях половината НЯМА изобщо да почнат наново на пролет. Причината е че НЯМА бюджет и няма кой да им налива МИЛИАРДИ да не фалират. Ако налеят 5-10 МИЛИАРДА и с ниски цени на тока на пролет могат пак да стартират икономиката до следващата зима. 3-та година сме с по 5млрд дефицит и 5млрд НОВ заем. Докога ще я караме така?
                Близо 1млн работят от дъжд на вятър ... Как ще ги издържат останалите 1млн работещи, че и още 3млн търтеи
                Инфлацията и кризата само чистят балоните, покрай това и някои политици се облагодетелстват с кражби ама основното е другото.
                Ако има органичен растеж, умерен, ако има баланс - ни кризи, ни инфлация ще гледаме. Ама нееее, дай ся 500% ръст Е на, после 500% надолу и реви.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

И аз смятам така. Просто по едно време всичко ще се качи до небето и почти никой няма да може да си го позволи, а принудителната зелена мизерия съвсем ще ограничи консумацията. Обаче дотогава има много време и парите (и заемите) ще са 90% изядени.
                  Нима строителите могат да си позволят 5-ен ток, или двойни дърва, метали, ТУЛИ ....
                  Нима хората могат да си позволят 2-ни цени на апартаментите?
                  Могат да си позволят 20% по НИСЪК наем.
                  тази зима половината фирми ще СПРАТ работа, от тях половината НЯМА изобщо да почнат наново на пролет. Причината е че НЯМА бюджет и няма кой да им налива МИЛИАРДИ да не фалират. Ако налеят 5-10 МИЛИАРДА и с ниски цени на тока на пролет могат пак да стартират икономиката до следващата зима. 3-та година сме с по 5млрд дефицит и 5млрд НОВ заем. Докога ще я караме така?
                  Близо 1млн работят от дъжд на вятър ... Как ще ги издържат останалите 1млн работещи, че и още 3млн търтеи
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Който има нужда да си прибере пари,кеш в банка без да го дерат с такси и комисионни да пише на лични.Намерил съм много добра банка с много добра капиталова адекватност,добри печалби,стабилно и адекватно обслужване плюс положителни лихви.Няма никакви такси дори и да имате много пари,само за физически лица обаче.Ще ви дават и лихва,малка но положителна,просто споделям,ако някой се чуди или има нужда.
                    Банката е читава защото имам вътрешен много близък човек който е видял всичките и баланси,печалби и бизнес отвътре

Коментар

И аз смятам така. Просто по едно време всичко ще се качи до небето и почти никой няма да може да си го позволи, а принудителната зелена мизерия съвсем ще ограничи консумацията. Обаче дотогава има много време и парите (и заемите) ще са 90% изядени.
                      Колко много време?
                      След наливането на парите от банките минаха 24 месеца.Сега сме точно в пика на инфлационната вълна.Централните банки са нервни до небето защото инфлацията вече почва да тормози и правителствата ,хората открито недоволстват.Сега излезна анализ за Великобритания,огромен процент хора са със вече стопени спестявания.
                      А,по големия проблем е че точно заради тази инфлация хората спират да харчат по начина по който се очаква че да завъртят колелото.
                      Ръста на заплатите също ще бъде ограничен,защото пак инфлацията удря компаниите до нива в които те не могат да поддържат нормална стопанска активност.
                      Прехвърлянето на самата инфлация върху плещите на потребителите също е проблем.Инфлация могат да прехвърлят комуналните компании,мобилните оператори,производителите на храни,много ограничен кръг бизнеси....след едно ниво следват фалити от там верижно безработица и огромен риск в самото стопанство,риск който се трансформира в неплатежоспособност.Сега доста народ стиска жилищата и не продава Само че вече се забелязва обратен тренд,на хора които продават защото им трябват пари .Тоест те имат нужда от пари.
                      Малко хора се сещат едно .
                      Ако разгледаме инфлацията като процес и в миналото,тя е нещо като огън,пожар,който минава,изгаря,прогаря всичко по пътя си но след нея ,следва дефлация,обратен процес.
                      Именно това се случи и при предишната криза,защото преди самата криза,имахме също толкова голяма инфлация
                      Много малко от вас обаче не правят разликите.
                      Преди 10 години инфлацията беше по висока,но тази тогвашна инфлация я обирахме с реален икономически ръст,тогава БГ икономиката бумтеше,а сега крета едвам едвам...и затова в момента имаме огромна инфлация и нисък растеж.Реално сме в стагфлация.

Коментар

Инфлацията е момента е новия Лемън Брадърс и за икономиката и за имотите.
                        Знаеш ли защо?
                        Начина по който ще бъде смазана,ще докара криза,такава каквато трябваше да има но я отложиха.

Коментар

Не точно. В момента рискът да държиш пари е по-голям от рискът да вземеш заем. Кофти е, неправилно е, нечестно е, неморално е, не е устойчиво, обидно е даже, но е така. И ще остане така в близкото бъдеще. Не ти говоря с този заем задължително да купуваш имоти. И аз смятам, че това далеч не е най-доброто решение.

Забравих да кажа един съвсем конкретен пример, който обаче засяга над 100 хил. българи. Майка ми е бивша учителка, но продължава да участва във ВС касата. В началото на годината получи писмо, че ако не си изтегли част от дяловете, ще ѝ взимат 1% отрицателна лихва!
                          Инфлацията е момента е новия Лемън Брадърс и за икономиката и за имотите.
                          Знаеш ли защо?
                          Начина по който ще бъде смазана,ще докара криза,такава каквато трябваше да има но я отложиха.

Коментар

​​​​​​
                            Това и на Кавръков колко хора му го обясняват, но не може да го разбере.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

бони, много те харесвам,
                              но така и не разбрах, защо играеш срещу интересите ми.

пп кажи отмяната на либора в чия полза ще сработи
                              Принципно банките ще си изберат друг бенчмарк и могат да се опитат да намерят най-изгоден за тях. На практика е трудно да се прецени кое как ще се представя в лонгтърм, понякога това което изглежда изгодно се обръща срещу теб. Преди пет години много хора си мислеха че euribor ще върви само нагоре, а какво стана?

пп Нищо лично, просто мразя гадните хазяи-кръвопийци, както чорбаджиите-изедници и гнилите капиталисти. Печалби ще ми правят, а бедните прости хора не могат. С други думи, хората са бедни, щото са прости и не могат.

Коментар

Заемът е защита когато си го взел при ниски цени на жилищата,и си рефинансирал при падащи лихви.В момента заема не е защита,заема при тези нива генерира общо огромно количество дълг.Важен е обема на дълга,на първо място,а не само лихвата.
                                Не точно. В момента рискът да държиш пари е по-голям от рискът да вземеш заем. Кофти е, неправилно е, нечестно е, неморално е, не е устойчиво, обидно е даже, но е така. И ще остане така в близкото бъдеще. Не ти говоря с този заем задължително да купуваш имоти. И аз смятам, че това далеч не е най-доброто решение.

Забравих да кажа един съвсем конкретен пример, който обаче засяга над 100 хил. българи. Майка ми е бивша учителка, но продължава да участва във ВС касата. В началото на годината получи писмо, че ако не си изтегли част от дяловете, ще ѝ взимат 1% отрицателна лихва!

Коментар

Working...
                                X