Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
давате ли на измамниците по 2000-3000€ на половин метър?
Практиката всяка сграда да се строи от специално регистрирано търговско дружество е стара, прави се именно с цел ограничаване на отговорността, както и с някои съображения по отношение на ДДС. По-лошото обаче е, че много от по-сериозните инвеститори си правят и дружества, упражняващи надзора по време на строителството и на практика сами проверяват себе си. Като цяло проектантите не правят глупости, спазват си нормите, но дали и как се изпълняват одобрените проекти - изпълнителят знае. Но истината е, че е много трудно един купувач да има контрол над тези процеси. Особено сега - всичко се е юрнало през глава да строи - всеки ден им е важен. На този фон кое как се случва... Божа работа.
Заслужавате си да ви оберат бъдещето - и на вас и на децата ви
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аз съм говорил с хора, които са в сферата и които разбират и се занимават точно с това. Вярвам им на 100%, затова никога не бих купил ново строителство след 2010 година. Според тях:
- 1990-2000 година сградите са зле. Има единици, които са отлични
- 2000-2010 нещата са 50 на 50. Има отлични сгради, има и скапани
- след 2010 тотален боклук (точно обратното на това, което се пише и твърди в медиите)
Знам, че много от вас ще ме нападнат, но това е мнението ми.
В квартал Бели Брези има много сгради 1990-2000, кооперации на 8 етажа и са доста добри. Вървят скъпо. Дори от обявите личи каква е била модата тогава, с естествен паркет, с бели бани, с леки сиви пръски по плочките, с гипсови тавани и понякога елементи на мутробарок.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
На по високи ще купиш ли
Коментар
-
КАК Е СЕЛЕНИЯТА СОФИИСКА . ПРАСЕНЦАТА КЪПЯТ ЛИ СЕ В ДУПКИТЕ С КАЛ . А ЗАЕДНО С ТЯХ НАЦЕПЕНАТА БАТКА И СИЛИКОНОВАТА К............................ ХЯХЯХЯХЯ
СКОРО ЩЕ ВИДИТЕ ВИЕ ЕДНИ СЕЛСКИ ИМОТИ ПО 3500 ЕВРО НА КВАДРАТ САМО НА ИЗКОП . ХЯХЯХЯХХЯЯХЯХХ
СЕЧТА ИДВА СОФИИСКИ СЕЛЯНИИИИИИИИLast edited by the architect; 21.01.2022, 03:25.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ай стига бре, Каврък, знаеш че те уважавам. Голем прас! Човека немаше откъде да пише и да ви учи, аз съм зает по цял ден, а и избутах някой лев от наем.а и обеща че няма да се заяжда и да ми блокират ника. Е, блокираха го за 1 седмица.
, ама аз какво съм виновен.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Няма какво да свиквам - просто няма да купя нищо на тези цени. Един потенциален (сравнително платежоспособен) клиент по-малко. Сори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Няма "безгредови" конструкции. Реално гредата е компенсирана с по-дебела плоча в която са разположени по съответния начин арматурните полета, ерго, самата плоча представлява гредова конструкция. Иначе няма да покрие нормите.
Като почнете да ги приказвате едни, не е лошо да се информирате малко първо. И аз не съм строителен инженер, но съм проучвал когато строих.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Няма "безгредови" конструкции. Реално гредата е компенсирана с по-дебела плоча в която са разположени по съответния начин арматурните полета, ерго, самата плоча представлява гредова конструкция. Иначе няма да покрие нормите.
Като почнете да ги приказвате едни, не е лошо да се информирате малко първо. И аз не съм строителен инженер, но съм проучвал когато строих.
- 1990-2000 година сградите са зле. Има единици, които са отлични
- 2000-2010 нещата са 50 на 50. Има отлични сгради, има и скапани
- след 2010 тотален боклук (точно обратното на това, което се пише и твърди в медиите)
Знам, че много от вас ще ме нападнат, но това е мнението ми.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Специално съм написал БЕЗГРЕДОВИ.
Сеизмичният риск в България и в балканския регион“, организирана от Гражданско сдружение срещу корупцията и незаконното строителство (ГСКНС). Според проф. Гаревски изграждането на обекти чрез използването на безгредова система, от една страна, позволява на инвеститорите да получат големи непреградени вътрешни пространства, но от друга, подлагат сградата на риск при сеизмични натоварвания. „Ако ние живеехме в спокоен район, можеше да строим леки обекти, дори такива, чиято тежест е в горната част. Но тъй като Балканите са земетръсна зона, тежестта на сградите трябва да е в долната част и върху голяма основа“, каза още Гаревски
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
На кое да ни учи?Как се живее в каравана ли?
Има ли кой да отрече този безспорен факт в последните 5-6 години ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ай стига бре, Каврък, знаеш че те уважавам. Голем прас! Човека немаше откъде да пише и да ви учи, аз съм зает по цял ден, а и избутах някой лев от наем.а и обеща че няма да се заяжда и да ми блокират ника. Е, блокираха го за 1 седмица.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Единственото нещо дето Лева направи и не ми хареса , е да си даде ника на банския герой да пише и да се заяжда през него .Изключително неприятна ситуация ,дано не го направи никога повечеа и обеща че няма да се заяжда и да ми блокират ника. Е, блокираха го за 1 седмица.
Last edited by bulgarian lev; 20.01.2022, 20:49.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Колко блокчета паднаха 2012?
"Пернишкото земетресение е поредица от сеизмични трусове, които започват на 22 май 2012 г. в 03:00:33 UTC+3.
Първият и най-силен трус е с епицентър на границата на землищата на селата Мещица и Витановци, на 5 km северозападно от центъра на град Перник. Началните информации са за земетресение с магнитуд 5,8[3] – 6,0[4], но по-късно тези стойности са коригирани от Геологическия топографски институт на САЩ и Европейския сеизмологичен център на 5,6[1][2]."
"В София блокове 231 в квартал Борово и 460а в квартал Надежда са най-тежко пострадали и очакват експертизи, които да установят дали са годни за обитаване"
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...B8%D0%B5_(2012)
Митко, разбирам Жонката и Кавръка да говорят наизуст (там дефицитите са много), но ти ми се струваш по-разумен..
Сеизмичният риск в България и в балканския регион“, организирана от Гражданско сдружение срещу корупцията и незаконното строителство (ГСКНС). Според проф. Гаревски изграждането на обекти чрез използването на безгредова система, от една страна, позволява на инвеститорите да получат големи непреградени вътрешни пространства, но от друга, подлагат сградата на риск при сеизмични натоварвания. „Ако ние живеехме в спокоен район, можеше да строим леки обекти, дори такива, чиято тежест е в горната част. Но тъй като Балканите са земетръсна зона, тежестта на сградите трябва да е в долната част и върху голяма основа“, каза още Гаревски
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар