IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Пишман Investor Разгледай мнение

Гледам си запознат с материята.

Сега ако може да ме "осветлиш" какви специфични познания и умения трябва да има брокерът за да изкарва една торба пари от въздуха.

Малко ПРОСТА математика - една сделка от 100 000 евро (значи един двустаен); предполагаме, че е читав и ВЗЕМА КОМИСИОННА от едната страна - 3%; демек с един двустаен за 100 000 евро си докарва 6 000 лв.

Са, 3 000 лв. месечен доход на общия фон е доста приличен.

ТА, КАКВИ УСИЛИЯ ТРЯБВА ДА ПОЛАГА "ЕДНО МАГАРЕ" И КОЛКО ТРЯБВА ДА Е ОБРАЗОВАН, питам пак.......
    Най специфичното умение на брокера е да може да придобива информация за актуални имоти за продажба

За да го имаш това умение явно не трябва да си по умен от магаре

В задачата се пита колко са умни тези дето без брокер не могат да си намерят сделка?

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Ми тогава тоя срещу мен не е брокер, а случаен минувач. Какви пари иска от мен, я два шута и да отнася плувката
      Тоя срещу теб е тоя с информацията за клиента която на теб ти е необходима

А пък ти ако искаш му викай брокер ако исакш му викай случаен минувач

Той е тоя дето ще ти го сложи и ще ти даде право после да разправяш как ти си му го сложил

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Брокера ти предоставя услуга - Услугата да те заведе до апартамента и ти казва че това ще ти струва 3% - Мен лично това не ме устойва и за това до момента нямам нито една сделка с брокер

На тебе също като не ти изнася не ползвай брокери както и аз не използвам

Ама на тебе ти били ръчичките отзад и не можеш да си намериш сделка без брокер - Еми сори след като искаш да си спестиш няколко хиляди евро си напъни мозъка и намери имоти без брокер.
        То аз отскоро почнах да гледам на имотите като на вид инвестиция( от края на 2019г.) и още се уча. При следващия не, но при по- следващия имот мисля да пробвам да разлепя листчета по входовете на блокове които ме интересуват+ да пробвам и във фейсбук групите за съответния квартал.

Коментар

В УК където имам наблюдения купувача плаща абсолютно всичко (комисионни, такси, данъци, налози прехвърляне и какво още се сетиш) и съм склонен да си мисля че е така и в немско

Което ме навежда на мисълта че или не си купувал в немско или са те прали яко през гащурките ама се правиш на ощипана девойка

Джонката нали е специалист нека да сподели
          Тук само ти си наведения, папуристанецо
          В УК наблюденията ти са ЕЖК на тебе, гледал си УК през крив макарон

Коментар

А сега им кажи на твоите приятелчета дето обясняват как брокера не трябва да получава повече от 200лв на сделка възможно ли е да живее с 200лв на сделка и колко усилия са необходими за да си подсигуриш имоти за продаване и тн.
            Гледам си запознат с материята.

Сега ако може да ме "осветлиш" какви специфични познания и умения трябва да има брокерът за да изкарва една торба пари от въздуха.

Малко ПРОСТА математика - една сделка от 100 000 евро (значи един двустаен); предполагаме, че е читав и ВЗЕМА КОМИСИОННА от едната страна - 3%; демек с един двустаен за 100 000 евро си докарва 6 000 лв.

Са, 3 000 лв. месечен доход на общия фон е доста приличен.

ТА, КАКВИ УСИЛИЯ ТРЯБВА ДА ПОЛАГА "ЕДНО МАГАРЕ" И КОЛКО ТРЯБВА ДА Е ОБРАЗОВАН, питам пак.......
            Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Kакъв лиценз те гони.В БГ няма лицензи. А кой ще им налага тия глоби от 1000 лв.
              Ми тогава тоя срещу мен не е брокер, а случаен минувач. Какви пари иска от мен, я два шута и да отнася плувката

Коментар

Тоест за покупката брокераста не е получил нищо от мен (защото беше брокера на продавача).
                Хубаво си го набий в тиквата - като свършат балъците в Б-стан, ще умреш от глад.
                нямат свършване балъците.
                като продавах една маломерка, бях писал с големи букви, че обявата е от чл към чл и брокери да не звънят.
                за 1 месец ми се изредиха 7-8 агенции да ми обяснят, че те имали готов клиент и само едно възрастно семейство, които търсеха за внук си.
                препоръка е

Коментар

Тоест за покупката брокераста не е получил нищо от мен (защото беше брокера на продавача).
                  Хубаво си го набий в тиквата - като свършат балъците в Б-стан, ще умреш от глад.
                  В УК където имам наблюдения купувача плаща абсолютно всичко (комисионни, такси, данъци, налози прехвърляне и какво още се сетиш) и съм склонен да си мисля че е така и в немско

Което ме навежда на мисълта че или не си купувал в немско или са те прали яко през гащурките ама се правиш на ощипана девойка

Джонката нали е специалист нека да сподели

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Елементарни правила трябва.
                    Първа фалшива обява - предупреждение - 1000лв глоба
                    2-ра - яка глоба 10к + 1 месец забрана за публикуване на обява
                    3-та - отнемане на лиценз и забрана 1 година лична и фирмена

Открадната обява = фалшива обява.
                    Изисквания за обява иначе да не можеш да я пускаш - квадрати по нот. акт, скица, дан. оценка - абе всичко което трябва за сделка
                    Невярна информация - ФАЛШИВА обява.

Нека си стоят брокерите. Ще са ГЛАДНИ.

Данъчна оценка - средна(медиана) офертна цена за миналата година. Може да турят един коеф. за старост, тип строителство да ги намалят 20-30%
                    Само щуротии ви се мътят из главата вместо да се напрегнете да измислите как да си намерите имот преди още да е стигнал до пазара

Цялата ви енергия е насочена към това как да прескочите брокера, а и през ум не ви минава че един имот стигнал ли е до пазара файда от него голяма няма

После ходите и ревете как доходността от наеми била 3% - еми като виснете само по сайтовете за обяви толкова ще е

Коментар

Тоест не си купувал нищо в немско?

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Правиш се на ударен, а много ясно го написах- брокера върши някаква услуга на продавача( вади му документи и му води клиент- мен, както и отключва вратата на апартамента) за което продавача му е дал комисионна. А на МЕН( КУПУВАЧА) каква услуга ми върши след като аз съм част от усллугата която върши на продавача- аз съм въпросния КЛИЕНТ, който той е обещал да доведе на продавача срещу коомисионна. И пак казвам аз виждам обявата в сайта, звъня му, отивам му на крака пред въпросния блок, извадил съм си всички необходими документи от моя страна- В какво се състои брокерската услуга към МЕН в конкретния случай за да ми се иска и на мен 3% комисионна? А иначе е нормално след като самият си брокер да не ползваш услугата на брокерите- щеше да е срамно и от колеги да взимат пари. В офертите които си изпуснал сигурно са написали стандартното " тази обява не я работим с колеги". Странното в цялата работа е, че адвоката взима комисионна от едната страна, нотариуса взима комисионна от едната страна, а брокера иска да вземе комисионна и от двете страни.....
                        Брокера ти предоставя услуга - Услугата да те заведе до апартамента и ти казва че това ще ти струва 3% - Мен лично това не ме устойва и за това до момента нямам нито една сделка с брокер

На тебе също като не ти изнася не ползвай брокери както и аз не използвам

Ама на тебе ти били ръчичките отзад и не можеш да си намериш сделка без брокер - Еми сори след като искаш да си спестиш няколко хиляди евро си напъни мозъка и намери имоти без брокер.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Пиша за Явлената за да станат ясни нещата.
                          Там изкарах малко не знам дали има месец и половина.
                          Отидох в офиса в Младост,донякъде почнах така,те нямаха нужда от човек и в гиляма стеоен се борих сам за всичко,не бяха много екипни играчи.Да ти кажа зависи и къде попаднеш,средата е важна,както и да е.
                          В тази работа са нужни,поне за мен около 2 години.В тези 2 години самия ти си правиш база клиенти,налагаш се на пазара като име,като някой който бъде познат на много хора,за да може да се завърти колелото....и така Лично аз не издържах,трябваха ми пари,после заминах за Испания пак за кратко,веднага почнах стабилна работа,после дойде и кризата.Личен избор.Най добре е да се наложиш сам,колкото и да е трудно.Всеки си преценява,преди да напусна почнаха да ми звънят,по разни оферти,тоест започна нещо да се случва,но се махнах.
                          Най важното нещо за един брокер е да има стока,тоест имоти.Купувачите не са важни,говоря за градове като София.Когато имаш стока,и да я продаваш само ти ,всичко се случва относително лесно(ако няма стагниращ пазар).
                          А сега им кажи на твоите приятелчета дето обясняват как брокера не трябва да получава повече от 200лв на сделка възможно ли е да живее с 200лв на сделка и колко усилия са необходими за да си подсигуриш имоти за продаване и тн.

Щото гледам тук живеят с идеята че имотите растът по дърветата и мързеливите брокери седят отдолу и само друсат клона и те сами падат от там

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Най добре контролиран взрив на 10 офиса на агенции -тогава от днес за утре ще се саморегулират
                            Каврък не залитай към крайни мерки. И със законни може много лесно да се изчисти пазара
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Съда кой друг - оплачеш се за подвеждаща реклама - ГЛОБА.
                              За колко време може да се въведе лиценз за агенциите да публикуват обяви? Те не са техни?
                              На база на какво публикуват обява?
                              Как има лиценз да караш кола, дори туристическа агенция има лиценз.
                              Дойде ми идея.
                              Може гаранционен фонд на всяка обява - 1% от цената. Ако е фалшива ти ги вземат тези пари.
                              После това ти е данъка на общината за прехвърлянето
                              Най добре контролиран взрив на 10 офиса на агенции -тогава от днес за утре ще се саморегулират

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Kакъв лиценз те гони.В БГ няма лицензи. А кой ще им налага тия глоби от 1000 лв.
                                Съда кой друг - оплачеш се за подвеждаща реклама - ГЛОБА.
                                За колко време може да се въведе лиценз за агенциите да публикуват обяви? Те не са техни?
                                На база на какво публикуват обява?
                                Как има лиценз да караш кола, дори туристическа агенция има лиценз.
                                Дойде ми идея.
                                Може гаранционен фонд на всяка обява - 1% от цената. Ако е фалшива ти ги вземат тези пари.
                                После това ти е данъка на общината за прехвърлянето
                                Last edited by bota156; 22.12.2021, 14:01.
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X