Моля, придържайте се към темата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение
Само ако се гледа всяко хвърляне самостоятелно. В съвкупност от хвърляния не е така. Ако искаш да се обзаложим? Залагаме по 100 лв. Ти хвърляш един път, аз 100 пъти. Ако ти имаш 6-ца, печелиш, колкото и 6-ци да имам аз?При вероятност 1/6 аз съм средностатистически губещ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Условието е да уцелиш поне веднъж.
Вероятността да не уцелиш нито веднъж е очевидно (1-1/6)^N, откъдето вероятността да уцелиш поне веднъж е 1-(1-1/6)^N (където N е броят хвърляния).
При N=2 тази вероятност е 11/36.
При 26 хвърляния горната вероятност е над 99%.
При последователно хвърляне, за да уцелиш поне една шестица трябва на единия зар да уцелиш 1 число (6-цата) от 6 възможности, а на другия зар няма значение какво число (т.е. 6 от 6). Следователно 1/6*6/6 = 6/36 = 1/6.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Да тва е добро за задържане....
В темата има големи разбирачи и могат да изяснят детайлно, но имаше една теория, че печатаньЕто всъщност е необходимо защото поради различните индустриални революции, автоматизации и т.н. повишаване на производството на по-ниска себестойност води до дефлация.
Така че колкото повече произведено толкова по-малко инфлация. От тук ми е и притеснението за цените на имотите защото в близките години ще се произзведе повее тула от необходимото.....Това неизбежно ще доведе до дефлация на тулата пък дори външната среда да е инфлационна....
Коментар
-
Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнениеЕто това върши повече работа за намаляване на инфлацията, отколкото повишаването на лихвените %.
В темата има големи разбирачи и могат да изяснят детайлно, но имаше една теория, че печатаньЕто всъщност е необходимо защото поради различните индустриални революции, автоматизации и т.н. повишаване на производството на по-ниска себестойност води до дефлация.
Така че колкото повече произведено толкова по-малко инфлация. От тук ми е и притеснението за цените на имотите защото в близките години ще се произзведе повее тула от необходимото.....Това неизбежно ще доведе до дефлация на тулата пък дори външната среда да е инфлационна....
Коментар
-
Може да се обзаложим ако от 100 хвърляния имаш над 25 шестици. Вероятността е една шеста ако ти докараш по- висока от това, от сто хвърляния да кажем 1/4, т.е. 25% съм ок да се обзаложимИ така 100, 1000, 1000000 хвърляния да направиш вероятността си остава все 1/6.
Last edited by pepe1234; 08.02.2022, 11:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Извън темата, само за протокола да кажа, че вероятността да уцелиш 6 е една и съща без значение от броя хвърляния.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Важното е на другите да е зле, ти и без това не участваш на имотния пазар а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Точно така, джони язък за елитния топ 30 университет. Ще излезе, че си си губил времето.
Коментар
-
Доколко е карък не знам. Знам със сигурност, че познавайки един единствен път и всичките брокерчета сте аут за дълго време, също и хората за съжаление, които сте излъгали.
Всеки трябва сам да прецени 2 неща - какъв риск е готов да поеме и какъви последствия може да носи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Точно така, джони язък за елитния топ 30 университет. Ще излезе, че си си губил времето.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Извън темата, само за протокола да кажа, че вероятността да уцелиш 6 е една и съща без значение от броя хвърляния.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Начи ако на секи 6 месеца врачуваш поевтиняване и така пет лета, ква е вероятността поне ведъж да познаеш? И ако не познаеш ни веднъж не си ли абсолютен карък1982?
Всеки трябва сам да прецени 2 неща - какъв риск е готов да поеме и какъви последствия може да носи.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Условието е да уцелиш поне веднъж.
Вероятността да не уцелиш нито веднъж е очевидно (1-1/6)^N, откъдето вероятността да уцелиш поне веднъж е 1-(1-1/6)^N (където N е броят хвърляния).
При N=2 тази вероятност е 11/36.
При 26 хвърляния горната вероятност е над 99%.
- 8 Харесвания
Коментар
Коментар