Първоначално изпратено от ivanvg93
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
На 50 метра от нас има спирка на градският транспорт и се стига за 10 минути до центъра на града.Автобус минава на половин час.
.Ама жената пак недоволна и не ще да се вози в автобус.
Няма угодия на женските претенции.
Коментар
� -
https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...alidni-chast-2
Вилроа дьо Гало: Насоките на ЕЦБ остават валидни, част 2
Франсоа Вилроа дьо Гало, член на управителния съвет на ЕЦБ
Вчера Bloomberg публикува статия, в която се казва, че някои членове на управителния съвет са убедени, че през февруари трябва да има увеличение от 50 базисни пункта, а после от 25. Това ли е правилният подход?
Четох статията и честно казано бях доста изненадан. Ние много ясно заявихме, че решенията ще се взимат от заседание на заседание на база на данните. Така че е твърде рано да се спекулира относно това какво ще направим през март.
Нека ви припомня думите на президента Лагард на последната ѝ пресконференция през декември. „Трябва да очакваме да повишаваме лихвите с 50 базисни пункта за известен период от време.“ Тези думи са валидни и днес. Но пак ще кажа – ние сме прагматици.
Предвид това което знаем днес и вашето изчерпателно обяснение, вярвате ли, че нарастването на лихвите до лятото ще бъде по-бавно отколкото беше през 2022?
Това вече се случи през декември, когато повишението беше от 50 базисни пункта, а на предходните заседания бяха 75. Но нека не спекулираме относно базата, която вероятно няма да е толкова важна през тази година. Ние ще повишаваме лихвите толкова, колкото е необходимо, за да върнем инфлацията около 2% и ще поддържаме курса си по паричната политика – за това съм категоричен.
В настоящия момент тревожите ли се, че може да увеличите лихвите твърде много или твърде малко?
Смятам, че ние сме прецизни и затова решаваме от заседание на заседание. Ние се основаваме на данните. Ще видим какво се случва с инфлацията, особено с базисната инфлация. Аз винаги съм много предпазлив когато стане дума за така нареченото противопоставяне между „ястреби“ и „гълъби“. Аз не съм птица, аз съм прагматик, аз разчитам на данните и това важи и за огромното мнозинство в управителния съвет начело с Кристин Лагард.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеКрипто фирмата подготвя документи за защита от фалит
Съобщава се, че проблемният брокер на криптовалута и заемодател Genesis се готви да подаде молба за защита от фалит. Genesis планира да направи хода по-късно тази седмица, съобщава Bloomberg, цитирайки хора, запознати с въпроса. Genesisсе спъна след колапса на крипто борсата FTX през ноември и изгони голяма част от работната сила.
https://www.n-tv.de/wirtschaft/der_b...e23854260.html
Коментар
� -
Крипто фирмата подготвя документи за защита от фалит
Съобщава се, че проблемният брокер на криптовалута и заемодател Genesis се готви да подаде молба за защита от фалит. Genesis планира да направи хода по-късно тази седмица, съобщава Bloomberg, цитирайки хора, запознати с въпроса. Genesis се спъна след колапса на крипто борсата FTX през ноември и изгони голяма част от работната сила.
https://www.n-tv.de/wirtschaft/der_b...e23854260.htmlLast edited by unimog; 19.01.2023, 09:11.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеБаси, от 9 кладенеца вода се носят, аз неам време да погледна 5 поста по-надолу, но имоти пусти не падат. Под наем ще е за 20 години напред и тва е.
Ето човека от най голямата и мощна банка ти обяснява ,ниски цени без безработица и криза няма да видиш
Инфлацията няма да спадне без рецесия и лихвените проценти ще продължат да растат, казва инвестиционният директор на JPMorgan Asset Management Дженифър Сор
Вторник, 17 януари 2023 г. в 18:24 ч. GMT+2· 3 минути четене
Оня ден тъкмо е дал изявление
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Къщите имат много предимства, но и блоковете също. Въпрос какво искаш и ти е приоритет.
В най-старият ми апарт уж строен към онзи момент една от елитните компании шумоизолацията е зле. В новите е много по-добре защото строителя наслага по стените и подовете шумоизолация едно такова като гума 4-5 мм на око само. Не знам в каква степен , но помага. Може и да съм случил на съседи....
При всички случаи е по-добре обаче съседа ти да е на 20 метра от 20 сантиметра от гледна точка на шум :-)
Необходим е скъпо платен специалист и се прави при изграждането на сградата, както и при довършителните работи:
- изолация за стени, тавани, под - въпросната "гума"
- прозорците да са на практика херметизирани
- плътни звукоизолационни завеси като в кино зала
- уплътнение по касите на вратите и около самата рамка, по самата каса, използване на врати със звукоизолация в тях
- акустични панели по тавана и стените;
- подложки под тонколони;
- тежки плътни килими стена до стена
- меки мебели без плоски повърхности и прави ъгли
- тапи за уши
- топки за усти
- Джак Даниелс
След горното, ще имате така желаната звукова нирвана.
Заб.: Част от мерките са за да премахнат шума който е вътрешен.Last edited by Chio; 19.01.2023, 07:30.
- 1 like
Коментар
� -
Благодаря. Ще дам да прочете този коментар жена ми дето все ми дудне, че не съм купил апартамент в центъра на нашия град, а живеем в къща в покрайнините. Още повече нашите деца са много диви и си представям какви скандали щеше да има със съседите.Какво уникално нещо са жените. Ама без тях няма деца, а без деца няма смисъл. Така че ще си носим кръста
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Къщите имат много предимства, но и блоковете също. Въпрос какво искаш и ти е приоритет.
В най-старият ми апарт уж строен към онзи момент една от елитните компании шумоизолацията е зле. В новите е много по-добре защото строителя наслага по стените и подовете шумоизолация едно такова като гума 4-5 мм на око само. Не знам в каква степен , но помага. Може и да съм случил на съседи....
При всички случаи е по-добре обаче съседа ти да е на 20 метра от 20 сантиметра от гледна точка на шум :-)
.Ама жената пак недоволна и не ще да се вози в автобус.
Няма угодия на женските претенции.
Коментар
� -
Благодаря. Ще дам да прочете този коментар жена ми дето все ми дудне, че не съм купил апартамент в центъра на нашия град, а живеем в къща в покрайнините. Още повече нашите деца са много диви и си представям какви скандали щеше да има със съседите.
При всички случаи е по-добре обаче съседа ти да е на 20 метра от 20 сантиметра от гледна точка на шум :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 19.01.2023, 00:43.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Ако са в стаята точно под теб, над теб или до теб, се чува как правят секс, да. Чуват се и плачещите бебета послеТо и в къща ще се чува.... но поне няма да се чужди хора в съседните помещения.
В апартамент е така, дори в най-високия ценови диапазон. 25см плоча или двойна стена не изолира остър шум.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеПичове-никога не съм живял в апартамент та ще ми е интересно да ми отговорите дали е изключение това,което ще питам или е редовна практика. Един приятел живее под наем в София в апартамент ново строителство и казва,че редовно чувал как правят секс съседите и над него и под него. Съответно и него със сигурност го чуват.
Да не говорим ако има малки деца, които са доста диви.
Та въпроса ми е дали е често срещано да се чува всеки по-силен звук от съседите.
Като при старата тухла, ако някой съдия или професор говори по телефона / кара се на жена си се чува, че някой говори, но не и какво говори
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеПичове-никога не съм живял в апартамент та ще ми е интересно да ми отговорите дали е изключение това,което ще питам или е редовна практика. Един приятел живее под наем в София в апартамент ново строителство и казва,че редовно чувал как правят секс съседите и над него и под него. Съответно и него със сигурност го чуват.
Та въпроса ми е дали е често срещано да се чува всеки по-силен звук от съседите.То и в къща ще се чува.... но поне няма да са чужди хора в съседните помещения.
В апартамент е така, дори в най-високия ценови диапазон. 25см плоча или двойна стена не изолира остър шум.Last edited by ivanvg93; 19.01.2023, 03:56.
Коментар
� -
Пичове-никога не съм живял в апартамент та ще ми е интересно да ми отговорите дали е изключение това,което ще питам или е редовна практика. Един приятел живее под наем в София в апартамент ново строителство и казва,че редовно чувал как правят секс съседите и над него и под него. Съответно и него със сигурност го чуват.
Та въпроса ми е дали е често срещано да се чува всеки по-силен звук от съседите.
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар