Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Тука много добре си описал основния мотив за купуване на нов дом в София.
    И хората са готови и лихва 15% плащат само и само да се оттърват от "онези изроди - комшиите"
    Който може да го прави. Аз лично нямам проблем дотам, пък и тъмните прозорци + последен етаж са от полза. А и не знам дали за съседите не съм аз причината да ги няма

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Който не разбира от шеги, връща с обиди. И аз така падам на Вашето ниво
      Между другото искрено се опитах да обясня проблемите за звукоизолация защото си блъсках главата какво може да се направи. Накрая реших за себе си - разходите да набия плочи под стени, под и мазилка, херметически прозорци и завеси, като тегля чертата и по-добре да се изнеса от София. Отделно тези мерки отнемат от свртлата площ. И се спрях на най-леката - маскиране на звука, има машини, но дори един мп3 плейър ще свърши работа. Странно е, но дори климатик или вентилатор маскира добре звука. Под оптималното е разбира се. Но да се изолира като звукозаписно студио, цената е брутална. Все пак има фирми, предлагат решения:
      https://www.decibel.bg/sectors/zvuko...-za-studiya-4/
      Тука много добре си описал основния мотив за купуване на нов дом в София.
      И хората са готови и лихва 15% плащат само и само да се оттърват от "онези изроди - комшиите"

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Нещо от този сорт може би? Нейното обаче е старо строителство, може би е някъде по къщите около тази на Луканов.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...sak&f1=1&fe7=1

Това е на Латинка, сградата е добре, а и цената както виждаш е по-ниска от онзи боклук с басейна, качеството и локацията обаче са X2. Ако извадим 30к за паркомястото (включено е), цената идва към 2500-2600, което е даже под средното за Изток, а горният апарт е сигурно в топ 5% за квадрала. Което само потвърждава казаното от мен - пазарни ценови нива няма, има само брутална спекула и е пълно със супер надценени имоти, които не стават за нищо.

Ако това горното е пазарна цена, значи средната за Изток спокойно може да падне с поне 30%.
        Отидете в Изгрев на Латинка, там сте в града, но с усещане за извън него. Само, че там или се наследява или купува вече с 1 милион +. То и без това са десетина кооперации, заради посолствата и градинките. Има една нова кооперация, ако се продава още, вероятно 4к

Коментар

• Някой търси ли 3 стаен обзаведен ,хубаво ремонтиран последните няколко години около 90 квадрата ,ново строителство във Витоша ,офертната е 160 000 евро ,имам познат от Явлена дето продава

Коментар

Обясни го на радомирския мЕлеонер
            Радомирския Уорън Бъфет .

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat

Дребното заяждане и завистта няма да ви помогнат да се надскочите....Толкова си можете.... затва сте и безимотен:-)
              Така и не проумяхте, че със заяждане няма да промените материалното си неположение.
              Ние пък слабоинтелигентните щото ни липсва интеУекта компенсираме с възможността да си купим квото ни е нужно.

ПП А упорството с продължаване на заяждане също няма да промени имотният ви статус....трябва си работа а не интелект....
              Който не разбира от шеги, връща с обиди. И аз така падам на Вашето ниво
              Между другото искрено се опитах да обясня проблемите за звукоизолация защото си блъсках главата какво може да се направи. Накрая реших за себе си - разходите да набия плочи под стени, под и мазилка, херметически прозорци и завеси, като тегля чертата и по-добре да се изнеса от София. Отделно тези мерки отнемат от свртлата площ. И се спрях на най-леката - маскиране на звука, има машини, но дори един мп3 плейър ще свърши работа. Странно е, но дори климатик или вентилатор маскира добре звука. Под оптималното е разбира се. Но да се изолира като звукозаписно студио, цената е брутална. Все пак има фирми, предлагат решения:
              https://www.decibel.bg/sectors/zvuko...-za-studiya-4/
              Last edited by Chio; 19.01.2023, 11:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Изток го знам ,не ми харесва и там малко съм поживял,имах страшно гадже ,турбо фолк сръбска звезда беше на визия Лилито,та от там знам и квартала.Аристократичната София е Яворов ,това е всичко останало са придатъци.В момента квадрата е най скъп в Яворов.
                Обясни го на радомирския мЕлеонер

Коментар

• Л. Логан: Лихвите могат да се повишат повече от очакванията

19 Януари 2023 09:43

можем да компенсираме ефекта чрез постепенно повишаване на лихвите до по-високо ниво от очаквано по-рано."

Булард: Лихвите в САЩ трябва да се покачат още

19 Януари 2023 09:30

Перспективите за меко кацане се подобриха значително“, каза Булард. „Рискът за мекото кацане е, че данните за инфлацията не си сътрудничат и отиват в другата посока.“
                  Last edited by RUBLA; 19.01.2023, 12:12. Причина: Линкове към конкурентна медия.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

[
                    Инфлацията няма да спадне без рецесия ......

Оня ден тъкмо е дал изявление
                    Преди инфлацията имаше едни други идеи за рестарт на икономиката , които бяха дори ужасяващи . Не трябва да се фокусираме върху инфлацията и да забравяме за основната цел . Както на всички е ясно , че програмите за възстановяване от пандемията нямат връзка с нея , така и тук .

Коментар

Може да се изолират повечето шумове, за форумните мЕлеонери е лесна работа:

Необходим е скъпо платен специалист и се прави при изграждането на сградата, както и при довършителните работи:
                      - изолация за стени, тавани, под - въпросната "гума"
                      - прозорците да са на практика херметизирани
                      - плътни звукоизолационни завеси като в кино зала
                      - уплътнение по касите на вратите и около самата рамка, по самата каса, използване на врати със звукоизолация в тях
                      - акустични панели по тавана и стените;
                      - подложки под тонколони;
                      - тежки плътни килими стена до стена
                      - меки мебели без плоски повърхности и прави ъгли
                      - тапи за уши
                      - топки за усти
                      - Джак Даниелс

​​​​​​След горното, ще имате така желаната звукова нирвана.

Заб.: Част от мерките са за да премахнат шума който е вътрешен.
                      Колега нещо пак сте се пренапрегнал. Недейте така ,Руши и Садик са в Лондон и управляват бледоликото малцинство на острова :-) , а не в София....
                      Особено ако сте се набоцкали това е сериозен риск....мислете за здравето си, а нас ни оставете да се оправяме с шума и квото и да е друго...можем да си го позволим.....:-)

Коментар

• https://www.investor.bg/a/566-novini...-za-video-igri
                        Съкращенията в Microsoft достигнаха и до подразделенията за видео игри

Компанията се разделя с неизвестен брой кадри в тези звена, включително с ветерани в бизнеса - И старите ИТ кучета го отнасят ,лоша работа !!!

Новината, че Microsoft предприема масови съкращения, се отнася и за подразделението ѝ за видео игри, включително разработчиците на хитови заглавия като Starfield и Halo, пише Bloomberg.

Производителят на конзолата Xbox вчера каза, че ще се раздели с 10 хил. работни места в опит да намали разходите предвид забавянето на икономиката. Някои хора от Bethesda Game Studios, разработчик на предстоящата игра Starfield, както и 343 Industries – компанията зад Halo Infinite от 2021 г., са сред засегнатите от решението, твърдят източници, запознати с въпроса. Част от тези, които са загубили работата си, са ветерани, които работят в Xbox от повече от десетилетие, допълват източниците, които са пожелали да останат анонимни, защото нямат право да говорят публично по въпроса.

Коментар

• CAЩ cpинaxa ĸpиптoбopcaтa Віtzlаtо зapaди пpaнe нa пapи и вpъзĸи c Pycия

Last edited by RUBLA; 19.01.2023, 12:13. Причина: Линк към конкурентна медия.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Моята НЕ иска къща, макар до 20 и няколко години да е живяла в такава. Според нея в къща е толкова хубаво, че винаги имаш работа по нея и никога време за друго :-)
                            Права е жената ,къща искат само хората които не са живяли в къща ,тези дето са живяли ,знаят за какво иде реч.
                            Нон стоп гърбене ,на всеки ъгъл,както се обърнеш и още работа ти се е отворила , а за разходите да не говорим .

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

Наистина ме разсмиваш. Имам няколко апартамента в София -- кои в центъра, кои не. Имаме избор.... но къща нямаме. Затова моята жена пък ми дудне, че не сме били в къща Какво уникално нещо са жените. Ама без тях няма деца, а без деца няма смисъл. Така че ще си носим кръста
                              Моята НЕ иска къща, макар до 20 и няколко години да е живяла в такава. Според нея в къща е толкова хубаво, че винаги имаш работа по нея и никога време за друго :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

На 50 метра от нас има спирка на градският транспорт и се стига за 10 минути до центъра на града.Автобус минава на половин час.
                                .Ама жената пак недоволна и не ще да се вози в автобус.
                                Няма угодия на женските претенции.
                                При тази транспортна свързаност е отличен плюс. Някои жени са така. Моята няма проблем да ползва СКГТ като ходи на работа ....В зависимост от трафика средно около 30 мин в посока, но всичко друго е на разстояние пеш, което за къщата при теб едва ли е така...т.е. пак трябва да ползва някакъв транспорт За някои нейни колежки особено обаче е пълно табу да стъпят в градски транспорт. Те са над тези неща.

Коментар

Working...
                                X