Първоначално изпратено от Chio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
-
Централната банка на Южна Корея засега се придържа към строгата си парична политика с оглед на инфлацията.
Комитетът по паричната политика на Bank of Korea реши да повиши лихвените проценти с още 0,25 пункта. Лихвеният процент, който определя цената на междубанковите заеми, се повиши до 3,5 процента, най-високото ниво от края на 2008 г. Това беше седмото поредно увеличение на лихвите на банката.
https://www.n-tv.de/wirtschaft/der_b...e23841405.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Пиша, че рецесията е неизбежна, но лека. И че борсата и Голдман твърдят, че НЯМА ДА ИМА РЕЦЕСИЯ в ЕС! А Вие ми давате непоискан урок по география и история. Не Ви разбирам
Коментар
-
Crypto.com съкращава 20% работна сила, докато фирмите се подготвят за Crypto Winter
Според различни профили в социалните медии Crypto.com има около 3500-4500 служители. Това би накарало настоящия кръг от съкращения да засегне около 700-900 служители.
https://www.coindesk.com/business/20...-by-nearly-20/
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Щатите са 52 мисля като брой ,почти всеки с население колкото една държава ,обединени с общ език,икономика,Централна банка пъти по интегриран пазар а кривите са налице и при тях така че тезата ти в тази насока няма тежест
може пък и аз да ви дам непоискан урок по география - като са толкова обединени, отидете да живеете в Монтана, Илинойс или Западна Вирджиния? Гарантирам ще ви се прииска да се върнете във Видин
Last edited by Chio; 13.01.2023, 09:48.
- 1 like
Коментар
-
https://www.ft.com/content/b0ff0e1d-...6-99477daff996
https://www.wsj.com/articles/european-stocks-are-outshining-u-s-peers-11673360451
https://www.bloomberg.com/news/artic...-lifts-outlook
То и 6000 писа същото по-долу. Защо така? Едва ли заради огромните лихви на ЕЦБ? Аз имам по-добро предположение директно от кристалната топка - обшият пазар в комбинация с общата външна политика прави ЕС почти неуязвим към тежки рецесии. Само, ако е световна, естествено ще страда, ако е локално се решава с локални мерки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Каврък и аз като тебе чакам пазарите да паднат по специално този в УК ама вместо това те правят 4 годишен връх и са много близо до абсолютният си връх
Същото положение е и с европейските борси и американските - Всички гонят върховете
Та кажи ми след като са толкова притеснени кой купува???
Явно не са притеснени и имат кинти в излишък, май пак си от грешната страна на оградата
58 min GBP GDP (QoQ) -0.3%
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Тя рецесията все още не е дошла ама щяла да е лека ...Не знам кристална топка ли имате или какво ?
https://www.wsj.com/articles/european-stocks-are-outshining-u-s-peers-11673360451
https://www.bloomberg.com/news/artic...-lifts-outlook
То и 6000 писа същото по-долу. Защо така? Едва ли заради огромните лихви на ЕЦБ? Аз имам по-добро предположение директно от кристалната топка - обшият пазар в комбинация с общата външна политика прави ЕС почти неуязвим към тежки рецесии. Само, ако е световна, естествено ще страда, ако е локално се решава с локални мерки.Last edited by Chio; 13.01.2023, 09:10.
- 1 like
Коментар
-
Каврък и аз като тебе чакам пазарите да паднат по специално този в УК ама вместо това те правят 4 годишен връх и са много близо до абсолютният си връх
Същото положение е и с европейските борси и американските - Всички гонят върховете
Явно не са притеснени и имат кинти в излишък, май пак си от грешната страна на оградата
Инфлацията се настани трайно и помага на схемаджиите да обират шараните - къде с акции, къде с крипто, къде с недвижими имоти без перспектива
класикатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
То и аз купувам 3стаен на 1300-1700м2 в тези квартали, но такива цени там няма от 2016 за последните коптори тотал щета на 1 етаж. А като бяха на тези цени, заплатите бяха наполовина на сегашните. Ако ще обсъждаме смешки, ОК - поствайте смело.
Нещо сте се превъзбудили в очакванията за промоции. Че ще има спад, видно е неизбежно, и не е новина за никой. Да отиде на -15% до края на годината. След това изобщо не е ясно накъде отиват цените. Рецесията е неизбежна, но лека. Хората няма да спрат да потребяват, няма да спре производството, няма да премахнем парите и да ги заменим с натурална размяна или какво там е в главата на дуум-пророците. След една лека корекция на имотите по време на рецесия, пазарът се балансира. Е, вярно е че в някои квартали, дори градове като Пловдив, ще останат закопани имоти с неясно предназначение, но това е нормално - кризата ще изчисти лошите инвестиции.
- 1 like
Коментар
-
Ами защото все още не сме стигнали там където трябва да сме.
Инфлацията падала,инфлацията това ,онова,айде да си говорим с числа ...
Инфлацията в момента е около ЧЕТИРИ ПЪТИ,забележи ЧЕТИРИ ПЪТИ НАД целта !!!!даже повече за да сме честни/
И още нещо,нито един регулатор не излезе и не каза ,абе ние сега ще смалим целта ,да йажем малко по висока ще да е ...3%
Не,ние казваме онова имагинерно число 2%.
Защото ще станем за смях а сме Централни банкери,и така борсите катерят всичко е топ...НО пак стигаме до числата какво да стане за да отидем ЧЕТИРИ,или ПЕТ пъти под настоящите нива на инфлацията ?
Ти сам си отговори.
Пак ще ти кажа и на теб и на всички ,върнете лентата 50 години назад,желязна статистика,история ,няма как да осигуриш при тоя урожай меко приземяване та ако ще и Бог да си,така че борсите ще се сринат когато лихвите и цялата парична политика започне да наняса резултати и в икономиката и в борсите и в инфлацията ,как става това ?
Банките вдигат,вдигат,забавят,но лекичко продължават,после задържат обратно на всички пазарни очаквания, процеса продължава трайно и стабилно и тогава се случва онова което ти в момента НЕ виждаш и няма как да видиш защото нищо още не се е случило,и сега ще кажеш ама то няма и да се случи,а аз ще ти кажа ако не се случи Централните банки ще станат за смях ,а все пак това са Централни банки ,а не кварталния Едноличен търговец все пак,да не говорим за финансовата стабилност и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеХаха, вижте обява "Купувам":
https://m.mirela.bg/index.php?p=offe...307739&a=print
При пазар на купувача цените ще се определят от купувачите, не от продавачите. Това горе е лека индикация в коя посока ще вървят цените.
Нещо сте се превъзбудили в очакванията за промоции. Че ще има спад, видно е неизбежно, и не е новина за никой. Да отиде на -15% до края на годината. След това изобщо не е ясно накъде отиват цените. Рецесията е неизбежна, но лека. Хората няма да спрат да потребяват, няма да спре производството, няма да премахнем парите и да ги заменим с натурална размяна или какво там е в главата на дуум-пророците. След една лека корекция на имотите по време на рецесия, пазарът се балансира. Е, вярно е че в някои квартали, дори градове като Пловдив, ще останат закопани имоти с неясно предназначение, но това е нормално - кризата ще изчисти лошите инвестиции.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеГолямото притеснение за мениджърите на фондове е поведението на Федералния резерв. Очакванията са американската централна банка скоро да спре с увеличението на лихвите. Тя вече намали стъпката за увеличението на основния лихвен процент до половин процентен пункт от три четвърти процентни пункта. В началото на тази година институцията вероятно първо ще иска да види как това бързо затягане се отразява на икономиката.
Никой обаче не може със сигурност да твърди, че следващият ход на Фед ще е да намали лихвите. Възможно е паузата да не доведе до обрат, а до плато - кратка глътка въздух за презареждане, и след това увеличенията да продължат.
В края на краищата се оказва, че никой в политическите или инвестиционните кръгове наистина не разбира инфлацията толкова добре, колкото си е мислил. „Ако инфлацията не спадне и безработицата не е висока, тогава Фед ще се чувства комфортно да повиши лихвите отново“, казва Лейк.
Това е идеята, която наистина държи инвеститорите будни през нощта. Дълбоко в себе си те искат да се върнат към добрите стари времена на ниска инфлация, ниски лихвени проценти и централни банкери, които смятат, че поддържането на фалшиви финансови условия е нещо добро.
Централните банкери обаче искат да се върнат към едни различни времена. Ако останат целеустремени в тази мисия и започнат отново да повишават лихвените проценти, тогава някои от по-неприятните характеристики на портфейлите през 2022 г. могат да се проявят и през 2023 г.
Това тука са мечтите на Ратко,той иска добрите стари времена Нооо те вече си заминаха
- 4 Харесвания
Коментар
-
Голямото притеснение за мениджърите на фондове е поведението на Федералния резерв. Очакванията са американската централна банка скоро да спре с увеличението на лихвите. Тя вече намали стъпката за увеличението на основния лихвен процент до половин процентен пункт от три четвърти процентни пункта. В началото на тази година институцията вероятно първо ще иска да види как това бързо затягане се отразява на икономиката.
Никой обаче не може със сигурност да твърди, че следващият ход на Фед ще е да намали лихвите. Възможно е паузата да не доведе до обрат, а до плато - кратка глътка въздух за презареждане, и след това увеличенията да продължат.
В края на краищата се оказва, че никой в политическите или инвестиционните кръгове наистина не разбира инфлацията толкова добре, колкото си е мислил. „Ако инфлацията не спадне и безработицата не е висока, тогава Фед ще се чувства комфортно да повиши лихвите отново“, казва Лейк.
Това е идеята, която наистина държи инвеститорите будни през нощта. Дълбоко в себе си те искат да се върнат към добрите стари времена на ниска инфлация, ниски лихвени проценти и централни банкери, които смятат, че поддържането на фалшиви финансови условия е нещо добро.
Централните банкери обаче искат да се върнат към едни различни времена. Ако останат целеустремени в тази мисия и започнат отново да повишават лихвените проценти, тогава някои от по-неприятните характеристики на портфейлите през 2022 г. могат да се проявят и през 2023 г.
Това тука са мечтите на Ратко,той иска добрите стари времена Нооо те вече си заминаха
Коментар
-
Хаха, вижте обява "Купувам":
https://m.mirela.bg/index.php?p=offe...307739&a=print
При пазар на купувача цените ще се определят от купувачите, не от продавачите. Това горе е лека индикация в коя посока ще вървят цените.
- 1 like
Коментар
Коментар