Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Това което пишеш означава, че някъде по пътя са осрали мениджмънта на успешния бизнес модел с цел разрастване(лакомия) над потенциала му. И не си мисли, че едрия капитал се води от алтруистични мотиви - да осигурява на хората работаЦелта му е винаги абсолютната власт и монопол.
Много по-често се случва желаният резултат да се размине с реалността и нещата да се оплескат. Затова е важно когато се кандидатства някъде, предварително да си проучил какви са целите и визията на компанията. Ей го, Бетерчо даде за пример кръчма на морето с 1500лв заплата. Поглеждайки го от моята перспектива какво виждам - ограничен работодател без визия и желание за инвестиция иска да изкара едни бързи пари за летния сезон на гърба на евтиния труд. И понеже вече не минава номера, почва да реве. Любопитно ми е защо все пак не му е препоръчал мотиката, както обича да казва у форума
Коментар
� -
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеСпециално за Пловдив мога да кажа от личен опит, че договорих за имот 18% намаление от офертната цена. Това намеление го договарях на 2 пъти докато го постигна, изтъквайки различни доводи. Имотът е на топ локация. Сделката мина малко бавно, но пък се случи както бе договорено. Следя пазара активно през последните няколко години и мога да кажа, че за последните 6-7месеца се договарят добри отстъпки от офертните цени. Дори в някои случаи без да съм попитал, сами ми предлагат отстъпка, но до този момент не отговаряха на критериите ми за покупка.
Според мен към момента няма корекции в офертните цени на квадрат, по-скоро сега сме във фаза на отстъпки, поради умрелия пазар и очаквана несигурност. Този момент на задържане на офертните цени няма да трае повече от 1-2г, (като до момента според мен минаха 6м.), а след това си мисля, че ще имаме спад до 30% на офертните цени спрямо сега и отделно договаряне на още едни 5-10% от офертната цена.
Който ще купува за инвестиция би било добре да изчака, а който купува за лично ползване момента винаги е тогава, когато намериш това което търсиш на пазарна моментна цена, защото живота си минава, а с това и амбициите за нов дом.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Точно обратното е !
При вдигане на лихви от ЦБ винаги има намаляване на икономическата активност,оттам ръст в безработицата ,съответно намаляване на заплати ,а в това време лихвите по кредита се покачат,а цената на "имота"-обор в някво гето пада ли пада,докато по едно време струва по-малко отколкото ти досега си дал на банката,а имаш още цял живот да изплащаш
А червенкото пък са пълни глупости на търкалета
Централните банки и политици видяха, че номерът минава и ще продължават. А и хората свикнаха да живеят така.
Кой ще каже на пенсионерите, държавните чиновници, учители, доктори, полицаи, военни и т.н., че е необходимо следващите много години да няма увеличения на заплатите, защото това помпа безобразно инфлацията? А кой би им казал, че дори заплатите, които в момента получават, трябва да бъдат намалени, защото държавата не може да ги плаща без да взема нови и нови кредити? Който им го каже, до дни ще бъде изритан от позицията си, свален от власт, а може по-лошо.
Кой политик или централен банкер ще позволи нормална безработица, за достатъчно дълъг период, за да може цените не само на недвижимите имоти, но на всичко, да се нормализират? Защо да го правят, като номерът им минава и без това? Никой!
В момента в който безработицата леко тръгне нагоре, банките леко позакъсат или стане друго събитие, на секундата всички ще бъдат удавени в нови пари. Видяхте в САЩ какво стана – 2-3 банки глътнаха вода и моментално се напомпаха над 300 милиарда. Всеки проблем се решава с принтене и така до края на света.
За банките цените на недвижимите имоти са си напълно нормални. Ако цените коригират до нормални нива и банките трябва да отразят това в балансите си – ще фалират, на секундата. Недвижимите имоти и банките са скачени съдове – цените на едното обуславя съществуването на другото. Кой ще позволи масовите банкови фалити? Никой! Всеки проблем се решава с принтене и така до края на света.
Видя се, че номерът с принтенето минава. Инфлация по 20-30% на година се преживява от населението. Никъде няма сериозни протести. В България пък хептен никой не протестира. Споровете са кой къде си е направил или къде да си направи резервация за лятото. Значи всичко е наред. Проблеми няма. Хората пазаруват, теглят кредити, купуват апартаменти – всичко е наред.
Необходимата нормализация обаче няма да се преживее. Масовата безработица, банкови фалити и яко затягане коланите няма да се понесе от населението. Затова се принти и решението на проблемите се отлага и отлага и отлага…и така до края на света.
Та в този ред на мисли, намаления не чакайте.
Коментар
� -
Започва проектирането на Терминал 3 на Летище София - Investor.bg
Това пък защо? Нали демографията е фактор, за чий уй ни е 3-ти терминал? Тук гледам и летище Варна вече отесня и е въпрос на време за разширяване за още капацитет.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Те да не са дошли да плащат по-високи заплати? Няма кво да се заблуждаваме - тук са заради евтината работна ръка, вдигне ли се цената на труда (а те се вдига), просто ще се изнесат в на по-евтино място. Така направиха онези от Русе, дет шият за Найк.
Шивашка индустрия пред колапс: Производител №1 на чорапи затваря, губим 120М лв., смърт при 940 лв. МРЗ
https://19min.bg/news/novini_8/shiva...ar-178799.html
Една от големите фабрики в Русе затваря врати
https://19min.bg/news/novini_8/edna-...ti-179128.html
Тия ревове за смърт и тем подобни са на хора, на които не им се плащат по-високи заплати. Както се вижда от нивото на безработица нищо подобно не се случва.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Няма да е някаква обаче !
Не разбираш икономическата ситуация в света и в какъв етап сме в момента.БГ няма никакво значение.
Тук става това,което навън е станало със закъснение
Спрат ли Германия,Франция и т.н. и тук заводите почват масови уволения.Какво произвежда мислиш БГ?
И колко изолирана е икономика на БГ от европейската?
Ситуацията в България изобщо не е сравнима с други държави, щото тук всеки, който иска да работи е ангажиран.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ако отворят хубаво заведение с добра храна,
мисля, че ще имат повече и по-платежоспособни клиенти
ако се бутат в най-ниския клас, там конкуренцията е голяма
и като бонус обират скъсаните клиенти
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Това е положението-вече трябва да се плащат по-високи заплати ако искат да намерят и задържат персонал. И без това средната заплата в България е най-ниска в ЕС. И е на нивото на Черна гора и малко по-висока от тази в Сърбия. Нормално ли е това при положение, че България е член на ЕС и БВП на човек от населението е много по-висок от този на Сърбия и Черна гора.
Шивашка индустрия пред колапс: Производител №1 на чорапи затваря, губим 120М лв., смърт при 940 лв. МРЗ
https://19min.bg/news/novini_8/shiva...ar-178799.html
Една от големите фабрики в Русе затваря врати
https://19min.bg/news/novini_8/edna-...ti-179128.html
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеСпециално за Пловдив мога да кажа от личен опит, че договорих за имот 18% намаление от офертната цена. Това намеление го договарях на 2 пъти докато го постигна, изтъквайки различни доводи. Имотът е на топ локация. Сделката мина малко бавно, но пък се случи както бе договорено. Следя пазара активно през последните няколко години и мога да кажа, че за последните 6-7месеца се договарят добри отстъпки от офертните цени. Дори в някои случаи без да съм попитал, сами ми предлагат отстъпка, но до този момент не отговаряха на критериите ми за покупка.
Според мен към момента няма корекции в офертните цени на квадрат, по-скоро сега сме във фаза на отстъпки, поради умрелия пазар и очаквана несигурност. Този момент на задържане на офертните цени няма да трае повече от 1-2г, (като до момента според мен минаха 6м.), а след това си мисля, че ще имаме спад до 30% на офертните цени спрямо сега и отделно договаряне на още едни 5-10% от офертната цена.
Който ще купува за инвестиция би било добре да изчака, а който купува за лично ползване момента винаги е тогава, когато намериш това което търсиш на пазарна моментна цена, защото живота си минава, а с това и амбициите за нов дом.
може ли само малко подробности по болднатотопрепоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
заплатите 21-22-ра качиха много
обърни внимание точно на европейския и американския пазар - големи печеливши имена (преживели много кризи) - започнаха съкращения на персонала именно защото разходите за заплати се увеличиха толкова много, че едно малко свиване на приходите на бизнес би изкарало сума народ на люта загуба.
има страшно много бизнес, който е букавлно на системи (кредити)
този бизнес в момента плаща заплати на много хора, но виси на много доставчици и банки - този бизнес както ти сам казваш по-добре да фалира, но даваш ли си сметка колко хора ще останат без заплати, колко осигуровки няма да се внесат и съответно цялата тази маса хора ще иде на издръжка по един или друг начин на държавата (докато си намери работа)Целта му е винаги абсолютната власт и монопол.
Много по-често се случва желаният резултат да се размине с реалността и нещата да се оплескат. Затова е важно когато се кандидатства някъде, предварително да си проучил какви са целите и визията на компанията. Ей го, Бетерчо даде за пример кръчма на морето с 1500лв заплата. Поглеждайки го от моята перспектива какво виждам - ограничен работодател без визия и желание за инвестиция иска да изкара едни бързи пари за летния сезон на гърба на евтиния труд. И понеже вече не минава номера, почва да реве. Любопитно ми е защо все пак не му е препоръчал мотиката, както обича да казва у форума
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Говоря за чужденците по черноморието. Миналата год ги гледах такива, 5 човека, вземат 5 бири и 1 порция картофки. Имам познати със заведения още мин година се държаха за главата, тази год ще е още по-зле, понеже цените са още по нагоре, а идват все по-големи прошляци (по техните думи). Без руснаците не го виждам нашио туризъм....
мисля, че ще имат повече и по-платежоспособни клиенти
ако се бутат в най-ниския клас, там конкуренцията е голяма
и като бонус обират скъсаните клиенти
препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеДори и при някаква световна криза
Не разбираш икономическата ситуация в света и в какъв етап сме в момента.БГ няма никакво значение.
Тук става това,което навън е станало със закъснение
Спрат ли Германия,Франция и т.н. и тук заводите почват масови уволения.Какво произвежда мислиш БГ?
И колко изолирана е икономика на БГ от европейската?
Коментар
� -
Специално за Пловдив мога да кажа от личен опит, че договорих за имот 18% намаление от офертната цена. Това намеление го договарях на 2 пъти докато го постигна, изтъквайки различни доводи. Имотът е на топ локация. Сделката мина малко бавно, но пък се случи както бе договорено. Следя пазара активно през последните няколко години и мога да кажа, че за последните 6-7месеца се договарят добри отстъпки от офертните цени. Дори в някои случаи без да съм попитал, сами ми предлагат отстъпка, но до този момент не отговаряха на критериите ми за покупка.
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар