IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Ти трябва да постигаш доходност ]пъти!!! над тяхната. Иначе няма никакъв смисъл.
    Не преставате да ме забавлявате рибките
    Губещ играч дава "умни" съвети ,че трябвало да се постига доходност в пъти над Бъфет
    Иначе нямало смисъл видиш ли.

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Сорич, объркал съм. Останах с впечатление, че за 2027-ма си взел.
    Знаем те теб,ти постоянно си обръкан Добре,че никой не взема на сериозно ватници вече

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Мерси за съвета, все още съм в тъмно зелено в тази материя. Ще видим как ще се развие и като /ако скоча ще се ''похваля'' :-)
      Виж сега нека ми мине падежа пиши и ще ти кажа ,къде какво ,но това е алтернатива на депозита в банка ,ако банката примерно ти дава 2% облигацията тройно на това образно казано като пример

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

И транзакционните разходи не са за пренебрегване
        не са и затова имоти само се купуват, а не се продават....Т.е. ги има 1 път....:-)

Коментар

• Да върнем темата към моментното състояние на пазара. Говоря за Пловдив и за личен опит. Не съм инвеститор, нито рентиер. През 2021 купих двустаен в Пловдив в малка кооперация, която беше на тъмно зелено.Януари тази година взех акт 16 . Докато го завърших миналия месец, всеки ден идваха сумати брокери за огледи, някои апартаменти се препродадоха с печалба. От май месец всичко изведнъж спря, няма никакви огледи. Само табелите за продажба висят на някои балкони.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

не се мъчи колега
            те не могат да разберат понятието на думата ликвидност и делимост
            И транзакционните разходи не са за пренебрегване

Коментар

Недей дългосрочни облигации. Абсолютен макс - 2 години до падеж. Не се лъжи като Кавръков.
              Мерси за съвета, все още съм в тъмно зелено в тази материя. Ще видим как ще се развие и като /ако скоча ще се ''похваля'' :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

т.е ти "наби" в имот(и) и сега вече мина на т.2?
                Никъде не пише че трябва да се спазва реда ,реда е по класация за дохдност и печалби в дългосрочен план

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Сега сме 26 Юли - след 63-67 дни ми е падежа ?
                  Сам си призна че си нямаш и хал хабер от облигации ,както на мен ми даваш акъли да чета книжки па вземи първо виж какви са нещата и после давай акъли ,да не говорим че за облигациите трябва да имаш не пари ,а много пари минимум 100 000 евра за да си струва да купуваш ДЦК ,та
                  Сорич, объркал съм. Останах с впечатление, че за 2027-ма си взел.

Коментар

Недей дългосрочни облигации. Абсолютен макс - 2 години до падеж. Не се лъжи като Кавръков.
                    Сега сме 26 Юли - след 63-67 дни ми е падежа ?
                    Сам си призна че си нямаш и хал хабер от облигации ,както на мен ми даваш акъли да чета книжки па вземи първо виж какви са нещата и после давай акъли ,да не говорим че за облигациите трябва да имаш не пари ,а много пари минимум 100 000 евра за да си струва да купуваш ДЦК ,та

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

В никакъв случай не го подценявам, а последните няколко години показаха, че е много по-добре от банки и т.н.
                      Дори обмислям да вкарам малко кеш / най-вероятно в облигации/ , но това са само временни моменти докато нещата с имотите се подобрят / сега не са ок/ и никога ол ин...Нещо което при имот не е проблем....

Коментар

Чакай сега Бъфета инвестира още когато у нас са мечтали за вътрешни тоалетни нормално е всички компании от зората му да са зипофалирали но човека казва ,малко на брой компании ,добри бизнеси .Едва ли някой от нас ще доживее 100 години че да е свидетел на това ,има и друго ,първо нито ти нито аз сме родени в Америка ,което е много важно поради много причини ,второ ти кога започна да инвестираш в акции ?
                        Ако си запончал на 16,20,21 разбирам но значително по късно ,а ти не инвеститор а трейдър ,това са коренно различни неща
                        Малко като да говоря със стена, но ще опитам, защото имам симпатии към тебе.

В моментаумни пари с мащаба на Бюфет докарват около и дори под средното за пазара. Нямам как, държат десетки милиарди и не могат да играя нормални компании, а само огромни корпорации.

Обаче, докато стигнат до то мащаб, никой от тях не е правил идиотията да инвестира в "малко на брой компании добри бизнеси". Точно обратното!!! Доста често избират именно ЛОШИ БИЗНЕСИ тип Кремиковци през 90-те, които да доразкостят. Знаеш ли как се нарича главната компания на Бюфет??? Знаеш ли какъв и е бизнесът??? Ако знаеше, нямаше да пишеш тези глупости.

Цялата простотия е, че ти не можеш да си позволиш да "инвестираш" като трилионер. Ти трябва да постигаш доходност пъти!!! над тяхната. Иначе няма никакъв смисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Не знам дали цените в имот,бг се покачват, но със сигурност броя на обявите продава за София почна да расте... Не смогвам да прегледам всички нови обяви, които изкачат във филтрите, които съм задал.
                          Истина , с половин процент повече обяви от началото на годината.
                          Не го пиша иронично.... важна е посоката.

Коментар

1.Имоти
                            2.Акции

По реда това са двете опции ,спор няма но не подценявай втория ред ,а да набиваш само в първия е глупост
                            т.е ти "наби" в имот(и) и сега вече мина на т.2?
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

1.Имоти
                              2.Акции

По реда това са двете опции ,спор няма но не подценявай втория ред ,а да набиваш само в първия е глупост
                              В никакъв случай не го подценявам, а последните няколко години показаха, че е много по-добре от банки и т.н.
                              Дори обмислям да вкарам малко кеш / най-вероятно в облигации/ , но това са само временни моменти докато нещата с имотите се подобрят / сега не са ок/ и никога ол ин...Нещо което при имот не е проблем....

Коментар

• Първоначално изпратено от AMG2023
                                Усещам как след малко ФЕД като увеличи лихвите, редовните брокерази които спамят с по няколко акаунта пак ще вият във форумът цяла вечер с доказателства че лихвите вървят нагоре ама и в имот.бг цените се покачват и единствените прецакани ще са тези които се ослушват и не са си купили имот - поне така си верват де
                                Не знам дали цените в имот,бг се покачват, но със сигурност броя на обявите продава за София почна да расте... Не смогвам да прегледам всички нови обяви, които изкачат във филтрите, които съм задал.

Коментар

Working...
                                X