If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Цялата работа не е измислена. То и сега данъка на ФЛ е 15% за доходи извън трудово правоотношение. Приравнява се с ЕТ
Отделно се дължът и осигуровки върху този доход. Това, че не се плащат масово не означава, че ги няма. Познавам малко хора, които все пак си подават декл 6 за 13 месец и си плащат осигуровките.
При една ревизия със сигурност ще се платят и то с лихвите.
Има и друго, всички документи без акт 14 са само договори за строителство. След Акт 14 вече може да говорим за данъчна оценка и НИ.
Цялата работа не е измислена. То и сега данъка на ФЛ е 15% за доходи извън трудово правоотношение. Приравнява се с ЕТ
Отделно се дължът и осигуровки върху този доход. Това, че не се плащат масово не означава, че ги няма. Познавам малко хора, които все пак си подават декл 6 за 13 месец и си плащат осигуровките.
При една ревизия със сигурност ще се платят и то с лихвите.
Има и друго, всички документи без акт 14 са само договори за строителство. След Акт 14 вече може да говорим за данъчна оценка и НИ.
Или спад 20% за спекулнта.Кое е по-вероятно.Банките няма да дават с 20% повече.Това ще убие пазара.Хората ще търсят други инвестиционни алтернативи.А ти ще хванеш мотиката.
При всички положения за перонеца следва минимален рЪст с 20%...
п.п. па ти си философствай тука...
Или спад 20% за спекулнта.Кое е по-вероятно.Банките няма да дават с 20% повече.Това ще убие пазара.Хората ще търсят други инвестиционни алтернативи.А ти ще хванеш мотиката.
Едно време имаше на 3 години ако препродадеш си дължиш кат стой та гледай. В Гърция е 5 години.
затова и всичко минава на данъчна оценка която не се променя.
Сега как е в БГ?
я вземи да купуваш от китай и да продаваш по интернет на 2-на цена.
Да не би да има добавена стойност. ама чукнеш ли 5к оборот в еконта и светваш кат крушка[/
Няма ли добавена стойност като продаваш на двойна цена?
Аз имам няколко семестъра икономика в БГ ( и аз не помня колко бяха, в Свищов, разбира се) , ДДС не се ли начислява върху ДОБАВЕНАТА стойност? Защо да не се обложи продажбата на голфа ако реши държавата и има добавена стойност ? ДДС какво значи абревиатурата? Много е забавно при вас, долу горе като бг мама само, че има и татковци.
я вземи да купуваш от китай и да продаваш по интернет на 2-на цена.
Да не би да има добавена стойност. ама чукнеш ли 5к оборот в еконта и светваш кат крушка
както мъдро заключи бетера - имотът не може да се изнесе или скрие - та тепърва ще има упражнения по темата.
държавата харчи неефективно, но има и репресивен апарт с които може да си събира данъци.
не мога да преценя ефекта, но със сигурност ако се приеме ще има някакъв ефект.
Докато не влязат реални регулации, ефекта ще е нулев и ти е познат от чисто счетоводна гледна точка.
И на запад е така. Всеки спестява данъци, както може...
Това е пълна простотия и ще направи имотите още по-недостъпни...
В момента в НС са едни калпаци-глупаци. Не се управлява така Държава! Страдат всички - и аз, и ти, и всеки един човек.
Не знам чия "умна кратуна" е измислила тази глупотевина...?!?
както мъдро заключи бетера - имотът не може да се изнесе или скрие - та тепърва ще има упражнения по темата.
държавата харчи неефективно, но има и репресивен апарт с които може да си събира данъци.
не мога да преценя ефекта, но със сигурност ако се приеме ще има някакъв ефект.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар