IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
    Значи няма как да стане...

Берджови "мечти" и кукиЧки за перона...
    жоро,
    аз да не пиша законите на мин.фин-а
    просто коментирам нещо по темата - СЪЩЕСТВЕНО

а за кашони, мостове, перони има цяла вечер да 'заграждаш' покрай шенгена
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Значи няма как да стане...

Берджови "мечти" и кукиЧки за перона...

Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Според проектозакона - НЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Данъчен кредит ще се признава ли?
        Според проектозакона - НЕ.

Коментар

• Цитирам един човек, когото много уважавам...

"Земе да земе да стане некой лек гърч с интернета" и си у канала...

Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
          Както съм казвал, по-голЕм гявол от държавата - нЕма.

Пуска аванта (символични данъци)>ганьо се набълбуква с туули до козирката. Държавата закъсва, от кого да вземе?
          От тоя на заплата? Че той ще скрие, колко му е реалната.
          От бизнеса? Той вика "бал съм вА, дърпам шалтера, и отивам Молдова".

Остава ганьо с туулите, щото туулата не може да се скрие.

Коментар

• Както съм казвал, по-голЕм гявол от държавата - нЕма.

Пуска аванта (символични данъци)>ганьо се набълбуква с туули до козирката. Държавата закъсва, от кого да вземе?
            От тоя на заплата? Че той ще скрие, колко му е реалната.
            От бизнеса? Той вика "бал съм вА, дърпам шалтера, и отивам Молдова".

Остава ганьо с туулите, щото туулата не може да се скрие.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Нормален наем, а ако се залуша човек на брокерите в мечтите (представяни като реланост пред 'инвеститорите') - би следвало да плащаш 500Е за това жилище одма и да ти го индексират на всяко тримесечие, че еди какво си...

на твое място не бих захлупвал във филибето - ок си си под наeм, а винаги може да живееш в София / Плевен и лятото на морето.
              Вече ако купувам нещо то ще е да инвестирам за продажба или експлоатация и таксички...за кво ми е да набия 250К€ във Филибето, аз искам и се целя в определени райони и сгради дори. По бул Марица в Кършияка но с гараж и гледка към реката, както и още две три локации. Може и към 270К да удари. Няма сми.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

пак казвам тук е въпроса как държавата ще третира сделката
                ако трябва да сме обективни ако ганьо е платил 60К 50+ддс и сега иска да го продаде за 120К то следва да внесе 10К

не ги мисля аз тия неща, но съм убеден, че много хора в ДА им кроят шапка на въпросните капиталови, че само 10% им малее

ПП фиска е бездънна яма , а всеки трети стана спекулант с жилищни имоит - ти ако си чиновник няма ли да се огледаш в тази кесия?
                Данъчен кредит ще се признава ли?

Коментар

ако решат, че ще обложат само маржа с ддс (което е по-справедливо) - не може да им се отрече, че са избрали пододящ момент да си напълнят кошничката с пари
                  доста хора изпозваха ихуаху-то покрай ковида и купиха кеш на смешни оценки - сега ако тези хора искат да продават - даже и само маржа да им обложи държавата с ддс - пак ще е много съществена сума

при едно скромно флипване през 15-20% ддс на този марж се преглъща, но когато маржа е над 50% си става сериозен хап за преглъщане от страна на купувача

и тук идва въпросът - не е само държават на кяр, а и строители, които в момента строят и не се кефят на флипъри, които продават с обява (не се дължи данък ддс).

та лобитата явно са две.
                  Какво означава държавата да не е на кяр...?

Доколкото си спомням, купените ниви веднага ги рентиш на фирмето, за да пестиш данъци... или бъркам...?!?

На строител/инвеститор му е все тая на кого ще продаде, ноооо условието е ДА плати в определни срокове.

За да сложиш ДДС на ФЛ, трябва да го конституираш като такъв и е свързано с една камара промени в други закони...

Последно, докога ще разтягаш локуми, в полза на понижаването...?!?

п.п. Моли се, тази глупотевина от калпаците в НС да не се приеме, че тогава Шенген ще вие е Раадост!

Коментар

• ако решат, че ще обложат само маржа с ддс (което е по-справедливо) - не може да им се отрече, че са избрали подходящ момент да си напълнят кошничката с пари
                    доста хора изпозваха ихуаху-то покрай ковида и купиха кеш на смешни оценки - сега ако тези хора искат да продават - даже и само маржа да им обложи държавата с ддс - пак ще е много съществена сума

при едно скромно флипване през 15-20% ддс на този марж се преглъща, но когато маржа е над 50% си става сериозен хап за преглъщане от страна на купувача

и тук идва въпросът - не е само държават на кяр, а и строители, които в момента строят и не се кефят на флипъри, които продават с обява (не се дължи данък ддс).

та лобитата явно са две.

ПП ако кажат добре ще чакаме на 6-тата година от пускането на имота да продадем - ето оттегляне на продавачи и Шопов и сие строители строят още и още и продават на хората, което пък ще доведе до още по-голямо презастрояване....

просто коментирам - не казвам, че одобрявам или не.
                    Last edited by bertram; 18.12.2024, 17:43.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Да, ама оня коньовския му се върза на локумите и сега всички знаем докъде я докара.
                      До деЦката...

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19

Започвам да се съмнявам, дали може да "мисли"...
                        Да, ама оня коньовския му се върза на локумите и сега всички знаем докъде я докара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Ма ти хубаво знаеш как да го правиш, въпросът е защо така с двоен аршин мериш?

Споко, въпросът е риторичен, на всички във форума е ясно.
                          Къде видя товаа, болднатото от моя страна?!

Това, което са предложили в законопроект е само в ущърб на купувачите...

А, го приемат глупаците на държавната хранилка и стой да гледаш каква ще бъде недостъпността до имоти...

Коментар

Мммм, шушон, не знам кога си се появил тук...?!

Много добре знам как да флипвам, как да строя и как да продавам на перонци като теб...

Сполай ти!

Ма ти хубаво знаеш как да го правиш, въпросът е защо така с двоен аршин мериш?

Споко, въпросът е риторичен, на всички във форума е ясно.

Коментар

• Мммм, шушон, не знам кога си се появил тук...?!

Много добре знам как да флипвам, как да строя и как да продавам на перонци като теб...

Сполай ти!

Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Миличкият, живи да ви ожалят брокерите.

Защо не си толкова жалостив като стане дума, че заради тия въпросни "флипъри" младите семейства не могат да се сдобият със жилище, тъй като търсенето е изкуствено завишено? Ама като ще ударят именно тази прослойка, която всъщност е вредна за икономиката, рев до небесата как държавата е лоша. Хах

Коментар

Естествено че удря!

Кажи сега, има ли държавници...?!?

Има навсякъде калинки. До постове в управление на държавата стигат само глупаци и лизачи!

Държава върви напред, когато начело застанат хора от бизнеса, а не крадци. Тези хора градят и създават! Не ограбват!
                                Миличкият, живи да ви ожалят брокерите.

Защо не си толкова жалостив като стане дума, че заради тия въпросни "флипъри" младите семейства не могат да се сдобият със жилище, тъй като търсенето е изкуствено завишено? Ама като ще ударят именно тази прослойка, която всъщност е вредна за икономиката, рев до небесата как държавата е лоша. Хах

Коментар

Working...
                                X